26

ponedjeljak

prosinac

2011

popečci s puretinom

ili kako iskoristiti ostatke pečene pure od koje djeca i ja jedemo samo prsa a muž batke

iz tog razloga najviše i volim kupovati samo odreske i spravljati ih na sve moguće načine



znači, jučer je bio uobičajeni božićni ručak, pečena pura, mlinci...naravno da uvijek ostane pure koja bi se danima povlačila da je se ne iskoristi na neki drugi način

obično meso iskoristim na način da napravim nekakvu salatu, kuhani krumpir, kuhana jaja, komadi puretine, sjeckani luk, sol, papar, majoneza pa se tako pojede



danas sam odlučila nešto malo drugačije pa su nastali popečci, nema tu sad nekih pretjerano preciznih količina ;)

skinuti s pure meso koje je preostalo, sitno nasjeckati, zdrobiti dva ne prevelika kuhana krumpira, dodati šnitu kruha bez korice namočenu u mlijeku, naribati nekakvog sira na sitno oko 50 g, 2 lagano umućena jaja, sjeckanog peršina ili nečeg drugog po volji, režnjić sjeckanog češnjaka, krušnih mrvica da se dobije gusta smjesa, ne mora biti ni do kraja povezana, uspjet ćete rukama oblikovati, posoliti i popapriti prema ukusu

rukama oblikovati kuglice, spljoštiti ih, uvaljati u mrvice i peći na jako vrućem uljem dok ne dobiju boju, za prilog ostaci francuske, zelena salata



prije toga je bila pureća juha koja je trebala biti jučer ali domaćica se nije sjetila na vrijeme kupiti peršin i celer, sva sreća da dućani rade i na praznike....danas je baš pasala

<< Arhiva >>