Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

TKO JE DOPUSTIO DA SE RADNICIMA NE ISPLAĆUJU PLAĆE?

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

TKO JE DOPUSTIO DA SE RADNICIMA NE ISPLAĆUJU PLAĆE?

Radnici poduzeća "Kemoplast" d.o.o. u poslovnoj zoni Grabi u Poličniku uredno dolazili na posao, a nisu primili 17 plaća.


17 neisplaćenih plaća - najveći dug prema radnicima u Hrvatskoj

http://www.zadarskilist.hr/clanci/05042014/17-neisplacenih-placa---najveci-dug-prema-radnicima-u-hrvatskoj

Tvrtka "Kemoplast" d.o.o. od jučer je u stečaju, a službena obavijest o tome trebala bi se pojaviti na internetskim stranicama FINA-e danas tijekom dana.

Radnici, njih dvadeset i dvoje, koliko ih je još ostalo raditi u pogonu u poslovnoj zoni Grabi u Poličniku, jučer se okupilo ispred sjedišta tvrtke gdje su zajedno sa sindikalnim predstavnicima organizirali prosvjed.

- Dug se, vjerovali ili ne, nakupio na oko dva milijuna kuna, odnosno čak 17 neisplaćenih plaća. To je ujedno i najveći dug prema radnicima u Hrvatskoj, pa možemo reći kako Kemoplast nosi neslavan rekord najvećeg dužnika prema radnicima u državi - izjavio je Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH u Zadarskoj županiji. Usprkos tako velikom dugovanju radnici su uredno dolazili na posao i bili strpljivi, a Uranija ističe kako je to stoga što su bili u dobroj vjeri da će vlasnik riješiti poslovne probleme i pokrenuti kontinuiranu proizvodnju.

No osim na poslodavce, slovensko-srpske partnere, radnici su ogorčeni i na lokalne vlasti. Njih drže odgovornima za sustavno uništavanje i propadanje tvrtke.

- Mi imamo iza sebe 70 godina tradicije proizvodnje i trenutačno jedini u Hrvatskoj proizvodimo PVC cijevi. Na području Zadarske županije položeno ih je na kilometre, no niti jedna iz naše proizvodnje, iako smo konkurentni s cijenom. Primjerice, u Bibinjama su slovenske cijevi, a one Diklu uvezene su iz Srbije - kaže Branko Kokić, sindikalni povjerenik.

Vedran Uranija najavio je nastavak borbe za očuvanje radnih mjesta i nakon proglašenja stečaja kao i žestoku borbu zajedno sa stečajnim upraviteljem koji tek treba biti imenovan, za spas tvrtke i pronalazak novog ulagača koji će biti spreman ponovno pokrenuti strojeve u pogonu Kemoplasta u Poličniku.

Poličnik, 5. travnja 2014. godina


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK


Post je objavljen 05.04.2014. u 16:06 sati.