Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

LEGALIZACIJA KRIMINALA U HRVATSKIM CESTAMA SUDSKIM RJEŠENJIMA U ZADRU

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Vlasnik privatnog poduzeća AA d.o.o. Poličnik Čedo Alić dostavio je pismo SHZ pod naslovom „ Legalizacija kriminala u hrvatskim cestama sudskim rješenjima u Zadru“, koji dostavljamo hrvatskoj javnosti.

LEGALIZACIJA KRIMINALA U HRVATSKIM CESTAMA
SUDSKIM RJEŠENJIMA U ZADRU




Privatno poduzeće AA d.o.o. Poličnik vodi ovršni postupak protiv općine Stankovci za izvršene, a nenaplaćene radove za izgradnju ceste Radošinovci – Dobra voda iz 1995. godine u iznosu od cca. 5,5 mil. kuna.

Općinsko državno odvjetništvo – građansko-upravni odjel iz Zadra zastupalo je općinu Stankovci u predmetu i dostavilo u spis falsificirani dokument kojim je u hrvatskim cestama opljačkan državni novac. Predmet se vodi na Općinskom sudu u Benkovcu broj P-55/98.

Županijski sud u Zadru, u predmetu Gž-353/01, odlukom od 15. prosinca 2004. godine, poništio je prvostupanjsku presudu Općinskog suda u predmetu P-55/98 od 30. kolovoza 2000. godine, kojom je uvažio žalbu općinskog državnog odvjetništva koja se temelji na falsificiranom dokumentu i predmet je vraćen na ponovni postupak Općinskom sudu.

Tek trećom odlukom Općinski sud prihvaća falsificirani dokument kao zakonit, i za iznos opljačkan u hrvatskim cestama umanjuje ovršni zahtjev ovrhovoditelja AA d.o.o. Poličnik.

Županijski sud u Zadru potvrđuje to djelomično pravomoćnom presudom u predmetu broj XII Gž-1939/08, odlukom od 13. prosinca 2008. godine, i dosuđuje u korist ovrhovoditelja 425.302,48 kn sa zakonskim zateznim kamatama. Ovom pravomoćnom presudom, ovrhovoditelj AA d.o.o. osuđen je da plati pljačku u hrvatskim cestama, gdje su djelatnici hrvatskih cesta opljačkali poduzeće u kojem rade, očito za svoj račun.

Djelatnici poduzeća „Via Vita“ iz Zadra, koje je rješenjem Trgovačkog suda u Splitu u predmetu broj XVI-L-29/2002, likvidirano odlukom od 07. lipnja 2002. godine, izradili su falsificirani dokument – okončana situacija broj 28, obračun od 07. mjeseca 1995. godine za izvođenje radova na cesti Radašinovci – Dobra voda – općina Stankovci, gdje je investitor J.P. Hrvatske ceste – Zagreb izvođač radova „Via Vita“ Zadar temeljem narudžbe po odluci U.O. od 18. srpnja 1994. godine. Dokument je 12. srpnja 1995. godine potpisao direktor Ivan Kaštela na iznos od 749.630,66 kn, supotpisnici dokumenta su građevinski tehničar Vukašin Šarić, građevinski tehničar Slavko Šimićević i nadzorni organ ing. Ivo Peroš.

2001. godine RH, zastupana po ŽDO – građansko-upravni odjel temeljem odbijene predstečajne nagodbe Ministarstva uprave, Porezne uprave Zadar, predmet broj I-699/700 od 16. srpnja 2002. godine, čiju odbijenicu je poduzeće AA d.o.o. iz Poličnika dobilo 2009. godine, antidatiranu na 08. studenog 2002. godine. Unatoč činjenici da poduzeće AA d.o.o. nije stečajni dužnik i nema nikakvog vjerovnika niti financijske obveze, RH zastupana po ŽDO iz Zadra po treći put otvara stečajni postupak nad poduzećem AA d.o.o. iz Poličnika po službenoj dužnosti temeljem odbijene predstečajne nagodbe koja na Trgovačkom sudu nije provedena.

Stečajni upravitelj Edvin Šimunov nikad nije zatražio i preuzeo vođenje stečajnog postupka od poduzeća AA d.o.o. iz Poličnika.

U stečajnom postupku nestale su stranke, a stečajni upravitelj dobiva rješenja Trgovačkog suda koja zlorabi, kako bi u ovršnom postupku zamijenio zakonitu dokumentaciju poduzeća AA d.o.o. iz Poličnika falsificiranom i onemogućio je reviziju ovršnog postupka na Vrhovnom sudu RH broj Rev-x-254/09-2.

Poduzeće AA d.o.o. iz Poličnika potpisalo je punomoć odvjetničkom uredu Perković-Jurlina iz Zadra, isti su zlorabili date im punomoći i pokrali dokumentaciju i predmete na sudovima. Isti su ispostavili duple punomoći kojima zastupaju protivnu stranku, stečajnog upravitelja Edvina Šimunova, koji zastupa RH, odnosno ŽDO i Poreznu upravu iz Zadra.

U ovršnom postupku na Općinskom sudu broj Ovr-2266/15, kojeg vodi sutkinja Antonia Božina, omogućeno je tajnom društvu stečajnog upravitelja Edvina Šimunova nezakonito raspolaganje novcem poduzeća AA d.o.o. iz Poličnika u iznosu od 1.800.911,69 kn, a kako bi potvrdili zakonitost kriminala na štetu poduzeća AA d.o.o. Poličnik, u postupku su koristili i usluge sudskog vještaka financijske struke Ivana Mijolovića, koji je vještačenje izvršio na fasificiranoj dokumentaciji nepostojećeg pravnog subjekta koji nije stranka u postupku i potvrdio zakonitost postupanja unatoč činjenici da zakonita dokumentacija koja je u vlasništvu i posjedu poduzeća AA d.o.o. iz Poličnika, i zakonskog zastupnika Čede Alića nije vještačena niti je preuzeta od suda i stečajnog upravitelja.

Poduzeću AA d.o.o. iz Poličnika, oštećeniku koji trpi nenadoknadive štete nije dozvoljen pravni niti fizički pristup predmetima koje vode Državno odvjetništvo, Trgovački sud, Općinski sud, Županijski sud, Vrhovni sud, a nije dozvoljena niti žalba na Visoki trgovački sud.

Državno odvjetništvo odbija provesti istrage po prijavama, predmet broj DO-KR-142/99, broj KR-DO-41/09, broj KR-DO-106/19, te poslovni broj R-138/08 – Zagreb iz razloga što bi morali utvrditi nezakoniti rad državnog odvjetništva koje je stranaka u postupcima koje vodi poduzeće AA d.o.o. iz Poličnika.

Stranke u ovršnom postupku AA d.o.o. i općina Stankovci s kriminalom koji im se stavlja na teret nemaju apsolutno nikakve veze, a nastala šteta zbog kriminalizacije ovršnog postupka samo po osnovu kamata iznosi cca. 4,3 mil. kuna, što u konačnici sukladno zakonu mora platiti općina Stankovci.

Dokaz za narečeno je rješenje Trgovačkog sud u Splitu poslovni broj Iv-2571/96, od 25. travnja 1997. godine.

Zadar - Stankovci, 17. studenog 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE




Post je objavljen 17.11.2016. u 19:04 sati.