11

subota

travanj

2020

Male stvari

Knjige,filmovi i serije u izolaciji za preporuku:

Filmovi:

"One su bombe":



Margot Robbie, Charlize Theron i Nicole Kidman glume zaposlenice televizijske kuće Fox News,koje su podnijele optužnicu za seksualno napastovanje i uznemiravanje od strane direktora Rogera Ailesa. U zamjenu za tišinu ponuđena im je velika svota novca,a ono što je krenulo iz tišine postalo je prava bomba!

"Divljina"

Istinita,inspirativna i zanimljiva priča o sjajnom pothvatu jedne hrabre žene.
Kako bi se oporavila od tragedija koje su je zadesile i dokazala sebi da ima snagu za novi početak Cherly Strayed se uputi na sudbonosno putovanje duž Pacific Crest pješačke rute. Glavnu ulogu ima Reese Witherspoon i odlična je!



"Bilo jednom u Hollywoodu"


Once upon a time in Hollywood film je Quentina Tarantina,a priča je to o glumcu i njegovom dvojniku koji kreću na put kako bi pronašli svoje mjesto pod suncem u filmskoj industriji daleke 1969. godine.

"Povratak"


Kad sin Joyce Smith John padne i propadne kroz led zaleđenog jezera tijekom igre, brzo ga odvedu u bolnicu, ali on ne reagira. Joyce odbija gubiti nadu prkoseći znanosti i povijesti dok se moli za Johnov oporavak.

"Putovanje jednog psa"


Bailey je u prvom filmu Smisao života jednog psa doživio čak četiri reinkarnacije u isto toliko pasmina. Mješanac australskog ovčara i bernardinca sada dane provodi u lagodnom životu na farmi u Michiganu zajedno s Ethanom, koji je kao i Bailey sada već u zrelim godinama, njegovom suprugom Hannah i njihovom unukom CJ.

Kako se Baileyjeva duša priprema napustiti ovaj život, Ethanu daje obećanje da će njegovu unuku CJ pratiti kroz svoj novi život i štiti je pod svaku cijenu.

Tada započinje nova Baileyjeva avantura koji uz CJ pronalazi svoju novu sudbinu i formira neraskidivu vezu koja će njega i ljude koje voli voditi na mjesta koja nikada nisu zamišljali.


Knjige:

"Iza zaključanih vrata"-priča o tome kako je naizgled savršen život sve samo ne to

"Izopačene igre"-priča o psihijatrici koja navodi svoje pacijente na ubojstva

Serije:

"Dobra bitka"

Golema financijska muljaža uništi ugled mlade odvjetnice Maije Rindell i istodobno izbriše ušteđevinu njezine mentorice i kume Diane Lockhart. Otjerane iz „Lockharta i Leeja“, one se pridružuju Lucci Quinn u jednoj od najeminentnijih čikaških odvjetničkih tvrtki.


"Rivijera"


Serija prati moralni pad koji Georgina doživi nakon nasilne smrti muža Constantinea Cliosa. U svojoj intimnoj odiseji spoznaje koliko je malo toga zapravo znala o suprugu i upoznaje mračni svijet korupcije i organiziranog zločina koji vrebaju u pozadini života superbogataša.

"Laž"


U šestodijelnom trileru LAŽ Joanne Froggatt i Ioan Gruffudd glume Lauru Newell i Andrewa Ellisa, čija početna privlačnost dovede do spoja i dalekosežnih posljedica koje će njihov susret imati na njih i njihove obitelji.






01

srijeda

travanj

2020

Da li me čujete?

“Neki me zovu Priroda.

Drugi me zovu "Majka priroda".

Ja sam ovdje više od 4,5 milijardi godina.

22.500 puta duže od vas.

Ljudi mi nisu neophodni.

Ali ja sam ljudima potrebna.

Da,vaša budućnost zavisi od mene.

Kada ja napredujem,vi napredujete.

Kada ja posustanem,i vi ćete posustati.

Ili gore od toga.

Ja sam tu eonima godina.

Hranila sam vrste veće od vas.

I izgladnjivala sam vrste veće od vas.

Moji oceani.

Moja zemlja.

Moje rijeke i potoci.

Moje šume.

Sve vas to može prihvatiti.

Ili vas može napustiti.

Kako izaberete da živite svaki dan,

dali me poštujete ili ne,

zaista mi nije važno.

Na jedan način ili na drugi,

vaše djelovanje će odlučiti vašu sudbinu.

Moju neće.

Ja sam Priroda.

Ja idem dalje.

Spremna sam da evoluiram.

Dali ste vi?”

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.