Gastrobajter

< kolovoz, 2022 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Rujan 2022 (1)
Kolovoz 2022 (1)
Srpanj 2022 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
waveKuhačom po svijetu i ostale slasne muke...
Volim kuhanje i dobru klopu, volim domaću i svjetsku kuhinju,
volim autohtone recepte (i nikad ih ne znaš sve)
Da ne duljim puno, volim sve što vole gladni njami

Linkovi

17.08.2022., srijeda

Mrki pogled

U nedostatku ideje što kuhati, zaputih se do grada.
Znam samo da ne želim svinjetinu ni piletinu danas. Vraćam se doma s junetinom i nešto povrća, odlažem na stol i zvonko najavim "danas za ručak imamo poriluk"!
Sučelice stojimo stari i ja. Upućuje mi prvo iznenađeni a zatim mrki pogled. Nije očekivao.
Na licu mu čitam kako prebire misli, što jesti ako mu poriluk ne bude odgovarao. Molećivo me gleda ne bih li promijenila mišljenje ali ne uspijeva.



1 glavica crvenog luka
3 mrkve
1 tikvica
1 poriluk
400-500 g junetine
Sol

Na malo ulja pirjati luk narezan na kockice pa dodati usitnjenu mrkvu. Kad se dobro zdinstalo dodati junetinu narezanu na kockice da se kratko pirja pa dodati očišćenu tikvicu narezanu na kockice te podliti s dvije čaše vode. Ostaviti da se krčka I podlijevati dok junetina ne omekša. Pola sata prije nego je gotovo dodati očišćen i narezan poriluk. Posoliti prema ukusu.

Postavljam stol i u prolazu viknem "dođite na ručak ako želite". Dolazi iznenađujuće brzo. Zagrabio je pol šefle i nevoljko probao. Primiče tanjur ponovno zdjeli i grabi još. Usklikne "pa ovo je kao čobanac, zeznuo sam se kad sam mislio da neće biti dobro".

Dobar tek!



Oznake: poriluk, varivo, junetina, povrce


- 15:38 - Komentari (6) - Isprintaj - #