STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

21.05.2014., srijeda


KOJA KOINCIDENCIJA DA SE MJENJAJU HRVATSKI NAZIVI ULICA U ZADRU, A U VUKOVARU SE POSTAVLJAJU NATPISI NA ĆIRILICI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


KOJA KOINCIDENCIJA DA SE MJENJAJU HRVATSKI NAZIVI ULICA U ZADRU, A U VUKOVARU SE POSTAVLJAJU NATPISI NA ĆIRILICI



Autorica teksta Rina Villani, predsjednica Zajednice Talijana Zadar u Zadarskom listu dana 20. 05. 2014. godine u rubrici Odjeci i reagiranja u svom tekstu navodi Teško mi je povjerovati da gospodin Marić i sam vjeruje u to što je napisao .

U to što je napisano u tekstu Stranke hrvatskog zajedništva vjeruju svi Hrvati i Miljenko Marić, a ne vjeruje samo Rina Villani i njoj slični. Stranka hrvatskog zajedništva je za hrvatski naziv Široka ulica koja simbolizira hrvatski Zadar jer je u Republici Hrvatskoj u službenoj uporabi hrvatski jezik, a ne talijanski jezik. Poštujemo zakonske odredbe o javnoj uporabi hrvatskog standardnog jezika kao službenog jezika RH.

Koja koincidencija da se mjenjaju hrvatski nazivi ulica u Zadru, a
Vukovaru se postavljaju natpisi na ćirilici. Da li je to slučajno?
Hrvatski okupatori kroz povijest su se služili svojim manjinama kao izviđačima preko kojih su, kao i preko «produženih ruku» iz hrvatskog naroda, osvajali i porobljavali Hrvatsku.

Svima nama u Hrvatskoj mora biti jasno da je jezik za jednu zajednicu i mjerilo vitalnosti. Jezik je rad duha. Kada se jednom narodu zabrani upotreba vlastitog jezika i nametanjem stranog okupacija je na djelu, a stanje za potencijalnu žrtvu alarmantno. Zatiranje jezika jednom narodu je stvarni pritisak na duh istog – nema jezika – nema naroda – nema života.

Rina Villani blefira i plaši hrvatski narod sudom, a nije još spoznala da je zlo slabost bez snage. Hrvati su prepoznali snagu u zajedništvu, kao garanciju da više neće biti obezglavljivanja hrvatskog naroda. Hrvate su otrijeznile patnje i zamke pa lako prepoznaju Rinu Villani i njoj slične, koji bi, držali lekcije znanstvenicima i k tomu još ih plašili. Eto koliko je Rina Villani po sudbini svojoj u mraku … dok pokušava klevetati pojedince kako bi skrenula pažnju. Maske im više nisu u funkciji i sada su prozrijeti prezreni, pa se ljute i vrište. Svojom formom i sadržajem su tragični, ironično njima i njihovim mentorima dajemo na znanje da su prošla vremena kada se Hrvate moglo zastrašivati. Rina Villani je svojim tekstom izrekla laži i teško uvrijedila Hrvate, a sada bi zaustavljala strahom osvjećivanje napaćenog hrvatskog naroda.

Stranka hrvatskog zajedništva hrvatski narod potiče da svjedoči istinu i da se po spoznaji, nakon toliko stoljeća, više ne boji crvotočina.
Rina Villani bi i njezini mentori da mi zato odgovaramo, istina imamo pokušaja montiranih optužbi po šabloni prošlog okupatora.

Mr.sc. Miljenko Marić je na usluzi čovjeku i cijeni zajedništvo, ali zato ga kleveću i napadaju bivši i potencijalni okupatori Hrvatske, jer je beskompromisan borac za opće dobro, jer zagovara red, rad i disciplinu, što Hrvatima manjka, a zlu smeta.
Zato, ubuduće, Rina Villani i njoj slični u Hrvatskoj nemaju šanse, jer SHZ ujedinjena je snaga Hrvata.



Zadar, 21. svibnja 2014. godine


mr.sc. Miljenko Marić
nositelj liste SHZ-a za europarlament

- 19:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.