STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

02.05.2014., petak


UTJECAJNI ZADARSKI POLITIČARI I SUDCI KOJI SU SKRIVILI PROPAST ZADARSKE TISKARE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

UTJECAJNI ZADARSKI POLITIČARI I SUDCI KOJI SU SKRIVILI PROPAST ZADARSKE TISKARE



http://www.057info.hr/vijesti/2014-05-02/prijestolonasljednik-franjo-ferdinand-volio-je-hrvate-zadar-posebno-stanarce

Zadarski internetski portal 057info, dana 2.05.2014. godine objavio je članak po naslovom «Prijestolonasljednik Franjo Ferdinand volio je Hrvate, Zadar, posebno Stanarce» u kojemu autor članka Ferdinard Perinović navodi podatke o osobama koje su uništile Zadarsku tiskaru i Narodni list.

Stranka hrvatskog zajedništva već ranije je upozoravala da pretvorbeni kriminal i ratno profiterstvo ne zastarjevaju, a to se odnosi i na Zadarski tiskaru i Narodni list Zadar. Bivši radnici podigli su niz prijava za gospodarski kriminal i traže da se ispitaju svi članovi uprave i nadzornog odbora koji su skrivili propast Zadarske tiskare koja je u vrijeme donošenja odluke o pretvorbi zapošljavala 114 djelatnika, a 2004. godine odlazi u stečaj koji još nije završen. Stotinu radnika je ostalo bez posla i sada bez plaće tumaraju po ulicama. Treba li navesti išta više?

U tekstu Ferdinand Perinović navodi:

Prošle godine u mjesecu lipnju lokalni mediji prenijeli su suđenje Borisu Škuliću i Ferdinandu Perinoviću. Da bi dio odgovornosti prebacila na mene, sutkinja Iva Lovrin donijela je 2. srpnja 2013. godine Presudu u kojoj je namjerno falsificirala neke podatke ( nijednu moju izjavu nije uvažila, čak ni moj OIB) kako bi prvookrivljenom Borisu Škuliću smanjila kaznu iz razloga što je njezina majka Ana Lovrin zajedno s Božidarom Kalmetom i Davorom Arasom 1994. godine pregovarala s Borisom Škulićem u svezi prodaje Narodnog lista i otkup ekskluzivnog stana u Perivoju Vladimira Nazora u kojem je Škulić stanovao, a koji su tada bili u vlasništvu Grada.

Na Presudu sam se žalio ukazujući na falsificirane podatke u Presudi pa je sutkinja izvjestiteljica drugostupanjskog vijeća Enka Moković provjeravajući podatke u MUP-u 27. ožujka 2014. odgodila prethodno zakazanu sjednicu drugostupanjskog vijeća, uvažila moju žalbu i vratila Presudu sutkinji Ivi Lovrin na ispravak. Dok se suci i sutkinje poput Ardene Bajlo za namjernu likvidaciju uspješne Zadarske tiskare(uz pomoć svojeg brata Franka Kotlara koji je vodio pravne poslove za Narodni list, Zadarsku tiskaru i njihovog vlasnika i direktora Borisa Škulića) i Ive Lovrin za falsificiranje podataka u navedenoj Presudi, kao i sudska vještakinja Anka Jagić i stečajni upravitelj Edvin Šimunov (nećak Davora Arasa) ne pozovu na odgovornost (lokalna korupcija najveći je problem u našoj zemlji), ne mogu nam pomoći ni Karamarko ni Milanović,jer temeljita reforma hrvatskog pravosuđa je conditio sine qua non (uvjet koji je neophodan da bi se nešto moglo učinit) za izlazak Hrvatske iz ekonomske krize. Bio sam sudac porotnik, sudski vještak, stečajni upravitelj i kratko vrijeme direktor Narodnog lista pa znam što pišem.

Poslano

1. USKOK-u

U Zadru, 2. svibnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.