Poveznice
Blog.hr

Solus Catholicus
Pavle Primorac, duša katolička, velečasni

Naš Hans
Ivan Merz, čovjek-katolik, genijalac katoličke misli

Utemeljitelj Djela Božjeg
Svetac svakodnevice

Dnevna štampa:
Donosi vijesti
Ubili ga! Svaka neovisnost se plaća.
Glas Slavonije, ali i Baranje
Čitajmo na večer
Čitajmo u jutro

Svu svoju mladost, nisam tebi ja dal:
Bivša Croatija
Mamić United

Kukci:
Buba Mara Komunjara

Štrumpf!

24.02.2015., utorak

Čuvari Dinama




Ah, opet je bila skupština. Kao i povijesne utakmice na Maximiru, imamo povijesne skupštine koja na kojima se uvelike određuje sudbina kluba i dinamovaca u budućnosti. Idemo u privatizaciju. Sada više neće biti mogućnosti da nas ulična gerila optužuje da smo napravili od našeg kluba, prčiju. Maleni dinamovac, običan građanin nema pravo glasa, al' će sada kao dioničar Dinama moći razmjerno svojoj platežnoj moći kupiti određeni broj dionica GNK Dinama, te tako svojim malenim udjelom koliko god bio beznačajan, na neki način sudjelovati u kreiranju sudbine našeg Dinama.

Navijači-huligani su poraženi. Nisu mogli ništa Dinamu sa svim svojim „opravdanim“ i neopravdanim zahtjevima, te su sada sa ovom privatizacijskom pričom, napokon oni, kao ulica poraženi. Ne mogu više ništa našem GNK Dinamu. Ono što oni žele je čisti put u amaterizam i nije to nikakva poštena politika sa njihove strane, gdje bi mi tobože navijači sa 60 kuna godišnje članarine glasovali za upravu koja bi upravlja sa dinamovim milijunima. Toliko sam pisao već o tome, al' dobro je ponoviti onu srž problema što ulica ne razumije i misle da su oni „bogomdani“ dinamovci, a nisu ništa drugo, nego obični huligani. Onim bi da su se kojim slučajem dočepali upravljačkih struktura Dinama, prvo sebe uhljebili, opljačkali što se opljačkati može, te bi kada završi njihov mandat jednostavno otišli u Dinamo uništili za stoljeća. Ne razumiju oni ovo naše vrijeme, te žele kao NK Varteks životariti na niželigaškim razinama, te biti tobože transparentni i tobože pošteni. Ne vjeruj, dragi čitatelju ovog bloga, ti i takvim navijačima koji osim što se toliko pozivaju na demokraciju, šakama i batinama ušutkavaju one koji ne misle kao što misle jadnici iz ZZD il' pak kao oni izdajnici iz ZND. Oni su poraženi, a Dinamo je obranjen. GNK može mirno spavati.

Sadašnje vodstvo Dinama nije baš sjajno i ima puno mana, ali to ne znači da se slažemo sa onim huliganima koji bi nasiljem htjeli istjerati svoju stvar na sunce. Ak' sam član Dinama i ponosan na to, ne znači da odobravam svaki potez našeg Zdravkeca. On-Zdravko, je nužno zlo i kako god radi u GNK, još ga uvijek drži na površini, te Dinamo redovito osvaja naslove prvaka države i ponekad i kup, a i u Europi nije samo promatrač. Pogotovo ako se uspoređuje sa našim drugim klubovima koji redovito propadaju u Europi nakon prvog ili drugog pretkola europskih natjecanja. O.K., NK Rijeka je tek ove godine igrala Liga Uefu, ono što GNK igra svake godine, ako pak ne igra Ligu Prvaka, pa je ona više iznimka, nego pravilo o kojem upravo pišem. Hoćete-nećete, Mamić United radi dobar posao i nitko drugi u hrvatskom nogometu ne radi tako dobar posao kao naš Dinamo. Tko u Europi ima takvu omladinsku školu kao Dinamo? Nitko! A, u Hrvatskoj jel' potrebno to buraz, pitati? Nije, jer i izdaleka na vidiku nema tako uspješne nogometne škole. Dragi, moji, gdje su vam rezultati, gdje su vam činjenice?

Znakovito, je nadalje bilo što je naš Zdravkec sa svojim ljudima rekao da ako kojim slučajem privatizacija ne bi uspjela, da onda će i dalje ostati ovo što jesu, a to je udruga građana. Pogotovo, mi je dobro ono što je rekao da smo ga znali čuvati i da ćemo tako znati i dalje, u budućnosti. Dakle, mi koji nismo huligani, koji ne navijamo za strane klubove ili neke trendovske klubove, poput hokejaškog kluba na ledu, Medvešćaka ili pak za klubove u drugim spotovima, ne želimo da naš klub, u ovom slučaju Dinamo bude neuspješan, neeuropski, marginalni, jugoslavenski, hajdukizirani ili pak huliganski. Navijam samo za Dinamo, GNK Dinamo koji baštini tradiciju Građanskog i klub koji je kao simbol hrvatski i katolički klub, kako u jugovini(-krivoj osovini), tako i sada u crvenoj Hrvatskoj. Upravo, će Dinamo opet biti u skoroj budućnosti prepoznati kao otpor komunjarsko-jugoslavenskom režimu Milanovića i Josipovića. Jedan je pao, pasti će i drugi. Oba su pala, oba će pasti, 1991, godine protiv Jugoslavije, 2014. i 2015. godine protiv Jugoslavena. Nije ni samo Dinamo kao klub jedini u Hrvatskoj dao podršku našem šatoru branitelja i dragovoljaca koji se bore protiv onih koji žele srušiti Hrvatsku i marginalizirati naš Domovinski i oslobodilački rat. GNK Dinamo i država Hrvatska, te Katolička Crkva, su stožerne naše vrijednosti kao Hrvata-katolika. Iako, bi neki htjeli drugačije, neće ići i neće to proći, kao što nije prošao i antišatorski front okupatora Hrvatske(Occupy Croatia). Da, su kojim slučajem, prošli tri kordona interventnog redarstva u subotu, dočekali bih ih domoljubi, spremni kao i '91. godine.

Dolazi vrijeme, odabira strana, ja sam uz šator, GNK Dinamo(i, nikakav drugi), Majku Crkvu-katoličku, državu Hrvatsku, te uz Gospodina Boga.
Mi smo čuvari Dinama.

Mi smo Dinamo.


- 00:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< veljača, 2015 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

Svibanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (2)
Siječanj 2015 (3)
Prosinac 2014 (1)
Studeni 2014 (1)
Listopad 2014 (2)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (3)
Prosinac 2013 (6)
Listopad 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (2)
Lipanj 2013 (1)
Travanj 2013 (2)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (2)
Srpanj 2012 (2)
Svibanj 2012 (2)
Travanj 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Siječanj 2012 (1)
Studeni 2011 (2)
Kolovoz 2011 (2)
Srpanj 2011 (1)
Opis bloga
Jedostavno. Štrumpfoanaliza.
Pratim ih...
Kolege:
Pero Panonski-Panonija
Opet Pero
Kralj blogera i bloganja

Paragovac-Antikomunist
Zanimljivo, ali ponekad inkriminirajuće. Potreban oprez!

Bitke davne i daleke
Nema samoreklame, nema politike, nema pristranosti. - relativno neaktivan

Braća po vjeri:
Dva brata latinaša
Tradiconalisti

Croatian Chestertonians
"Apostolu zdravog razuma"