BBO Intercity liga za juniore - tim Metković

05.01.2011.

BBO Junior Intercity liga je natjecanje timova raznih svjetskih gradova za igrače do 26 godina. Igra se na besplatnom BridgeBase Online serveru, popularnom BBO-u. Prepoznatljiv je po uzornom odnosu prema korisnicima i početnicima za razliku od mnogo drugih bridž servera: OK Bridge, MSZone, Yahoo itd. Vlasnik firme koja vodi server je Fred Gitelman, jedan od najpoznatijih igrača današnjice. Danas, više od deset godina otkako je server počeo sa radom, igranje na njemu je još uvijek potpuno besplatno. Fred je zato zaslužan za rast kvalitete igranja bridža jer možete sjesti za monitor igrati sa troje ljudi iz cijelog svijeta.

Timski meč je kad dva tima sastavljena od po dva para igraju međusobno. Parovi sjede za dva stola na suprotnim pozicijama: tim posjedne igrače tako da za prvim stolom par ima EW karte a za drugim stolom par ima NS karte. Igraju ista djeljenja a rezultati se uspoređuju pa se razlike obračunavaju po tablicama u bodove.

U četvrtak 6.1.2011 u 18 sati tim Metković igra prvi meč u timskoj BBO Intercity ligi za juniore. Tim igra u sastavu: Ante (WhiteShad) – Marin (alphaprime) te Jure (Kobila) – Joško (joke_du) a sa njima su u timu Ines, Karla i Josipa. Pratit ću njihovu igru i rezultate na blogu jer su to naši članovi iz Gimnazije Metković sa kojima radimo već dvije godine. Kako smo mi u Dubrovniku, zajednički su nam turniri i druženja preko BBO servera. Bez interneta i BBO-a bi jako teško to uspjeli postići. Oni su mladi tim gdje većina igrača bridž igra povremeno zadnje dvije godine. Igrat će protiv timova gdje su većinom studenti sa pet do deset godina iskustva i koji dolaze iz poznatih bridž sredina. Prvi meč igraju protiv tima Chapel Hill iz Sjeverne Karoline, studenata doma University of North Carolina koji je poznat po svojim košarkašima: tu su igrali Michael Jordan, Vince Carter i James Worthy. Ako su i bridžisti dobri kao i košarkaši...

Sljedeći: Tim Metković skupio 30 Victory poena

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.