STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

30.05.2014., petak


Gianfranco Fini počasni građanin “Slobodne općine Zadar u egzilu”
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Gianfranco Fini počasni građanin “Slobodne općine Zadar u egzilu”


Gianfranco Fini

Esulsko priznanje “Niccolo Tommaseo” su od 2001. do danas primili i time postali počasni građani “Slobodne općine Zadar u egzilu”: Mestrovich Ferruccio, Carlo Giovanardi. Giorgio Forattini, Guido Barilla, Marcello Apicella, Gianfranco Fini, Enzo Bettiza, Claudio Magris, Paolo Corsini, Tullio Kezich, Marco Nobili, Dario Fertilio, Staffan de’Mistura i Paolo Mieli.



U Zadru, 30. svibnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR



- 14:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.05.2014., utorak


POLITIČKI NEODGOVORNI POJEDINCI RUŠE HRVATSKI IDENTITET GRADA ZADRA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

POLITIČKI NEODGOVORNI POJEDINCI RUŠE HRVATSKI IDENTITET GRADA ZADRA



Moraju li danas nekoga lupiti grablje da bi prihvatio materinski jezik?

Hrvatski etnički element već u 10.st. nazočan u svim slojevima zadarskog društva, jer nailazimo na hrvatska imena priora, sudaca, svećenika i opatica.

VICE PROFACA, SABORSKI ZASTUPNIK U MIROVINI:
U Zadru se jedna skupina građana zaigrala hrvatskim identitetom grada Zadra, odnosno skupina koja pokušava mijenjati nazive ulica s hrvatskog na strani jezik.
Držim da je to skupina neozbiljnih, a iznad svega politički neodgovornih pojedinaca, koja pokušava rušiti hrvatski identitet grada Zadra.


Ulica
Široka...
Satkana od snova
Jedna zlatna nit
I svi smo tu.
Vezani!
(Nit)
I cijeli život
u jednom trenu
ostaje
u vječnom snu (u snu).

Eugen Baraka



U Zadru, 27. svibnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.05.2014., petak


ZAOKRUŽI LISTU STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA BROJ 23
ZAOKRUŽI LISTU STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA BROJ 23



Lista SHZ-a za europarlamentarne izbore je vratila ljudima samopouzdanje da su mogu svi kandirati za EU izbore, a ne samo da prolaze kandidati SDP-a i HDZ-a čije su posljedice u Hrvatskoj opadanje nataliteta, neobrađena polja, uništenje industrijske proizvodnje, neproglašenje Gospodarskog pojasa RH, droga kojom potencijalni porobljivači truju građane Hrvatske i destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu. Programe po kojima su izabrani nisu ispunili, a već sada imaju iste kandidate i za predstojeće izbore. Hoće i dalje nagrade za neuspjehe i u sljedećem mandatu.

Sada hrvatski narod mora izabrati najbolje pojedince koji će spriječiti daljnje propadanje hrvatske zajednice. Vladajuće garniture do sada nisu nikada shvatile kako u pravcu općeg dobra treba ulagati, naprotiv njihova drskost se pokazuje dok rastaču opće dobro. Sad stvarno ovisi o masi, koju tako nazivaju, a koju su tako i tretirali dok se poigravaju s općim dobrom.

Ukoliko im ubuduće hrvatski narod dade svoj glas onda će to biti očito da su hrvatski narod pretvorili u inertnu masu, što je ubuduće i pokazatelj za ravnanje očiglednog na terenu. Svaki narod, po iskonu, ima pravo na samopouzdanje i dostojanstvo, ukoliko želi biti čovječan, a što je zapravo osnova za život kao smisao na zemlji i kretanje u pravcu bilo kakvog zadovoljstva. Imajući na umu ovu istinu valja se najozbiljnije zamisliti čime se olako poigrava Hrvat, zapravo koliko dozvoli pojedincima sadističko ponašanje prema sebi.

U posljednje četiri godine u javnost smo poslali preko dvije tisuće priopćenja o korupciji koju smatramo ključnim problemom u današnjem društvu i kočnicom razvoja Hrvatske.
I dalje ćemo ukazivati na korupciju kao i na promicanje transparentnosti, odgovornosti i integriteta u institucijama, politikama i zakonodavstvu Europske unije.

Mi nemamo financijska sredstva kao što ih imaju neke druge i veće stranke, ali imamo snažnu volju. Nadamo se i očekujemo da će to hrvatski građani prepoznati i da će promijeniti dosadašnju praksu glasovanja za «velike» stranke i da će nam dati svoj glas, a time i šansu da pokažemo što znamo i možemo.
Kao kandidati za europske izbore ako nam građani dadu povjerenje, obvezujemo se da ćemo sustavno uzimati u obzir potrebe obitelji prilikom donošenja političkih odluka koje utječu na društvo, osnaživati intituciju obitelji za dobro Europe, potpuno poštujući načelo supsidijarnosti sada i ubuduće. Promicat ćemo obiteljski osviještenu politiku odnosno integraciju obiteljske dimenzije u sva područja politika.

Raditi ćemo na politikama zapošljavanja koje ne uzimaju u obzir samo financijske uvjete tržišta rada, nego u kojima je težište na osobi i njenim talentima, doprinoseći time općem dobru i traženju načina za sprječavanje siromaštva i socijalne isključenosti. Pronalaženje bolje ravnoteže između obiteljskog i profesionalnog života na dobrobit obitelji, uključujući nedjelju kao uobičajan dan tjednog odmora. Da ekonomski uvjeti pogoduju obiteljima te omogućuju životni standard primjeren dostojanstvu i punom razvoju obitelji.

Posebno ćemo voditi računa o zapošljavanju mladih. Samo zadnje tri godine Hrvatsku je napustilo 30.000 mladih ljudi, a to moramo promjeniti. Podržavat ćemo uređivanje pitanja naukovanja i pripravništva na EU razini putem preporuka s obzirom da time države članice dobivaju mogućnost adekvatne prilagodbe intervencija društvenim i ekonomskim specifičnostima.

Današnja vlast nije znala iskoristiti novac iz EU Fondova koji je bio osiguran, a istodobno Hrvatska mjesečno uplaćuje 300 milijuna kuna u europski proračun. Plaćamo članarinu EU, a nismo povukli ni euro.

Za razdoblje 2014.-2020. godine Hrvatskoj je iz europskih strukturnih i financijskih fondova na raspolaganju ukupno 10,423 milijardi eura, od čega je za ulaganje u rast i radna mjesta namijenjeno 8,397 milijardi eura, a za poljoprivredu i ruralni razvoj 2,026 milijardi eura. Za pomorstvo i ribarstvo raspoloživo je dodatnih 280 milijuna eura. Zar ćemo i ovo propustiti?

Naša je obaveza da pomognemo hrvatsko selo jer se i dalje forsiraju trgovački lanci, a malo se ulaže u domaću proizvodnju. Ljudi nisu stimulirani za bavljanje poljoprivredom, a u svijetu je drukčiji trend te se potiču seljačke i eko tržnice za što mi itekako imamo neiskorištenih potencijala.

Imamo sve na svojoj listi - stručnost, domoljublje i hrabrost da tražimo povjerenje hrvatskih građana jer nije svejedno tko vas predstavlja u europskom paralametu.
Smatramo da je došlo vrijeme za promjene i da ćemo dobiti povjerenje od građana.

Pozivamo građane da izađu na europske izbore i zaokruže listu Stranke hrvatskog zajedništva-SHZ broj 23 koja nudi promjene.


Zaokruži listu broj 23

23. STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

1. mr.sc. MILJENKO MARIĆ
2. mr.sc. ŠIME MEDIĆ, oec.
3. BORNA NIMAC
4. LJILJANA DRAŽENOVIĆ
5. EDWIN MATEŠIĆ
6. MIRO KLARIĆ
7. GORAN MARINOVIĆ
8. MARINKO KNEŽEVIĆ, prof.
9. MARIA KARDUM
10. MILJENKO MORIĆ
11. MIRKO PEŠA

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.05.2014., četvrtak


I CARLO GIOVANARDI HOĆE VRATITI TALIJANSKI NAZIV CALLE LARGA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

I CARLO GIOVANARDI HOĆE VRATITI TALIJANSKI NAZIV CALLE LARGA

Carlo Giovanardi: Zadrani, vratite talijanske nazive ulica


Carlo Giovanardi


Jednoga dana kada se talijanska toponomastika vrati u Zadar – naslov je pisma Carla Giovanardija, bivšeg ministra za odnose s parlamentom i podtajnika u Berlusconijevoj vladi, a koje je objavljeno na internetskoj stranici Asocijacije Venezia-Giulia-Dalmazia.

“Bit će to lijep dan kada u povijesnom središtu Zadra, primjerice, odmah do hrvatskih naziva Ulice Frederica Grisogona, Ulice Jurja Barakovića, Ulice knezova Šubića bribirskih i Široke ulice – kako su ih 1945. prekrstili Hrvati naselivši grad – budemo mogli čitati i stare talijanske nazive Calle del Paradiso, Calle del Conte, Via dei Tintori i Calle Larga”, piše Giovanardi, navodeći kako je, naravno, riječ o nazivima ulica i trgova koji nisu kompromitirani od strane fašizma.

Povratak starih talijanskih imena ulica koja bi stajala odmah ispod postojećih hrvatskih, Giovanardi objašnjava i kao podsjetnik svim narodima bivše Jugoslavije. Naime, na ovim prostorima se desetljećima kao jedna od najgorih optužbi na račun fašizma isticala nasilna talijanizacija slavenskih imena, tj. brisanje onoga najvrjednijeg što svaka osoba posjeduje, vlastiti identitet.

http://www.slobodnadalmacija.hr/
Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView/articleId/119111/Default.aspx

U Zadru, 22. svibnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 22:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

RINA VILLANI NA SJEDNICI «OPĆINSKOG VIJEĆA ZADRA U EGZILU»
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Evo zašto Rina Villani napada i kleveće Stranku hrvatskog zajedništva i Miljenka Marića.


RINA VILLANI NA SJEDNICI «OPĆINSKOG VIJEĆA ZADRA U EGZILU»


Rina Villani, predsjednica Zajednice Talijana Zadar na 57. međunarodnom skupu talijanskih Dalmatinaca, esula i sjednici «Općinskog vijeća Zadra u egzilu», 2010. godine

Luxardo najavio novu ofenzivu dodjele Zlatne medalje upravi Zadra iz '43. godine

http://www.057info.hr/vijesti/2010-10-10/luxardo-najavio-novu-ofenzivu-dodjele-zlatne-medalje-upravi-zadra-iz-43-godine

Pravi gradonačelnik talijanskog Orvieta Toni Concina, inače rođeni Zadranin, i njegov kolega, gradonačelnik talijanske općine Zadar u egzilu Franco Luxardo, otvorili su u subotu u Orvietu 57. međunarodni skup talijanskih Dalmatinaca, esula koji su krajem Drugog svjetskog rata zauvijek napustili svoj zavičaj na istočnoj obali Jadrana.

Osim Dalmatinaca koji su ovom prigodom došli u Orvieto iz brojnih talijanskih gradova, na skupu su se našli i oni iz drugih dijelova svijeta, ali i predstavnici aktualnih talijanskih zajednica Zadra (Rina Villani), Splita (Mladen Čulić Dalbello) te predsjednik Zajednice Talijana Crne Gore Paolo Perugini. Prozivkom vijećnika i utvrđivanjem kvoruma, "gradonačelnik Zadra u egzilu" Franco Luxardo otvorio je sjednicu "Općinskog vijeća Zadra u egzilu".

"Zadarski gradonačelnik" Franco Luxardo najavio je novu ofenzivu kako bi se dovršio postupak dodjele Zlatne medalje zadarskoj gradskoj upravi iz 1943./44. godine, a koji je 2002. prekinut oštrom reakcijom hrvatskih vlasti koje su u tome vidjele "priznanje fašističkom Zadru".

Ugledni povjesničar Paolo Simocelli napisao je knjigu o neshvatljivoj sudbini Zlatne medalje Zadru, a prvo je izdanje jednostavno isparilo.
Primjerak je odmah nakon objavljivanja dospio na stol predsjedniku Napolitanu, a poslali smo po jedan primjerak i svim relevantnim dužnosnicima i diplomatima koji se bave pitanjem ovog dijela Europe. Naš ministar Frattini obećao nam je da će pitanje Zlatne medalje ponovno doći na dnevni red talijansko-hrvatskih pregovora i nadamo se samo da nećemo čekati još sljedećih osam godina da se to dogodi - kazao je Luxardo na sjednici zadarskoga "Općinskoga vijeća".

Na skupu je predstavljen i prijedlog zakona koji je pokrenut u talijanskom parlamentu, a po kojemu se toponimi istočne obale Jadrana ubuduće ne bi smjeli javno objavljivati u slavenskoj varijanti. Primjerice, Rijeka umjesto Fiume, Dubrovnik umjesto Ragusa i slično.

Cilj tog zakonskog prijedloga je, istaknuto je, da se naglasi kako je ta toponomastika dio nacionalne talijanske povijesti. Bilo bi dopušteno objavljivanje imena gradova i mjesta i na drugim jezicima, ali uz obavezno navođenje toponomastike na talijanskom jeziku.


U Zadru, 22. svibnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


- 13:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.05.2014., srijeda


KOJA KOINCIDENCIJA DA SE MJENJAJU HRVATSKI NAZIVI ULICA U ZADRU, A U VUKOVARU SE POSTAVLJAJU NATPISI NA ĆIRILICI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


KOJA KOINCIDENCIJA DA SE MJENJAJU HRVATSKI NAZIVI ULICA U ZADRU, A U VUKOVARU SE POSTAVLJAJU NATPISI NA ĆIRILICI



Autorica teksta Rina Villani, predsjednica Zajednice Talijana Zadar u Zadarskom listu dana 20. 05. 2014. godine u rubrici Odjeci i reagiranja u svom tekstu navodi Teško mi je povjerovati da gospodin Marić i sam vjeruje u to što je napisao .

U to što je napisano u tekstu Stranke hrvatskog zajedništva vjeruju svi Hrvati i Miljenko Marić, a ne vjeruje samo Rina Villani i njoj slični. Stranka hrvatskog zajedništva je za hrvatski naziv Široka ulica koja simbolizira hrvatski Zadar jer je u Republici Hrvatskoj u službenoj uporabi hrvatski jezik, a ne talijanski jezik. Poštujemo zakonske odredbe o javnoj uporabi hrvatskog standardnog jezika kao službenog jezika RH.

Koja koincidencija da se mjenjaju hrvatski nazivi ulica u Zadru, a
Vukovaru se postavljaju natpisi na ćirilici. Da li je to slučajno?
Hrvatski okupatori kroz povijest su se služili svojim manjinama kao izviđačima preko kojih su, kao i preko «produženih ruku» iz hrvatskog naroda, osvajali i porobljavali Hrvatsku.

Svima nama u Hrvatskoj mora biti jasno da je jezik za jednu zajednicu i mjerilo vitalnosti. Jezik je rad duha. Kada se jednom narodu zabrani upotreba vlastitog jezika i nametanjem stranog okupacija je na djelu, a stanje za potencijalnu žrtvu alarmantno. Zatiranje jezika jednom narodu je stvarni pritisak na duh istog – nema jezika – nema naroda – nema života.

Rina Villani blefira i plaši hrvatski narod sudom, a nije još spoznala da je zlo slabost bez snage. Hrvati su prepoznali snagu u zajedništvu, kao garanciju da više neće biti obezglavljivanja hrvatskog naroda. Hrvate su otrijeznile patnje i zamke pa lako prepoznaju Rinu Villani i njoj slične, koji bi, držali lekcije znanstvenicima i k tomu još ih plašili. Eto koliko je Rina Villani po sudbini svojoj u mraku … dok pokušava klevetati pojedince kako bi skrenula pažnju. Maske im više nisu u funkciji i sada su prozrijeti prezreni, pa se ljute i vrište. Svojom formom i sadržajem su tragični, ironično njima i njihovim mentorima dajemo na znanje da su prošla vremena kada se Hrvate moglo zastrašivati. Rina Villani je svojim tekstom izrekla laži i teško uvrijedila Hrvate, a sada bi zaustavljala strahom osvjećivanje napaćenog hrvatskog naroda.

Stranka hrvatskog zajedništva hrvatski narod potiče da svjedoči istinu i da se po spoznaji, nakon toliko stoljeća, više ne boji crvotočina.
Rina Villani bi i njezini mentori da mi zato odgovaramo, istina imamo pokušaja montiranih optužbi po šabloni prošlog okupatora.

Mr.sc. Miljenko Marić je na usluzi čovjeku i cijeni zajedništvo, ali zato ga kleveću i napadaju bivši i potencijalni okupatori Hrvatske, jer je beskompromisan borac za opće dobro, jer zagovara red, rad i disciplinu, što Hrvatima manjka, a zlu smeta.
Zato, ubuduće, Rina Villani i njoj slični u Hrvatskoj nemaju šanse, jer SHZ ujedinjena je snaga Hrvata.



Zadar, 21. svibnja 2014. godine


mr.sc. Miljenko Marić
nositelj liste SHZ-a za europarlament

- 19:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.05.2014., utorak


SHZ pobijedio za Vijeće MO Prović i dobio tri vijećnika za Vijeće MO Vukšić

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


SHZ pobijedio za Vijeće MO Prović i dobio tri vijećnika za Vijeće MO Vukšić



Izbori za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Benkovca.

Stranka hrvatskog zajedništva - SHZ pobijedila je za Vijeća mjesnog odbora Prović i dobila 5 vijećnika:
Anđelko Kardum, Šime Klarić, Maria Kardum, Josipa Klarić, Mate Kardum.

Za Vijeća mjesnog odbora Vukšić, SHZ je dobio 3 vijećnika:
Vinko Marić, Josipa Tadić, Josipa Ledenko.


U Benkovcu, 20. svibnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC
- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.05.2014., nedjelja


PREDSTAVLJANJE KANDIDATA STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA ZA EUROPARLAMENTARNE IZBORE
PREDSTAVLJANJE KANDIDATA STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA ZA EUROPARLAMENTARNE IZBORE



ZAOKRUŽI LISTU STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA BROJ 23

Lista SHZ-a za europarlamentarne izbore je vratila ljudima samopouzdanje da su mogu svi kandirati za EU izbore, a ne samo da prolaze kandidati SDP-a i HDZ-a čije su posljedice u Hrvatskoj opadanje nataliteta, neobrađena polja, uništenje industrijske proizvodnje, neproglašenje Gospodarskog pojasa RH, droga kojom potencijalni porobljivači truju građane Hrvatske i destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu. Programe po kojima su izabrani nisu ispunili, a već sada imaju iste kandidate i za predstojeće izbore. Hoće i dalje nagrade za neuspjehe i u sljedećem mandatu.

Sada hrvatski narod mora izabrati najbolje pojedince koji će spriječiti daljnje propadanje hrvatske zajednice. Vladajuće garniture do sada nisu nikada shvatile kako u pravcu općeg dobra treba ulagati, naprotiv njihova drskost se pokazuje dok rastaču opće dobro. Sad stvarno ovisi o masi, koju tako nazivaju, a koju su tako i tretirali dok se poigravaju s općim dobrom.

Ukoliko im ubuduće hrvatski narod dade svoj glas onda će to biti očito da su hrvatski narod pretvorili u inertnu masu, što je ubuduće i pokazatelj za ravnanje očiglednog na terenu. Svaki narod, po iskonu, ima pravo na samopouzdanje i dostojanstvo, ukoliko želi biti čovječan, a što je zapravo osnova za život kao smisao na zemlji i kretanje u pravcu bilo kakvog zadovoljstva. Imajući na umu ovu istinu valja se najozbiljnije zamisliti čime se olako poigrava Hrvat, zapravo koliko dozvoli pojedincima sadističko ponašanje prema sebi.

U posljednje četiri godine u javnost smo poslali preko dvije tisuće priopćenja o korupciji koju smatramo ključnim problemom u današnjem društvu i kočnicom razvoja Hrvatske.
I dalje ćemo ukazivati na korupciju kao i na promicanje transparentnosti, odgovornosti i integriteta u institucijama, politikama i zakonodavstvu Europske unije.

Mi nemamo financijska sredstva kao što ih imaju neke druge i veće stranke, ali imamo snažnu volju. Nadamo se i očekujemo da će to hrvatski građani prepoznati i da će promijeniti dosadašnju praksu glasovanja za «velike» stranke i da će nam dati svoj glas, a time i šansu da pokažemo što znamo i možemo.
Kao kandidati za europske izbore ako nam građani dadu povjerenje, obvezujemo se da ćemo sustavno uzimati u obzir potrebe obitelji prilikom donošenja političkih odluka koje utječu na društvo, osnaživati intituciju obitelji za dobro Europe, potpuno poštujući načelo supsidijarnosti sada i ubuduće. Promicat ćemo obiteljski osviještenu politiku odnosno integraciju obiteljske dimenzije u sva područja politika.

Raditi ćemo na politikama zapošljavanja koje ne uzimaju u obzir samo financijske uvjete tržišta rada, nego u kojima je težište na osobi i njenim talentima, doprinoseći time općem dobru i traženju načina za sprječavanje siromaštva i socijalne isključenosti. Pronalaženje bolje ravnoteže između obiteljskog i profesionalnog života na dobrobit obitelji, uključujući nedjelju kao uobičajan dan tjednog odmora. Da ekonomski uvjeti pogoduju obiteljima te omogućuju životni standard primjeren dostojanstvu i punom razvoju obitelji.

Posebno ćemo voditi računa o zapošljavanju mladih. Samo zadnje tri godine Hrvatsku je napustilo 30.000 mladih ljudi, a to moramo promjeniti. Podržavat ćemo uređivanje pitanja naukovanja i pripravništva na EU razini putem preporuka s obzirom da time države članice dobivaju mogućnost adekvatne prilagodbe intervencija društvenim i ekonomskim specifičnostima.

Današnja vlast nije znala iskoristiti novac iz EU Fondova koji je bio osiguran, a istodobno Hrvatska mjesečno uplaćuje 300 milijuna kuna u europski proračun. Plaćamo članarinu EU, a nismo povukli ni euro.

Za razdoblje 2014.-2020. godine Hrvatskoj je iz europskih strukturnih i financijskih fondova na raspolaganju ukupno 10,423 milijardi eura, od čega je za ulaganje u rast i radna mjesta namijenjeno 8,397 milijardi eura, a za poljoprivredu i ruralni razvoj 2,026 milijardi eura. Za pomorstvo i ribarstvo raspoloživo je dodatnih 280 milijuna eura. Zar ćemo i ovo propustiti?

Naša je obaveza da pomognemo hrvatsko selo jer se i dalje forsiraju trgovački lanci, a malo se ulaže u domaću proizvodnju. Ljudi nisu stimulirani za bavljanje poljoprivredom, a u svijetu je drukčiji trend te se potiču seljačke i eko tržnice za što mi itekako imamo neiskorištenih potencijala.

Imamo sve na svojoj listi - stručnost, domoljublje i hrabrost da tražimo povjerenje hrvatskih građana jer nije svejedno tko vas predstavlja u europskom paralametu.
Smatramo da je došlo vrijeme za promjene i da ćemo dobiti povjerenje od građana.

Pozivamo građane da izađu na europske izbore i zaokruže listu Stranke hrvatskog zajedništva-SHZ broj 23 koja nudi promjene.


Zaokruži listu broj 23

23. STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

1. mr.sc. MILJENKO MARIĆ
2. mr.sc. ŠIME MEDIĆ, oec.
3. BORNA NIMAC
4. LJILJANA DRAŽENOVIĆ
5. EDWIN MATEŠIĆ
6. MIRO KLARIĆ
7. GORAN MARINOVIĆ
8. MARINKO KNEŽEVIĆ, prof.
9. MARIA KARDUM
10. MILJENKO MORIĆ
11. MIRKO PEŠA






- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2014., petak


RASIPNIČKO TROŠENJE ŽUC-a ZADAR
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


RASIPNIČKO TROŠENJE ŽUC-a ZADAR



Na stranicama Zadarske županije « Proračun i financije» iz Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju plana Županijske uprave za ceste Zadarske županije (ŽUC) za 2013. godinu vidljivo su prikazani njegovi prihodi i rashodi. Običnom promatraču ti prihodi poglavito rashodi ne predstavljaju ništa posebno, a nama? Analizirajući određene podatke u ovom financijskom izvještaju želimo ih javno prikazati da se vidi u što ŽUC troši kune poreznih obveznike.

Ovo su te stavke:

- 3233 usluge promidžbe i informiranja u iznosu od čak 27.755,75 kuna
- 3235 zakupnine i najamnine u iznosu od čak 108.097,50 kuna
- 3238 računalne usluge u iznosu od čak 99.553,55 kuna
- 32922 premija osiguranja imovine od divljači u iznosu od čak 92.000,00 kuna
- 3434 ostali nespomenuti financijski rashodi u iznosu od čak 630.540,88 kuna
- 38311 naknada štete pravnim i fizičkim osobama za nesreće na cesti u iznosu od čak 235.230,71 kuna
- 4225 instrumenti, uređaji i strojevi u iznosu od čak 99.220,00 kuna

Godišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana ŽUC-a za 2012. godinu imao je iznose stavki:

- 3233 usluge promidžbe i informiranja u iznosu od čak 38.281,00 kuna
- 3235 zakupnine i najamnine u iznosu od čak 214.049,00 kuna
- 3238 računalne usluge u iznosu od čak 156.101,00 kuna
- 32922 premija osiguranja imovine od divljači u iznosu od 32.970,00 kuna
- 3434 ostali nespomenuti financijski rashodi u iznosu od čak 626.108,00 kuna
- 38311 naknada štete pravnim i fizičkim osobama za nesreće na cesti u iznosu od 73.620,72 kuna
- 4225 instrumenti, uređaji i strojevi u iznosu od čak 215. 230,00 kuna
- 7231 osobni automobil u iznosu od 75.000,00 kuna
- i druge stavke (3211, 3213, 3233, 3293) u ukupnom iznosu od čak 133.038,00 kuna

Što se tek sve krije u stavci 3232 (usluge tekućeg i invest. održavanja) niti u obrazloženju i jednog i drugog izvještaja nismo uspjeli saznati, a njega je potpisao tko drugi nego Željko Lončar, predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a i predsjednik Županijske skupštine Zadarske županije.

Postavlja se pitanje da li financijski izvještaj ŽUC-a provjeravaju članovi Upravnog vijeća i županijski vijećnici.

Uspoređujući stavke Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju financijskog plana ŽUC-a za 2013. godinu i Godišnjeg izvještaja o izvršenju financijskog plana ŽUC-a 2012. godinu vidljivo je rasipničko trošenje sredstava.

Također, pitamo se da li možda i naknade štete pravnim i fizičkim osobama za nesreće na cesti od tkz. DIVLJAČI namještaju određenim pojedincima sudionicima prometnih nesreća ili NE?

U Zadru, 16. svibnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 21:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

HDZ U ZADRU PREIMENUJE HRVATSKE NAZIVE ULICA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


HDZ U ZADRU PREIMENUJE HRVATSKE NAZIVE ULICA

http://svizakalelargu.com/predsjednik-odbora-za-preimenovanje-ulica-i-trgova-rade-simicevic-potpisao-peticiju/

Vice Profaca, saborski zastupnik u mirovini, dana 15. svibnja 2014. godine u Zadarskom listu pod naslovom Hrvatski nacionalni identitet navodi da nema nikakve potrebe da se naziv Široka ulica preimenuje u Kalelarga jer je odluku o nazivu ulica donijela SO Zadar na prijedlog stručnog i kompetentnog povjerenstva početkom 90-ih godina prošloga stoljeća.

I gle čuda, ovih dana istakniti HDZ-ovac i predsjednik gradskog Odbora za preimenovanje Ulica i trgova Rade Šimičević je potpisao peticiju da se hrvatski naziv Široka ulica preimenuje u Kalelarga. Šimičević je još i ravnatelj gimnazije Vladimir Nazor u Zadru. Postavlja se pitanje kako će učenicima objasniti da je u Republici Hrvatskoj u uporabi službeni hrvatski jezik, a ne talijanski. Ovo nema nigdje u svijetu da peticija građana o preimenovanju Široke ulice u Kalelarga ide na prijedlog gradskom predsjedniku Odbora za preimenovanje Ulica i trgova Radi Šimičeviću koji je i sam potpisao peticiju. Neka hrvatska javnost prosudi koliko je navedeni odbor i stručan i kompetentan.



U Zadru, 16. svibnja 2014. godine





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.05.2014., četvrtak


Goran Marinović izabran za predsjednika Podružnice SHZ Poličnik
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PODRUŽNICA POLIČNIK


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Goran Marinović
izabran za predsjednika Podružnice SHZ Poličnik




Dana 15. svibnja 2014. godine, u Poličniku je održana sjednica Skupštine podružnice SHZ Poličnik na kojoj se odlučivalo o novom rukovodstvu koje će u sljedeće četiri godine voditi stranku u Poličniku.

Za predsjednika podružnice SHZ Poličnik izabran je Goran Marinović, a za zamjenika predsjednika Šime Baljak.

Obrativši se skupštini, izabrani predsjednik podružnice Goran Marinović se osvrnuo na posljedice vladavine u općini Poličnik kao što je pad nataliteta, porušen križ u Poličniku, neobrađena polja, uništenje poljoprivrednog dobra Lug, destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu, droga koja hvata sve više maha te izgradnja Centra za gospodarenje otpadom u blizini Suhovara.


U korovu poljoprivredno dobro Lug


U Poličniku, 15. svibnja 2014. godine



Predsjednik podružnice SHZ-a Poličnik

Goran Marinović







- 21:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PARTIZANI PREVARENI HRVATI
PARTIZANI PREVARENI HRVATI



Jasno i glasno, treba govoriti o lukavim Srbima kako su, nakon priprema, ratovali protiv Hrvata. Ratovali su u Hrvatskoj, naročito od 1918. do 1990. godine pod motom spaljena zemlja, na razne načine su desetkovali Hrvate. Nakon 1990. godine nisu realizirali svoju želju do kraja pa danas specijalnim ratovima, kada im se ukaže prilika, spremni urušavaju hrvatsko opće dobro.

Neupućeni Hrvati ne znaju kolika su Srbi, kroz povijest, zla nanijeli Hrvatima. Postoje dokazi za sve, ali i danas vladaju sinovi orijunaša i partizana, kao četničkih maski, pomoću kojih su regrutirali i regrutiraju Hrvate protiv Hrvata; za ne vjerovati je da su uglavnom vlastodršci potomci čiji su roditelji služili Srbima. Dakle, sami protiv sebe. Koju drugu ulogu okupator janjičarima može dati?

Takve, za vrijeme domovinskog rata, Milošević je protjerao iz srpskih redova izjavivši da im ne može vjerovati kao izdajicama svoga naroda. I pored svega, uglavnom nisu obraćenici već modificiranim načinima maltretiraju hrvatski narod kao i do 1990. godine.

Evo razloga i posljedica zašto su Hrvati 1918. godine, 1941. godine, i 1990. godine bili zatečeni i nespremni braniti dom i domovinu svoju dok su Srbi spremni napadali kada im je odgovaralo. Evo razloga i posljedica što je i zašto i danas u Hrvatskoj stanje kakvo jest, dakle sve je jasno, a Srbima i partizanima treba istaći glasno. Smeta im kada se Hrvati poučeni iskustvom usude biti spremni za obranu doma i domovine svoje.

Zato ubuduće Hrvati ne smiju biti nespremni i razoružani, uz pomoć potomaka solunskih boraca, orijunaša, Strosmajera i partizana kao četničkih maski. A srpska i ostale nacionalne manjine u Hrvatskoj ne mogu biti izviđači i produžene ruke protiv Hrvata.

Maskirane partizane čeka lustracija, jer nisu svjesni koje prljave poslove su odradili protiv svoga naroda, zašto i kako su ih predodredili i prevarili Srbi, sve od balkanskih ratova (načrtarija), od 1918. godine . . . Paralelno s partizanskom, ali i pod većom maskom i udicom prevareni su spomenuti Hrvati "komunizmom", koji je, prema znanosti, i kao fikcija uvjetovan po evoluciji, tj, većoj osvješćenosti čovjeka - naroda, po zasluženoj slobodi, stvorenim uvjetima, osnovi - prema pravilima života koji jest. A ne po željama i pravilima ljudoždera, krvopija - zatirača života, po nekoj Marxovoj teoriji koja je poticala revolucije - stradanja naroda.

Hrvati znaju za stratišta: Krbavsko polje, Blajburgško polje i dr. . . čime se Hrvati i danas iscrpljuju umjesto da su to opomene. Maskama idealizma služe se, a dobru nisu potrebni atributi. . . neka se okrenu disciplinirano, uredno raditi.

Dakle, Hrvati trebaju težiti uzornosti (od sebe po djelovanju) biti spremni da žrtvovanjem brane zajednicu svoju, Hrvatsku; da svaki pojedinac radi što najbolje zna da bi živio smisao na Zemlji, u Hrvatskoj. Svakog dana treba raditi za dom i domovinu svoju; jer maskirano zlo čeka priliku. Evo zašto je za maskirane politika kurva, a za Platona i ostale mudrace osvješćenije red i rad. Maskirani ne žele da se dijalogom unapređuju uvjeti života, od misli djelima . . .

Naročito su opasni kao zlo kada hvataju maha, pa lažima sve kompenziraju. Toliko je očito da su, po neredu, hrvatski vlastodršci svrha sami sebi. Biraju ih oni koji žrtvuju bez žrtvovanja svoju dušu, bira ih se pomoću laži, a ne zbog djela i zasluga, zbog vrijednosti. Pomoću sredstava za javno priopćavanje imaju glasove iz područja sodomije, od slabih i neodlučnih.

Nakon što su porušili tvornice i dalje kao koordinatori destimuliraju i poljoprivrednike, a na usluzi su samo perverznoj populaciji, koja koristi trgove i parkove po gradovima.

Danas u Hrvatskoj partizani - zlo, raznim nametima, urušavaju uvjete i natalitet - Život, što mora alarmirati Hrvate na pokret: da više proizvode u tvornicama, poljima da eksploatiraju more, uz hrvatsku discipliniranu vojsku.

Očito žrtvovanje za opće dobro, kakvo život traži, i aktualni hrvatski vlastodršci su u raskoraku, jer i dalje ne žele dijalog i savjetnike, samo bi kadrovirali sebi prikladne, pa se zato Hrvatima događaju garašani i Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj.

Hrvati samo po žrtvovanju mogu biti slobodni i zadovoljni, kada ih samokritika potiče. Po očiglednom u Hrvatskoj, naročito nisu dovoljno samokritične duhovne elite, koje za sada . . . caru carevo a njima ostali dio, ravno osjetilnosti. . . zauzvrat ulica će biti mirna - mrtva .ako . . . ili netko će treći riješiti, ne znaju da slučajnosti nema.

U to se mogu uvjerit na hrvatskim prostorima, narod se ne priprema niti je spreman, pa nema potrebnih promjena, jer to je kažnjivo po zakonima. Pojedince se navikava da se boje . . . , vampiri znaju da se čovjeka uglavnom može naviknuti i odviknuti, a za što su naročito vješti "komunisti".

Neuspješni "komunisti", koordinatori institucija jedne države Hrvatske govore sami o sebi, nisu svjesni kao slabost, naročito kada bi i dalje vladali narodom koji dovode u agoniju. U biti prevareni su hrvatski partizani dok zlo zastupaju i dok ih zlo stimulira, što oni ne shvaćaju.

Dakle, više samokritike i kritike za Hrvate koji se angažiraju i žrtvovanjem . . ., koliko su odlučni i koliki su po djelima. misli djela, ove premise tvore sinteze, bolje uvjete Životu, jer život je kretanje - afirmacija čovjeku kao biću zajednice.
Dakle, stanje u Hrvatskoj odraz je samokritike Hrvata!


U Zadru, svibanj 2014. godine


dr. sc. Ilija Barjašić
Predsjednik pokreta za preporod hrvatskog duha
i poticaj nataliteta u Hrvatskoj ŽIVOT
i
Predstojnik HAZUD-a za poticaj nataliteta u Hrvatskoj


- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.05.2014., srijeda


«KRIMINAL U ZADARSKOJ ŽUPANIJI JE NEDODIRLJIV!»
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


«KRIMINAL U ZADARSKOJ ŽUPANIJI JE NEDODIRLJIV!»



OTVORENO PISMO: PETAR SMOKROVIĆ IZ UDRUGE SOLIDARNOST POSLAO PISMO DINKU CVITANU

Sada više nema zastare privatizacijskog i pretvorbenog kriminala pa je konačno došlo vrijeme da se započne sa progonom onih koji su ga počinili – stoji u otvorenom pismu Petra Smokrovića, predsjednika Udruge bivših zaposlenika Solidarnost Zadar, glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu.

Bajićevog slijednika Smokrović je pozvao da upotrijebi sve istražne alate kako bi se rasvijetlilo i pred državne institucije izvelo sve one koji su pridonijeli da se privatizacijom i pretvorbom likvidiraju brojne zadarske tvrtke u kojima je nekoć radilo 20-ak tisuća zaposlenika.

Građani s pravom navode da je kriminal u Zadarskoj županiji nedodirljiv, a to potkrepljuje i činjenica da ni do danas na zadarskom području nije počeo niti jedan ozbiljniji progon sudionika pretvorbe i privatizacije. Stoga se pitamo zbog čega su donesene ustavne odredbe i zakon o nezastarijevanju ratnog profiterstva i kriminala počinjenog u pretvorbama ako se u praksi ništa od toga ne primjenjuje – navedeno je u otvorenom pismi Cvitanu uz napomenu da je i Državni ured za reviziju utvrdio brojne nepravilnosti u spomenutim postupcima koji su se odvijali dok su radnici bili na bojištima, uvjereni da netko s jednakom odgovornošću čuva njihova radna mjesta kao i oni hrvatski teritorij.


Otvoreno pismo, Zadarski list, 9.5.2014.


U Zadru, 15. svibnja 2014. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 13:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.05.2014., ponedjeljak


LONČAREVO SPLETKARENJE U VEZI IZGRADNJE CENTRA ZA GOSPODARENJE OTPADOM
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

LONČAREVO SPLETKARENJE U VEZI IZGRADNJE CENTRA ZA GOSPODARENJE OTPADOM

Slobodna Dalmacija, 9.05.2014.

Davor Lončar, načelnik općine Poličnik već ranije je izjavljivao u sredstvima priopćavanja da Centar za gospodarenje otpadom (CGO) treba biti u Biljanima Donjim. Bivšim članovima poglavarstva općine Poličnik pričao je samo hvalospjeve o takvim centrima i novcima koji bi se od toga mogli dobiti.

Od stanovništva i predstavnika Suhovara tajio je što se zapravo sprema u njihovoj blizini. Nije upoznao sudionike sastanka s mnogim svojim radnjama koje su išle na ruku Županiji koja je odredila lokaciju budućeg centra.

Isti je iznevjerio svoje birače te hrvatske branitelje koji traže da odstupi s načelničkog mjesta ako ima i trunka moralnosti.
I gle čuda, Lončar sada poziva članove HDZ-a čiji je i sam član te hrvatske branitelje da se potpišu punim imenom i prezimenom koji su nezadovoljni s njegovim radom, a sve da bi se isti s njima obračunao.Također, prije nekoliko dana i Željko Lončar, član predsjedništva ŽO HDZ-a i predsjednik županijske skupštine u sredstvima priopćavnja poziva članove HDZ-a i hrvatske branitelje da se potpišu punim imenom i prezimenom, a sve da sazna tko su oni. Koordinirani i usuglašeni Lončari hoće znati tko ih hoće rušiti, koji su to članovi, branitelji...

Kao načelnik Općine Poličnik, Davor Lončar u svim mandatima bahatio se i pokazivao da je svrha sam sebi čije su posljedice u Općini Poličnik pad nataliteta, porušen križ u Poličniku, neobrađena polja, emigracija se nije vratila, droga hvata sve više maha te izgradnja CGO u blizini Suhovara.

Ovih dana Lončar sofističkim stilom (lažima i spletkarenjem) prebacuje na druge te tako javno optužuje Branka Kutiju, gradonačelnika Benkovca i zamjenika predsjednika ŽO HDZ-a bez obzira što pripadaju istoj stranci HDZ-u. Ovdje ne branimo Kutiju koji je također odgovoran, ali pokazujemo Lončarevo spletkarenje i prebacivanje na drugog. Isti smatra da će se na taj način izvući od odgovornosti.
Tako je Lončar u Slobodnoj Dalmaciji, u tekstu pod naslovom «Zbog lokacije sam se umalo potukao s Brankom Kutijom» navodi da je «najveći krivac za gradnju CGO-a baš u Biljanima Donjim Branko Kutija koji kao gradonačelnik Benkovca, nikada nije htio razgovarati s predstavnicima Poličnika i Zemunika, smatrajući da je on viši i značajniji od nas»


U Poličniku, 12. svibnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK



- 13:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.05.2014., nedjelja


MEDIJA I MAGIJA VODITELJA KAMPANJE IVANA JAKOVČIĆA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


MEDIJA I MAGIJA VODITELJA KAMPANJE IVANA JAKOVČIĆA



Ovih dana Vedran Vidučić urednik internetskog portala «MEGA MEDIA» napada i blati SHZ i Udrugu Suglasje. Očajan pokušava svojim slabijim argumentom suprotstaviti se životu, zapravo on u kocku nema više što uložiti, jer je već svoju dušu prokockao, a sada bi se kockao dušama Hrvata, pa da na kraju pobijedi okupator za kojeg se priprema teren. Zato, ubuduće, Vedran Vidučić i njemu slični u Hrvatskoj nemaju šanse, jer SHZ ujedinjena je snaga Hrvata. Škude po cijenu duše nas ne zanimaju kao Vedrana Vidučića, jer mi dok radimo golu egzistenciju pretpostavljamo.

I gle čuda taj isti Vedran Vidučić, 2013. godine vodio kampanju Ivana Jakovčića koji se kandidirao 2013. godine kao nezavisni kandidat na izborima za Europski parlament ali nije uspio. Taj isti Vidučić te godine kontaktira predsjedništvo SHZ-a u Zadru i moli SHZ da podrži Jakovčića za EU izbore, ali ga SHZ odbija. Eto zbog čega napada SHZ pred same europarlamentarne izbore.
Iz priloženog je vidljivo koliko je Vidučiću stalo do Zadra, Široke ulice, Kalelarge...

Internetski portal nosi naziv Media, a Medija i Magija su bile pokrajine na prostoru današnjeg Irana u kojima su ljudi, zavarani prividom, otpočeli iza maske činiti svoju sudbinu. Pojedinci skloni neredu i neradu izlazili bi na ulice kao cirkusanti koje su ozbiljni ljudi smatrali maloumnim. Zbog osobne koristi cirkusanti bi sebi sami pripisivali nadnaravne sposobnosti – pomoću sredstava javnog informiranja uvjeravali u laži, uglavnom kao što čini svaki mag, kojih se broj do danas stalno povećava.


U Zadru, 11. svibnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


- 21:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.05.2014., subota


PLANOVI IZA KOJIH STOJE TALIJANSKI INSTITUTI

TEKST INTERNETSKOG PORTALA www.mega-media.hr, autor VEDRAN VIDUČIĆ KOJIM NAPADA SHZ i UDRUGU SUGLASJE : Ottavio Missoni je živ i dolazi u Zadar na proslavu vraćanja imena Kalelarga!
http://www.mega-media.hr/ottavio-missoni-je-ziv-i-dolazi-u-zadar-na-proslavu-vracanja-imena-kalelarga/


ODGOVOR SHZ-a

PLANOVI IZA KOJIH STOJE TALIJANSKI INSTITUTI



Zbog poznatih povijesnih talijanskih pretenzija prema zadarskom području utvrđene su kontinuirane aspiracije koje traju do danas.

Talijanske pretenzije počinju već u srednjem vijeku, kada se Zadar među dalmatinskim gradovima isticao važnim strateškim položajem zbog toga što je smješten na sredini «Istočno jadranske obale».

Po svojim prirodno-zemljopisnim značajkama bio je tada najvažniji grad na istočnoj obali Jadrana. Te prirodne, strateške i ekonomske prednosti u srednjem vijeku utjecale su na politički razvoj grada, te njegov politički položaj činile težim i složenijim nego u drugim dalmatinskim gradovima.

Navedene okolnosti utjecale su na njegov odnos spram mletačke vlasti, te je Venecija vodila posebnu politiku prema Zadru nastojeći prvenstveno da priznaje njezinu vlast. U takvoj politici je imala uspjeha, te je Zadar pod mletačkom upravom bio od 1409. – 1797. godine (gotovo četiri stoljeća).

Nekadašnji teritorij mletačke Dalmacije zamijenila je austrijska vlast, od 1814. – 1918. godine, kada je Dalmacija postala austrijska pokrajina s glavnim gradom Zadrom. Prema austrijskom popisu stanovništva (1880., 1890., 1900., i 1910. godine) utvrđeno je da je u Zadru bilo koncentrirano više od polovice Talijana od onih što ih je bilo u čitavoj Dalmaciji. Glavno uporište talijanskog jezika, autonomaša i talijanštine bilo je u Zadru u glavnom gradu pokrajine, a u kojem se redovito za talijanski jezik izjašnjavalo više Talijana nego u svim drugim dijelovima Dalmacije zajedno.

Zanimljivim držimo i stoga da je za vrijeme austrijske vlasti nad Dalmacijom, samo Zadar za razliku od svih drugih gradova i općina čitavo vrijeme imao u Zadru talijansku gradsku vlast sastavljenu od Talijana i autonomaša. Za očuvanje gradske talijanske vlasti veliku ulogu odigrali su pojedinci odnosno pojedini bogati Talijani i autonomaši, koji nisu ispuštali vlast.

Raspadom Austro-Ugarske Monarhije 1918. godine počinje talijanska okupacija Zadra, odnosno Rapalskim ugovorom, 1920. godine, Zadar postaje dio teritorija Kraljevine Italije, čija je okupacija trajala do 1943. godine.

Talijanski iredentisti ne pomirivši se sa izgubljenim teritorijem, 1963. godine osnovali su u Anconi «Slobodnu općinu Zadar u izbjeglištvu». Udruga i danas djeluje, te ima svoje organe vlasti, općinsko vijeće, općinski odbor i predsjednika općine odnosno gradonačelnika. Njezini najaktivniji članovi su Franco Luxardo, gradonačelnik, Giorgio Varisco, financijski direktor općine, Elio Ricciardi, umirovljeni talijanski general i Renzo de Vidovich, direktor uprave lista «Il Dalmata», bivši predsjednik tršćanskog ogranka «Libero comune di Zara in esilio», bivši predsjednik Federacije esula i njen današnji član izvršnog odbora i dr.

Navedene osobe su u stalnom kontaktu s pojedinim članovima «Zajednice Talijana Zadar», koji ih usmjeravaju u svojim iredentističkim planovima.

«Slobodna općina Zadar u izbjeglištvu» redovito odražava skupštinu općine na talijanskom skupu «Raduno», kada se okupljaju jednom godišnje talijanski esuli iz cijeloga svijeta. Na skupu sudjeluju i pojedini dužnosnici Parlamenta i Vlade Republike Italije, Gianfranco Fini, bivši ministar vanjskih poslova Republike Italije, Carlo Giovanardi, ministar za odnose s Parlamentom zadužen za problematiku i pitanje esula u Republici Italiji, Roberto Menija, zastupnik stranke Nacionalnog saveza («Alleanza Nacionale») u talijanskom parlamentu i drugi, te iredentističkim stavovima vrše pritisak na RH u svezi povrata imovine, fojbi i dr. Na manifestaciji sudjeluju i pojedini članovi talijanskih udruga iz Zadra. Za napomenuti je da redovito dodjeljuju titule počasnog građanina «Slobodne općine Zadar u egzilu», te je tako titulu dobio Fini, Giovanardi i dr.

U skladu s kontinuiranim agresivnim nastupima talijanskih iredentista, te izjavama pojedinih talijanskih političara o teritorijalnim pretenzijama prema RH, navedeni sada djeluju u više pravaca prema zadarskom području u cilju kako bi Zadar u budućnosti pripremili da postane sastavni dio teritorija Republike Italije, a iza čijih projekata i planova stoje talijanski instituti.

Prema prokušanim iredentističkim stilovima razrađenim na psihološkom nivou, u masama građana Zadra stvorili su strah, zavidnost i propagandu, kako Zadar spada u interesnu sferu Republike Italije, te da mora biti jači talijanski utjecaj na zadarskom području i dr., što su im omogućile pojedine osobe koje su obnašale vlast u zadarskoj Županiji i u Gradu Zadru, te im pripremili teren za kupovanje nekretnina i izgradnju objekata u cilju budućeg naseljavanja Talijana iz Republike Italije, a time i da Zadar u budućnosti postane talijanskim teritorijem.

Prvo, djeluju preko talijanskih udruga u Zadru («Zajednica Talijana Zadar» i zadarske podružnice Dante Alighieri), te ih usmjeravaju u raznim projektima (pridobivanje novih članova, afirmiranje Zajednice i dr.). Hrvatski okupatori kroz povijest su se služili svojim manjinama kao izviđačima preko kojih su, kao i preko «produženih ruku» iz hrvatskog naroda, osvajali i porobljavali Hrvatsku. Elio Ricciardi, umirovljeni talijanski general dolazi svaka četiri mjeseca u RH te im daje smjernice kako osvojiti Zadar i druga područja RH.

Drugo, stvaraju bogate talijanske pojedince u Zadru s ciljem jačanja talijanskog utjecaja u Zadru, te su uporište našli u prokušanoj šabloni iz prošlosti da vladaju Zadrom.

Trećo, protiv hrvatskih nacionalnih interesa talijanski iredentisti djeluju i preko bankarskog sustava, a naročito preko «Hypo Alpe Adria Bank», čiju su banku u Zadar doveli osobe sklone organiziranom kriminalu s ciljem da preuzmu i unište hrvatsko gospodarstvo, što su i učinili.

Tako su preko «Hypo Alpe Adria Bank» u Zadarskoj županiji preuzeli sva bivša društvena poduzeća, hotele, marine, izvore vode, poljoprivredna zemljišta i dr. Ne samo da su postali većinski vlasnici navedenih nekretnina, već su ugasili sva proizvodna poduzeća, te ne otvorivši niti jedno radno mjesto u proizvodnji, što će u budućnosti imati nesagledive posljedice za hrvatsko gospodarstvo

Bivši gradonačelnik Božidar Kalmeta nagradio je «Hypo Banku» za učinjeno tako što je omogućio da svi zaposlenici Grada Zadra primaju plaće preko Hypo, te da se i druga financijska poslovanja vrše preko spomenute banke. Navedeni plan kupnje nekretnina preko «Hypo banke» osmislili su esulsko iredentističke udruge iz Republike Italije, a sve s ciljem da pomoću nekretnina povrate nekadašnji «izgubljeni teritorij Zadra». Iz toga razloga su i uključili osobe sklone raznim oblicima organiziranog kriminala da lakše preko austrijskog naziva banke postanu vlasnici najkvalitetnijih i najvrijednijih nekretnina u Zadru.

Četvrto, znakovitim smatramo i podatke da talijanski iredentisti planski usmjeravaju osobe sklone distribuiranju i krijumčarenju opojnih droga na zadarskom području, kako bi ovladali zadarskim područjem. Istima pripada značajna uloga u krijumčarenju opojnih droga, a sve u cilju da hrvatska mladež što više konzumira opojne droge iz razloga da im se u budućnosti ne bi imao tko suprostavljati u njihovim planovima spram zadarskog područja. Navedeni su značajno financijski ojačali po distribuiranju droge, te je Zadar po statistikama već godinama u samom vrhu konzumenata opojnih droga.
- 22:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

VRAĆANJE IMENA KALELARGA ODGOVARA SAMO GRADONAČELNIKU ZADRA U EGZILU, JER DOK SE ON VRATI TREBA PROMIJENITI SVE HRVATSKO
VRAĆANJE IMENA KALELARGA ODGOVARA SAMO GRADONAČELNIKU ZADRA U EGZILU, JER DOK SE ON VRATI TREBA PROMIJENITI SVE HRVATSKO


Zadarski list, 8.05.2014.

UDRUGA SUGLASJE PROTIV VRAĆANJA IMENA KALELARGA

Potalijančivanje hrvatskih imena i toponima bio je prvi korak talijanskih fašista u Zadru

Ovakve inicijative u još po hrvatskom jeziku slobodnoj Hrvatskoj mogu odgovarati samo gradonačelniku grada Zadra u egzilu (tako oni kažu), jer dok se on vrati iz egzila treba promijeniti sve što se dade promijeniti.



UDRUGA SUGLASJE
Dinko Grubić

- 12:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZA OGRADU REGIONALNE VELETRŽNICE BENKOVAC UTROŠENO MILIJUN EURA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ZA OGRADU REGIONALNE VELETRŽNICE BENKOVAC UTROŠENO MILIJUN EURA



Regionalna veletržnica Benkovac služila je samo za pranje novca kao i svi podizani krediti koji su bili planski i nerazvojni. Napuhavanjem cijena radova plaćenih kreditnim sredstvima nemilo se pravo novac u korist političke elite, koja je strogo pazila tko će biti direktor i član NO-a ove tvrtke. Tako je za žičanu ogradu oko zemljišnog prostora Regionalne veletržnice Benkovac utrošeno oko 1.000.000,00 eura. Nitko ne reagira? Do Kada?


U Zadru, 10. svibnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.05.2014., petak


SHZ: Izvješća o financiranju izborne promidžbe za EU parlament
SHZ: Izvješća o financiranju izborne promidžbe za EU parlament









U Zadru, 9.05.2014. godine



Stranka hrvatskog zajedništva
- 14:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.05.2014., četvrtak


KANDIDATI STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA ZA EUROPARLAMENTARNE IZBORE
KANDIDATI STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA ZA EUROPARLAMENTARNE IZBORE



Lista SHZ-a za europarlamentarne izbore je vratila ljudima samopouzdanje da su mogu svi kandirati za EU izbore, a ne samo da prolaze kandidati SDP-a i HDZ-a čije su posljedice u Hrvatskoj opadanje nataliteta, neobrađena polja, uništenje industrijske proizvodnje, neproglašenje Gospodarskog pojasa RH, droga kojom potencijalni porobljivači truju građane Hrvatske i destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu. Programe po kojima su izabrani nisu ispunili, a već sada imaju iste kandidate i za predstojeće izbore. Hoće i dalje nagrade za neuspjehe i u sljedećem mandatu.

U posljednje četiri godine u javnost smo poslali preko dvije tisuće priopćenja o korupciji koju smatramo ključnim problemom u današnjem društvu i kočnicom razvoja Hrvatske.
I dalje ćemo ukazivati na korupciju kao i na promicanje transparentnosti, odgovornosti i integriteta u institucijama, politikama i zakonodavstvu Europske unije.

Mi nemamo financijska sredstva kao što ih imaju neke druge i veće stranke, ali imamo snažnu volju. Nadamo se i očekujemo da će to hrvatski građani prepoznati i da će promijeniti dosadašnju praksu glasovanja za «velike» stranke i da će nam dati svoj glas, a time i šansu da pokažemo što znamo i možemo.
Kao kandidati za europske izbore ako nam građani dadu povjerenje, obvezujemo se da ćemo sustavno uzimati u obzir potrebe obitelji prilikom donošenja političkih odluka koje utječu na društvo, osnaživati intituciju obitelji za dobro Europe, potpuno poštujući načelo supsidijarnosti sada i ubuduće. Promicat ćemo obiteljski osviještenu politiku odnosno integraciju obiteljske dimenzije u sva područja politika.

Raditi ćemo na politikama zapošljavanja koje ne uzimaju u obzir samo financijske uvjete tržišta rada, nego u kojima je težište na osobi i njenim talentima, doprinoseći time općem dobru i traženju načina za sprječavanje siromaštva i socijalne isključenosti. Pronalaženje bolje ravnoteže između obiteljskog i profesionalnog života na dobrobit obitelji, uključujući nedjelju kao uobičajan dan tjednog odmora. Da ekonomski uvjeti pogoduju obiteljima te omogućuju životni standard primjeren dostojanstvu i punom razvoju obitelji.
Posebno ćemo voditi računa o zapošljavanju mladih te moramo pokrenuti Hrvatsku u suradnji s Europskom unijom.

Današnja vlast nije znala iskoristiti novac iz EU Fondova koji je bio osiguran, a istodobno Hrvatska mjesečno uplaćuje 300 milijuna kuna u europski proračun. Plaćamo članarinu EU, a nismo povukli ni euro. Do kada? To se mora promijeniti.
Za razdoblje 2014.-2020. godine Hrvatskoj je iz europskih strukturnih i financijskih fondova na raspolaganju ukupno 10,423 milijardi eura, od čega je za ulaganje u rast i radna mjesta namijenjeno 8,397 milijardi eura, a za poljoprivredu i ruralni razvoj 2,026 milijardi eura. Za pomorstvo i ribarstvo raspoloživo je dodatnih 280 milijuna eura. Zar ćemo i ovo propustiti?

Smatramo da je došlo vrijeme za promjene i da ćemo dobiti povjerenje od građana.


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ
1. mr.sc. MILJENKO MARIĆ
2. mr.sc. ŠIME MEDIĆ, oec.
3. BORNA NIMAC
4. LJILJANA DRAŽENOVIĆ
5. EDWIN MATEŠIĆ
6. MIRO KLARIĆ
7. GORAN MARINOVIĆ
8. MARINKO KNEŽEVIĆ, prof.
9. MARIA KARDUM
10. MILJENKO MORIĆ
11. MIRKO PEŠA
- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.05.2014., nedjelja


KANDIDATI SHZ-a ZA EU PARLAMENT POTPISALI JAVNI PROGLAS U KORIST OBITELJI
KANDIDATI SHZ-a ZA EU PARLAMENT POTPISALI JAVNI PROGLAS U KORIST OBITELJI



Svi kandidati Stranke hrvatskog zajedništva za EU parlament potpisali su Javni proglas za sveobuhvatne i učinkovite europske politike u korist obitelji, blaga Europe!

Kao kandidati za europske izbore, obvezuju se da će sustavno uzimati u obzir potrebe obitelji prilikom donošenja političkih odluka koje utječu na društvo, osnaživati intituciju obitelji za dobro Europe , potpuno poštujući načelo supsidijarnosti sada i ubuduće.



Zadar, 4. svibnja 2014. godine



mr.sc. Miljenko Marić
nositelj liste SHZ-a za EU parlament
- 14:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.05.2014., petak


PREIMENOVANJE ŠIROKE ULICE U KALELARGU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


PREIMENOVANJE ŠIROKE ULICE U KALELARGU



U Republici Hrvatskoj je u službenoj uporabi hrvatski jezik i latinično pismo, a ne talijanski jezik koji ovih dana neki hoće u Zadru preimenovati Široku ulicu u Kalelargu.

Isti hoće da se krše navedene odredbe Ustava i da se zaobilazi hrvatski jezik. Tko ih huška? Isti ne poštuju zakonske odredbe o javnoj uporabi hrvatskog standardnog jezika kao službenog jezika RH.

Svima nama u Hrvatskoj mora biti jasno da je jezik za jednu zajednicu i mjerilo vitalnosti. Jezik je rad duha. Kada se jednom narodu zabrani upotreba vlastitog jezika i nametanjem stranog okupacija je na djelu, a stanje za potencijalnu žrtvu alarmantno. Zatiranje jezika jednom narodu je stvarni pritisak na duh istog – nema jezika – nema naroda – nema života.

U Zadru, 2. svibnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 22:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

UTJECAJNI ZADARSKI POLITIČARI I SUDCI KOJI SU SKRIVILI PROPAST ZADARSKE TISKARE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

UTJECAJNI ZADARSKI POLITIČARI I SUDCI KOJI SU SKRIVILI PROPAST ZADARSKE TISKARE



http://www.057info.hr/vijesti/2014-05-02/prijestolonasljednik-franjo-ferdinand-volio-je-hrvate-zadar-posebno-stanarce

Zadarski internetski portal 057info, dana 2.05.2014. godine objavio je članak po naslovom «Prijestolonasljednik Franjo Ferdinand volio je Hrvate, Zadar, posebno Stanarce» u kojemu autor članka Ferdinard Perinović navodi podatke o osobama koje su uništile Zadarsku tiskaru i Narodni list.

Stranka hrvatskog zajedništva već ranije je upozoravala da pretvorbeni kriminal i ratno profiterstvo ne zastarjevaju, a to se odnosi i na Zadarski tiskaru i Narodni list Zadar. Bivši radnici podigli su niz prijava za gospodarski kriminal i traže da se ispitaju svi članovi uprave i nadzornog odbora koji su skrivili propast Zadarske tiskare koja je u vrijeme donošenja odluke o pretvorbi zapošljavala 114 djelatnika, a 2004. godine odlazi u stečaj koji još nije završen. Stotinu radnika je ostalo bez posla i sada bez plaće tumaraju po ulicama. Treba li navesti išta više?

U tekstu Ferdinand Perinović navodi:

Prošle godine u mjesecu lipnju lokalni mediji prenijeli su suđenje Borisu Škuliću i Ferdinandu Perinoviću. Da bi dio odgovornosti prebacila na mene, sutkinja Iva Lovrin donijela je 2. srpnja 2013. godine Presudu u kojoj je namjerno falsificirala neke podatke ( nijednu moju izjavu nije uvažila, čak ni moj OIB) kako bi prvookrivljenom Borisu Škuliću smanjila kaznu iz razloga što je njezina majka Ana Lovrin zajedno s Božidarom Kalmetom i Davorom Arasom 1994. godine pregovarala s Borisom Škulićem u svezi prodaje Narodnog lista i otkup ekskluzivnog stana u Perivoju Vladimira Nazora u kojem je Škulić stanovao, a koji su tada bili u vlasništvu Grada.

Na Presudu sam se žalio ukazujući na falsificirane podatke u Presudi pa je sutkinja izvjestiteljica drugostupanjskog vijeća Enka Moković provjeravajući podatke u MUP-u 27. ožujka 2014. odgodila prethodno zakazanu sjednicu drugostupanjskog vijeća, uvažila moju žalbu i vratila Presudu sutkinji Ivi Lovrin na ispravak. Dok se suci i sutkinje poput Ardene Bajlo za namjernu likvidaciju uspješne Zadarske tiskare(uz pomoć svojeg brata Franka Kotlara koji je vodio pravne poslove za Narodni list, Zadarsku tiskaru i njihovog vlasnika i direktora Borisa Škulića) i Ive Lovrin za falsificiranje podataka u navedenoj Presudi, kao i sudska vještakinja Anka Jagić i stečajni upravitelj Edvin Šimunov (nećak Davora Arasa) ne pozovu na odgovornost (lokalna korupcija najveći je problem u našoj zemlji), ne mogu nam pomoći ni Karamarko ni Milanović,jer temeljita reforma hrvatskog pravosuđa je conditio sine qua non (uvjet koji je neophodan da bi se nešto moglo učinit) za izlazak Hrvatske iz ekonomske krize. Bio sam sudac porotnik, sudski vještak, stečajni upravitelj i kratko vrijeme direktor Narodnog lista pa znam što pišem.

Poslano

1. USKOK-u

U Zadru, 2. svibnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.05.2014., četvrtak


PROFITERE TREBA DOVESTI U RED DA BI ČOVJEK MIRNO ŽIVIO
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

PROFITERE TREBA DOVESTI U RED DA BI ČOVJEK MIRNO ŽIVIO



NAIVNI BRANITELJI ŽRTVE SU LUKAVIH PROFITERA – OLIGARHA

Država kao koordinator – institucija dužna je stimulirati branitelje svoje zajednice. Sofističkim stilom pojedinci lukavo koriste institucije za osobne potrebe što je slučaj u Hrvatskoj, pa ne služe hrvatskoj zajednici. Eto zašto se lukavi pojedinci usude, pa izjavljuju da je Hrvatska slučajna država . . , isti su stasali iz timokracije u oligarhiju iz hrvatskog nereda.

Dakle, naivni branitelji su oni koji nisu u timokraciji i žrtve su lukavih ratnih profitera. Preostaje im dodatno žrtvovanje da bi se štitile potencijalne žrtve . . .

A žrtvovanje pretpostavlja red, rad i disciplinu u stvorenim uvjetima - zdravim odnosima čovjeku. U Hrvatskoj, nitko ne može bolje od Hrvata odrediti što će se raditi i kako odlučivati.

Uz napomenu da nikada nije dovoljno samokritike dok se djeluje - žrtvuje. Znači, ne umišljati već je dužnost čuvati i unapređivati uvjete života i braniti zajednicu od „branitelja“ profitera – timokracije – oligarhije, koja se i danas štiti neurednim državnim institucijama. Dakle, treba uvesti red u državne institucije, a svakojake profitere dovesti u red da bi čovjek mirno živio.

Koji apsurdi da iz rata i poslije rata po „zaslugama“ „branitelji“ postanu tajkuni – oligarsi, da su iste stimulirali vlastodršci također tajkuni – oligarsi, dok ih je čuvala policija . . . i čuva hrvatska policija.

Još apsurdnije, pripadnici timokracije - oligarhije se natječu, koristeći šablone bivših hrvatskih okupatora.

Sve što su tajkuni uz pomoć nadležnih iz institucija Republike Hrvatske ukrali ili devastirali tvornice, poljoprivredu i. . . trebaju vratiti hrvatskoj zajednici . . .


Zagreb – Zadar, 1. svibnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #