STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

30.04.2014., srijeda


NAJVEĆA PLJAČKA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI I HRVATSKOJ 450 MILIJUNA EURA
NAJVEĆA PLJAČKA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI I HRVATSKOJ 450 MILIJUNA EURA

https://www.facebook.com/MrezaTelevizija/posts/642367395831409



Tko je htio prikriti jednu od najvećih pljački na javnim radovima u vrijednosti od 450 milijuna eura?
Hoće li Dalmaciju grijati najskuplji plin na svijetu?

Cijelu priču u Oluji donosi Stanko Zrilić, bivši zadarski dožupan, koji javno optužuje aktualnog župana zadarske županije Stipu Zrilića!


- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.04.2014., ponedjeljak


PREDSJEDNIK SKUPŠTINE ZADARSKE ŽUPANIJE NIJE VIŠE PODSTANAR
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


PREDSJEDNIK SKUPŠTINE ZADARSKE ŽUPANIJE NIJE VIŠE PODSTANAR


Lončareva kuća u Poličniku koju je preuzela Splitska banka

U Zadarskom listu 1. 08. 2013. godine objavljen je članak pod naslovom Lončar zbog starog kredita ostao bez obiteljske kuće, u kojem Željko Lončar, predsjednik Skupštine Zadarske županije navodi da je svoj poslovno loš potez platio sam vlastitom obiteljskom kućom iz razloga što mu je banka uzela obiteljsku kuću u Poličniku.

Radilo se o biznisu s Vinilplastikom gdje je Lončar 1997. godine kupio 7,5 posto dionica te nekada snažne i vrijedne zadarske tvrtke. Vrijednost dionica koju je trebao isplatiti bila je 810 tisuća kuna, a do 2000. godine Lončar je otplatio ukupno 570 tisuća kuna. Za otplatu kredita ostalo je, dakle, 240 tisuća kuna. Godine 2001. Vinilplastika odlazi u stečaj i Lončar gubi svoje dionice, a budući da Splitskoj banci nije otplaćivao kredit, banka je aktivirala svoje fiducijarno pravo i preuzela njegovu obiteljsku kuću u mjestu Poličnik.

Vinilplastika Zadar je s organizacijskim jedinicama zapošljavala 1285 radnika, otišla je u stečaj i likvidaciju. Lončar je bio direktor Vinilplastike, od 5. srpnja 1996. do 11. kolovoza 2000. godine.
Osim što je obnašao funkciju direktora Lončar je bio i predsjednik nadzornog odbora Vinilplastike, od 15. prosinca 1995. do 5. srpnja 1996. i od 11. kolovoza 2000. do 22. travnja 2002.

Državni ured za reviziju utvrdio je da postupci pretvorbe i privatizacije bivšeg društvenog poduzeća Vinilplastika, Zadar, nisu obavljeni u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama.
Lončar je prije devet mjeseci ostao bez kuće u Poličniku, a već je izgradio novu kuću u Poličniku odmah pokraj njegove obiteljske kuće koje je preuzela Splitska banka, a koji ovih dana useljava u nju.

Postavlja se pitanje kako podstanar Lončar može izgraditi kuću s primanjima od 5 tisuća kuna mjesečno, a prije 9 mjeseci je ostao bez kuće?

Poslano

1. USKOK-u


U Zadru, 28. travnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

- 20:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZADARSKA FIMI MEDIA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ZADARSKA FIMI MEDIA



ZADARSKA FIMI MEDIA : «Iz Veletržnice su izvlačili novac i financirali kampanje HDZ!»

DANA 1. VELJAČE 2013. GODINE VOX TJEDNIK OBJAVIO JE ČLANAK POD NASLOVOM :
ZADARSKA FIMI MEDIA
«Iz Veletržnice su izvlačili novac i financirali kampanje HDZ!»


NA POTEZU – INSTITUCIJE Pravnik benkovačke veletržnice, koji je imao direktni uvid u cjelokupno poslovanje, za VOX tvrdi:

- Odgovorno tvrdim da je Pršutana služila samo za pranje novca kao i svi podizani krediti koji su bili planski i nerazvojni. Napuhavanjem cijena radova plaćenih kreditnim sredstvima nemilo se pravo novac u korist lokalne političke elite, koja je tada strogo pazila tko će biti direktor i član NO-a ove tvrtke.

- Pred lokalne izbore, 2009. godine, odnosno za vrijeme stranačke kampanje, iz naše uvijek pune blagajne ukradeno je 120.000 kuna. U policiji se to vodi kao provala, no ja vjerujem da je riječ i insceniranoj provali koja je imala za cilj platiti troškove ili dio troškova kampanje HDZ-u.




U Zadru, 28. travnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.04.2014., nedjelja


LAMJANU UNIŠTIO ZADARSKI BOS KALMETA
LAMJANU UNIŠTIO ZADARSKI BOS KALMETA

WALTER WOLF IZ KANADE OTKRIVA POZADINU STEČAJA BRODOGRADILIŠTA NA OTOKU UGLJANU:

LAMJANU SAM KUPIO OD GENERALA ZAGORCA, A UNIŠTIO JU JE ZADARSKI BOS KALMETA

U LAMJANU SAM ULOŽIO 1,5 MILIJUNA EURA I DOVEO SVJETSKI POZNATOG AUSTRIJSKOG TVORNIČARA PALFINGERA. ONDA JE KALMETA SVE UNIŠTIO SA ZRILIĆEM, ZAGORCEM I STRIDIGEROM. KALMETA JE KRIV ZA SVE.





Jutarnji list, 27.04.2014.
Mario Pušić

- 14:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.04.2014., subota


TROVANJE RAVNIH KOTARA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


TROVANJE RAVNIH KOTARA



Zadarski tjednik Vox, 25.04.2014. godine objavio ja da je pronašao vlasnika terena na kojemu je odlažena otrovna prašina tzv. Crno Brdo kod mjesta Biljane Donje, a od koje se ljudi razbolijavaju i truju Ravni Kotari. I gle čuda vlasnik je Vlado Ćupić rođak Borisa Ćupića, bivši član upravnog odbora Bagat trgovine, od 27. studenoga 1993. do 2. veljače 1994. i član nadzornog odbora, od 2. veljače 1994. do 16. listopada 2003. godina (obnašao funkciju direktora tvornice Vlado Bagat za vrijeme bivše SFRJ.).

U izjavi za tjednik Vox Vlado Ćupić navodi da je svjestan da je zatrovao Ravne Kotare. Nadležne institucije za progon i otkrivanje kaznenih djela bi trebale reagirati.

Postavlje se pitanje da li je trovanje Ravnih Kotara i uništenje tvornice Bagat slučajno?

NEZASTARJEVANJE PRETVORBE BAGAT TRGOVINE ZADAR

Prvo uništeno hrvatsko poduzeće je bila tvornica Vlado Bagat iz Zadra iz razloga da ista ne bi tijekom rata prešla na vojnu proizvodnju za potrebe HV-a, a koje su onemogućile određene osobe na zadarskom području.

Tvornica je privatizirana 1990. pod nerazjašnjenim okolnostima te je bila jedna od najvećih tvornica šivaćih strojeva u Europi i jedna od okosnica zadarskog gospodarstva. Bivši radnici su podigli niz prijava za gospodarski kriminal i traže da se ispitaju svi članovi uprave koji su skrivili propast tvrtke.

Uprave poduzeća često su se mijenjale, a sve s ciljem da se prikrije pljačka poduzeća. Sada se na prostoru od 75.000 četvornih metara, koliko je zauzimala likvidirana tvornica Bagat, izgradio trgovački lanac Lidl, a preostali dio tvornice, gdje će se graditi stanovi, čeka rušenje. Početkom 21. stoljeća poduzeće odlazi u stečaj i likvidaciju.

Osobe koje su pridonijele njegovu uništenju sklonile su se u najprofitabilnije poduzeće BAGAT TRGOVINA Zadar iz razloga što je imalo po čitavoj Hrvatskoj atraktivne poslovne prostore, kao i u drugim gradovima bivše SFRJ.

Poduzeće je nastalo izdvajanjem OOUR-a Trgovina Zadar iz sastava RO Vlado Bagat Zadar, prema odluci o izdvajanju iz siječnja 1990. godine. Poduzeće Vlado Bagat je do 1990. godine u svom sastavu imalo više organizacijskih jedinica (Bagat trgovina, Bagat tvornica šivaćih strojeva – otišla u stečaj, Bagat tvornica plinskih armatura u Ninu – otišla u stečaj, Bagat alatnica – otišla u stečaj, Bagat drvni pogon – otišao u stečaj, a čija je imovina prodana Tankerkomercu koji ga je prodao Slovencima i dr.) u kojima je bilo zaposleno 4.143 radnika.

Kriminalne skupine uništavale su Bagatove pogone kao što je slučaj s tvornicom plinskih armatura u Ninu koju više nitko ne spominje. Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je istražni zahtjev protiv Jakova Bakića i Ive Sorića oko rasprodaje imovine koji su tijekom ožujka i početkom travnja 1999. godine bili u pregovorima s Rokom Bralom oko partnerstva za kupnju Tvornice plinskih armatura u stečaju u Ninu. Isti su se međusobno optuživali i gasili tvorničku proizvodnju. Svima nam je poznato jedno - kada se ruši ekonomija, ruši se i država.

Bagat alatnica uglavnom je radila alatne strojeve te je otišla u stečaj. Direktor Bagat alatnice bio je Ante Mavra, nekadašnji direktor tvornice Bagat, a u vlasničkoj strukturi prema saznanjima radnika koja nisu nikad službeno potvrđena, bio je Miljenko Kovačević, bivši predsjednik zadarskog privatizacijskog područnog ureda, također bivši bagatovac i zadarski odvjetnik Matko Pavić, a o kojima su već izvješćivala hrvatska sredstva informiranja.

Iako je bilo materijala za pokretanje istrage, izvješća Državnog ureda za reviziju Bagat trgovine i drugih Bagatovih organizacijskih jedinica imala su ulogu više kroničarskih zapisa, a najveća pretvorbena afera ne samo Bagat trgovine već i pretvorba Bagatovih organizacijskih jedinica ostale su netaknute. Nedavno su bivši radnici Bagata dostavili nove podatke Državnom uredu u Zadru o poslovanju Bagat trgovine gdje su utvrđene nezakonite radnje. Međutim, isti ured je nezainteresiran za daljnju reviziju navedenog poduzeća.

Odluku o pretvorbi donio je radnički savjet 25. lipnja 1992. godine, a izmjene i dopune odluke upravni odbor 20. siječnja i 19. ožujka 1993. godine. Predsjednik radničkog savjeta bio je Miljenko Korona, a članovi Ljubo Bjeletić, Mira Dubroja, Miloš Đoković, Miroslava Kolenc, Miro Ninčević, Branka Peričić, Ivo Radulić, Zlatko Turnšek, Marinela Vukić i Milovan Zečević. Predsjednik upravnog odbora bio je Ante Basioli, a članovi Miljenko Korona, Mario Matulina, Ivo Radulić i Milivoj Škalabrin.

Poduzeće Bagat trgovina je 1990. godine imalo u vlasništvu 75 prodavaonica (Zadar, Zagreb, Osijek, Vinkovci, Knin, Sisak, Požega, Karlovac, Slavonski Brod i Dubrovnik), osam stovarišta i desetak servisnih radionica. Također, poduzeće je imalo i prodavaonice u Sloveniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, kao i na području Srbije, Vojvodine i Crne Gore gdje su imali 35 poslovnih jedinica. Preko Bagatovih tvrtki počeli su rasprodaju imovine u Srbiji. Tako su od navedenih rasprodali dva poslovna prostora u Srbiji, 2006. godine, jedan u Vranju, a drugi u Užicama, oba za 50 tisuća eura, a koji vrijede više stotina tisuća eura. Bagatovi čelnici uveli su praksu da kada na kriminalan način rasprodaju Bagatovu imovinu optužuju po sudovima jedan drugoga, odnosno uprava optužuje nadzorni odbor i obrnuto, a sve kako bi prikrili kriminalnu rasprodaju.

Vrijednost poduzeća Bagat trgovine 1991. godine iznosila je 5.587.691.- DEM uz primjenu srednjeg tečaja 1-DEM = 55 HRD.

Kako bi što jeftinije došli do atraktivnih poslovnih prostora preko Bagat trgovine, naručili su izradu elaborata o procijeni vrijednosti poduzeća 1992. godine te je Bagat trgovina procijenjena na 2.780.400.- DEM. (1-DEM=1.977.- HRD), što je i bio temeljni kapital kada je poduzeće s tim ušlo u pretvorbu. Elaborat o procjeni vrijednosti poduzeća izradilo je društvo Inžinjerski biro d.d. (MBS 3272010) Zagreb.

Imovina Bagat trgovine u elaboratu o pretvorbi je znatno umanjena što znači da su nekretnine Bagat trgovine došle u ruke određenih pojedinaca bez ikakvog pravnog temelja i da su prodavane u bescjenje.

U skladu s odlukama nadzornog odbora Bagat trgovine tijekom 1997. 1999. i 2001. godine, prodani su poslovni prostor u Zadru, zemljište i poslovni prostor u Vinkovcima, poslovni prostori u Ljubljani i Mariboru, zemljište i poslovni prostor u Sarajevu te poslovni prostori u Zenici i Tuzli.
Ukupno su za prodane nekretnine 1997. 1999. i 2001. godine utržili 1.140.600.- DEM što je skoro jednako polovini procijenjene vrijednosti imovine Bagat trgovine. Raspoloživi podaci o prodanoj imovini su zaključno do ožujka 2004. godine. Drugi Bagatovi prostori su dani u zakup.

Samo je prodano, kao što je navedeno, nekoliko prostora (od 75) i utrženo je 1.140.600.- DEM, a kada budu prodavali ostale nekretnine cifra će se penjati na nekoliko milijuna eura. Sada je svima u Hrvatskoj jasno da se Zakonom o pretvorbi društvenih poduzeća (NN19/91) sa svim izmjenama i dopunama, od 1991. do 2003. godine manipuliralo vrijednim nekretninama koje su prodavane u bescjenje.
Međutim, ustavne odredbe definirale su da pretvorbeni kriminal i ratno profiterstvo ne zastarjevaju, a što se odnosi i na poduzeće Bagat trgovina Zadar.

Čelnici poduzeća Bagat trgovina Zadar pod parolom zaštite imovine osnovali su društva u vlasništvu, a sve s ciljem da na kriminalan način rasprodaju imovinu Bagat trgovine, što su i učinili. Osnovali su društva da premoste teškoće u poslovanju i štete nastale zbog ratnih zbivanja. Naprimjer, u Zadru nije oštećen niti jedan objekt Bagat trgovine. Prema tome, stvarali su atmosferu kako da što prije prigrabe Bagatove nekretnine, a ne da razvijaju poslovanje poduzeća.

Dostavljamo hrvatskoj javnosti sljedeća povezana društva i osobe poduzeća Bagat trgovine:

1. Društvo Bagat-Ljubljana, podjetje za notranje i zunanjo trgovino d.o.o., Ljubljana.

U sudski registar Osnovnog suda u Ljubljani upisano je 11. prosinca 1991. godine pod brojem 6674/91. Temelnji kapital društva je iznosio 12.000.000 SLT i uplaćen je u novcu. Udjel Bagat trgovine iznosio je 8.000.000 SLT ili 66,7% temeljnog kapitala, dok su preostali udjeli pripadali slovenskim državljankama (zaposlenicima poduzeća).
Poslovna aktivnost društva prestala je 1996. godine, a tijekom 1997. godine društvo je i formalno ugašeno.

Tijekom njihova poslovanja društvo Bagat-Ljubljana je imalo dva poslovna prostora u Ljubljani te po jedan u Mariboru i Celju.
Poslovni prostor u Ljubljani površine 42 m2 prodali su 1999. godine u iznosu 117.600.- DM. Procijenjena vrijednost nekretnine prema elaboratu o pretvorbi iznosila je 26.313.- DEM. Razlika između prodaje i procijene iznosi 91.287.- DEM.
Drugi poslovni prostor u Ljubljani površine 112,54 m2 je bio u postupku denacionalizacije.

Poslovni prostor u Mariboru površine 66,85m2 prodali su 1999. godine u iznosu 84.231.- DEM. Procijenjena vrijednost nekretnine prema elaboratu o pretvorbi iznosila je 48.199.- DEM. Razlika između prodaje i procijene iznosi 36.032.- DEM.
Poslovni prostor površine 28,35 m2 u Celju bio je u zakupu društva Žniders d.o.o. Maribor za zakupninu u iznosu 280.- EUR mjesečno.

Upravu poduzeća Bagat-Ljubljana predstavljao je Ivan Vodopija, od 11. prosinca 1991. do 11. prosinca 1997. godine.

2. Bagat – Makedonija, trgovija i uslugi d.o.o., Skopje.

U ožujku 1992. godine osnovano je društvo Bagat – Makedonija, trgovija i uslugi d.o.o., Skopje, a u travnju 1992. godine društvo je promijenilo ime u Bagat trgovija i uslugi d.o.o., Skopje, a u ožujku 1996. godine u Bagat-Komerc uvoz-izvoz d.o.o., Skopje. U prosincu 1998. godine izvršen je upis u sudski registar Osnovnog suda u Skopju pod brojem 4129/98. Društvo ima dva poslovna prostora u Skopju te po jedan u Titovom Velesu i Strumici. Dio zaposlenika uzurpirao je poslovne prostore te su osnovana društva Sato d.o.o., Strumica, Bagat-Mak d.o.o. Štip i Kej-Bagat d.o.o. Skopje. Kod Osnovnog suda u Strumici 1996. godine društvo je pokrenulo postupak za povrat uzurpiranih prostora.

Upravu poduzeća Makedonija, trgovija i uslugi d.o.o., Skopje predstavljao je Miljenko Korona, od 23. travnja 1992. do 21. ožujka 1996. godine, a od 21.ožujka 1996. godine Rodna Tomeva.

3. Društvo Bagat-Sarajevo, poduzeće u mješovitoj svojini za vanjsku i unutarnju trgovinu d.o.o., Ilidža.

Registracija društva nije provedena u sudskom registru, a navodno zbog ratnih zbivanja. Međutim, kad je trebalo rasprodati nekretnine više ih nije zanimala registracija. Prema elaboratu procijenjena vrijednost nekretnina smještenih na lokacijama u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Tuzli i Zenici) iznosila je 216.958.- DEM., a sve su prodane tijekom 2001. godine.
Nekretnine u Sarajevu sastajale su se u vrijeme pretvorbe od zemljišta površine 910 m2 i objekta u kojem je bilo smješteno skladište i uprava i prodane su za 250.000.- DEM, a poslovni prostor u Tuzli površine 70,88 m2 prodan je za 77.968.- DEM i poslovni prostor u Zenici površine 84 m2 prodan je za 84.000-DEM. Sve ukupno prodano za 411.968.- DEM. Razlika između prodaje i procijene iznosi 195.010- DEM.

4. Društvo Bagat Zagreb d.o.o., Zagreb upisano je u sudski registar Trgovačkogsuda u Zagrebu 30. studenoga 1998, godine po brojem Tt-98/4764-2. Osnivači su društvo Bagat trade d.o.o., Zadar i društvo Alberta d.o.o., Zagreb (MBS 3948358) u jednakim omjerima. Navedeno društvo osnovano je s ciljem da se zajedničkim ulaganjem sačuva iznajmljeni poslovni prostor i poveća predmet. Društvo nije sačuvalo poslovni prostor kao što se i očekivalo već je podnijelo zahtjev za njegovim gašenjem.
Upravu poduzeća poduzeća Alberta d.o.o., Zagreb predstavljala je Jasmina Kolarević, direktor od 6. studenoga 1998. godine.

5. Društvo Bagat trade d.o.o., Zadar (MBS 08504497) u sudski registar Trgovačkog suda u Splitu upisano 4. studenoga 1994. pod brojem Fi- 10487/94. Društvo Bagat trade d.o.o., Zadar osnovano je s ciljem da se sve poslovne aktivnosti obavljaju preko navedenog društva, a ne preko poduzeća Bagat trgovine, a sve s ciljem kako bi rasprodali vrijednu imovinu što su i učinili.

U rujnu 1997. godine prodali su poslovni prostor na lokaciji Bili Brig u Zadru u iznosu 218.801.- DEM.

Osim što su prodavali nekretnine, društvo je sljedeće poslovne prostore u Zadru davalo u zakup:
- u ulici Pape Aleksandra 1, površine 54,26 m2 – 2.400.- DEM mjesečno
- u ulici Dalmatinskog sabora 5, površine 30,15 m2 – 720.- EUR mjesečno
- u ulici Josipa Bana Jelačića 21, ima više poslovni prostora, površine 19,05 m2 – 200.- EUR, 98 m2- 1.000.- EUR, 20 m2 – 220.- EUR, 37,80 m2 – 500.- EUR, 77 m2 – 900.- EUR, 20,89 m2 – 240.- EUR. Sve zakupnine plaćaju se mjesečno.
- dio prostora u upravnoj zgradi, površine 20 m2 – 77.- EUR, 45 m2 – 179.- EUR i četiri prostorije – 500.- DEM. Sve zakupnine se plaćaju mjesečno.
Ukupno su mjesečno utrživali od zakupa poslovnih prostora u Zadru oko 6.000.- Eura.

Upravu poduzeća Bagat trade d.o.o., Zadar predstavljali su Dušanka Morić, od 4. studenoga do 28. prosinca 1998. godine i Ivan Vodopija, od 28. prosinca 1998. godine.

6. Društvo Bagat Precizna mehanika d.d., Zadar
Osnivači: Dalmatinska banka d.d.. Zadar, Bagat poduzeće za proizvodnju alata, strojeva i proizvodnju automatike s.p.o., Zadar i Bagat trgovinsko poduzeće s.p.o. Zadar.
Kao društvo posuđivali su sredstva od njemačke industrijalke Jutte Kochendorfer koja je u jednom aranžmanu iz 1995. godine “Bagatu” posudila pola milijuna maraka te se ista vrlo dobro osigurala instrumentima naplate gdje će joj sada biti isplaćeno s kamatama i troškovima oko 3 milijuna kuna. Nakon što su opteretili poduzeće Bagat Precizna mehanika d.d., Zadar napuštaju društvo na temelju ugovora o zamijeni dionica društva za dionice društva Bagat Precizna mehanika d.d., Zadar. U siječnju 1998. godine u navedenom društvu nemaju više udjela te je nad poduzećem Bagat Precizna mehanika d.d. završen stečaj prije četiri godine.
Upravu poduzeća Bagat Precizna mehanika d.d. predstavljao je Blaženko Lovrinov, od 16. studenoga 1990. godine.

Osobe koje su imale veliki utjecaj u Bagat trgovini su:

Josip Kraljić, član upravnog odbora Bagat trgovine, od 27. studenoga 1993. do 2. veljače 1994. i predsjednik nadzornog odbora, od 2. veljače 1994. do 16. listopada 2003. godina, a koji sada obnaša funkciju pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zadarske županije i člana Upravnog vijeća Opće bolnice Zadar (radio kao liječnik u zdravstvenoj ambulanti poduzeća Vlado Bagat za vrijeme bivše SFRJ), veliku potporu imao je u Zlatku Begonji, bivši član nadzornog odbora Tankerske plovidbe d.d. Zadar (1995-1999), bivši član uprave poduzeća Zadarski šport d.o.o. Zadar (1998-2002), a sada obnaša funkciju upravitelja Zavoda za povijesne znanosti u Zadru te predsjednika Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe Zadarske županije i pročelnika zadarskog zmajskog stola (otac mu je radio u tvornici Vlado Bagat za vrijeme bivše SFRJ);

Boris Ćupić, član upravnog odbora Bagat trgovine, od 27. studenoga 1993. do 2. veljače 1994. i član nadzornog odbora, od 2. veljače 1994. do 16. listopada 2003. godina (obnašao funkciju direktora tvornice Vlado Bagat za vrijeme bivše SFRJ.);

Ivan Vodopija, član upravnog odbora Bagat trgovine od 27. studenoga 1993. do 2. veljače 1994., i direktor Bagat trgovine, od 10. ožujka 1994. godine (također djelatnik tvornice Vlado Bagat za vrijeme bivše SFRJ) i dr.
U pretvorbi Bagat trgovine veliku potporu davao im je Šime Prtenjača, bivši župan i zastupnik u Hrvatskom saboru te bivši predsjednik nadzornog odbora Tankerske plovidbe d.d. Zadar, od 1995. do 1999. godine (radio u računovodstvu tvornice Vlado Bagat za vrijeme bivše SFRJ).

Zbog nemogućnosti podmirivanja obveza prema zaposlenicima i dobavljačima za isporučenu robu, žiro račun Bagat trgovine je bio neprekidno blokiran, od 12. listopada 1994. do studenoga 2002. godine. Prema odredbama članka 251. Zakona o trgovačkim društvima, ako je društvo nesposobno za plaćanje ili prezaduženo, uprava mora bez odgađanja, a najkasnije tri tjedna po nastanku razloga kojega poseban zakon određuje kao razlog za pokretanje stečajnog postupka zatražiti da se otvori stečajni postupak ili postupak prisilne nagodbe. Prijedlog za otvaranje stečajnog postupka uprava nije podnijela, već je poduzeće Bagat trgovina osnovalo novo društvo Bagat trade d.o.o. Zadar na koje su prenesene sve poslovne aktivnosti i zaposlenici.

Financijska revizija, Mišura d.o.o., Zagreb, Švarcova 20, 1999. godine, izvršila je uvid u poslovanje poduzeća «Bagat Zadar», te je utvrdila kriminalne radnje gore navedenih s ciljem uništavanja hrvatskih poduzeća, što su u krajnjem cilju i učinili.


PREDMET: UVID U POSLOVANJE PODUZEĆA BAGAT ZADAR

Uvidom u dokumentaciju RF MIORH-a od dana 29.03.1999.godine o zaposlenim radnicima u poduzeću BAGAT TRGOVINA s.p.o. Zadar, utvrđeno je da je navedeno poduzeće na dan 01.01.1990.godine imalo 179 zaposlenih radnika koji su do 01.01.1990.godine bili prijavljeni na broj 3100092432, a od 01.01.1990. do 29.03.1999.godine na broj 3100032081.

Poduzeće BAGAT TRGOVINA s.p.o. obavlja svoju djelatnost pod tim nazivom do 04.11.1994.godine, kada vrši registraciju nove firme pod nazivom BAGAT TRADE d.o.o. za trgovinu, promet i usluge. Novo registrirana firma BAGAT TRADE d.o.o. nastavila je poslovanje sa svim radnicima iz prethodne firme BAGAT TRGOVINA s.p.o. i to bez njihove odjave s te firme i njihove prijave na novoregistriranu firmu BAGAT TRADE d.o.o. Uslijed nepravodobne odjave radnika s jedne firme za koju su radili i nepravodobne prijave radnika na novu firmu (BAGAT TRADE d.o.o.) prouzrokovane su obveze za RF MIORH i HZZO u vremenskom razdoblju od 01.01.1993. do 31.12. 1995.godine u iznosu od 736.232,22 kuna.

Sve navedene obveze sastoje se od:
1. Doprinosa za RF MIORH kn 544.034,23
Kamata za RF MIORH kn 131.810,26
_______________
Svega za RF MIORH kn 675.844,49



2. Dječjeg doplatka kn 48.375,98
Kamata za D.D. kn 12.011,75
_______________
Svega za D.D. kn 60.387,73

Za ostale obveze nemamo uvida do sada, ali znamo da su prateće uz ove koje smo već iskazali.
Obzirom da navedene obveze koje su iskazane i one koje nisu iskazane, a sastavni su dio ovih obveza, treba ih odmah u cijelosti prenijeti na obveznika koji ih je proizveo te staviti mu do znanja da je obvezan na izmirenje proizvedenih obveza a ne ostavljati ih onome tko ih nije proizveo i tko nije zakonski obveznik izmirenja nastalih obveza.

Iz postojeće dokumentacije vidljivo je da kod poduzeća BAGAT TRGOVINA s.p.o. ima još 1 radnik u radnom odnosu te kod BAGAT TRADE d.o.o. za trgovinu, promet i usluge 34 radnika u stalnom radnom odnosu, na dan 29.03.1999.godine.

Uvidom u svu postojeću dokumentaciju, vidljivo je da su na poduzeću BAGAT TRGOVINA s.p.o. ostale velike obveze s naslova naprijed navedenih iznosa i obveza koje nisu iskazane a pripadaju poduzeću BAGAT TRADE d.o.o. koje trebaju biti u obvezi navedenih.

Ako sve pripadajuće obveze ne preuzme obveznik kome i pripadaju, bit ćemo prisiljeni intervenirati za isto kod nadležnih službi.

Sa štovanjem



FINANCIJSKA REVIZIJA
MIŠURA d.o.o.
ZAGREB, Švarcova 20


U Zadru, 26. travnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 13:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.04.2014., petak


ELITE KADA IZLIŽU JAREĆU KOŽU UZIMAJU JANJEĆU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ELITE KADA IZLIŽU JAREĆU KOŽU UZIMAJU JANJEĆU



Svjetovne elite preko stranaka masama odrede lopticu i pravila za igru, zapravo pravila za iscrpljivanja – po pukom prividu nedostojna čovjeku.

Elite jednako preko lijevih i desnih stranaka iscrpljuju narod (a produžene ruke okupatoru – eksploatatoru ne vide da su i same žrtve dok se poigravaju vlastitom zajednicom) preko poreza i raznih nameta samo zbog orgijanja koje im se toliko omililo.

Po patnji jedan narod ili pojedinac zasluži milost ili po prokletstvu ispuni se dovoljan razlog za opstanak ili propast jednog pojedinca ili jednog naroda u cjelini. Izbor!? U najtežim (stvaranim) stvorenim situacijama jednu zajednicu mogu spasiti samo duhovno jaki pojedinci koji su odraz patnji. Zašto je sve skupa tako? Eksploatatori nisu desni ili lijevi već samo eksploatatori, to je istina kojoj ne treba ništa dodati.

Tom problematikom i raznim konstrukcijama mišljenja bavi se i psihologija kao znanost, posebno njen dio o porobljavanju tj. porobljenim – eksploatiranim masama, zbog prepoznavanja, tendencioznog ponašanja, nastanka kasta, staleža, elita . . . .

Proizlazi da se zbog nekih lijevih stvari stvara i desna stranka koja se pokriva svojim lijevim zakonima i legalizira eksploatiranje, u slučaju otpora ušutkava, obezglavljuje bombaškim stilom. Tu su paralelno i mediji zbog blaćenja pojedinaca, ukoliko se slučajno pojave na mjesnim izborima da ne bi od naroda dobili više glasova.

Ovim stilom iste elite uglavnom od 1918. godine vladaju na ovim prostorima, kontroliraju mase i materijalna dobra. Činjenica je, kada god treba, svjetovne elite zbog svojih potreba ujedine lijeve i desne stranke.

Dakle lukavo iskristalizirani virusi (elite) su pritajeno inertni, ali djeluju kada im se ukaže prilika na terenu. Zato Hrvati koji drže do dostojanstva i časti odgovorni su i danas, uzorni ljudi su uvijek nesebični i poticajni u pravcu dobra.

Dakle, narod se treba oslanjati samo na pojedince po djelima i biografiji koji hoće biti odgovorni za preuzete dužnosti.

Danas hrvatski narod brojčano relativno je mali narod što treba imati na umu, zato nesebično u ime općeg – hrvatska emigracija i Hrvati u domovini moraju djelovati skupa, predvođeni izrazitim pojedincima koji su se iskazali po svom žrtvovanju za opće dobro.

Sljedeći izbori su od iznimne važnosti zato se treba organizirati i svi skupa izići na izbore kako bi se spriječilo daljnje urušavanje života u Hrvatskoj. Zbog tradicionalnog poimanja mase su lijevu stranu (stranku) poistovjetile s grubom materijom, jer okupatorima je tako prikladnije s napomenom da to nije pravilo. Jer kada treba i kada je prikladno zlo, tj. okupatori i eksploatatori u janjećoj koži koriste se i desnom strankom.

Dakle, poimanje i praktično djelovanje na terenu zastupat će čovjek što je odraz mudrosti. Loša iskustva koja su i danas kao opomena pokazuju da na hrvatskoj političkoj sceni elite kada izližu jareću kožu uzimaju janjeću ili obrnuto prema potrebi, a čime se želi pokriti lijeva ili desna stranka. Sve u ime stvari kao smisla tragičarima koji umjesto da suportiraju život siju po trnju beznađe.

U Hrvatskoj lijeva i desna stranka su sredstvo zbog cilja elita, svrha kastama staležima i elitama W. Mills kaže da se elite vrte u krugu i prema potrebi samo međusobno zamjenjuju uloge u vlasti.

Stranke kada je narod manje osviješćen samo su mamac i podrška elitama koje su uvijek u vrhu po statusu i materijalnim bogatstvima. Utoliko mase između sebe mogu umišljati dok galame kao desni ili lijevi tragikomičari (folklor) uz glazbu - heavy metal, dok elite organiziraju i prebrojavaju glasove nezasitne u raskoši i trošenju materijalnih dobara Hrvata, kojih je brojčano otprilike osrednjeg grada u svijetu s razlikom da npr. Milano ima silnu industriju – proizvodnju, a svejedno gradonačelnik nema službeni avion, brodove, tisuće birokrata za osobnu upotrebu i još toliko gradonačelnika. Razlika je i što Hrvatska u odnosu na Milano više proizvoda uvozi nego izvozi.

Za uočiti je u zadnjih 20 godina da se elite brojčano povećavaju i sve raskošnije žive dok se hrvatska država u inozemstvu sve više zadužuje. Utoliko, hrvatske elite su silno angažirane oko rasprodaje preostale nacionalne imovine.

Hrvatske duhovne elite desetkovane kroz povijest i zatečene burnim događajima od 1990. godine nisu ispunile svoju zadaću kako je narod očekivao, u svakom slučaju najodgovornije su za loše stanje u Hrvatskoj.


Zagreb - Zadar, 25. travnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 22:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DA LI ĆE SE ZADAR PRETVORITI U MONTE CARLO S TOPLES BAROVIMA OD GOSPODARSKOG ZNAČENJA?
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


DA LI ĆE SE ZADAR PRETVORITI U MONTE CARLO S TOPLES BAROVIMA OD GOSPODARSKOG ZNAČENJA?



Premda je za svoga ministarskog mandata prerezao velik broj svečanih vrpci, budući naraštaji bivšeg ministra Božidara Kalmetu pamtiti će po činjenici da je kao ministar i kum, prerezao vrpcu, pustio u pogon ni manje ni više nego toples bar, 2006. godine. Dogodilo se to u Zadru na svečanosti za koju su djelatnice "Go-Ga" noćnoga kluba pokazale sve svoje umijeće, kada je nazočila i Kalmetina kolegica bivša ministrica Ana Lovrin, a dan kasnije i ugledne osobe hrvatskoga javnoga života. Poznato da su barovi ovoga tipa mjesta u pravilu usko vezana uz prostituciju i trgovinu ženama. Eto to je bivši ministar Vlade Republike Hrvatske koja se toliko pozivala na Crkvu i katoličanstvo.

U Hrvatskoj i dalje pojedinci skloni neredu i neradu zavaravaju hrvatski narod nekim lažnim prosperitetom kao što je pretvaranje kako navode Zadra u Monte Carlo te ih ozbiljni ljudi smatraju maloumnim. Zbog osobne koristi ti cirkusanti sebi pripisivaju sposobnost, a naročito pomoću sredstava javnog informiranja uvjeravaju u laž, uglavnom prodavajući maglu. Koriste se razrađenom šablonom za pridobivanje glasova kao i vladanje narodom poslije izbora a sve plati masa, zašto i kome, ali uglavnom protiv sebe.

Istina, više su krivi Hrvati vlasnici svojih ognjišta, što su dozvolili da uljeze okupatore svojom pospanošću dovedu u iskušenje pa da tako iskoriste nemarnost Hrvata i uvuku se u dvorište. Hrvati su i kao kršćani odgovorni, jer se ne može doći pred lice Božje sam, treba dovesti sa sobom i spasiti još nekog. Budimo svjesni, za sve je uglavnom krivo materijalno šarenilo, pa tjelesne oči čovjeka, bez duhovne pomoći, puno puta dovedu u iskušenje u ovom konkretnom svijetu, gdje se zarađuje za beskonačan život, a ne u pravcu konačnosti kako to čine oni dok ruše tuđa ognjišta.


U Zadru, 25. travnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.04.2014., srijeda


SHZ: Potpora Eko udruzi Ravni Kotari
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


SHZ: Potpora Eko udruzi Ravni Kotari


Trovanje Ravnih Kotara

SHZ daje punu podršku Eko udruzi Ravni Kotari za najavljeni prosvjed u nedjelju, 27. travnja 2014. godine u 10,00 sati.

SHZ je protiv lokacije Županijskog centra za gospodarenje otpadom koji je predviđen uz najplodnija polja, blizinu kuća i u blizini izvora pitke vode na području Ravnih Kotara.

Neka se pronađe nova i manje štetna lokacija za budući Centar za gospodarenje otpadom. Također smo da se što prije ukloni i Crno Brdo koje truje Ravne Kotare – zemlju, vodu i zrak koji udišemo.


U Zadru, 23. travnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 14:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.04.2014., utorak


POSLOVNE ZONE ZA PREDIZBORNA OBEĆANJA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


POSLOVNE ZONE ZA PREDIZBORNA OBEĆANJA


Gospodarska zona Crno prostire se na površini od 400 hektara

Prošlo je već godinu dana koliko je Kalmeta na funkciji gradonačelnika Zadra, a u gradu se ništa ne događa. Nema novih investicija te otvaranja radnih mjesta i dr.

Gospodarska zona Crno od 400 hektara još nije zaživjela, a time nema ni proizvodnih pogona ni radnih mjesta. Gdje su ti investitori na koje se poziva Kalmeta, zašto ne dolaze?

Imamo sada autocestu, luku, aerodrom i druge uvjete, a opet ih nema. Tko ih odvlači od Zadra? Zadar se može pohvaliti da je jedini grad u Hrvatskoj koji nema tvornicu. Radnici bez tvornica, poljoprivrednici bez obrađenih polja i ribari dok ne eksploatiraju more! Što je to?

Vidljivo je da poslovne zone služe Kalmeti i sličnima samo za predizborna obećanja, odnosno od izbora do izbora. Do kada će obmanjivati hrvatski narod?

Proračun Grada Zadra je i dalje u minusu, a gradska vlast i dalje se rasipnički ponaša (kupnja novog automobila, zavjesa i dr.). Samo javna nabava ide naprijed i neće stati, a koga briga za investicije i otvaranje radnih mjesta.



U Zadru, 22. travnja 2014. godine



mr.sc. Miljenko Marić
predsjednik podružnice SHZ-a Zadar

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.04.2014., subota


SVE PO ZAKONU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


SVE PO ZAKONU



Ovih dana predsjednica Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo u sredstvima informiranja navodi da je sve bilo po zakonu i po sudskom nalogu u događanjima u vezi tvrtke Nauta Lamjana.
Svima nam je jasno da uništavanje hrvatskih tvrtki nije u interesu hrvatskih građana. Ako zakoni nisu u interesu svih građana, svih društvenih vrijednosti kao što je pravednost i solidarnost, što će nam takvi zakoni.

Po zakonu je bilo i uništenje svih tvrtki u Zadarskoj županiji.

Popis uništenih tvrtki:

1. Vlado Bagat d.d.
2. Vinilplastika sa svim organizacionim tvrtkama u lancu
3. Boris Kidrič, tekstilna industrija, Zadar
4. Tvornica duhana, Zadar
5. Zadranka d.d. Zadar
6. Plodine d.d. Zadar
7. Poljoprivredni kombinat Zadar d.d.
8. Mljekara Zadar
9. Agroprodukt i Agropromet Benkovac i Veletržnica d.d. Benkovac
10. Luka d.d. Zadar
11. Tankerkomerc d.d. Zadar
12. Maraska d.d. Zadar (Hypo banka)
13. Aluflexpack d.d. Murvica (krediti sumnjiva izvora i namjene)
14. Aerodrom Zadar (sumnjivi krediti i namjene)
15.Vodovod Zadar (za spoj sa Šibenikom beskorisno utrošeno 150.000.000 kn)
16. Šume Zadar (sumnjive koncesije koje se ne naplaćuju)
17. zemljište u poslovnim zonama (zaštita vlasništva RH)
18. zemljište u Obrovcu (grad Obrovac prijavljen posebno)
19. sanacija Glinice i razgradnja (cijena veća od bivše izgradnje)
20. Dalmatinska banka ex Komercijalna banka Zadar Udjeli?
21. Poljoprivredno dobro Vrana (privatizacija)
22. Poljoprivredno dobro Bokanjac (privatizacija)
23. Gortan d.d. Zadar, građevinsko poduzeće
24. Jadran Zadar d.d., građevinsko poduzeće
25. Radnik Benkovac d.d., građevinsko poduzeće
26. Borik d.d. Zadar, turističko poduzeće (Hypo banka)
27. Jadera d.d. zadar (Hypo banka)
28. Turisthotel Zadar (čudna privatizacija, Hypo banka)
29. SAS d.d. Zadar (čudna privatizacija, Hypo banka)
30. Otočanka d.d. Zadar
31. Transport Zadar
32. PZ Vukšić
33. Donacija Orlović (vrijednost preko 100 mil. DM)


U Zadru, 19. travnja 2014. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR
- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.04.2014., srijeda


U POSLOVNU ZONU ŠOPOT ULOŽENO 27 MILIJUNA KUNA, A RADI SAMO JEDNO PODUZEĆE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC



U POSLOVNU ZONU ŠOPOT ULOŽENO 27 MILIJUNA KUNA, A RADI SAMO JEDNO PODUZEĆE



Poslovna zona Šopot nalazi se na listi prioriteta u okviru Regionalnog operativnog programa Zadarske županije.

U poslovnu zonu Šopot u gradu Benkovcu uloženo je oko 27.000.000,00 kuna, a radi samo jedno poduzeće. Parcele u ovoj zoni otkupilo je 20 investitora na veličini cca 62.7926m2.

Radove u poslovnoj zoni Šopot izvodila je tvrtka Osijek - Koteks iz Osijeka. Zbog nekvalitetnih radova u poslovnoj zoni Šopot, Grad Benkovac nije aktivirao garanciju za valjanost poslova zbog čega se Osijek - Koteks pismeno zahvalio gradu Benkovcu što nije aktivirao garanciju. I gle čuda, Grad Benkovac platio je milionski iznos kamata zbog kašnjenja plaćanja.

Postavljaju se pitanja:
1. Zašto Grad Benkovac nije aktivirao garanciju?
2. Zašto Osijek - Koteks nije otpisao kamate?



U Benkovcu, 16. travnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC

- 14:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.04.2014., utorak


ZADAR PRETVOREN U GRAD NEZAPOSLENIH
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ZADAR PRETVOREN U GRAD NEZAPOSLENIH



Pred svake izbore u RH Božidar Kalmeta, gradonačelnik Zadra prodaje maglu te tako ovih dana izjavljuje da će «Zadar pretvoriti Monte Carlo!
Nažalost isti je Zadar pretvorio u GRAD NEZAPOSLENIH.

Grad Zadar i Zadarska županija su krahirali. Gospodarstvo više ne postoji. Također, ovih dana Kalmeta se nije oglasio, a kamoli da bi dao podršku radnicima Nauta Lamjane u stečaju koji štite svoja radna mjesta. Eto koliko mi je stalo do otvaranja radnih mjesta.

Za vrijeme njegova mandata u gradu Zadru i Zadarskoj županiji ugašena su sljedeća proizvodna radna mjesta:

Bagat (4.143 radnika), Jugoplastika - pogon Zadar (706 radnika), tekstilni kombinat Boris Kidrič (2.252 radnika), Vinilplastika (1.285 radnika), Mljekara (240 radnika), SAS (400 radnika), tvornica duhana Zadar (187 radnika), Otočanka (1.800 radnika), tvornica kože Zadar (245 radnika), Mesopromet ( 90 radnika), Elektronika (187 radnika), Zadranka (1.500 radnika), Kepol Benkovac (70 radnika) Poljoprivredni kombinat Zadar (1.989 radnika), Poljoprivredna zadruga Vukšić (300 radnika) i dr.

Navedene izjave ministra Kalmete pokazuju da isti nema pojma o stvarnim problemima u RH. Smatramo da njegove prazne priče neće više prihvaćati hrvatski narod.


U Zadru, 15. travnja 2014. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR
- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.04.2014., ponedjeljak


Kandidacijska lista Stranke hrvatskog zajedništva za izbor članova Vijeća mjesnog odbora VUKŠIĆ
Kandidacijska lista Stranke hrvatskog zajedništva za izbor članova
Vijeća mjesnog odbora VUKŠIĆ


HDZ UNIŠTIO POLJOPRIVREDNU I TVORNIČKU PROIZVODNJU NA PODRUČJU VUKŠIĆA
UNIŠTENJE PZ VUKŠIĆ- rezervoari kapaciteta svaki po 50 vagona te više desetaka manjih Inox rezervoara kapaciteta 5 vagona opljačkani i odneseni. Fotografirano prije pljačke, 2010. godine.

Kandidacijska lista SHZ-a za izbor članova
Vijeća mjesnog odbora VUKŠIĆ

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ
- nositelj liste: Vinko Marić


1. VINKO MARIĆ
2. JOSIPA TADIĆ
3. JOSIPA LEDENKO
4. MARINO LEDENKO
5. JOSIP RAŠIĆ
6. MARIO KARDUM
7. MATEJ NIMAC




Izbori se održavaju 18. svibnja 2014. godine

- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.04.2014., subota


I NAKON NEODGOVORNOSTI U PROŠLIM MANDATIMA HRVATSKI POLITIČARI KANDIDIRAJU SE KAO VOĐE I ZA SLJEDEĆI MANDAT
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

I NAKON NEODGOVORNOSTI U PROŠLIM MANDATIMA
HRVATSKI POLITIČARI KANDIDIRAJU SE KAO VOĐE I ZA SLJEDEĆI MANDAT




Kako se usude? Osladi li se vlast kao privid toliko da naročito umišljene vođe ne mogu biti samokritični pa zaborave da su odgovorni za preuzete dužnosti. Programe po kojima su «izabrani» nisu ispunili, a već sada su se kandidirali isti za sljedeće izbore. Što to znači? Bez srama, hoće nagrade za neuspjehe u ovom mandatu koji im istječe.

U prošlim stoljećima vladajuća garnitura sastavljala se od okupatora i pojedinaca (produženih ruku) iz hrvatske zajednice. Po namještaljkama uvijek bi na izborima pobijedili spomenuti antinarodni pojedinci. Tako se uglavnom i danas događa hrvatskom narodu, a što pokazuju rezultati tih garnitura koje su vladale zadnjih dvadesetak godina hrvatskom zajednicom. Dakle, istina koja se nameće svakom pojedincu kao očigledno, koja kao već alarmantna opomena hrvatsku zajednicu upozorava kako se mora odreći robovske tradicije iz prošlih stoljeća tako da u buduće odgovorno bira pojedince, svoje najbolje predstavnike (za vladare), koji su to zaslužili po svojoj biografiji i djelima.

Nikada više ne bi se smjelo izabrati sebi vođe iz korpusa nekih repova koji su na bilo koji način imali veze s okupatorima hrvatskog naroda. Zapravo, ovo je pravilo kojeg se drži svaki civilizirani narod na planeti Zemlji. Neka ovu preporuku hrvatski narod shvati krajnje ozbiljno i da se ne da kupiti dva dana prije izbora nekim mrvicama, «povišicama», nekim obećanjima. Ubuduće kada bi pobijedili pomoću svojih varki, narod bi imao i više praznih obećanja, jer umišljeni vlastodršci i kada bi htjeli nemaju više što dati.

Dakle, od sada hrvatski narod mora izabrati najbolje pojedince koji će spriječiti daljnje propadanje hrvatske zajednice. Slijedi opomena, da vladajuće garniture do sada nisu nikada shvatile kako u pravcu općeg dobra treba ulagati, naprotiv njihova drskost se pokazuje dok rastaču opće dobro. Sad stvarno ovisi o masi, koju tako nazivaju, a koju su tako i tretirali dok se poigravaju s općim dobrom.

Dakle, ukoliko im ubuduće hrvatski narod dade svoj glas onda će to biti očito da su hrvatski narod pretvorili u inertnu masu, što je ubuduće i pokazatelj za ravnanje očiglednog na terenu. Svaki narod, po iskonu, ima pravo na samopouzdanje i dostojanstvo, ukoliko želi biti čovječan, a što je zapravo osnova za život kao smisao na zemlji i kretanje u pravcu bilo kakvog zadovoljstva. Imajući na umu ovu istinu valja se najozbiljnije zamisliti čime se olako poigrava Hrvat, zapravo koliko dozvoli pojedincima sadističko ponašanje prema sebi.

U podneblju gdje Hrvati obitavaju ne obrađuje se zemlja dok se u isto vrijeme uvoze poljoprivredni proizvodi i to toliko zaduženim novcem da Hrvati više realno ne mogu vraćati kredite. Hrvati imaju ili su imali more koje ne iskorištavaju, naprotiv daju to more u zakup, ili pak dijelove mora skoro pa ne znaju obraniti od grabežljivih susjeda, očito uz pomoć nekih svjetskih «posrednika». Ako vam netko uzme polja i more i poruši tvornice, isti vam ne dozvoli pravo na rad, najdirektnije pravo na život.

Gospodo, ukoliko se ovo tolerira znači sadističko ponašanje, kroz stoljeća nad hrvatskim narodom stvorilo je mazohističko ponašanje hrvatskoga naroda. Ukoliko se ovakva trendencija ne promjeni već želi nastaviti onda je za konstatirati da čovjek ima volju kojom tvori svoju sudbinu, bez obzira kakva će ona biti. Danas je u Hrvatskoj veći mortalitet od nataliteta, dakle to je posljedica svih uzroka koji vode u pravcu konačnosti, tj. zla. Odlučimo da je optimizam naš početak i volja za životom i to u pravcu beskonačnom, zato gospodo imamo šansu za tvorbu bolje hrvatske sudbine u odnosu na ovu koju sada predočavamo. Pretpostavlja se da tvorac vlastite sudbine vlastitom voljom treba biti čovjek koji drži do samopouzdanja i dostojanstva, što mu je zadaća za ocjenu.

Dakle, čovjek angažiranjem i poticanjem – samokritički mora sudjelovati aktivno - što jednako znači živjeti. Prevedeno konkretno u ovom slučaju treba sudjelovati na sljedećim izborima za Europski parlament zbog biranja najboljih predstavnika.

Zlo po anarhičnoj volji izvrgnuće je dobra, tj. posljedica nereda, u funkciji za sebe ima prljavu lukavštinu kojom se koristi kod naivnih. S obzirom da je samo za sebe slabo, polazi od sebe kao slabost bez temelja i strah ga je dok se ljulja, dok osjeća nestabilnost. Dakle, zna kakve su posljedice straha i da strah može poslužiti kao oruđe – kao sredstvo za osobno egoističke probitke. Sada po konstrukcijama iz svog kuta mišljenja, po psihologiji za mase, proizvodi oruđa kojima narod podvrgava samo zbog svojih egoističkih apetita. U toj nakani čovjek luciferske želje, zbog neznanja, kao žrtva svojih apetita umisli i usudi se bazom na Zemlji biti najmanje veličine Apsoluta, Stvoritelja.

Iz tog kuta umišljanja danas konkretno u Hrvatskoj tom šablonom, tj. propagandom kao i do sada, i za ove izbore za Europski parlament narod uvjeravaju, što od pojedinaca na ulici možete čuti, kako nema šanse netko dugi pobijediti iz opozicije kojoj i ti isti pojedinci pripadaju. Nesvjesno ali po uvjeravanju (nakon torture nad psihom) vjeruju i u još gore za sebe, dok straše i propagiraju u korist već vladajućih garnitura koje uvijek samo sebe vide kao jedinog vođu, kojemu opozicija ne može biti čak niti Apsolut, Stvoritelj (Bog).

Nažalost sluge, iz neznanja, su strašive, isto kao i bestemeljni lucifer, s time što naivni gube temelje po lukavom i tendencioznom vampiru pa se tako širi carstvo zla. Čovjek naivan i čist već bi trebao spoznati da je vrijeme da se angažira zbog svoje iskonske čistoće koju posjeduje, zbog sebe i svoje uzornosti.

Dakle, uredan čovjek za pobjedu na izborima za Europski parlament nema razloga precjenjivati one koji mogu služiti kao opomena, ne dozvoliti im da ga iscrpljuju oni koji nemaju snage i koji su doista slabi, kojima ostaje samo lukavost koja ne zaslužuje nikakvu pažnju osim sažaljenja.


Zagreb - Zadar, 12. travnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA



- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.04.2014., petak


POLITIČKO DJELOVANJE KAO UVJET ŽIVOTU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

POLITIČKO DJELOVANJE KAO UVJET ŽIVOTU


Opstojnost Hrvatske države ugrožena je iseljavanjem i niskim natalitetom

Da bi čovjek živio i bio zadovoljan, što je krajnji smisao na beskonačnom putu, treba raditi u vlastitoj zajednici - državi ono što najbolje zna, tu ne spada tendiranje prema zlu i smrti. Ovo je otprilike prijevod grčke riječi (politikos) politika na hrvatski jezik. Ova riječ posebno zaslužuje pažnju jer ona upućuje na djela bez kojih se ne može očekivati dobro živjeti na Zemlji . . . , čovjek treba krenuti od misli pa da riječ politika adekvatnim djelovanjem tvori krajnji smisao - zadovoljstvo.

Zašto se onda Hrvat ne uključuje i ne djeluje politički kako to označuje grčka riječ politika? Sigurno iz razloga jer se odvikao i do sada se nije ponovo navikao, jer navikavalo ga se da djeluje baš suprotno, što se u Hrvatskoj i danas uglavnom i demonstrira. Da se ne angažira kako to sugerira grčka riječ politika, već kako mu sugeriraju tendenciozni pojedinci, obično iz redova okupatora – eksploatatora. Navikavalo se domicilni narod prevarom i silom na averziju prema politici, kojem bi potom poimanje politike značilo kurvanjsko djelovanje umjesto obrnuto časno, kurvama nije mjesto u politici jer djeluju destruktivno protiv života, kao lutalice torbari na tuđem ognjištu. Oni ne mogu raditi ništa časno, ne mogu biti političar.

Drugo je što lutalice – torbari navikavaju Hrvate tako, jer znaju da se čovjeka može naviknuti da bude nečovjek, lutalica i prevarant, oni politiku kada ih obraća ili utapa nazivaju utopističkom, stoga tako izbjegavaju djelovati u pravcu dobra.

Dakle, lutalice su Božji odmetnici, kao odraz nereda i cilj im je sodomija čemu bi tendenciozno usmjeravali jedan narod do propasti, što je tolike narode i snašlo koji su dozvolili kurvama da im oni svojim destruktivnim djelovanjem tumače i značenje grčke riječi politika. Kroz povijest, „svjetovne elite“ i „mudraci“ prilagođavali su i definirali politiku na više načina, jer navika od strane eksploatatora zamjenjuje pismenost i teddira uvijek u pravcu zla, a sve samo zbog svoje koristi.

Koliko je to tendenciozno prema narodu koji eksploatiraju dok pune svoje prazne torbe, pripremaju okupaciju tuđih teritorija, a sve koji im smetaju i fizički uništavaju, s ciljem zastrašivanja naroda.Već stoljećima razni torbari tako se otkrivaju kao anti Hrvati, po biografiji i nedjelima. Zanima ih jedino što su čuli da postoji država Hrvatska u kojoj se bez rada može napuniti prazna torba. Na to su ih potakli njihovi tutori koji ne žele svoju emigraciju kao most za prijateljstvo, naprotiv služi im kao produžena ruka za okupaciju Hrvatske, što su Hrvati kroz povijest toliko puta i doživjeli. Eto kako neuredna kurva, dok živi na tuđi račun i dok osvaja tuđe teritorije, uništava onog tko radi i brižno čuva svoje ognjište.

Okupatori politiku kao termin zapravo tumače i prevode prema svojim računicama i konstrukcijama zbog svoga cilja, tako je bilo kroz cijelu povijest dok obmanjuju Hrvate pripremaju teren za sebe i svoje potomke. U novije vrijeme Hrvatima dijele drogu od koje je zadnjih 10 godina stradalo Hrvata 10 puta više nego u zadnjem ratu sa Srbima i muslimanima.
Hrvati, dakle, na sterilan način pričaju o politici kao kurvi, nezadovoljni i pasivni, kako su kroz stoljeća i navikli. A kada se u Hrvatskoj održavaju izbori parlamentarni ili predsjednički, eksploatatori čekaju sa svojim adutima, imaju razrađene metode, kojima se Hrvati još ne znaju oduprijeti:

1. zastrašivanje opozicije tj. Hrvata
2. štampanje glasačkih listića više nego što je glasača
3. cijeli tim oko provedbe izbora radi za vladajuću elitu
4. prebrojavanje glasačkih listića je samo pod kontrolom eksploatatora i dr.

Dakle, sadržaj njihovog poimanja riječi politika (za Hrvate) doista je prljav, naročito u nekim županijama u Hrvatskoj postaju sve drskiji.
Ali to nije politika!

Ubuduće neka Hrvati ne dozvole lutalicama i prevarantima da ih varaju i vladaju u Hrvatskoj, dok Hrvate obmanjuju, torbari sami prebrojavaju glasove i uvijek toliko nabroje koliko im treba, da bi nakon „pobjede“ i dalje krali i iznosili u svoje države.

Na spomenuti način naivne i nepismene pasiviziraju, dok im iz dvorišta odnose materijalna dobra.

Borba traje, a pobjednik prvih rundi je vidljiv: drogom u ruci i hrvatskim novcem u svojoj torbi, i problem koji je ostao Hrvatima za riješiti. Torbari, lopovi ne kradu da bi bili odgovorni, doista nisu odgovorni koliko god Hrvati vrištali, jer lutalicama se ne smije dati šansa. Eksploatatori uzimaju dužnost samo prevarom ili silom po kojoj unište narod, koji im to dozvoli.
Na kraju su odgovorni roditelji koji od lutalica nisu sačuvali svoju djecu, već naivno dozvole da ih lutalice podučavaju što je politika, tj. kako izgubiti vlastitu djecu i vlastito ognjište.

Kroz cijelu povijest krivi su uvijek mrtvi, što se naročito odnosi na Hrvate, nakon čega su im okupatori eksploatatori pisali povijest. Tako je uvijek ako ih se kao lopove ne zaustavi.

Kako su Hrvati na vlastitom teritoriju stradavali kroz povijest i nakon ratova, tako isto i danas stradavaju, zapravo ih se obezglavljivalo jednako kako se to čini i danas od Zagreba do Haga. A lutalice – eksploatatori potom sami sebe nagrađuju, i dalje uništavaju hrvatsku ekonomiju, znajući kada se ruši ekonomija da se tako nabolje ruši država, isti i kada su na dohvat pravdi nikada se ne zatvaraju. Ali zato uvijek kroz povijest u Hrvatskoj politički nepodobne se zatvaralo i ubijalo, jer su se usudili baviti politikom koja priliči čovjeku na vlastitom ognjištu. Pa se tako uvriježilo pravilo u Hrvatskoj za Hrvate i naviklo ih se da mogu činiti sve grijehe u Hrvatskoj, ali ne i u politiku se dirati. Doista, u Hrvatskoj se sve perverzije smišljeno i stimuliraju što rezultira između ostalog padom nataliteta, dakle na djelu je zavjera protiv života i zadovoljstva.

Cilj je ovim tekstom pokazati kako u Hrvatskoj hara zlo, kojim metodama se sve služi protiv života i koje modernizme se nudi kao zamke Hrvatima. Više od svega Hrvati nisu samokritični pa se zbog toga slabo angažiraju i slabo politički djeluju, očito se iz podsvijesti treba izbrisati navike sluge, na koje su Hrvate navikli lutalice – torbari, nemilosrdni eksploatatori, naročito kada materijalno ojačaju. Stoga, ubuduće treba krenuti od misli pomoću riječi politički djelovati te pobijediti lutalice – torbare, jer oni nemaju najjači adut misao, tj. vezu s Bogom. Dakle, baš ta veza daje snagu i hrabrost u borbi protiv zla, jer zlo je zapravo slabost, pa se služi strahom dok može blefirati.

Samoinicijativno ponašanje je odraz zrelosti pojedinca, jer ga ne koči strah od lopova lutalica, već kada god treba odlučnost tu je njegova osviješćena hrabrost. Svjestan da je sloboda spoznata nužnost koja se zaslužuje, baš kako to grčka riječ politika u prijevodu na hrvatski jezik znači. Budimo samokritični, jer čovjek ili jedan narod dočinjaju sudbinu svoju, dakle ispunjeni su svi razlozi za očigledno stanje u Hrvatskoj, a koje je odraz političkog nedjelovanja kroz povijest, ali i spoznaja da je borba za život smisao življenja. Po ovoj spoznaji, tj. političkom djelovanju nužno je dočinjavati sudbinu adekvatno dostojnu života.


Zagreb - Zadar, 11. travnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 13:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.04.2014., četvrtak


ZADRANI U ŠOKU!
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

Priopćenje za javnost

ZADRANI U ŠOKU!

Dana 10. travnja 2014. godine Zadarski Regional objavio je članak pod naslovom «ZADRANI VJERUJU KALMETI!
Tekst je napisan povodom privatne tužbe Božidara Kalmete protiv Mijata Stanića, a građani su u šoku zbog samog naslova članka da zadrani vjeruju Kalmeti.


Vito Corleone:
«Godinama sam gradio veze i vezice. Trebalo je samo da dobijem izbore, a lokalni i državni proračun bio mi je obiteljska kasica prasica»


U Zadru, 10. travnja 2014. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 18:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.04.2014., utorak


SHZ i Udruga Solidarnost uz radnike Naute Lamjane
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
I

UDRUGA BIVŠIH ZAPOSLENIKA SOLIDARNOST ZADAR


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

SHZ i Udruga Solidarnost uz radnike Nauta Lamjane



SHZ i Udruga Solidarnost Zadar daju punu podršku radnicima Nauta Lamjane u stečaju koji štite svoja radna mjesta. U Zadarskoj žapaniji niti jedan stečaj nije uspio, a sada kada se tvrtka Nauta Lamjane počela oporavljati i pozitivno raditi na čelu s stečajnim upraviteljem Ivanom Rude iz Šibenika, Trgovački sud u Zadru ga smijenjiva i imenuje Alaina Khana iz Rijeke.

Pozivamo Trgovački sud u Zadru da još jednom preispita svoju odluku, a sve da se tvrtka Naute Lamjane spasi. Svima je poznato jedno - kada se ruši ekonomija, ruši se i država.

Također, SHZ i Udruga Solidarnost u narednom razdoblju planiraju ako se ovako nastavi uništenje zadarskih poduzeća organizirat će prosvjedni skup ispred Trgovačkog suda Zadar.

U Zadru, 8. travnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
I

UDRUGA BIVŠIH ZAPOSLENIKA SOLIDARNOST ZADAR



- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.04.2014., ponedjeljak


BIRAČIMA!!!! NEPOSREDNO PRIJE IZBORA ZA EUROPSKI PARLAMENT
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


BIRAČIMA!!!! NEPOSREDNO PRIJE IZBORA ZA
EUROPSKI PARLAMENT




Politička stranka kao odraz interesne grupe pojedinaca . . .
INTERESI za moralne vrijednosti i (ili samo) materijalne koristi.

Duhovne vrijednosti, prije svega, osnovni su uvjet za čovjeka, svojstva duše i razuma, temelj životu. Potom radeći čovjek ima koristi koliko zasluži i treba - drugo je sve višak, neugoda, težina koja opterećuje, privid, carstvo grube materije. Zapravo, čovjek je tako stvoren u zemaljskim uvjetima i odnosima od iskona, utoliko materijalne koristi pripadaju tjelesnoj tj. materijalnoj razini, po redu drugoj. Inverzijom lukavštine - što je odlika životinje, s mudrošću - što je odlika čovjeka, urušava se duševni život čovjeka. Životinjska lukavština je za golu egzistenciju, istoj je u osjetilnoj razini odlika i oruđe.

Dok čovjeka kao razumno biće krasi mudrost, po duhovnoj snazi postaje i opstaje, životinju u njezinoj osjetilnoj razini vodi lukavstvo, što je životinji kao živom biću za golu egzistenciju dovoljno.

Dakle, mudrost je svojstvo razuma, duhovna sfera, dok je lukavstvo svojstvo osjetilne životinje, puka materijalna sfera, a što čovjek treba stalno imati na umu. Čovjek po redu od iskona treba razumom sebe zastupati ili ga nema, što se na zemlji kroz vrijeme stalno potvrđuje.

Kada čovjek po volji odluči živjeti sudbinu životinje po osjetilnosti i prividu, samo što se koristima osladi propadne, voljno se rukovodeći zastupa ono što nije pa postane ništa. Eto što su za čovjeka materijalne koristi bez moralnih vrijednosti.

Vratimo se čovjeku koji se u momentu opredijeli za svoje propadanje, prateći ga po opredjeljenju ili se opredijelio za lukavstvo ili iz nekih drugih razloga nije odolio lukavstvu drugog čovjeka.U jednom i u drugom slučaju poharalo je lukavstvo i jednog i drugog – kao zajednička slabost pored mudrosti. U svakom slučaju izostala je mudrost čovjeka kao odraz razuma – pravila moralnih vrijednosti.

Ako čovjek nije moralan, tj. ne djeluje po etičkim normama – u skladu sa životom, ne zna poticati na samoinicijativu, tj. angažiranje za navikavanje, naročito je opasan kao vođa. Imajući u vidu da je najveća čovjekova mana kao i vrlina što se može naviknuti da radi kako dobro tako i loše, dakle djelovanjem se navikava i stiče iskustvo na koje se nadovezuje dalje. Tako će samokritičan Hrvat kronološki kroz vrijeme konstatirati i svjedočiti o sebi, o svojoj zajednici u Hrvatskoj, kao uvjetima življenja. Što se pokazivalo o hrvatskom duhu kao takovom, koliko i kada Hrvatima je bila smisao gola egzistencija, što se na terenu pokazivalo i pokazuje koliko su narušene moralne vrijednosti?

Alarmantno je opadanje nataliteta u Hrvatskoj, što pokazuje realno stanje života u Hrvatskoj, k tome i povećana emigracija što također govori samo za sebe, dakle budnost izostaje.

Prije nego što istaknemo ostale razloge propadanja vrijednosti kod Hrvata, ističemo podneblje Hrvatske gdje Hrvati obitavaju sudbinski – (ako sudbina znači dograđivati sebe, onda Ličanin, Slavonac i dr. trebaju shvatiti da se čovjek sam, baš tu treba dokazati kao što se Švicarac, Austrijanac dokazuju u još grubljim planinama ili Amerikanac u Kaliforniji na svojim oranicama . . . ., ukoliko Ličanin poželi biti netko drugi čime po svojoj volji negira samoga sebe, stoga propadne kao Ličanin, dakle tvoreći svoju sudbinu morat će domišljati i angažirati se baš u Liki), što ne umanjuje krivnju Hrvatima zbog propadanja moralnih vrijednosti na kojima se temeljila hrvatska obitelj. Hrvatska područja po prividu privlače grabežljiva «čovjeka» (lukavu životinju) da zbog vlastite koristi okupira hrvatska područja.

Doživljavajući i proživljavajući stvarnost stoljećima u takvom okruženju kao porobljeni narod navikom gubio se i osjećaj za moralne ljudske vrijednosti, što može onesvijestiti do propasti ukoliko se čovjek danas ne sjeti uzroka padu moralnih vrijednosti na hrvatskim ognjištima kroz stoljeća, a koje su svim okupatorima bile prepreka. Iz tog razloga lukavi eksploatatori raznim pisanim programima, šablonama i silom navikavali su Hrvate prema svojoj potrebi, a jasno se vidi kako i zašto su ih navikavali – što i danas čine.

Hrvatima preostaje za spašavanje jedino spoznaja, spoznali su kroz prošlost kako su ih okupatori obezglavljivali, konkretno danas – eksploatatori u Hrvatskoj prisutni su adekvatno spoznaji Hrvata, i utoliko se mogu zaštititi hrvatske moralne vrijednosti koje su garancija života.

Ipak, otkuda toliki nered u hrvatskoj zajednici sada? Da, imamo mi i danas lukavih «Hrvata» u političkim strankama produženih ruku potencijalnih okupatora, koji eksploatatorima širom otvaraju vrata (svrha sami sebi).

Kao što je bilo u prošlosti i danas u Hrvatskoj stranke kao interesne grupe zbog vlasti ( isključivo zbog osobne koristi – moći ) kao modificirani mag iz sivih zgrada, stvorenom mašinom od poznatih dijelova:
1. birokracije,
2. jednog sloja svećenstva sklona materijalnim koristima kao «moralna» podrška,
3. pravnika i pravosuđa (sofista) zbog pretvaranja manjih argumenata u veće,
4. propaganda preko sredstava javnog priopćavanja kako to psihologija za mase nalaže.

Koriste se razrađenom šablonom za pridobivanje glasova kao i vladanje narodom poslije izbora a sve plati masa, zašto i kome, ali uglavnom protiv sebe. Ukoliko se ne zamjećuje kod osoba interesne grupe za vlast ili na vlasti istinoljubivost, iskrenost, pravednost, solidarnost, dostojanstvo i pravilno poimanje slobode a glasovali ste za njih, pogriješili ste prilikom glasovanja na izborima.

Zašto se to ponavlja u Hrvatskoj? Obična čovjeka, naročito u zemljama sličnima Hrvatskoj pomoću modificiranih stranačkih programa, prilagođenih vremenu, programiraju da funkcionira po njihovoj želji za njih, što su radili i faraoni umišljajući da su sami božanstva, naravno bez pokrića.

Željom za materijalnom i drugim moćima puno puta vlastodršci malih država, iz kompleksa kao slabi i mali ne mogu nekog drugog eksploatirati, pa u vlastitoj zajednici – kroz povijest naviknuti po okupatorima, u podsvijesti su im i dalje samo koristi: nesvjesno devastiraju, kradu i uništavaju vrijednosti koje im smetaju.

Zaslijepljeno programirani, svojim programima idu do propasti, ne mogu prepoznati zlo preko tih programa, jer nemaju moralnih vrijednosti za orijentaciju, koje su uništili. Eto modernih vladara u Hrvatskoj, kako kopirajući programe stoljetnih eksploatatora djeluju u vlastitoj zajednici.

Zato i do sada stranke i udruge u Hrvatskoj nemaju rezultata jer im programi nisu odraz moralna čovjeka, odraz mudrosti, jer nosioci stranke kao interesne grupe koji pretendiraju na vlast - nemaju volje da u programima na prvom mjestu budu moralne vrijednosti – a sve ostalo bi po redu bilo poticanje za dobro tj. život. Uglavnom u Hrvatskoj baš stranačke vođe i istaknuti pojedinci pokazuju svu slabost preko interesnih grupa zbog materijalne koristi iz sivih zgrada pokazuju da su sami sebi svrha, što znači da se trebaju podvrći lustraciji. Evo prilike i biračima da se ubuduće vide kao suodgovorni za posrtanje vlastite zajednice, neka se ne zavaraju mrvicama od kredita kojima su ih zadužili i koje će s unucima sami otplaćivati. Još gore Hrvate žele naviknuti da ne razlikuju bitno od nebitnog, duhovne vrijednosti od materijalne koristi.

Zar djedovi nisu mogli rasprodati vlastita ognjišta na kojima su rođeni unuci . . . .sada unuci okrenuti materijalnim koristima gube ognjišta, o moralnim vrijednostima da i ne govorimo kao garanciji životu.

Dakle po moralnim vrijednostima spasit će Hrvata vjera u čovjeka što je uvjet zdravim međuljudskim odnosima. Čvrstom vjerom u etički sadržaj, može se kontrolirati materijalnu stranu, kanimo se diletanata i njihovih moći govora – koji se koriste lukavstvom, neznanjem naroda i sustavom mlade države. Narod koji želi budućnost za osnovu treba moralne vrijednosti.


Zagreb - Zadar, 7. travnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
- 20:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KANDIDACIJSKA LISTA STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA ZA IZBOR ČLANOVA U EUROPSKI PARLAMENT


KANDIDACIJSKA LISTA STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZA IZBOR ČLANOVA U EUROPSKI PARLAMENT





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

1. mr.sc. MILJENKO MARIĆ
2. mr.sc. ŠIME MEDIĆ, oec.
3. BORNA NIMAC
4. LJILJANA DRAŽENOVIĆ
5. EDWIN MATEŠIĆ
6. MIRO KLARIĆ
7. GORAN MARINOVIĆ
8. MARINKO KNEŽEVIĆ, prof.
9. MARIA KARDUM
10. MILJENKO MORIĆ
11. MIRKO PEŠA


- 19:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.04.2014., subota


TKO JE DOPUSTIO DA SE RADNICIMA NE ISPLAĆUJU PLAĆE?
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

TKO JE DOPUSTIO DA SE RADNICIMA NE ISPLAĆUJU PLAĆE?

Radnici poduzeća "Kemoplast" d.o.o. u poslovnoj zoni Grabi u Poličniku uredno dolazili na posao, a nisu primili 17 plaća.

17 neisplaćenih plaća - najveći dug prema radnicima u Hrvatskoj

http://www.zadarskilist.hr/clanci/05042014/17-neisplacenih-placa---najveci-dug-prema-radnicima-u-hrvatskoj

Tvrtka "Kemoplast" d.o.o. od jučer je u stečaju, a službena obavijest o tome trebala bi se pojaviti na internetskim stranicama FINA-e danas tijekom dana.

Radnici, njih dvadeset i dvoje, koliko ih je još ostalo raditi u pogonu u poslovnoj zoni Grabi u Poličniku, jučer se okupilo ispred sjedišta tvrtke gdje su zajedno sa sindikalnim predstavnicima organizirali prosvjed.

- Dug se, vjerovali ili ne, nakupio na oko dva milijuna kuna, odnosno čak 17 neisplaćenih plaća. To je ujedno i najveći dug prema radnicima u Hrvatskoj, pa možemo reći kako Kemoplast nosi neslavan rekord najvećeg dužnika prema radnicima u državi - izjavio je Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH u Zadarskoj županiji. Usprkos tako velikom dugovanju radnici su uredno dolazili na posao i bili strpljivi, a Uranija ističe kako je to stoga što su bili u dobroj vjeri da će vlasnik riješiti poslovne probleme i pokrenuti kontinuiranu proizvodnju.

No osim na poslodavce, slovensko-srpske partnere, radnici su ogorčeni i na lokalne vlasti. Njih drže odgovornima za sustavno uništavanje i propadanje tvrtke.

- Mi imamo iza sebe 70 godina tradicije proizvodnje i trenutačno jedini u Hrvatskoj proizvodimo PVC cijevi. Na području Zadarske županije položeno ih je na kilometre, no niti jedna iz naše proizvodnje, iako smo konkurentni s cijenom. Primjerice, u Bibinjama su slovenske cijevi, a one Diklu uvezene su iz Srbije - kaže Branko Kokić, sindikalni povjerenik.

Vedran Uranija najavio je nastavak borbe za očuvanje radnih mjesta i nakon proglašenja stečaja kao i žestoku borbu zajedno sa stečajnim upraviteljem koji tek treba biti imenovan, za spas tvrtke i pronalazak novog ulagača koji će biti spreman ponovno pokrenuti strojeve u pogonu Kemoplasta u Poličniku.

Poličnik, 5. travnja 2014. godina


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

- 16:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.04.2014., utorak


Zvonimir Šeparović: Pantovčak je veća srpska ispostava nego njihova ambasada u Zagrebu
Zvonimir Šeparović: Pantovčak je veća srpska ispostava nego njihova ambasada u Zagrebu

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/119194-separovic-za-dnevno-hr-ovo-je-lista-hrvatskih-izdajnika-kojima-treba-suditi.html



Dejan Jović predlaže da cijeli Balkan treba pustiti u Europsku uniju, a zapravo mu je cilj širiti utjecaj Jugoslavije. On želi Srbiju pustiti u EU bez polaganja računa", tvrdi Šeparović.

Sva opravdanja zbog kojih je Crna Gora iz tužbe izostavljena za njega su apsurdna jer su upravo oni u Dubrovniku počinili kulturocid, genocid i pljačku.

"Mesić je kapitalac u negativnom smislu", kaže Šeparović. Bivši predsjednik Stjepan Mesić prema riječima našeg sugovornika svojedobno se očitovao za povlačenje tužbe protiv Srbije tvrdeći da Crna Gora nikada nije ratovala s Hrvatskom dok je Šimonović vjerovao da se ciljevi mogu postići drugim sredstvima.


Predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva Zvonimir Šeparović, najavio je utemeljenje Hrvatskog nacionalnog etičkog suda koji će biti usmjeren protiv izdajnika hrvatskih nacionalnih interesa. U razgovoru za portal Dnevno.hr otkrio je i imena onih koje smatra izdajnicima. "Čelo čete izdajnika je Vesna Pusić koja kroz cijelu svoju političku karijeru mrzi Hrvatsku. Ona je neopravdano postala dijelom vrha hrvatske politike jer izdajnik je od vremena kada je Hrvatsku optužila za agresiju na BIH. Izdajnik je i otkako je izjednačila Miloševića i Tuđmana ljubeći se tri puta sa četnicima u obraz. Izdajnik je i kada je među prvima počela progovarati o povlačenju tužbe protiv Srbije", argumentira naš sugovornik.

Na listu hrvatskih izdajica Šeparović svrstava sve one koji su na bilo koji način pokušali sabotirati tužbu protiv Srbije pa navodi predsjednika Ivu Josipovića, a potom i Ivana Šimonovića. Nadalje, na njegovoj listi je i premijer Zoran Milanović, ali i Neven Mimica. "Mesić je kapitalac u negativnom smislu", kaže Šeparović. Bivši predsjednik Stjepan Mesić, prema riječima našeg sugovornika, svojedobno se očitovao za povlačenje tužbe protiv Srbije tvrdeći da Crna Gora nikada nije ratovala s Hrvatskom dok je Šimonović vjerovao da se ciljevi mogu postići drugim sredstvima.

Pojasnio nam je, baš kao što navodi u svojoj knjizi 'Hrvatska tužba protiv Jugoslavije (Srbije i Crne Gore) pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu', da je podnošenje tužbe bilo odobreno na sjednici VONS-a te da joj je potporu dao tadašnji predsjednik Franjo Tuđman dok joj se usprotivio Mate Granić. "Bio je to zadnji trenutak za podnošenje te tužbe jer je ubrzo došla trećesiječanjska vlast i sigurno je da ona ne bi odobrila takvu tužbu i do nje onda nikada ne bi došlo. Moja tužba je kasnije doživjela kastraciju jer je uklonjena tužba protiv Crne Gore i maknut je dio da je Srbija izvršila iseljavanje Srba iz Hrvatske", pojašnjava Šeparović. Sva opravdanja zbog kojih je Crna Gora iz tužbe izostavljena za njega su apsurdna jer su upravo oni u Dubrovniku počinili kulturocid, genocid i pljačku. "Izvadili su oči kipu Majke Božje. Dubrovčani najbolje znaju što su prošli", poručuje naš sugovornik.

Također, naglašava da se genocid može izvršiti i prema vlastitom narodu, a u tužbi koju je Šeparović protiv Srbije podnio 1999. godine tužili smo Srbiju da je planirano, nasilno izvršila iseljavanje državljana Hrvatske iz tzv. Krajine u Bosnu, Srbiju i na Kosovo, a dokaz za to je naredba Mile Martića. "To je u sadašnjoj tužbi otpalo, tako što su Ivan Šimonović i Ivo Josipović, koji su kao stručnjaci radili za Račanova vremena, uklonili taj dio", navodi Šeparović.

Po Šeparovićevim riječima, Pantovčak je veća srpska ispostava nego njihova ambasada u Zagrebu, a dokaz za to, prema njemu, su Dejan Jović i Saša Perković. "To su kapitalci u Josipovićevom timu i ne mogu objektivno zastupati hrvatske interese. Jović predlaže da cijeli Balkan treba pustiti u Europsku uniju, a zapravo mu je cilj širiti utjecaj Jugoslavije. On želi Srbiju pustiti u EU bez polaganja računa", tvrdi Šeparović.

Šeparović se osvrnuo i na tijek tužbe u Haagu, ali i na našu obranu pa tako ističe kako nije oduševljen, ali danas je zadovoljniji no što je bio u prvi čas. "Sudi se glavnom krivcu, izneseni su dokazi i sve je jasnije da Srbi nisu dobri susjedi", kaže naš sugovornik, a obzirom na to da nisu dobri susjedi Šeparović predlaže da im se da do znanja da nisu dobro došli ne samo u Hrvatsku nego i u Europu. Našem pravnom timu zamjera što nije iskoristio mogućnost unakrsnog ispitivanja. "Njime su mogli Savu Štrbca stjerati uza zid. Trebali su ga pitati što je radio u Kninu, u kojoj je vladi bio taj polupismeni četnik? I sam naziv njegova centra Veritas što znači istina sve je samo ne istina. On promovira mržnju, ali ugodno me iznenadio ministar Miljenić. Njegove izjave su za razliku od ostatka vlade korektne", stava je Šeparović.

Predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva uvjeren je da je ovo suđenje dokazalo da u Srbima još uvijek živi pritajeno četništvo koje miruje zbog ulaska u EU. "Aleksandar Vučić u Kninu je zagovarao Veliku Srbiju, Tomislav Nikolić zvani Grobar četnički je vojvoda i strahota od čovjeka. Sudjelovao je sa svojim dragovoljcima u ratu u Slavoniji i prema izjavama Jovice Stanišića: "Tomo Nikolić je lično ubio 10 do 15 baba u hrvatskom selu Antin", ogorčen je naš sugovornik.

Dok Jović gura Srbe u Europu, premijer Milanović na listu za euro izbore postavlja Milorada Pupovca. "To je katastrofalna lista. Nadam se da će doći do osvještanja građana. Pupovac je elementarna nepogoda. U politiku ga je podigao Sanader i dao mu sva moguća prava jednako kao i Slobodana Uzelca", priča Šeparović dodajući da Hrvatska još mora riješiti pitanja svojih granica prema Srbiji i Crnoj Gori. Hrvatska po njemu ima ljudi koji mogu suditi veleizdajnicima, a po njemu rješenje je među ostalim i to da se HDZ probudi i prodrma svoje snage.

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #