sabrinadakovic

petak, 09.05.2014.

DRUGO LICE VOTKE


Svi smo još od tinejdžerskih dana upoznati s votkom kao alkoholom kojeg smo mješali s raznim sokovima, zabavljajući se noću a osjećajući glavobolju ujutro. Nekima su takvi izlasci ostali u lijepom sjećanju a nekima baš i nisu i od tada ju više ne piju. rolleyes



Ali biste li joj se vratili kada bi otkrili njezina neka druga svojstva osim uzroka jutarnjih mučnina?

Zvuči li Vam ludo da od votke vaša kosa izgleda sjajnije,da ju ne trebate više peglati, da se pomoću nje možete riješiti insekata, i sačuvati vaše biljke, da vam može ublažiti neprijatan miris stopala i obuće a isto tako može suziti vaše pore na licu??

VOTKA ZA KOSU

“Moja jedina doza votke je ona koju koristim za posvjetljivanje kose… i to zaista pali”, izjavila je Eva Herzigova za francuski časopis Harper’s Bazaar.
Čitajući online izdanje magazina Elle naišla sam na ovu izjavu poznate plavuše koja je odala tajnu svojih sjajnih plavih uvojaka. Iskreno, pomalo skeptično, upisala sam u tražilicu kakva je to veza votke i kose i zaista sam naišla na mnoge članke koji opisuju svojstva tog prozirnog pića.
Ako imate blago valovitu, neposlušnu kosu možete zaboraviti na pegle i daljnja oštećenja, votka će ju ukrotiti, izravnati a vaše ispucale vrhove oživjeti te spriječiti daljnje lomljenje kose. Ne bih Vam ovo prenosila a da prethodno sama nisam isprobala. Kroz nekoliko tjedana prala sam svoju kosu pomješajući šampon i 20ml votke u bočicu. Stvarno, već pod prstima osjetim malo "življe" svoje plave vrhove. Naravno ni u čemu ne treba pretjerivati pa i s ovim alkoholm treba biti na oprezu i ograničiti upotrebu.

VOTKA U BORBI S INSEKTIMA

Ako Vaše slobodno vrijeme ometa zujanje raznih kukaca, vidite ih po podu ili u zraku, ne trebate više udisati otrovne čestice iz raznih sprejeva. Ulijte votku u sprej-bočicu i na mahove poprskajte kritična mjesta.

VOTKA ČUVA CVIJEĆE

Svi volimo imati što duže divno cvijeće u vazi na stolu, ali nažalost rok trajanja takvog cvijeća je vrlo kratak i ono ubrzo ocvate. Ako želite sačuvati ubrano cvijeće u svojoj vazi dodajte u vodu par kapi votke i žličicu šećera- to bi trebalo održati cvijeće svježim kroz duži period. Baš je ovo proljeće donijelo divne pupoljke i boje cvjetova koje mogu uljepšati Vaš dom i obasuti ga prirodnim mirisom.

VOTKA ZA PRANJE STOPALA

Ako imate problema sa neprijatnim mirisom stopala, operite noge sa čistom votkom ili dodajte malo votke u lavor, potopite stopala i neprijatni miris će nestati, savjetuju čak i liječnici.Također s vremena na vrijeme svoju obuću iznutra možete prebrisati vaticom namočenom u votku i ostaviti da se osuši.

VOTKA ZA SKUPLJANJE PORA NA LICU

Ako želite skupiti svoje pore, očistiti i osvježiti kožu lica, koristite votku. Stavite malo votke na vatu i svako jutro i večer nanesite na lice. Ujutro nakon nekoliko minuta isperite votku,ali navečer ne trebate.Votka će hidratizirati kožu tijekom noći,pa ne morate nanositi ni kremu prilikom tretmana.

VOTKOM PROTIV PERUTI

Stavite tri male žličice mljevenog ružmarina u 250 mililitara votke. Ostavite da stoji preko noći i ujutro procijedite. Masirajte glavu sa dobijenom smjesom i ostavite da se osuši. Isperite sa hladnom vodom.

VOTKA KAO TEKUĆINA ZA PRANJE STAKLA

Ne sviđa vam se miris i djelovanje tekućine za stakla, zamijenite je vlastitom mješavinom koja doista djeluje. Izmiješajte tri čaše najjeftinije votke i 4 čaše vode i dodajte dvije žličice deterdženta za suđe ugodnog mirisa.
Dobro izmiješajte i ulijte u spremnik za tekućinu. Votka nema mirisa,a sadrži alkohol koji u kombinaciji s mirisnim deterdžentom uklanja tvrdokorne i masne mrlje.


Sad smo se svi mogli uvjeriti da votka nije samo rusko nacionalno piće poznato diljem svijeta. To prozirno piće pokovnika i maršala posjeduje i svoje drugo lice. Ovi kozmetički, prirodni savjeti uvelike nam mogu olakšati brigu o koži, kosi i našem okruženju.

Napisala: Sabrina Đaković
izvori: lifepressmagazin.com ,ELLE.hr ,24 sata (prilog o zdravlju)


09.05.2014. u 13:50 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2014 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi