Poveznice
Blog.hr

Solus Catholicus
Pavle Primorac, duša katolička, velečasni

Naš Hans
Ivan Merz, čovjek-katolik, genijalac katoličke misli

Utemeljitelj Djela Božjeg
Svetac svakodnevice

Dnevna štampa:
Donosi vijesti
Ubili ga! Svaka neovisnost se plaća.
Glas Slavonije, ali i Baranje
Čitajmo na večer
Čitajmo u jutro

Svu svoju mladost, nisam tebi ja dal:
Bivša Croatija
Mamić United

Kukci:
Buba Mara Komunjara

Štrumpf!

23.07.2012., ponedjeljak

Dinamova istina

Image Hosted by ImageShack.us


Nažalost, klub iz Maksimira nikada nije bio običan nogometni klub...u Titovoj tamnici naroda bio je klub koji je značio nacionalnu identifikaciju hrvatstva, za vrijeme Tuđmana bio je simbol otpora njegovom „režimu“, te su navijači, posebno BBB-ovci bili prevareni i iskorišteni u političke svrhe da se sruši ondašnji HDZ, te da na vlast dođu komunjare, te danas opet ti isti koriste Dinamo da sruše nešto tako plemenito i sveto kao što je Mamić United-Dinamo, jer tobože opet smeta nekome što je to hrvatski klub i zagrebački, koji ne dopušta na sebe i ne želi se uklopiti u novokomponirano „bratstvo i jedinstvo“. Kakav je Mamić njima „problem“, najboljše govori da su donosili zakon protiv jednog čovjeka. Pa, svaki normalan čovjek bi se mogao zapitati kakav to mora biti taj čovjek-Zdravkec kada jedan komunjarski element iz tzv. hrvatske vlade ide donositi zakon samo da sruši jednog čovjeka, poduprt većinom svoje klike u parlamentu.

Građanski nogometni klub Dinamo Zagreb, mrzi dosta ljudi. Ne može se lagati, kada se veli da Dinamo mrze jugoslaveni, komunjare, svetosavska nacionalna manjina i regionalni dijelovi Lijepe naše. Osobno me to dosta boli, ali usprkos njima, odnosno zahvaljujući njima osjećam se odgovornim da barem na ovaj način preko bloga doprinesem svojim mali dijelom da se nešto više kaže, tj. napiše o Dinamovoj istini. Iako to nisam ni planirao, ovakav udružen medijsko-huliganski zločinački pothvat, me je ponukao da počnem razmišljati da se učlanim kao član u udrugu građana GNK Dinamo, te na taj način pokažem da ne slažem sa svima njima, kojima je Zdravko i njegov Dinamo smrtni neprijatelj.

Što žele dežurni dušebrižnici? Žele demokratski Dinamo? I, što onda poslije? Koga da se dovode na čelo kluba? Tko da glasa za čelnika kluba? Ozloglašeni huligani i nasilnici koji su vas u stanju zgaziti ako ne mislite kao oni...koji su to demokrati, to su prije crnokošuljaški batinaši, kojima bolje leže totalitarne ideologije, nego demokracija. Baš ti BBB-ovci koji su okupljeni u GI ZZD, iskorišteni su pod drugi put u svojoj povijesti za jeftine političke svrhe? Prvi put kada ih je HDZ iskoristio na prvim izborima, kada se na tribinama visjeli transparenti tipa:“BBB za HDZ“ i skandiranja za Franju i HDZ i tome slično, te poslije kada je Tuđman došao na vlast dobili bebebeovci vritnjak, te izgubili Dinamo, te dobili prvo HAŠK-Građanski, te onda voljenu Croatiju.(ako se htjelo ili trebalo mijenjati ime, moglo se odmah dinamovo ime promijeniti u Građanski i bio kuš u navijačko javnosti do dana današnjeg, te bi se izbjegle mnoge mučne i teške situacije oko promjena i vraćanja novo/starih imena...). Drugo izdaja sa strane politike, dogodila se BBB onda kada se su dali upregnuti u kola SDP, te nemilice najbezočnijim i najnižim uvredama vrijeđaju gospodina Zdravka Mamića i njegove ljude, te njegovo životno djelo-Mamić United(GNK Dinamo). Danas se vidi da je SDP preko svojih krakova kriminalne hobotnice iskoristio BBB, jer Zdravkec i dalje stoji uspravno, a zakoni mu ne mogu ništa. Jedino što može zaustaviti Zdravkeca u njegovoj misiji je metak u čelo, kao što je on to i sam jednom izjavio.

Zašto jugounitaristi mrze Dinamo i našeg Zdravkeca? Hm, pa zato što je ovakav Dinamo jasno definirani nacionalni klub, te je neosporiv simbol najvećeg, najboljeg, najkatoličkijeg i najhrvatskijeg kluba u vječnoj Nam Domovini hrvatskoj, kako jednom reče Vlatko-skoro doživotni predsjednik HNS(ne, narodne stranke...). Jako je dobro Zdravkec definirao i izjavio više puta da oni žele preko Dinama rušiti Hrvatsku, te opet uspostavljati žikino kolo uzduž i poprijeko ex-jugoslavije. Službena politika Hrvatske poslije Franje, to jasno pokazuje, a naš Zdravkec je stup koji smeta komunjarama iz „mešanih“ brakova da preko nogometa kao najpopularnijeg športa na ovim prostorima, opet u svojem orjunaškom stilu uspostave kakvu-takvu Jugoslaviju. Tu je uloga BBB-ovaca kako mladih skojevaca, da uličnim nasiljem i terorom rade kaos, te da komesari mire situaciju, te samo što ne uvedu diktaturu, kada Zdravkeca i Mamić United ne mogu maknuti demokratskim i legalnim putem.


Dinamo pak čeka u srijedu važan ispit, koji mora položiti ako želi dalje imati kontinuitet europskih jeseni, te na taj način biti uspješan kao udruga građana od koje mnogi lijepo i pristojno žive, jer nemojmo zaboraviti da 200-300 obitelji na ovaj ili onaj način živi od Dinamovih prihoda. To je praktički tisuću ljudi, te možete zamisliti tu količinu jada i mržnje kojom udružena fronta protiv GNK i Zdravkeca želi tako nešto plemeniti i dobro srušiti, kada poštenim, marljivim i radišnim ljudima želi izbiti kruh iz usta udarcem nekog kolca, bokserom i lancem u vidu svoje navijačke pjesme. To je jako loše i veliko zlo, te BBB okupljeni u GI ZZD postaju instrument zlih sila koje iz sjene vuku svoje konce. Nadam se, da Gospodin neće takvo što dopustiti, te da će se napokon više jednom u stogodišnjoj povijesti kluba, pustiti da klub bude ono što i treba biti, građanska zabava za sve dobro namjerne ljubitelje igre i nogometa.

Ajmooo, Dinamo!
Za Dinamo pod Mamićem!


- 22:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.07.2012., utorak

Dinamova Stvar

Image Hosted by ImageShack.us


Ovaj tekst je objavljen na forumu Buba Mare Komunjare 13.1.2009, te je pokazuje moje mišljenje o Dinamovoj stvari i odnosu onih koji žele srušiti, tako nešto veliko kao što je Mamić United-Dinamo. Tekst je dobra uvertira u predvečerje još jednog plavog pohoda na Europu, a ujedno i moj intimni odnos prema GNK iz Maksimirske, te me njegova objava ovako javno, dosta veseli i proizvodi u mojoj duši radost.

„Početi ću sa Štimcem, ako se osvrnemo na njegov zahtjev za ligom 16, ona je potpuna katastrofa, jer liga je i ovako slaba, te kada tu još dodate 4 kluba koja nisu neke posebne kvalitete, ona ce sama time biti oslabljena. takva liga kada je u pravilu egzistirala imala je dosta manju posjećenost nego na primjer ova liga 12, pošto znamo da se prvenstva gube na malim utakmicama, sada će još biti prilike da Hajduk izgubi u utrci na primjer za naslov prvaka(dobar i školski primjer je sezona dok je Ćiro vodio Dinamo, a nije godina '82 ili one epizode u devedesetima). Može se sa sigurnošću reci da Dinamo nije gubio naslove prvaka i kupove u zadnjih barem 10 godina zbog snage rivala, nego zbog svoje vlastite slabosti, odnosno njegovi rivali nisu dostigli razinu njegove kvalitete u svakom pogledu, možda je izuzetak iz ove tvrdnje osvojen naslov prvak sa strane NK Zagreba, ali taj naslov je proslavljalo samo 500 ljudi, tzv. Bijeli Anđeli, štoviše tzv. purgeri....


.....Zdravko Mamić je najveći Dinamovac koji je ikad sjedio u plavim odajama, pored svi osvojenih pokala, on je sam sebe i cijelog dao za Dinamovu stvar. Zbog toga i tih razloga trpi njegova obitelj. Dinamo nikad nije bio financijski u boljem položaju, nego što je sada, svako slovo zakona je pod Zdravkovim mandatom ispoštovano. Zdravka su već sve moguće zakonske ovlasti x puta provjeravale i ništa nisu našle. On osobno i klub Dinamo kao institucija su žrtve medijskog linča sa strane određenih medija, one su proširile priče da je kriminalac, ove takozvane prodaje igrača, veliki izdaci grada Zagreba na Dinamov račun i tako dalje....sve te tvrdnje valja realno sagledati, a ne se odmah povoditi za bačenom kosti koju treba glodati, ma da je to lakše, nego misliti svojom glavom. Zdravkov karakter je takav da brzo plane i reagira na nepravdu, ali se poslije odmah pokaje i ispričava svima, što je sasvim dovoljno.


...hocete malo o BBB-ovcima? Pa, evo...to je negrupirana skupina takozvanih Dinamovaca, koja ne zna odbaciti od sebe one struje koje u njoj hoće podjelu i okretanje o dobrobiti Dinama, jer onaj tko želi dobro Dinamu, neće ići zapaliti i srušiti pola stadiona, sve je izglednije da su to ubačeni provokatori po nekoj službenoj dužnosti u redove BBB, te tako danas u njoj postoji dvije glavne struje(ona za Zdravka i ona protiv njega). Pokrenuta peticija sa strane one protumamićevske struje je sakupila već 11000 potpisa, ali ne znam tko je nju potpisivao, onaj koji nikad nije došao na Maksimir ili onaj koji je jutro ljut na sebe, a poslijepodne na cijeli svijet? Jer na stadion po običnoj utakmici dođe jedva 2000 ljudi, pa gdje su one devet tisuća drugih( doma kao i obično čeka gotovo, te kaže da bi na stadion ,kada ne bude Mamica, slična stvar je bila i sa Croatijom, pa je Dinamo došao kao službeni naziv kluba, a oni dežurni kritičari, opet ostali doma?!). BBB su bili snaga dok su bili ujedinjeni oko borbe za povratak imena Dinamo, sada kada toga više nema traže opet neki način da budu protiv nekog, jer je to uvijek lakše, nego biti za nešto, i tako dalje...da vas više ne gnjavim sa onim što ne bi razumjeli ili što nije bitno.


Otvoren sam za svaku raspravu u skladu sa pravilima foruma koja je konstruktivna, ali ako je ova tema gdje se pljuje po Mamicu i Dinamo, onda samo dajte, ja ću se slobodno prebaciti na nešto drugo.


Dinamo neka ostane dinamovcima !!! Nema predaje, idemo dalje!“


- 21:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< srpanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Svibanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (2)
Siječanj 2015 (3)
Prosinac 2014 (1)
Studeni 2014 (1)
Listopad 2014 (2)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (3)
Prosinac 2013 (6)
Listopad 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (2)
Lipanj 2013 (1)
Travanj 2013 (2)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (2)
Srpanj 2012 (2)
Svibanj 2012 (2)
Travanj 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Siječanj 2012 (1)
Studeni 2011 (2)
Kolovoz 2011 (2)
Srpanj 2011 (1)
Opis bloga
Jedostavno. Štrumpfoanaliza.
Pratim ih...
Kolege:
Pero Panonski-Panonija
Opet Pero
Kralj blogera i bloganja

Paragovac-Antikomunist
Zanimljivo, ali ponekad inkriminirajuće. Potreban oprez!

Bitke davne i daleke
Nema samoreklame, nema politike, nema pristranosti. - relativno neaktivan

Braća po vjeri:
Dva brata latinaša
Tradiconalisti

Croatian Chestertonians
"Apostolu zdravog razuma"