STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

26.11.2016., subota


RADNICI S GRADILIŠTA PAŠKOG CARSTVA POBJEGLI GLAVOM BEZ OBZIRA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


RADNICI S GRADILIŠTA PAŠKOG CARSTVA POBJEGLI GLAVOM BEZ OBZIRA



Unatoč mnogim prijavama mještana još od 2014. godine investitor nesmetano obavlja radove jer nitko od nadležnih institucija ne izlazi na uviđaj, kao ni lokalne vlasti.

Svi vide, a nitko ništa ne vidi! Gradilište bez građevinskih dozvola, oznaka gradilišta, bahato ulazi u tuđe terene, miče međe.

Ni to nije sve, investitor se zaigrao pa je uzurpirao i cijelo pomorsko dobro, jer tko njemu išta može.

Jedina inspekcija koja je izašla na teren je pomorska inspekcija, ali unatoč zabrani investitor nastavlja s radovima jer tko je pomorska inspekcija da njemu zabranjuje radove.

Ogorčeni mještani ponovno se obraćaju institucijama i nakon dosta vremena opet postižu samo izlazak pomorske inspekcije.

Radovi se nastavljaju po gradilištu bez oznake, zaštite na radu - radi se danonoćno i odjednom spremanje, čišćenje gradilišta i radnici nestaju jer prema informaciji najavljen je dolazak građevinske inspekcije koja se napokon udostojila izaći na uviđaj.

Lokalna zajednica ništa ne vidi i ne zna, kazne se ne naplaćuju.
Investitor je porijeklom iz Miškovića, po mjestu se priča i o drugim investicijama pa zamislite kakve su one kada se ovakve stvari događaju u mjestu iz kojeg potječe, koliko ga voli i što se događa drugdje.
Je li investicija paškog carstva dobrobit ili propast?


Prilog:
http://zadarski.slobodnadalmacija.hr/vijesti/clanak/id/23386/pasko-carstvo-predsjednika-nk-rijeka-damir-miskovic-gradi-u-rodnom-mjestu-raskosnu-vilu-ima-i-privatni-vez-za-svoju-jahtu

Zadar - Pag, 26. studenog 2016. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


- 22:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.11.2016., četvrtak


DIREKTORICA KOMUNALNOG DRUŠTVA PAG NAJBOLJE ZNA KAKO ZAŠTITITI VODOMJERE OD HLADNOĆE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


DIREKTORICA KOMUNALNOG DRUŠTVA PAG NAJBOLJE ZNA KAKO ZAŠTITITI VODOMJERE OD HLADNOĆE



U ovim nadolazećim danima mnoga komunalna društva na svojim stranicama obavještavaju potrošače da zaštite svoje vodomjere radi hladnoće i mogućeg smrzavanja, a direktorica Komunalnog društva Pag - Irena Buljanović zna sve najbolje, naročito Zakon o isporuci vodnih usluga i Zakon o privatnom vlasništvu...

Nakon raskopavanja dvorišta obitelji Biljan iz Miškovića i to da bi napokon maknula spojeve zaštićenog susjeda Srećka Miškovića koji su se nalazili u dvorištu obitelji Biljan (postavljeni bez dozvole), navedena ostavlja raskopano dvorište, uklonjen slivnik za vodu i vodomjerno okno bez poklopca. Ona je ipak DIREKTORICA Komunalnog društva Pag i za nju ne važi Zakon o privatnom vlasništu, a ako dođe do smrzavanja vodomjera, optužit će obitelj Biljan jer tko njoj išta može. Izgleda da je važno što ona kaže, a ne Zakon o isporuci vodnih usluga.


Zadar - Pag, 24. studenog 2016. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 17:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.11.2016., ponedjeljak


HARAČ U MIŠKOVIĆIMA NA PAGU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


HARAČ U MIŠKOVIĆIMA NA PAGU

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-harac-u-miskovicima-na-pagu/



Već godinama gradilište u Miškovića na otoku Pagu nema oznake čiji je investitor Srećko Mišković.

Još 2013. godine Srećko Mišković je navodio kako je izgrađena šetnica u mjestu Miškovići spajanjem induvidualnih mandraća i mulića koji su nicali ispred svake kuće. Kao predstavniku odbora za uređenje Miškovića trebalo mu je biti poznato da je pomorsko dobro zaštićeno, a ako su već sve kuće koje su se tu nalazile imale izgrađene muliće i mandrače kako je moguće da je u izgradnju šetnice uloženo 378.730,00 kuna i dječje igralište, samo nije poznato gdje se isto nalazi.

Prema informacijama, bilo je bezbroj prijava, ali te prijave ostaju u ladicama ili su završile u košu. Investitor se svaki dan sve više širi.
Uz pomoć lokalnih vlasti i svojim vezama po institucijama, investitor gradi i gradi, više ni ne zna što bi gradio, valjda se u krađama osjeća dobro.

Nikog ne bi bilo briga da je to čovjek stekao svojim radom i da se ne radi o državnoj imovini. Čestice se upisuju uz pomoć dva svjedoka, pa se sve to lijepo legalizira i bahato prisvaja.

Kako kaže, radi se za starost, kao da je u cvijetu mladosti, a lokalne vlasti mu se dive i kažu kako je on dobar čovjek. U čemu? Je li otimanje dobrobit i napredak sela? Ili na ovom području važi ona uzmi i uništi sve dok možeš!


Zadar - Pag, 21. studenog 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.11.2016., četvrtak


LEGALIZACIJA KRIMINALA U HRVATSKIM CESTAMA SUDSKIM RJEŠENJIMA U ZADRU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Vlasnik privatnog poduzeća AA d.o.o. Poličnik Čedo Alić dostavio je pismo SHZ pod naslovom „ Legalizacija kriminala u hrvatskim cestama sudskim rješenjima u Zadru“, koji dostavljamo hrvatskoj javnosti.

LEGALIZACIJA KRIMINALA U HRVATSKIM CESTAMA
SUDSKIM RJEŠENJIMA U ZADRU




Privatno poduzeće AA d.o.o. Poličnik vodi ovršni postupak protiv općine Stankovci za izvršene, a nenaplaćene radove za izgradnju ceste Radošinovci – Dobra voda iz 1995. godine u iznosu od cca. 5,5 mil. kuna.

Općinsko državno odvjetništvo – građansko-upravni odjel iz Zadra zastupalo je općinu Stankovci u predmetu i dostavilo u spis falsificirani dokument kojim je u hrvatskim cestama opljačkan državni novac. Predmet se vodi na Općinskom sudu u Benkovcu broj P-55/98.

Županijski sud u Zadru, u predmetu Gž-353/01, odlukom od 15. prosinca 2004. godine, poništio je prvostupanjsku presudu Općinskog suda u predmetu P-55/98 od 30. kolovoza 2000. godine, kojom je uvažio žalbu općinskog državnog odvjetništva koja se temelji na falsificiranom dokumentu i predmet je vraćen na ponovni postupak Općinskom sudu.

Tek trećom odlukom Općinski sud prihvaća falsificirani dokument kao zakonit, i za iznos opljačkan u hrvatskim cestama umanjuje ovršni zahtjev ovrhovoditelja AA d.o.o. Poličnik.

Županijski sud u Zadru potvrđuje to djelomično pravomoćnom presudom u predmetu broj XII Gž-1939/08, odlukom od 13. prosinca 2008. godine, i dosuđuje u korist ovrhovoditelja 425.302,48 kn sa zakonskim zateznim kamatama. Ovom pravomoćnom presudom, ovrhovoditelj AA d.o.o. osuđen je da plati pljačku u hrvatskim cestama, gdje su djelatnici hrvatskih cesta opljačkali poduzeće u kojem rade, očito za svoj račun.

Djelatnici poduzeća „Via Vita“ iz Zadra, koje je rješenjem Trgovačkog suda u Splitu u predmetu broj XVI-L-29/2002, likvidirano odlukom od 07. lipnja 2002. godine, izradili su falsificirani dokument – okončana situacija broj 28, obračun od 07. mjeseca 1995. godine za izvođenje radova na cesti Radašinovci – Dobra voda – općina Stankovci, gdje je investitor J.P. Hrvatske ceste – Zagreb izvođač radova „Via Vita“ Zadar temeljem narudžbe po odluci U.O. od 18. srpnja 1994. godine. Dokument je 12. srpnja 1995. godine potpisao direktor Ivan Kaštela na iznos od 749.630,66 kn, supotpisnici dokumenta su građevinski tehničar Vukašin Šarić, građevinski tehničar Slavko Šimićević i nadzorni organ ing. Ivo Peroš.

2001. godine RH, zastupana po ŽDO – građansko-upravni odjel temeljem odbijene predstečajne nagodbe Ministarstva uprave, Porezne uprave Zadar, predmet broj I-699/700 od 16. srpnja 2002. godine, čiju odbijenicu je poduzeće AA d.o.o. iz Poličnika dobilo 2009. godine, antidatiranu na 08. studenog 2002. godine. Unatoč činjenici da poduzeće AA d.o.o. nije stečajni dužnik i nema nikakvog vjerovnika niti financijske obveze, RH zastupana po ŽDO iz Zadra po treći put otvara stečajni postupak nad poduzećem AA d.o.o. iz Poličnika po službenoj dužnosti temeljem odbijene predstečajne nagodbe koja na Trgovačkom sudu nije provedena.

Stečajni upravitelj Edvin Šimunov nikad nije zatražio i preuzeo vođenje stečajnog postupka od poduzeća AA d.o.o. iz Poličnika.

U stečajnom postupku nestale su stranke, a stečajni upravitelj dobiva rješenja Trgovačkog suda koja zlorabi, kako bi u ovršnom postupku zamijenio zakonitu dokumentaciju poduzeća AA d.o.o. iz Poličnika falsificiranom i onemogućio je reviziju ovršnog postupka na Vrhovnom sudu RH broj Rev-x-254/09-2.

Poduzeće AA d.o.o. iz Poličnika potpisalo je punomoć odvjetničkom uredu Perković-Jurlina iz Zadra, isti su zlorabili date im punomoći i pokrali dokumentaciju i predmete na sudovima. Isti su ispostavili duple punomoći kojima zastupaju protivnu stranku, stečajnog upravitelja Edvina Šimunova, koji zastupa RH, odnosno ŽDO i Poreznu upravu iz Zadra.

U ovršnom postupku na Općinskom sudu broj Ovr-2266/15, kojeg vodi sutkinja Antonia Božina, omogućeno je tajnom društvu stečajnog upravitelja Edvina Šimunova nezakonito raspolaganje novcem poduzeća AA d.o.o. iz Poličnika u iznosu od 1.800.911,69 kn, a kako bi potvrdili zakonitost kriminala na štetu poduzeća AA d.o.o. Poličnik, u postupku su koristili i usluge sudskog vještaka financijske struke Ivana Mijolovića, koji je vještačenje izvršio na fasificiranoj dokumentaciji nepostojećeg pravnog subjekta koji nije stranka u postupku i potvrdio zakonitost postupanja unatoč činjenici da zakonita dokumentacija koja je u vlasništvu i posjedu poduzeća AA d.o.o. iz Poličnika, i zakonskog zastupnika Čede Alića nije vještačena niti je preuzeta od suda i stečajnog upravitelja.

Poduzeću AA d.o.o. iz Poličnika, oštećeniku koji trpi nenadoknadive štete nije dozvoljen pravni niti fizički pristup predmetima koje vode Državno odvjetništvo, Trgovački sud, Općinski sud, Županijski sud, Vrhovni sud, a nije dozvoljena niti žalba na Visoki trgovački sud.

Državno odvjetništvo odbija provesti istrage po prijavama, predmet broj DO-KR-142/99, broj KR-DO-41/09, broj KR-DO-106/19, te poslovni broj R-138/08 – Zagreb iz razloga što bi morali utvrditi nezakoniti rad državnog odvjetništva koje je stranaka u postupcima koje vodi poduzeće AA d.o.o. iz Poličnika.

Stranke u ovršnom postupku AA d.o.o. i općina Stankovci s kriminalom koji im se stavlja na teret nemaju apsolutno nikakve veze, a nastala šteta zbog kriminalizacije ovršnog postupka samo po osnovu kamata iznosi cca. 4,3 mil. kuna, što u konačnici sukladno zakonu mora platiti općina Stankovci.

Dokaz za narečeno je rješenje Trgovačkog sud u Splitu poslovni broj Iv-2571/96, od 25. travnja 1997. godine.

Zadar - Stankovci, 17. studenog 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE



- 19:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.11.2016., nedjelja


Porezna reforma u Hrvatskoj – novca ima, samo ga treba zatražiti
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Porezna reforma u Hrvatskoj – novca ima, samo ga treba zatražiti



Najavljena porezna reforma u Hrvatskoj s povećanim stopama i dalje će pritiskati hrvatski narod i neće ozdraviti hrvatsko gospodarstvo.

Radi poticanja - usporedbe i ravnanja Hrvatima danas. Matija Gubec nije se dao omesti, niti se mirio dok su okupatori uzimali pomoću poreza i raznih davanja 10 – 12 % od prihoda, a radi čega je izgubio glavu. A što reći danas kada se Hrvatima, pod pritiscima, od primanja uzima od 60 – 70 %.

I Vladimir Iljič Lenjin koji se motao oko blindiranih švicarskih banaka kada ih nije mogao orobiti jer su bile dobro zaštićene odlazi kao avanturista u Rusiju koju je brzo i upješno opljačkao. Također jedna od zadaća Vođe „svjetskog proleterijata“ nije se sastojala samo u tome kako ih opljačkati, nego i u tome kako im preko poreza potpuno oduzeti samostalnost i pretvoriti ih u robove, u poslušne mehanizme za ispunjavanje njegove volje.

Lenjin je bez stida svoje sudionike poučavao kako pretočiti u život njegove planove:

„ Monopol nad kruhom, kartice za kruh...predstavljaju, u rukama proleterske države, u rukama punovlasnih sovjeta, najveće oružje proračuna i kontrole...Ovo sredstvo kontrole i prinude na rad snažnije je od zakona Konventa i njegove giljotine. Giljotina je samo plašila, samo je lomila aktivan otpor. NAMA JE TO PREMALO. Mi trebamo ne samo uplašiti nego i slomiti pasivan otpor, koji je nedvojbeno još opasniji i štetniji. Za to imamo sredstva...To su: monopol za kruh, kartice za kruh... Nijedan pud zrna, ne smije ostati u rukama vlasnika... Zato što ćemo mi, raspoređujući ga, zapovijedati na svim područjima rada. Sve koji imaju višak zrna, a ne dovoze ga u improvizirana skladišta, proglasiti neprijateljima naroda, predati ih Revolucionarnom sudu, s time da okrivljeni budu osuđeni na zatvore ne kraći od 10 godina, zauvijek istjerani iz svojih općina, a sva njihova imovina konfiscirana...“

Hrvatske nadležne institucije još nisu zatražili povrat novca s osobnih računa hrvatskih državljana, koji se nalazi na inozemnim bankama i za koje nemaju pokrića. Samo u Raiffeisen-Landesbank Steiermark AG ima 186 tajnih računa hrvatskih državljana, koje je javno objavio i Maxportal. I nitko ništa ne poduzima. I gle čuda, još se i ukida porezni uskok, a sve da ne može nadzirati porezne rajeve i istraživati imovinu bankara. Također, nitko ne istraživa kako je Dalmatinska banka uništila 140 osnivača banke gdje je protuzakonito prisvojila dionice osnivača, oko 11 milijardi kuna i druge banke. Ima novaca da se proračun napuni samo ih Ministarstvo financija treba zatražiti, a ne opterećivati stanovništvo poreznom reformom.


Zagreb -Zadar, 13. studenog 2016. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.11.2016., petak


GRADILIŠTE U MIŠKOVIĆIMA UKLONILO OZNAKU - PLOČU ODOBRENJA ZA GRADNJU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


GRADILIŠTE U MIŠKOVIĆIMA UKLONILO OZNAKU - PLOČU ODOBRENJA ZA GRADNJU



Još je prošle godine Damir Mišković, predsjednik nogometnog kluba Rijeka u Miškovićima na otoku Pagu privukao pažnju javnosti gradnjom velikog zdanja (objavljeno po svim novinama i portalima).

Cijelo vrijeme ovo gradilište pokriva oznaka samo za dio kuće dok je stvarnost nevjerovatna kao i sam invenstitor. Zanimljivo je kako građevinska inspekcija ne reagira za uništavanje pomorskog dobra i svih ostalih radova na tom gradilištu koje se odvijaju bez dozvola i vlasništva.

Upornošću s prijavama, sa gradilišta se uklanja oznaka jer na toj oznaci stoji kao građevinski arhitekt gospođa Branka Damjanić supruga građevinskog inspektora Borislava Damjanića, koji su često viđani na gradilištu. Samo uklanjanje oznake ukazuje njezinu pravovaljanost.

Prijavom pomorske inspekcije jer je uništeno cijelo pomorsko dobro na tom dijelu, investitor ostaje izvan događaja i izvođaču „Teh gradnji“ zabranjuju se radovi iako se i dalje radi.

Na gradilištu još uvijek rade radnici „Teh gradnje“ i razni drugi, žuri se sa radovima, a lokalne vlasti podilaze investitoru do te mjere da mu grade cestu do njegove čestice jer ista nema ni prilaz.
A poznato je kako je do iste i došao, malo kupio malo oteo.

Pitaju se mnogi s čim ih je investitor zadužio da mu toliko podilaze, uništena obala pokazuje sliku svega, a pogotovo izgrađene šahte na samoj obali.
Priča se o bogatstvu, a gdje je to bogatstvo kad jedna siromašna lokalna samouprava pomaže ovakvog investitora.

Zadar - Pag, 11. studenog 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 14:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.11.2016., nedjelja


Slavonac se mora angažirati baš u Slavoniji
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Slavonac se mora angažirati baš u Slavoniji



Alarmantno je opadanje nataliteta u Hrvatskoj, što pokazuje realno stanje života u Hrvatskoj, k tome i povećana emigracija (naročito iseljavanje iz Slavonije) što također govori samo za sebe, dakle budnost izostaje. Slavonija je opustošena, uništena su proizvodna radna mjesta zbog čega se mladi najviše iseljavaju.

Ako sudbina znači dograđivati sebe, onda Slavonac i dr. trebaju shvatiti da se čovjek sam, baš tu treba dokazati kao što se Švicarac, Austrijanac dokazuju u još grubljim planinama ili Amerikanac u Kaliforniji na svojim oranicama . . . ., ukoliko Slavonac poželi biti netko drugi čime po svojoj volji negira samoga sebe, stoga propadne kao Slavonac, dakle tvoreći svoju sudbinu morat će domišljati i angažirati se baš u Slavoniji.

Slavonija je ugrožena, masovno se iseljava, a za problem je odgovorna i politička stranka HDSSB-a zbog čega je i dovelo do raskola stranke.

Hrvatima preostaje za spašavanje jedino spoznaja, spoznali su kroz prošlost kako su ih okupatori obezglavljivali, konkretno danas – eksploatatori u Hrvatskoj prisutni su adekvatno spoznaji Hrvata, i utoliko se mogu zaštititi hrvatske moralne vrijednosti koje su garancija života.
Ipak, otkuda toliki nered u hrvatskoj zajednici sada? Da, imamo mi i danas lukavih «Hrvata» u političkim strankama produženih ruku potencijalnih okupatora, koji eksploatatorima širom otvaraju vrata (svrha sami sebi). Kao što je bilo u prošlosti i danas u Hrvatskoj stranke kao interesne grupe zbog vlasti, isključivo zbog osobne koristi – moći.

Zato i do sada stranke i udruge u Hrvatskoj nemaju rezultata jer im programi nisu odraz moralna čovjeka, odraz mudrosti, jer nosioci stranke kao interesne grupe koji pretendiraju na vlast - nemaju volje da u programima na prvom mjestu budu moralne vrijednosti – a sve ostalo bi po redu bilo poticanje za dobro tj. život.

Uglavnom u Hrvatskoj baš stranačke vođe i istaknuti pojedinci pokazuju svu slabost preko interesnih grupa zbog materijalne koristi iz sivih zgrada pokazuju da su sami sebi svrha, što znači da se trebaju podvrći lustraciji. Zar djedovi nisu mogli rasprodati vlastita ognjišta na kojima su rođeni unuci . . . .sada unuci okrenuti materijalnim koristima gube ognjišta, o moralnim vrijednostima da i ne govorimo kao garanciji životu.

Dakle po moralnim vrijednostima spasit će Hrvata vjera u čovjeka što je uvjet zdravim međuljudskim odnosima. Čvrstom vjerom u etički sadržaj, može se kontrolirati materijalnu stranu, kanimo se diletanata i njihovih moći govora – koji se koriste lukavstvom, neznanjem naroda i sustavom mlade države. Narod koji želi budućnost za osnovu treba moralne vrijednosti.


Zagreb - Zadar, 6. studenog 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 21:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

VODOMJERI NA MREŽI KOMUNALNOG DRUŠTVA PAG
VODOMJERI NA MREŽI KOMUNALNOG DRUŠTVA PAG



Komunalno društvo Pag je vjerovatno zbog mnogih pritužbi potrošača zbog velike potrošnje vode i obustave isporuke bilo prisiljeno na svoje stranice postaviti obavijest da se radi o dotrajalosti mreže. I to je sve što je Komunalno društvo Pag učinilo da bi se zaštitilo od mnogih pritužbi potrošača. Mnogi potrošači i dalje ostaju u problemima, bahatosti i samovolji Komunalnog društva Pag, a sve to i uz zaštitu Grada Paga koje nije poduzelo niti jednu mjeru da bi potrošače zaštitilo od postupanja Komunalnog društva Pag.

Evo šta se događa sa vodomjerima na otoku Pagu, snimku vodomjera možete pogledati i podijeliti ovim linkom:

https://youtu.be/WoRfnRTfO5w


https://www.youtube.com/watch?v=WoRfnRTfO5w


KD PAG: Obavjest za korisnike Južnog dijela otoka
http://kd-pag.hr/index.php?start=4
Obavještavamo korisnike Južnog dijela otoka da zbog povećane potrošnje vode u ljetnim mjesecima i dotrajalosti cjevovoda vodoopskrbnog sustava dolazi do čestih puknuća na trasi Dinjiška – Stara Vas, te se unaprijed ispričavamo zbog mogućih kratkotrajnih prekida u isporuci vode.



- 13:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.11.2016., petak


Pad Bosanske Posavine i scenarij uhićenja bivših pripadnika HVO-a
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Pad Bosanske Posavine i scenarij uhićenja bivših pripadnika HVO-a



Povlačenje hrvatske vojske iz Bosanske Posavine, 1992. godine bio je pravi šok jer nije bilo nijednog vojnog razloga za povlačenje hrvatske vojske, a istraga koja se poslije vodila o padu Posavine bila je čista farsa. Srbi nikada ne bi zauzeli Bosanski Brod, a da hrvatske postrojbe iz toga grada nisu namjerno povučene. Nikada nije otkriveno tko je dao naredbu za povlačenje hrvatskih snaga iz Bosanske Posavine. Nije bili nikakvog međunarodnog pritiska da se Hrvatska vojska povuče iz Bosanske Posavine. Povukla se da bi se otvorio famozni „koridor“ koji spaja SR Jugoslaviju, srpske dijelove BiH i okupirana područja u Hrvatskoj. Bez toga koridora ne samo da Srbi ne bi mogli ratovati u Bosni nego ne bi mogli opskrbljivati Knin, Liku, Kordun i zapadnu Slavoniju. Nakon vojnog povlačenja nastao je najveći hrvatski zbjeg civilnog stanovništva i neviđena pljačka hrvatskih domova i ostvaren je srpski san – koridor spasa.

Ovih dana uhićena su desetorica bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane s područja Bosanske Posavine, koji su odbili da se povuku s koridora i tako sačuvali područje Orašje da ga ne okupiraju Srbi.

Čudno je da su u hrvatskoj diplomaciji radili i primali plaću predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, Andrej Plenković predsjednik Vlade RH, Davor Ivo Stier, ministar vanjskih poslova RH i Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova RH, a izjavljuju da su iznenađeni uhićenjima biših pripadnika HVO-a.


Zagreb -Zadar, 4. studenog 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 18:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.11.2016., utorak


Hrvati skupa sa svojim generalima zaspali i našli se izvan zbivanja u Hrvatskoj i BIH
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Hrvati skupa sa svojim generalima zaspali i našli se izvan zbivanja u Hrvatskoj i BIH



Umirovljeni general Ljubo Česić Rojs i drugi hrvatski generali u povodu uhićenja desetorica bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane s područja Bosanske Posavine , a među uhićenima je i umirovljeni general HVO i organizator obrane na području Orašja i ratni zapovjednik oraškog Zbornog područja Đuro Matuzović, navode u hrvatskim sredstvima informiranja „kako tu treba diplomatskim rješenjem djelovati i da diplomacija Republike Hrvatske mora zaštiti te ljude koji su uhićeni“.

Naročito generalima bi trebalo biti jasno da se po iskonu u konstelacijama čuva pravdu silom, ali predvođena razumom, bez pogovora, posebno kada se brani dostojanstvo vlastitog ognjišta, što bi trebalo biti jasno svakom čovjeku. Ukoliko netko ovo niječe u vlastitoj zajednici, proturječi razumu - nerazuman je i tvori nedjelo, na strani je zla i ruši opće dobro zajednice, koja je tu zbog dobra i zadovoljstva pojedinca, a bez koje se to ne može postići. Hrvati su zaboravili da život teče i da je u tom pravcu potrebna stalna briga, budnost i angažiranje.

Sve što se događa Hrvati su doslovce i sami krivi, zato što je kod Hrvata u Hrvatskoj i BIH sve za prodaju, ponajprije sve moralne vrijednosti se ismijavaju kako bi se bez njih sa svim i svačim lakše moglo trgovati. Toliko se drsko napadaju moralne vrijednosti, a ukoliko se odupre takvoj trgovini vlastite duše za mrvice, ide se u zatvor i plati se glavom. Budimo samokritični i ovaj put Hrvati su skupa sa svojim generalima zaspali i našli se izvan zbivanja u Hrvatskoj i BIH.


Zagreb -Zadar, 1. studenog 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 19:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #