19

srijeda

rujan

2018

Trenirajte Kao Viktorijin Anđeo




Box se je prije smatrao muškim sportom.No,danas je situacija drukčija.Sve je više žena i mladih djevojaka koje se odlučuju za ovaj vid rekreacije.Tako čak i Victorijine anđelice poručuju da svoju vitku liniju duguju upravo boxu,a fitness treneri širom svijeta slažu se da je ovaj vid vježbanja jedan od najboljih za mršavljenje.Radi se o kardio boxu,u kojem ne dolazi do prave tuče. Kardio box je kombinacija kardio treninga i borilačkih vještina,i idealan je za vježbu jer radi cijelo tijelo.
Trener Danijel Vekić navodi kako se kod boxa aktiviraju sve mišićne skupine,te da u treninzima boxa ima dosta elemenata i iz drugih sportova.
Idealan je za postizanje kondicije i izdržljivosti,za bolju koordinaciju i snagu.Omogućava brzo i zabavno postizanje i zadržavanje zdrave tjelesne težine i rješavanje negativne energije. Već nakon desetak minuta udaranja u vreću ili sparinga s partnerom dolazi do aktiviranja endorfina -"hormona sreće",koji podiže raspoloženje.
Odlučite li se za ovaj sport sve što vam treba je par rukavica,zavoji za zaštitu zglobova i dobra volja!!

Oznake: fitness, fitlife

18

utorak

rujan

2018

Da Plivanju



Plivanje-najzdraviji oblik rekreacije. Tijekom te aktivnosti, aktiviraju se svi mišići u tijelu,te pomaže kod mršavljenja.
U sat vremena može se sagorijeti do 500 kcal.Plivanjem se povećaav kapacitet pluća.Plivati se može bez obzira na tjelesnu težinu, godine i fizičku sposobnost.Dokazano je da smanjuje rizik od smrti za 50%. Istodobno je tjelovježba za tijelo i meditacija,jer voda djeluje umirujuće.Umanjuje stres i poboljšava raspoloženje.Ne znam što bi se još moglo dodati,da nas se potakne na bavljenje ovim oblikom aerobika,što plivanje jest. Mnogi ga stručnjaci smatraju najzdravijim sportom.Mišići se jačaju,a tijelo postaje izdržljivo.Prednosti od plivanja dakle su:
1.Zdravlje srca
-plivanjem jačate mišić srca,bolja je cirkulacija i rad krvožilnog sustava
2.Gubitak kilograma
3.Opuštanje
-smanjujete razinu stresa
4.Dobar je trening
-oblikuje sve mišiće
5.Jača izdržljivost
6.Umanjuje rizik od bolesti
7.Poboljšava koordinaciju
Ukoliko sa uživanjem radite stvari,uspjeh će prirodno doći.A tko ne voli plivanje?

Oznake: Ljetovanje.., plaža, fitness

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.