Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE ZADARSKE ŽUPANIJE NIJE VIŠE PODSTANAR

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


PREDSJEDNIK SKUPŠTINE ZADARSKE ŽUPANIJE NIJE VIŠE PODSTANAR


Lončareva kuća u Poličniku koju je preuzela Splitska banka

U Zadarskom listu 1. 08. 2013. godine objavljen je članak pod naslovom Lončar zbog starog kredita ostao bez obiteljske kuće, u kojem Željko Lončar, predsjednik Skupštine Zadarske županije navodi da je svoj poslovno loš potez platio sam vlastitom obiteljskom kućom iz razloga što mu je banka uzela obiteljsku kuću u Poličniku.

Radilo se o biznisu s Vinilplastikom gdje je Lončar 1997. godine kupio 7,5 posto dionica te nekada snažne i vrijedne zadarske tvrtke. Vrijednost dionica koju je trebao isplatiti bila je 810 tisuća kuna, a do 2000. godine Lončar je otplatio ukupno 570 tisuća kuna. Za otplatu kredita ostalo je, dakle, 240 tisuća kuna. Godine 2001. Vinilplastika odlazi u stečaj i Lončar gubi svoje dionice, a budući da Splitskoj banci nije otplaćivao kredit, banka je aktivirala svoje fiducijarno pravo i preuzela njegovu obiteljsku kuću u mjestu Poličnik.

Vinilplastika Zadar je s organizacijskim jedinicama zapošljavala 1285 radnika, otišla je u stečaj i likvidaciju. Lončar je bio direktor Vinilplastike, od 5. srpnja 1996. do 11. kolovoza 2000. godine.
Osim što je obnašao funkciju direktora Lončar je bio i predsjednik nadzornog odbora Vinilplastike, od 15. prosinca 1995. do 5. srpnja 1996. i od 11. kolovoza 2000. do 22. travnja 2002.

Državni ured za reviziju utvrdio je da postupci pretvorbe i privatizacije bivšeg društvenog poduzeća Vinilplastika, Zadar, nisu obavljeni u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama.
Lončar je prije devet mjeseci ostao bez kuće u Poličniku, a već je izgradio novu kuću u Poličniku odmah pokraj njegove obiteljske kuće koje je preuzela Splitska banka, a koji ovih dana useljava u nju.

Postavlja se pitanje kako podstanar Lončar može izgraditi kuću s primanjima od 5 tisuća kuna mjesečno, a prije 9 mjeseci je ostao bez kuće?

Poslano

1. USKOK-u


U Zadru, 28. travnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK


Post je objavljen 28.04.2014. u 20:53 sati.