STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

31.07.2014., četvrtak


KARAMARKO MORA ŽURNO RASPUSTITI ZADARSKI HDZ AKO POKUŠA PROMIJENITI HRVATSKO IME SREDIŠNJE GRADSKE ULICE!
KARAMARKO MORA ŽURNO RASPUSTITI ZADARSKI HDZ AKO POKUŠA PROMIJENITI HRVATSKO IME SREDIŠNJE GRADSKE ULICE!

http://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/18131-protuhrvatska-akcija-u-zadru-za-izgonom-hrvatskoga-i-uvodenjem-talijanskoga-imena-za-sredisnju-ulicu.html


Protuhrvatska akcija u Zadru uvođenjem talijanskoga imena za središnju ulicu

Zauzimajući se da se u Hrvatskome saboru i u Hrvatskoj uopće napokon govori hrvatskim jezikom, Ivan Kukuljević Sakcinski rekao je, uz ostalo: 'Mi smo malo Latini, malo Nemci, malo Taliani malo Magjari i malo Slavjani a ukupno (iskreno govoreći) nismo baš ništa!' Hrvatski je jezik, po njegovim riječima, trublja naše sreće i budućnosti. Sakcinski je to govorio u svibnju 1843. godine.

Više od 170 godina poslije, čini se da u jednom Zadru neki još ne znaju jesu li Talijani, Latini, Srbi, ili su, pak, Hrvati. Ili su, pak, jedno veliko ništa!

Kako, naime, protumačiti inicijativu i peticiju da se središnjoj ulici u Zadru službeno dade talijansko ime Kalelarga, a da se hrvatsko ime Široka ulica izbriše. Ono što je bizarno u ovoj skandaloznoj priči jest činjenica da su potpisivanje peticije pokrenuli najobičniji gradski redikuli, neobrazovani i nepismeni pojedinci, u čijim se dopisima vidi da ne razlikuju ni vrste riječi ni padeže, ali, eto, razumiju se u lingvistiku i političke potrebe društvene zajednice. Možda su čak i potaknuti od nekih pojedinaca koji sigurno nisu prijatelji Zadra i Hrvatske.

HDZ podupro pa se za sad povukao

Na žalost, vladajući HDZ u početku je podupro inicijativu zahvaljujući čemu je navodno oko deset tisuća Zadrana potpisalo peticiju. Kad su shvatili razmjere svoje gluposti i opasne činjenice da proganjaju hrvatski naziv ulice, povukli su se. Htjeli su izbjeći postavljanje toga pitanja na sjednicu Gradskog vijeća, a kada su pritisnuti pokretačima peticije da izvrše obećano, nedavno su izjavili da će ta točka ipak doći na sjednicu.

Najvjerojatnije će većinski vijećnici ipak odbiti inicijativu za promjenom imena ulice, ali to ne umanjuje njihovo licemjerje i domoljubnu demagogiju.
Dogodi li se da HDZ-ova gradska vlast ipak hrvatsko ime zamijeni talijanskim, onda bi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko prije toga događaja trebao žurno raspustiti zadarski ogranak HDZ-a. Pokretači ove protuhrvatske inicijative u Zadru ističu da središnju ulicu ionako svi zovu Kalelargom, a ne Širokom ulicom. Koliko je to bijedan pseudoargument svjedoči potencijalna analogija: i tržnicu ribom svi zovu peškarijom pa je li to onda razlog da sutra netko opet pokreće inicijativu da se i taj lokalitet nazove talijanskim imenom.

Koriste se talijanskim korijenom i Vukovim ortografskim načelom

Jednu od većih ulica u Zadru ljudi, nadalje, još zovu Ulicom Marka Oreškovića jer su tako navikli u polustoljetnoj Jugoslaviji. Danas je ona Ulica Stjepana Radića. Hoće li sutra nekim majmunima pasti napamet da se vrati prijašnje ime? Pokretači ove akcije kažu da ne uvode talijansko ime Calle Larga nego njezin kroatizirani oblik. To je još gore: koriste se talijanskim korijenom i srpskim, Vukovim, ortografskim načelom (Piši kako govoriš.). Srpska ortografija pristaje hrvatskome jeziku, rekao bi naš najveći živući jezikoslovac Radoslav Katičić, kao sedlo na prasici. Sve im je prihvatljivo osim hrvatskoga jezika. Sramota za Zadar i njegovu vlast koja se nije na vrijeme ogradila od ove akcije.


Ivica Marijačić
Hrvatski tjednik

- 21:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BAGATOVCI ZA PROPAST PROZVALI I DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO
BAGATOVCI ZA PROPAST PROZVALI I DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO

PROSVJED ISPRED TVORNICE : BIVŠI BAGATOVCI OKUPILI SE ZBOG OSOBAĐAJUĆIH PRESUDA BIVŠIM ČELNICIMA

AGONIJA POČELA DEVEDESETIH
Za propast Bagata prozvali i Državno odvjetništvo




Radnici Bagata podigli su niz prijava za gospodarski kriminal, ali se Državno odvjetništvo oglušuje i sve drži po ladicama, pa su stoga isto odgovorni kao i skupine koje su radile sve da se uništi tvornica Bagat. Smatramo da su imali dovoljno elemenata i dokaza da se nešto poduzme, istaknula je Vedrana Kardum.


Zadarski list, 30.07.2014.

- 13:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.07.2014., srijeda


KALMETA NE ŠALJE HELIKOPTER ZA SPAŠAVANJE ŽIVOTA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

KALMETA NE ŠALJE HELIKOPTER ZA SPAŠAVANJE ŽIVOTA



Dana 30. srpnja 2014. godine u 14.45 sati stanovnici ulice Đure Basaričeka i dalje ne mogu fizički, a niti automobilima prelaziti ulicu zbog kišnih oborina. Zatvoreni su u svojim kućama.

Zašto Kalmeta ne pošalje jedan helikopter za spašavanje života kao privremeno rješenje kad već neće da rješava oborinske vode prema Zakonu o komunalnoj infrastrukturi za koji je nadležna lokalna samouprava?



U Zadru, 30. srpnja 2014. godine



mr.sc.Miljenko Marić
predsjednik podružnice SHZ-a Zadar

- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

POPLAVLJENA ULICA ĐURE BASARIČEKA
POPLAVLJENA ULICA ĐURE BASARIČEKA


Slika govori više od riječi, 30.07.2014.
- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.07.2014., ponedjeljak


ZADARSKI LAŽLJIVCI KOJI NE RJEŠAVAJU OBORINSKE VODE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ZADARSKI LAŽLJIVCI KOJI NE RJEŠAVAJU OBORINSKE VODE


Dana 27. srpnja (nedjelja) 2014. godine stanovnici ulice Đure Basaričeka na području MO Plovanija u Zadru nisu mogli fizički niti automobilima prelaziti ulicu zbog kišnih oborina i bili su zatvoreni u svojim kućama. Pošto je bila nedjelja ljudi koji stanuju u ulici Đure Basaričeka nisu mogli ići na misu u crkvu sv. Josipa. Također turisti su morali skidati odjeću i goli su išli preko lokve u navedenoj ulici.

Gradsko poduzeće Odvodnja nije moglo iscrpit oborinske vode jer nedjeljom ne rade, ali i nemaju dežurnu službu za rad vikendom. Građani su učestalo zvali Javnu vatrogasnu postrojbu Zadar, isti su izišli na mjesto događaja, ali nisu htjeli iscrpit vodu pravdajući se da nemaju pumpu.

Građani su ogorčeni na Josu Nekića, član Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra i član MO Plovanija koji je godinama upoznat s problemom oborinskih voda u ulici Đure Basaričeka, ali ništa ne poduzima kao i njegov šef Kalmeta. Uskoro će ih svi stanovnici ulice Đure Basaričeka posjetiti, pa ćemo vidjeti te lažljivce koji se igraju ne rješavajući oborinske vode prema Zakonu o komunalnoj infrastrukturi za koji je nadležna lokalna samouprava.

Podsjetimo, 2009. godine ujedinjeni stanovnici Đure Basaričeka pismenim se putem obraćali tadašnjem pročelniku Matku Segariću i molili ga realizaciju barem privremenog rješenja – izgradnju upojnog bunara. Iz gradske uprave je dato obećanje kako će problem biti riješen do 2010. godine, ali do danas ništa.


U Zadru, 28. srpnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 21:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.07.2014., nedjelja


MASKIRANE PARTIZANE ČEKA LUSTRACIJA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

MASKIRANE PARTIZANE ČEKA LUSTRACIJA



Jasno i glasno, treba govoriti o lukavim Srbima kako su, nakon priprema, ratovali protiv Hrvata. Ratovali su u Hrvatskoj, naročito od 1918. do 1990. godine pod motom spaljena zemlja, na razne načine su desetkovali Hrvate. Nakon 1990. godine nisu realizirali svoju želju do kraja pa danas specijalnim ratovima, kada im se ukaže prilika, spremni urušavaju hrvatsko opće dobro.

Neupućeni Hrvati ne znaju kolika su Srbi, kroz povijest, zla nanijeli Hrvatima. Postoje dokazi za sve, ali i danas vladaju sinovi orijunaša i partizana, kao četničkih maski, pomoću kojih su regrutirali i regrutiraju Hrvate protiv Hrvata; za ne vjerovati je da su uglavnom vlastodršci potomci čiji su roditelji služili Srbima. Dakle, sami protiv sebe. Koju drugu ulogu okupator janjičarima može dati?

Takve, za vrijeme domovinskog rata, Milošević je protjerao iz srpskih redova izjavivši da im ne može vjerovati kao izdajicama svoga naroda. I pored svega, uglavnom nisu obraćenici već modificiranim načinima maltretiraju hrvatski narod kao i do 1990. godine.

Evo razloga i posljedica zašto su Hrvati 1918. godine, 1941. godine, i 1990. godine bili zatečeni i nespremni braniti dom i domovinu svoju dok su Srbi spremni napadali kada im je odgovaralo. Evo razloga i posljedica što je i zašto i danas u Hrvatskoj stanje kakvo jest, dakle sve je jasno, a Srbima i partizanima treba istaći glasno. Smeta im kada se Hrvati poučeni iskustvom usude biti spremni za obranu doma i domovine svoje.

Zato ubuduće Hrvati ne smiju biti nespremni i razoružani, uz pomoć potomaka solunskih boraca, orijunaša, Strosmajera i partizana kao četničkih maski. A srpska i ostale nacionalne manjine u Hrvatskoj ne mogu biti izviđači i produžene ruke protiv Hrvata.

Maskirane partizane čeka lustracija, jer nisu svjesni koje prljave poslove su odradili protiv svoga naroda, zašto i kako su ih predodredili i prevarili Srbi, sve od balkanskih ratova (načrtarija), od 1918. godine . . . Paralelno s partizanskom, ali i pod većom maskom i udicom prevareni su spomenuti Hrvati "komunizmom", koji je, prema znanosti, i kao fikcija uvjetovan po evoluciji, tj, većoj osvješćenosti čovjeka - naroda, po zasluženoj slobodi, stvorenim uvjetima, osnovi - prema pravilima života koji jest. A ne po željama i pravilima ljudoždera, krvopija - zatirača života, po nekoj Marxovoj teoriji koja je poticala revolucije - stradanja naroda.

Hrvati znaju za stratišta: Krbavsko polje, Blajburgško polje i dr. . . čime se Hrvati i danas iscrpljuju umjesto da su to opomene. Maskama idealizma služe se, a dobru nisu potrebni atributi. . . neka se okrenu disciplinirano, uredno raditi.

Dakle, Hrvati trebaju težiti uzornosti (od sebe po djelovanju) biti spremni da žrtvovanjem brane zajednicu svoju, Hrvatsku; da svaki pojedinac radi što najbolje zna da bi živio smisao na Zemlji, u Hrvatskoj. Svakog dana treba raditi za dom i domovinu svoju; jer maskirano zlo čeka priliku. Evo zašto je za maskirane politika kurva, a za Platona i ostale mudrace osvješćenije red i rad. Maskirani ne žele da se dijalogom unapređuju uvjeti života, od misli djelima . . .

Naročito su opasni kao zlo kada hvataju maha, pa lažima sve kompenziraju. Toliko je očito da su, po neredu, hrvatski vlastodršci svrha sami sebi. Biraju ih oni koji žrtvuju bez žrtvovanja svoju dušu, bira ih se pomoću laži, a ne zbog djela i zasluga, zbog vrijednosti. Pomoću sredstava za javno priopćavanje imaju glasove iz područja sodomije, od slabih i neodlučnih.

Nakon što su porušili tvornice i dalje kao koordinatori destimuliraju i poljoprivrednike, a na usluzi su samo perverznoj populaciji, koja koristi trgove i parkove po gradovima.

Danas u Hrvatskoj partizani - zlo, raznim nametima, urušavaju uvjete i natalitet - Život, što mora alarmirati Hrvate na pokret: da više proizvode u tvornicama, poljima da eksploatiraju more, uz hrvatsku discipliniranu vojsku.

Očito žrtvovanje za opće dobro, kakvo život traži, i aktualni hrvatski vlastodršci su u raskoraku, jer i dalje ne žele dijalog i savjetnike, samo bi kadrovirali sebi prikladne, pa se zato Hrvatima događaju garašani i Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj.

Hrvati samo po žrtvovanju mogu biti slobodni i zadovoljni, kada ih samokritika potiče. Po očiglednom u Hrvatskoj, naročito nisu dovoljno samokritične duhovne elite, koje za sada . . . caru carevo a njima ostali dio, ravno osjetilnosti. . . zauzvrat ulica će biti mirna - mrtva .ako . . . ili netko će treći riješiti, ne znaju da slučajnosti nema.

U to se mogu uvjerit na hrvatskim prostorima, narod se ne priprema niti je spreman, pa nema potrebnih promjena, jer to je kažnjivo po zakonima. Pojedince se navikava da se boje . . . , vampiri znaju da se čovjeka uglavnom može naviknuti i odviknuti, a za što su naročito vješti "komunisti".

Neuspješni "komunisti", koordinatori institucija jedne države Hrvatske govore sami o sebi, nisu svjesni kao slabost, naročito kada bi i dalje vladali narodom koji dovode u agoniju. U biti prevareni su hrvatski partizani dok zlo zastupaju i dok ih zlo stimulira, što oni ne shvaćaju.

Dakle, više samokritike i kritike za Hrvate koji se angažiraju i žrtvovanjem . . ., koliko su odlučni i koliki su po djelima. misli djela, ove premise tvore sinteze, bolje uvjete Životu, jer život je kretanje - afirmacija čovjeku kao biću zajednice.

Dakle, stanje u Hrvatskoj odraz je samokritike Hrvata!



U Zadru, 27. srpnja 2014. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 20:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PREDSJEDNIK MO PLOVANIJA NE ZNA GDJE SE NALAZI ULICA ĐURE BASARIČEKA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

PREDSJEDNIK MO PLOVANIJA NE ZNA GDJE SE NALAZI ULICA ĐURE BASARIČEKA



Ovih dana u zadarskim sredstvima informiranja predsjednik zadarskog mjesnog odbora Plovanija Željko Skukan hvali se aktivnostima MO Plovanija kao što je izgradnja zgrade za MO Plovanija, izgradnja nogostupa i dr., ali ni jednom riječju nije spomenuo najveći problem da stanovnici ulice Đure Basaričeka na području MO Plovanija u Zadru ne mogu fizički, a niti automobilima prelaziti ulicu zbog kišnih oborina i današnjim danom 27. srpnja 2014. građani su zatvoreni u svojim kućama i ne mogu izići iz ulice zbog kišnih oborina. Tko je Željko Skukan koji ne zna gdje se nalazi ulica Đure Basaričeka, a kamoli da zna za navedeni problem.

Također i Gradonačelnik Kalmeta izbjegava riješiti odvodnju oborinskih voda u ulici Đure Basaričeka.

Održavanje gradskih prometnica je u nadležnosti grada Zadra kao i ulica Đure Basaričeka zbog čega su se građani već obraćali gradonačelniku i Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti da se riješe oborinske vode u ulici Đure Basaričeka, ali do danas nije riješen navedeni problem.

Stanovnici ulice Đure Basaričeka kako bi sto posto bili sigurni da je ovaj problem i njegovo rješavanje pod ingerencijom Grada Zadra, obratili su se Ministarstvu poljoprivrede, Upravi vodnog gospodarstva koje je obavilo inspekcijski nadzor i poslalo svoj odgovor.
Jasno su kazali kako navedeni slučaj ne ulazi u Zakon o vodama koji oni provode, nego u Zakon o komunalnoj infrastrukturi za koji je nadležna lokalna samouprava koja je dužna trajno i kvalitetno riješiti problem.

U Zadru, 27. srpnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.07.2014., četvrtak


VELIČANJE USTANKA U SRBU DIRIGIRANO IZ BEOGRADA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

VELIČANJE USTANKA U SRBU DIRIGIRANO IZ BEOGRADA



Hrvatski okupatori, do sada u Hrvatskoj, su se služili svojim manjinama kao izviđačima preko kojih su, kao i preko „produženih ruku“ iz hrvatskog naroda, osvajali i porobljavali Hrvatsku.

Dakle, naši „gosti“ i janjičari pripremali su i donosili razne mine – lukavim načinima neprestano su planirali Hrvatima zamke, a sve zbog trajne okupacije - eksploatacije.

U Hrvatskoj su sada „građani“ a onda kao i sada operativci protiv Hrvatske! I evo Pupovca, Uzelca i drugih, sada kao pojedinci građani.

U redu, ako i konkretno pokažu i da su se kao Srbi otrijeznili i shvatili da su u stranoj zemlji bili kao izviđači za svoju maticu u namjeri za osvajanjem i porobljavanjem tuđeg, tj. hrvatskog teritorija i Hrvata.

Tako su i Mlečani pod izlikom i „ zbog brižnosti“ za svoje manjine, i to uz pomoć Vatikana, osvojili i uništavali Hrvate na zadarskom području i šire po Hrvatskoj.

Sada imaju priliku da pokažu koliko su lojalni, tj. solidarni s hrvatskim narodom u Hrvatskoj u kojoj žive. Već dvadeset godina Hrvati su i dalje žrtve od posijanih mina i „belog praha“.

Zbog osvajačkih pobuda, zbog njihova plana o velikoj Srbiji – stvaranog uz pomoću matice Srbije, Srbi na područjima Hrvatske znaju konkretno gdje su postavljene mine.

Kada nisu sto posto realizirati san o zamišljenoj velikoj Srbiji, sklepanoj od tuđih teritorija, i ako i dalje žele živjeti u slobodnoj Hrvatskoj, kao kršćani trebali bi pokazati da su obraćenici s Uzelcem i Pupovcem na čelu.
Maknite mine da Hrvati više ne stradavaju u vlastitom dvorištu upravo od mina koje ste im vi sami postavili! Tako ne bismo trebali skupe strojeve za razminiravanje, za koje i onako nema novca nakon što su vam napravljene nove kuće i osigurane izviđačke i . . . , mirovine - dok Borićevci, Zrin i druga mjesta koja ste porušili u drugom svjetskom ratu još čekaju da se obnove.

Mogli biste vi te mine odstraniti golim rukama - kad znate gdje su da tako pokažete i svijetu kako se čovjek zbog sebe treba pokajati i kako ne smije u tuđa dvorišta postavljati mine, jer ga to kompromitira i truje mu dušu na putu beskonačna života.

Na kraju čovjek po sebi – za sebe postane zlo, pa tako Srbi i ostali gosti u Hrvatskoj neka žrtvuju za svoju dušu zbog vlastitih djela i propusta u prošlosti, a što je bilo uzrokom toliko prolivenih suza i krvi na zemlji - i to baš Hrvatskoj, u kojoj žive i koja ih je stoljećima hranila.

Bog je tu izvor života za sve, zlo se ne ponovilo koje je začeto još davne 1844. godine zbog želje Srba za „velikom Srbijom“ (Načertanije). Zlo lukavo hvata maha 1918. – 1928. godine (ubojstvo dr. Stjepana Radića . . . , vidi njegovu doktorsku radnju), od 1928. – 1941. godine nastavak ubojstvima i progonima Hrvata zbog stvaranja „velike Srbije“. Od 1941. – 1971. godine lukavo (uvijek ratovali na hrvatskom teritoriju) progonili Hrvate dok su paralelno zavaravali svijet učvršćujući svoje pozicije zbog teritorijalnog povećavanja Srbije.

Zatim od 1971 – 1990. godine nastavak zla koje je haralo Hrvatskom, ali i primjetno kako su Hrvati odolijevali tako se zlo urušavalo, što je po Iskonu zapisano. 1990. do 2014. godine, dakle, koliko god se zlo upinjalo ono je konačno i vremenito i uvijek ostane bez daha, što se dogodilo i hrvatskim okupatorima - eksploatatorima.
Ipak Hrvati za sada nisu dovoljno spoznali da treba stalno biti budan da se ne bi palo u iskušenje, dozvolili su svojim potencijalnim obraćenicima koji svojom lukavošću opet zauzimaju prve klupe, umjesto da su u zadnjima po njihovoj sudbini, dakle, bez pomoći ne mogu se lustrirati …, Od 1941. godine od Borićevaca, Zrina, Bruvna, Karlovca, i tako redom uključujući i križni put 1945. do 1990. godine.

Ali očito želja spomenutih gostiju je da se Hrvatima križni put nastavi i danas od Vukovara, Lovasa, Knina, sve do Dubrovnika i Boke Kotorske pod nazivom spaljena zemlja i uz pomoć posijanih mina za dugoročno stradanje i . . ., Sve to pokazuje da sinovi i unuci inih okupatora i Srba, skupa s hrvatskim janjičarima, i sada drsko veličaju ustanak u Srbu, po redu tko zna koji dirigiran iz Beograda i druge metropole, sa zahtjevom da im i ova generacija Hrvata plaća za spomenike njihovih zlodjela u Borićevcu, . . ., Udbini, kao i širom Hrvatske do danas i dalje.

Spomenuti spomenici ni blizu i nisu toliko opasni koliko su opasni odmetnuti lutajući kipovi po šumama i gorama kao I. Josipović, V. Pusić, B. Lončar, M. Pupovac, Tatalović, Uzelac, i dr. . . . , Svi bi kao takvi i dalje vladali pod prozirnim parolama fašizam, antifašizam, komunizam . . . , pomoću kojih su se kroz zadnje stoljeće proširili i okupirali hrvatske teritorije partizani - ustanici iz Beograda, Rima, Venecije, Budimpešte i . . ., zbog eksploatiranja Hrvata za sebe preko poreza i harača u krvi.
Adekvatnim stilom i danas se služe, koji odgovara ovom momentu, da se Hrvati uskoro ne bi sjetili dok plaćaju vampirima lutalicama za njihovo orgijanje i bal. Krasti ili držali vreću je isto.

Dakle, potomci raznih eksploatatora Hrvata toliko su postali bahati pa traže da im Hrvati dižu spomenike i da dalje rade za njihove pionire nasljednike kao „nadgradnju“ i pored zla koja su počinili isti nad Hrvatima.

Misle da im je taj neki antifašizam pokriće i zaštita za daljnje eksploatiranje i uništavanje Hrvata. Što su ustanici u Srbu podržavali: fašizam ili antifašizam, dok su, u zadnjem ratu protiv Hrvata, sa svojima postavljali mine od kojih Hrvati i danas pogibaju.

Na kraju, hrvatski je narod odlučan provesti lustraciju u vlastitom narodu, isto tako i vi kao manjine dužni ste u Hrvatskoj očistiti iz svojih redova produžene ruke vaših matica, da ne bi ikada više pretendirali preko vas osvajati Hrvatske teritorije i porobljavati Hrvate.


Zagreb – Zadar, 24. srpnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA




- 13:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.07.2014., srijeda


OGORČENI MJEŠTANI PALJUVA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


OGORČENI MJEŠTANI PALJUVA

SHZ je fotografirao cijevi za vodu u Paljuvu,
dana 22.07.2014.godine, a koje tamo stoje već 3 godine


Mogu li se čelnici općine Novigrad u Zadarskoj županiji i direktori Vodovoda Zadar i Elektre Zadar bar nakratko staviti u poziciju mještana Paljuva, koji i dalje nemaju vodu, a Novo naselje Paljuva nema niti struju?

Ove godine je obećano da će sve krenuti u izgradnju, i vodovod i elektrifikacija od Podgradine, ali kako je to kod nas slučaj u Hrvatskoj, sve se nešto odgađa na jesen. Možda zbog toga što u jesen sve sazrijeva pa i takve životne odluke koje su od značaja za mještane Paljuva, jer bez vode nema života, a bez struje u Novom naselju nema niti stanovnika iako su kuće izgrađene.

Tko je to zaboravio Paljuv? Tko je krivac za takvo stanje?
Svi koji su odgovorni, prebacuju "lopticu" na nekog drugog.
Do kada će ljudi odgovorni za takav NERAD i dalje biti na vodećim pozicijama i skupljati glasove, pogotovo u predizborno vrijeme? I zašto se to tolerira?

Načelnik općine Novigrad pokušava srediti takav nered oko vodovoda i elektrifikacije, ali mještani Paljuva su već na rubu živaca i na minimumu tolerancije jer se ništa ne događa kako bi život krenuo kako i dolikuje ljudima u 21. stoljeću.


POSLANO:

1. Hrvatske vode

2. HEP


U Zadru, 23. srpnja 2014. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 13:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.07.2014., utorak


PSI KOJI SE POKUŠAVAJU PARITI S GUSKAMA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


PSI KOJI SE POKUŠAVAJU PARITI S GUSKAMA



Nakon prošlih lokalnih izbora na zadarsku političku scenu je ušla HSP Ante Starčević, kao naslonjač, kojemu je jedini cilj uhljebljenje svojih članova. Ta politička grupacija postaje negacija hrvatske pravaške politike. Kako zamisliti stranku, koja nosi ime Oca domovine, a zalaže se za preimenovanje ulica u gradu Zadru s hrvatskog na strani – talijanski jezik.
Tu je još incidentni kontraverzni Marko Pupić Bakrač, gradski vijećnik, koji se navodno bori protiv korupcije. Ali to radi po scenariju onih protiv kojih se navodno bori. To sigurno neće i ne može biti nikakvih rezultata.
Dakle sve su to psi, koji se pokušavaju pariti s guskama! Stara kineska mudrost govori da su oni koji pokušavaju i žele raditi besmislene poslove psi, koji se pokušavaju pariti s guskama. Sama logika nam kaže da takvo parenje nije moguće, pa prema tome ono ne može dati nikakvih rezultata. Moram priznati da je u hrvatskoj politici takvih pokušaja jako mnogo i zato se hrvatska politika nalazi na najnižim granama. Rezultat toga je duboka kriza



Vice Profaca
Zadarski list, 22. 07. 2014. godine u tekstu pod naslovom Štetočine ili psi koji se pokušavaju pariti s guskama



U Zadru, 22. srpnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.07.2014., petak


NOGOSTUPI U RALJAMA ZAJEDNIČKOG FINANCIRANJA ŽUC-a i JLS-a
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


NOGOSTUPI U RALJAMA ZAJEDNIČKOG FINANCIRANJA
ŽUC-a i JLS-a




Nakon SHZ-ovog priopćenja kako se u Županijskoj upravi za ceste zadarske županije (dalje: ŽUC–a) rasipnički troše kune poreznih obveznika, građani se SHZ-u svakodnevno obraćaju u vezi kriminalnih i drugih radnji u njihovim sredinama.

Tako smo i ovoga puta željeli napisati još jednu otužnu zbilju - stvarnost u našoj županiji, kako se sklapaju „Ugovori o zajedničkom financiranju“ između ŽUC–a i jedinica lokalne samouprave - općina (dalje: JLS-a) kod izgradnje nekog nogostupa uz županijske i lokalne ceste ili puteve u nekom mjestu.

Evo kako to sve funkcionira u našoj županiji.
Ugovori se najprije međusobno potpišu i sve je u redu.
Kada se posao oko nogostupa završi, s njima nestaju i neki ugovori da se ne vidi koliko je jedna uzorita općina platila, tj. koliko je sudjelovala u financiranju.
Pojedine općine se hvale da su za izgradnju nogostupa kroz određeno mjesto do sada financijski sudjelovale s najmanje 30%, a ŽUC preostalih 70%.

U praksi to znači ovako, ako jedna izgradnja nogostupa u nekom mjestu košta 1 milijun kuna, onda JLS, tj. općina učestvuje s najmanje 300 tisuća kuna.
I sve bi to bilo u redu da je to tako i da se tako zaista i plaća.
Najviše se takvih nogostupa izgradilo u općini Poličnik i Zemunik Donji.
Vođeni ovom pričom otvorili smo stranice Zadarske županije „Proračun i financije“ da vidimo ima li što novog u ŽUC-u.
Do Godišnjeg izvještaja o izvršenju financijskog plana ŽUC-a za 2012. godinu i Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju financijskog plana ŽUC-a za 2013. godinu nismo mogli doći jer nas je spriječila zaporka „404 Not Found“.

Sjetili smo se TV emisije „Što vas žulja“ pa nas je zainteresiralo ovo.
Godišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana ŽUC–a za 2013. godinu smo ipak uspjeli otvoriti bez ikakvih pomoćnih alata. Uskoro će i ovaj izvještaj imati zvanje „404 Not Found“.

U njemu smo pronašli i stavku pod rednim brojem 634 – pomoći od subjekata unutar općeg proračuna ŽUC–a.
Prihodi u ovoj stavci od JLS-a vjerojatno od ugovora o zajedničkom financiranju iznose samo 211.310,61 kuna.
I u Obrazloženju izvještaja za 2013. godinu u stavci 634 je šturo napisano 211.310,61 kuna. Ova stavka nas je posebno zaintrigirala i željeli smo je javno prikazati da se vidi u što ŽUC troši kune poreznih obveznika.

Samo u općini Poličnik je u 2013. godini izgrađeno više desetaka kilometara nogostupa u mjestima (Briševo, Poličnik, Visočane, Suhovare, Rupalj...).
U općini Zemunik Donji proteklih godina je izgrađeno nešto manje od pet kilometara nogostupa.
Ako je recimo vrijednost tih radova u 2013. godini iznosila najmanje 5 milijuna kuna, onda je po tome općina Poličnik trebala platiti ŽUC-u najmanje 1,5 milijuna kuna.
A iz podatka Izvještaja za 2013. godine ŽUC je uprihodovao samo 211.310,61 kuna.
SHZ se s pravom pita i osnovano sumnja da je stavka „634 - jako jako“ sumnjiva i da u njoj nešto nije u redu.
Ovaj je Izvještaj potpisao tko drugi nego predsjednik UV ŽUC-a u čijoj je Općini izgrađeno najviše nogostupa.

A mi se pitamo:

- uništavaju li se namjerno Ugovori o zajedničkom financiranju izgradnje nogostupa, mjesnih i drugih cesta, putova i sl.?

- provjeravaju li financijski Izvještaj ŽUC-a članovi Upravnog vijeća i županijski vijećnici, a i sam župan?

- zašto na stranicama Zadarske županije „Proračun i financije“ stoji zaporka „404 Not Found“ kod ŽUC-ovih financijskih izvještaja?

- zašto od vijećnika oporbe nitko ne reagira na zaporku „404 Not Found“ – čemu tajna?

- što rade službe koje primaju plaću od nas poreznih obveznika?



U Zadru, 18. srpnja 2014. godine





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR
- 14:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.07.2014., utorak


DIREKTOR ZADARSKOG HEP-a VRŠI PRITISAK NA POTROŠAČE ELEKTRIČNE ENERGIJE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


DIREKTOR ZADARSKOG HEP-a VRŠI PRITISAK NA POTROŠAČE ELEKTRIČNE ENERGIJE




Nakon što je SHZ dao priopćenje pod naslovom KRAĐA ZADARSKOG HEP-a, dana 14.07.2014. godine direktor zadarske Elektre, zanešen (opijen) funkcijom direktora, Tomislav Dražić, nedolično demokratskom ponašanju, preko mobitela 099 2206866 vrši pritisak na potrošača električne energije Gordanu Biljan kako se to činilo neistomišljenicima – opoziciji i prošlih godina.

KRAĐA ZADARSKOG HEP-a

MJEŠTANKA MIŠKOVIĆA NA OTOKU PAGU DOSTAVILA JE NA E-MAIL ADRESU shzzadar@gmail.com TEKST POD NASLOVOM KRAĐA ZADARSKOG HEP-a KOJI DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI.

Državni zavod za mjeriteljstvo, Služba mjeriteljskih poslova, Područna jedinica Split na zahtjev stranke Gordane Biljan iz Miškovića na otoku Pagu potvrdilo je da kućansko mjerilo – brojilo električne energije koje glasi na ime Zorke Mišković iz Miškovića ne ZADOVOLJAVA propisane mjeriteljske zahtjeve.

Poštovani!

Kada Vam HEP Zadar postavi neispravno, nebaždirano brojilo i to brojilo bude u Vašem kućanstvu 14 godina, a na primjedbe previsokih računa uvjeravaju Vas da je nemoguća neispravnost brojila. To prijavite inspektoratu Zadar, za njih to nije krađa, zajedno sa HEP-om Vas uvjeravaju - BEZ OBZIRA na dokumentaciju Državnog zavoda za mjeriteljstvo, da je ipak to brojilo ispravno i da se potrošnja pravilno registrirala. Za njih to nije KRAĐA, a ja bih je nazvala KRAĐA s namjerom. Postavlja se pitanje po kojem to Zakonu i Ustavu radi inspektorat u Zadru.

Sam HEP, umjesto da se ispriča, podrugljivo Vam govori da ih tužite jer se u povijesti nije dogodilo da je HEP izgubio na sudu pa Vam tako sam direktor HEP-a Zadar gosp. Tomislav Dražić izda javnobilježnički račun, a kada to prijavite inspektoratu dobijete odgovor u kojem zaštitnički štite direktora HEP-a Zadar i jasno Vam daju do znanja da možete vršiti prijavu koliko želite, ali da za pojedine ne postoji zakon jer je valjda pojedincima dozvoljeno da sami kroje svoj zakone. U javnobilježničkom uredu je provjereno i nije bilo nikakvog pokretanja ovrhe.

Nadam se da sam Vam dobro pojasnila.

Lijep pozdrav,

Gordana Biljan


POSLANO:


1. HEP-u


U Zadru, 15. srpnja 2014. godine





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 13:40 - Komentari (1) - Isprintaj - #

13.07.2014., nedjelja


KRAĐA ZADARSKOG HEP-a
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


KRAĐA ZADARSKOG HEP-a



MJEŠTANKA MIŠKOVIĆA NA OTOKU PAGU DOSTAVILA JE NA E-MAIL ADRESU shzzadar@gmail.com TEKST POD NASLOVOM KRAĐA ZADARSKOG HEP-a KOJI DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI.

Državni zavod za mjeriteljstvo, Služba mjeriteljskih poslova, Područna jedinica Split na zahtjev stranke Gordane Biljan iz Miškovića na otoku Pagu potvrdilo je da kućansko mjerilo – brojilo električne energije koje glasi na ime Zorke Mišković iz Miškovića ne ZADOVOLJAVA propisane mjeriteljske zahtjeve.

Poštovani!

Kada Vam HEP Zadar postavi neispravno, nebaždirano brojilo i to brojilo bude u Vašem kućanstvu 14 godina, a na primjedbe previsokih računa uvjeravaju Vas da je nemoguća neispravnost brojila. To prijavite inspektoratu Zadar, za njih to nije krađa, zajedno sa HEP-om Vas uvjeravaju - BEZ OBZIRA na dokumentaciju Državnog zavoda za mjeriteljstvo, da je ipak to brojilo ispravno i da se potrošnja pravilno registrirala. Za njih to nije KRAĐA, a ja bih je nazvala KRAĐA s namjerom. Postavlja se pitanje po kojem to Zakonu i Ustavu radi inspektorat u Zadru.

Sam HEP, umjesto da se ispriča, podrugljivo Vam govori da ih tužite jer se u povijesti nije dogodilo da je HEP izgubio na sudu pa Vam tako sam direktor HEP-a Zadar gosp. Tomislav Dražić izda javnobilježnički račun, a kada to prijavite inspektoratu dobijete odgovor u kojem zaštitnički štite direktora HEP-a Zadar i jasno Vam daju do znanja da možete vršiti prijavu koliko želite, ali da za pojedine ne postoji zakon jer je valjda pojedincima dozvoljeno da sami kroje svoj zakone. U javnobilježničkom uredu je provjereno i nije bilo nikakvog pokretanja ovrhe.

Nadam se da sam Vam dobro pojasnila.

Lijep pozdrav,

Gordana Biljan


PRILOG:





POSLANO:


1. HEP-u


U Zadru, 13. srpnja 2014. godine





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR
- 14:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.07.2014., subota


SHZ PODRŽAVA NEUVRŠTAVANJE KALELARGE NA DNEVNI RED
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

SHZ PODRŽAVA NEUVRŠTAVANJE KALELARGE NA DNEVNI RED



Stranka hrvatskog zajedništva podržava odluku predsjednika Gradskog vijeća Živka Kolege, koji nije uvrstio na dnevni red preimenovanje Široke ulice u Kalelargu. Svi oni vijećnici koji su potpisali za mijenjanje hrvatskih u strani naziv neka se srame hrvatskog naroda, a isti nisu ni sami svjesni da rade za potencijalnog okupatora.



U Zadru, 12. srpnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 14:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.07.2014., petak


SDP-ov VIJEĆNIK DARKO VRDOLJAK PROTIV HRVATSKIH NAZIVA ULICA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


SDP-ov VIJEĆNIK DARKO VRDOLJAK PROTIV HRVATSKIH NAZIVA ULICA


SDP-ov gradski vijećnik Darko Vrdoljak

Povećava se lista vijećnika Gradskog vijeća grada Zadra koji su protiv hrvatskog naziva Široka ulica, a isti su za strani naziv Kalelarga i rade za potencijalnog okupatora. U narednom razdoblju SHZ će objaviti sve gradske vijećnike koji su protiv hrvatskih naziva ulica.

http://www.zdnews.hr/prekinuta-sjednica-gv-a-naredeno-izbacivanje-pupica-radi-kalelarge/

Nakon izlaganja Gradsko vijećnika Darka Vrdoljaka koji je u ime 9 vijećnika po hitnom postupku tražio uvrštenje na dnevni red o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu, za govornicom se pojavio jedan od potpisnika, Marko Pupić Bakrač. On je kazao kako se, demokratski, neće maknuti s govornice, dok se ta točka ne uvrsti na dnevni red. S druge strane, naglasio je kako se “5 do 123 još jednom pogoduje Zdenku Zriliću, te kako je njegov zahtjev za promjenom plana Grada, uvršten na dnevni red istog dana kad je prijedlog i predan, pa tako stručne službe nisu mogle provjeriti raznorazne anomalije koje taj prijedlog može imati.

Predsjednik gradskog vijeća pozvao je “službe” da Pupić Bakrača izbace iz gradskog vijeća, što je rezultiralo prekidom sjednice.

Marko Pupić Barač nakon nepuna dva sata ispraćen je od strane zaštitarske službe “Budno oko”. Kazao je kako je taj postupak nelegitimno naredio predsjednik Gradskog vijeća, Živko Kolega.


U Zadru, 11. srpnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 13:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.07.2014., četvrtak


KALELARGA: NEPOŠTIVANJE USTAVNOG PORETKA REPUBLIKE HRVATSKE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


KALELARGA: NEPOŠTIVANJE USTAVNOG PORETKA REPUBLIKE HRVATSKE



Zadarski list, 10.srpnja 2014.


- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.07.2014., srijeda


ZBOG PRIJETNJE SUTKINJE NIJE HTJELA POTPISATI ZAPISNIK
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA PAG

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ZBOG PRIJETNJE SUTKINJE NIJE HTJELA POTPISATI ZAPISNIK



Na ostavinskoj raspravi kod Općinskog suda Pag, od 28. siječnja 2014. godine, u ostavini iza pok. Zorke Mišković prekinut je postupak zbog zatraženog izuzeća raspravnog suca Vilke Škunca, a nasljednica Gordana Biljan nije htjela potpisati zapisnik iz razloga što joj je sutkinja prijetila. U vezi navedenog Biljan je pritužbu dostavila Županijskom sudu Zadar za povrijedu etičke sudačke dužnosti sutkinje Škunca i izvjestila Ministarstvo pravosuđa RH.




U Pagu, 9. srpnja 2014. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA PAG

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.07.2014., utorak


HSP dr. Ante Starčević protiv hrvatskih naziva ulica
HSP dr. Ante Starčević protiv hrvatskih naziva ulica

Rudolf Dvorski: “Treba se poštovati volja građana. Za to sam da se o Kalelargi glasa već u petak”

http://www.zdnews.hr/rudolf-dvorski-treba-se-postovati-volja-gradana-za-to-sam-da-se-o-kalelargi-glasa-vec-u-petak/



Zadarski dožupan i predsjednik GO HSP dr. Ante Starčević, Rudolf Dvorski u razgovoru za ZDNews.hr kazao je da nikad u životu nije govorio Široka ulica, već samo Kalelarga. Što se same Građanske Inicijative tiče, kazao je i kako nema razloga da se točka o preimenovanju ne nađe na dnevnom redu već ovog petka, kada zasjeda Gradsko vijeće Grada Zadra. Dodao je i kako se treba poštovati volja građana.

- Meni ne smeta da se Široka ulica preimenuje u Kalelargu. Nikad u svom životu Kalelargu nisam zvao Široka ulica. Također, mislim da bi se trebala poštovati volja građana koji su prikupili skoro 11 tisuća potpisa. Neka Gradski vijećnici odluče jesu li za to da se Široka ulica preimenuje u Kalelargu, po meni je to najpravednije moguće rješenje. Za to sam da se ta točka, kao što je i predloženo, nađe na dnevnom redu već u petak. Naprosto, nema razloga da se ista ne uvrsti na dnevni red Gradskog vijeća – kazao je Dvorski, čiji je stranački kolega, Marko Barančić, radio na projektu obrade Tomislavove “Kalelarge”, koju su za ovu priliku otpjevali najpoznatiji zadarski glazbenici.

Podsjetimo, obećanje koje je dao članovima Građanske Inicijative Svi za Kalelargu. Božidar Kalmeta je, čini se, prekršio, a točka o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu, koja se trebala naći na sjednici u petak, za sada ne postoji na listi dnevnog reda. Nakon održane pressice, na kojoj su iznesene činjenice o Kalmetinim manipulacijama, objavljen je i video spot obrade Kalelarge, koji se rapidno brzo širi društvenim mrežama.
Kalmeta odbija odgovoriti zašto je skinuo točku o preimenovanju Kalelarge s dnevnog reda Gradskog vijeća

Javnost, koja je očekivala da će gradonačelnik ispuniti svoje obećanje, danas nije uspjela doći čak ni do njegovog komentara. Naime, novinari koji su ga pokušali dobiti, čuli su samo “pretinac govorne pošte” s druge strane. Gdje je nestao gradonačelnik ne zna nitko.

- 13:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.07.2014., ponedjeljak


NASRTANJE NA HRVATSKI DUH
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


NASRTANJE NA HRVATSKI DUH



Dvije političke stranke koje djeluju u Zadru očitovale su se za hrvatski naziv Široka ulica, a ne za Kalelarga: Stranka hrvatskog zajedništva (SHZ) i Hrvatska čista stranka prava (HČSP).

Sve ostale političke stranke u Zadru šute i kockaju se s hrvatskim teritorijem, a pojedini njihovi predsjednici po Zadru komentiraju da se neće javljati zbog toga što su i oni protiv hrvatskog naziva Široka ulica i da su za strani naziv Kalelarga.

Zašto je to tako?

SHZ je kontaktirao istaknute profesore povijesti i doktore filozofije i sociologije, te se isti slažu da pojedini čelnici politički stranaka u Zadru se tako ponašaju zbog svojih osobnih materijalnih koristi koji su skloni zavaravanju i uništavanju Hrvata, odnosno samo zbog materijalnih dobara, tj. egoističkih pobuda. Isti u vezi promjene hrvatskih naziva psihologijom za mase otpočnu prije svega uvjeravanjem, a ukoliko to nije dovoljno koriste i ostale moguće načine i sredstva za ispiranje mozga radi promjene mišljenja i stava sve dok se ne postigne željni cilj. Međutim, isti pojedini čelnici stranaka su prepoznati i razotkriveni u vezi promjene hrvatskih naziva ulica kao prljavi sadržaj kojim pokušavaju doći do cilja. Istina, više su krivi Hrvati vlasnici svojih ognjišta, što su dozvolili da uljeze okupatore svojom pospanošću dovedu u iskušenje pa da tako iskoriste nemarnost Hrvata i uvuku se u dvorište.

Hrvatski narod, naročito zadnje stoljeće pod pritiskom je okupatora, kao takvom zatirao se hrvatski jezik pa mu se kao takvom serviraju pojedini predsjednici stranaka (preci istočno od rijeke Drine, tkv. Velike Turske Albanije,...) da im diktiraju da postanu bezdušni kao što su i sami, samo radi osobnih koristi, dok zajednici ruše temelje. Zatiranje vrijednosti pogubno se odražava po hrvatskim gradovima i selima.

Promjenom naziva hrvatskih ulica u Zadru vidljivo je da se nasrće na hrvatski duh što anti hrvati pokušavaju preko jezika, jer jezik je rad duha jednog naroda, a kada se uništava jezik uništava se narod. Također, cilj ovog teksta je da Hrvati uvide kako pojedini čelnici stranaka u Zadru koji jedu hrvatski kruh rade za potencijalnog okupatora.


U Zadru, 7. srpnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 14:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.07.2014., nedjelja


NEPOŠTIVANJE USTAVA I PRAVNOG PORETKA RH
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


NEPOŠTIVANJE USTAVA I PRAVNOG PORETKA RH



Sljedeće političke stranke koje djeluju u Zadru očitovale su se za hrvatski naziv Široka ulica, a ne za Kalelarga: Stranka hrvatskog zajedništva (SHZ) i Hrvatska čista stranka prava (HČSP).

Sve ostale političke stranke u Zadru šute i kockaju se s hrvatskim teritorijem, a naročito dvije najveće stranke HDZ i SDP.

Prema članku 5. i 12. Ustava RH svatko je dužan držati se Ustava i zakona i poštivati pravni poredak Republike Hrvatske” i u Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.

Nadležne institucije u RH za otkrivanje i progon počinitelja kaznenih djela bi trebale reagirati ako određene osobe krše Ustav i zakon te ne poštivaju pravni poredak Republike Hrvatske, a naročito ako se krše odredbe o uporabi službenog hrvatskog jezika.



U Zadru, 6. srpnja 2014. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.07.2014., petak


Pokreće se postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Davora Lončara , općinskog načelnika Općine Poličnik
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Pokreće se postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Davora Lončara , općinskog načelnika Općine Poličnik



Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je Odluku da pokreće postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Davora Lončara , općinskog načelnika Općine Poličnik, zbog moguće povrede članka 14. stavka 1. ZSSI-a, koja proizlazi iz istovremenog obnašanja navedene dužnosti i obavljanja funkcije zamjenika predsjednika Nadzornog odbora trgovačkog društva ČISTOĆA d.o.o., te zbog moguće povrede članka 7. stavka 1. podstavka i) ZSSI-a, koja proizlazi iz mogućeg utjecaja na zapošljavanje povezane osobe iz članka 4. stavka 5. ZSSI-a.





U Poličniku, 4. srpnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

- 13:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.07.2014., četvrtak


KOCKANJE S HRVATSKIM TERITORIJEM
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


KOCKANJE S HRVATSKIM TERITORIJEM



Skupina politički neodgovornih pojedinaca koja je pokrenula u gradu Zadru incijativu da se nazivi ulica s hrvatskog preimenuju na strani – talijanski jezik kockaju se s hrvatskim teritorijem.

Uvidom u Statut udruženja Slobodna općina Zadar u izgnanstvu vidljive su talijanske pretenzije prema zadarskom području i zbog čega se Širokoj ulici u hrvatskom Zadru žele dati talijansko ime "Callelarga" .

U članku 2. Statuta udruženja Slobodna općina Zadar u izgnanstvu, ciljevi Udruženja su:

a) održati i učvrstiti u obnovljenoj jedinici stare Općine odnose među građanima rođenim u Zadru ili u Dalmaciji i među njihovim sinovima raštrkanim po Italiji i svijetu, a koji su Talijani po tradiciji i osjećaju;

b) širiti i potvrđivati veze i jedinstvo namjera među onima koji imaju iste ideale, okupljajući u okviru Općine one Talijane koji se mogu asimilirati s građanima Zadra, bilo gdje da su rođeni, bilo da se osjećaju Talijanima zbog srodstava, boravka u našim gradovima ili su jasno pokazali duhovnu povezanost i solidarnost;

c) održavati duhovnu klimu Grada pridonoseći održavanju čvrste veze gradske sloge i bratstva, nastavljajući u izgnanstvu kult građanskih tradicija i bratstva i pripremajući nove da ih prihvate i predaju potomstvu;

d) zahtjevati povratak ove zemlje talijanskoj Domovini u ime povijesti, umjetnosti i talijanske kulture u Dalmaciji, poštujući slobodu i prava ljudi.

U članku 10. Statuta udruženja Slobodna općina Zadar u izgnanstvu, Općinski vijećnici neposredno nakon proglašavanja izabranih, isti potpisuju sljedeću izjavu:

« U ime Zadra i Dalmacije pred našim Barjakom, simbolom našeg starog neukrotivog talijanstva i prisutne boli, obvezujem se da ću poštujući Statut raditi na nastavljanju naših vjekovnih italskih tradicija i za naše neuništivo pravo na izgubljenu zemlju».



U Zadru, 3. srpnja 2014. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 14:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.07.2014., utorak


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

NARODI KOJI SU VIŠE SPOZNALI NE STAVLJAJU SLIKE SVOJIH MRTVIH IZNAD GLAVE ČOVJEKA - ŽIVOTA



Ovih dana sadašnji predsjednik te bivši predsjednik RH i dr., raspričali su se raznim izjavama u sredstvima informiranja o Titovovoj bisti koja se nalazi u Uredu predsjednika.

SHZ im poručuje, narodi koji su više spoznali ne stavljaju slike svojih mrtvih iznad glave čovjeka, života, čak i onda kada su bili pozitivni za vlastitu zajednicu tj. poticajni za svoj narod u svoje vrijeme. Oni koji su zidali bez temelja samo su urušili i nisu stvorili mogućnosti nadgradnje te su opomena za sva vremena. Gdje je Titu nadgradnja, što je pozitivno stvorio za život, osim sukreatorstva s okupatorom s kojim je Hrvatsku gurnuo u dva rata, 80 godina ropstva hrvatskom narodu, koliko krvi, suza, svađa i narušavanja bitnog.

Nasreću ideju koja je istrošena, a koja kao ideolgija još zavarava dio neobrazovanog hrvatskog naroda i koja nam za sva vremena može biti opomena.


Zagreb – Zadar, 1. srpnja 2014. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #