< studeni, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Čušpajz mog života


četvrtak, 30.11.2006.

Isparavak netočnog/krivo shvaćenog navoda

Da se ja nadovežem na nedavni post i popravim par krivih utisaka sa mojim nespretnim izražavanjem (hja, tko je htio mogao je tekst svakako protumačiti).
Dakle, KKZ kao kafić (u daljenjem teksu KKZ) nije dio Kino Kluba Zagreb (u daljnjem tekstu Kino Klub) i nema veze sa njim osim što se nalaze u istoj zgradi. Originalno uopće zapravo nemam pojma kako je ime kafiću, no međutim zbog popularnog Kino Kluba "pokupio" je ime KKZ koja je skraćenica od sami pretpostavljate čega. Sam vlasnik kafića je udruga Media Klub, koja opet nema veze sa Kino Klubom. Dakle, peticija kao takva nije pokrenuta s ciljem da se održi Kino Klub (koji nije ugrožen po pitanju zatvaranja), već KKZ kao kafić koji je popularno okupljalište mladih. Naravno i mi mladi smo nekome stali na žulj svojom povremenom kofeinsko-etanolskom egzistencijom na tim istim prostorima, pa nas žele sterati na neke druge poljane. Ili gore u parkiće-narkiće.
E sad, mogao bih ja pričati o svemu i svačemu, naslušah se obje strane: tko kakav program ima, tko kome zašto smeta, čija majka crnu vunu prede te zašto novac okreće svijet. Mogao bih i lupit slike glavnih i odgovornih "generala" u ovoj bitki, no neću. Zasad.

Sa štovanjem, Ribac

PS: prvotni tekst se ne smije upotrebljavati u bilo kakve svrhe bez ove nadopune, niti obrnuto.

EDIT: peticija kao takva dobro na preduje. Srećom to je preventivna mjera ako dođe do nekih većih okršaja, a sam Bog zna kako će sve to teći. Sastanak koji sam organizirao je prošao... (diplomatska šutnja). Dakle, navratite na piće i ostavite svoje ime, datum rođenja te PIN za račun u banci. Ovo potonje je neobavezno, ali kao vam se da...



- 23:06 - Drekni nježno (3) - Tiskaj za WC - Zapamti to


ponedjeljak, 27.11.2006.

Staro, a ipak novo!

Želite reagirati na neku vijest, medijsku podvalu ili laž? Imate nešto za reći, ali ne znate gdje bi ste to mogli? Uvijek ste željeli pisati i izviještavati ili možda imate blog? Ili ste afirmirani novinar kojem je odbijena vijest zato jer je urednik poznat po cenzuri i dobrim odnosima sa svim strankama.

Ako želite nešto napisati, izjaviti, komentirati ili jednostavno saznati najnovije vijesti iz građanske perspektive- od danas sve to možete na Vašem portalu - Xportalu.

Xportal je prvi Hrvatski građanski portal gdje blogeri, novinari, ili svi ostali koji to žele mogu iznijeti svoje mišljenje.

Bez cenzure.

Članci se pozicioniraju prema ukupnoj ocjeni posjetitelja. Na isti način se rangiraju Top autori članaka i novinari.

Top novinari prema ocjeni posjetitelja nagrađuju se tjednim nagradama poput DVD playera ili Ipoda.

Xportal se sastoji šest glavnih rubrika: vijesti, sport, tehnologija, kultura, zabava i zdravlje te tridesetak pod-rubrika. Ako želite doprinijeti autorskim članakom te usput možda i osvojiti nagradu, ili jednostavno želite čuti glas građana - posjetite www.xportal.hr.

Xportal - Vaš portal.

Sa štovanjem, Ribac



- 13:48 - Drekni nježno (5) - Tiskaj za WC - Zapamti to


petak, 24.11.2006.

Kava sa šećerom na kraju

Eto, i ovaj tjedan putešestvija po kavenim poljanama se bliži kraju (na vašu veliku sreću). Do sada ste bili bombardirani raznoraznim kofeinskim činjenicama, no pošto se vikend i slobodno vrijeme bliži sve više odlučio sam iskočiti iz uloge profesora i uskočiti u ulogu kuhara. Golog nedaj bože, jer ipak kava je vruća a neka mjesta trebaju ostati... sobne temperature. Dakle odlučio sam vam napisati nekoliko recepata za kavu koje sežu nešto dalje od mljeka, vode i šećera.

Irish coffee

Krećemo odmah sa egocentričnim receptom za 1 osobu. Potrebno vam je sljedeće: šalica vrlo jake kave, 2 žličice šećera, čašica viskija (irskog po mogućnosti) te žlica vrhnja. U čašu stavite šećer i rastopite ga tako da ga prelijete s malo vruće kave. Zatim dodajte viski, ostatak još vruće kave i obilnu žlicu tekućeg slatkog vrhnja.Kao još jednu varijantu, možete staviti i žličicu čvrsto tučenog slatkog vrhnja, pazeći da se ne pomiješa s kavom.
Afrička kava

Idealna za vruće ljetne dane i poprilično jednostavna. Dakle, pripremite kavu, ulijte ju u šalicu i zatim u svaku stavite kuglicu sladoleda od čokolade i malo tekućeg slatkog vrhnja. Poslužite ledeno.
Turska kava s medom

Egzoičnija kava. U džezvu uspite šalicu kave, 2 žlice meda i 2 žlice sjemenki sezama te kuhajte na laganoj vatri. Kada počne kipiti smanjite vatru, dodajte 6 žlica sitno mljevene kave i dobro promiješajte. Pričekajte da se sadržaj slegne te poslužite.
Orijentalna kava

Tko voli mlađ... padon, slađe. U posudu stavite 2 komadića cimeta, 2 klinčića i 2 komadića pimenta. Dodajte 3 šalice jake vruće kave, poklopite i ostavite jedan sat. Procijedite i ulijte u velike čaše, u koje ste prethodno stavili kockice leda. Prije posluživanja dodajte slatko vrhnje i šećer.
Američka kava

Zanemarite kakva je voda, recept je dooobaar! U džezvu stavite 2 žlice šećera, 2 žlice kakaa, 2 žlice kave u prahu i šalicu blago posoljene vode. Promiješajte i ostavite da vrije 2 - 3 minute. Zatim dodajte 2 šalice vrućeg mlijeka i ponovno zakuhajte. Na kraju dodajte 2 žličice vanilije u prahu.
Božićna kava

Nešto što će tek biti aktualno. U jednoj posudi izmješajte: 4 velike žlice šečera, 2 velike žlice kakaa, 4 velike žlice instant kave i 1 žličicu cimeta. Zakipiti 5 dcl vode, zaliti i ostaviti da smjesa kipi jednu minutu. Na kraju dodajte šlag i po želji dekorirajte cimetom ili čokoladom u prahu.
Schwarzwald caffé

Naravno, pristaje uz Schwarzwald tortu. U šalice zdrobite led i ulijte prethodno ohlađenu filter ili espresso kavu. Na kraju dodajte liker od trešanja (kirch ili maraskino).
Ice caffé

Više desert nego kava, al' ajde. U visoku čašu stavite 1 kuglu sladoleda od vanilije i stracciatelle te na kraju prelijte rashlađenom crnom kavom. Po želji dodajte liker od kave.
Topli napitak od kave

Jednostavno zasljepljuje svojim baroknim bogatstvom sastojaka. Zakipite 300ml mlijeka i maknite s vatre. Dodajte 50 g čokolade za kuhanje, žlicu smeđeg šećera, vanilin šećera, pola žličice cimeta i zatim posudu vratite na vatru i uz stalno miješanje kuhajte 5-10 minuta. Umiješajte žličicu instant kave, 50 ml bijelog ruma Baccardi i zajedno kuhajte još 1 minutu. Slatko vrhnje istucite u šlag i lagano umiješajte u još toplo mlijeko s čokoladom.
Zahvaljujem Kava blogu, Coolinarki i Metro Kava katalogu za izvore ovotjednih postova

PS: ne zaboravite ako želite navratiti večeras ovdje!

Sa štovanjem, Ribac



- 08:00 - Drekni nježno (18) - Tiskaj za WC - Zapamti to


četvrtak, 23.11.2006.

Ostatak coffee bande

Filter kava

Kako bi rekli bosanci - prosto ko pasulj! Postupak je jednostavan: specijalni filter papir se stavi u aparat za kavu, napuni mljevenom kavom i prelije vrućom vodom. Dovoljno je oko 6 grama za jednu šalicu. No treba pazizi jer je bito upotrijebiti filter odgovarajuće veličine označene brojkama. Osobno, nisam ljubitelj ove kave jer mi uvijek ima okus po kartonu, tj. filteru.
Kava bez kofeina

Ako pitate zašto bi netko želio kavu koja "nije kava" imam samo jednu riječ: spavanje! Također nekim osobama se preporuča da izbjegavaju kofein, pa se onda "švercaju" na bezkofeinskoj kavi. A kad sam se već toliko raspričao o kofeinu evo malo i podataka. Fofein je alkoaloid koji se dobiva iz plodova biljki kave, čajevca, kole, guarane i mate. Osim u kavi kofein se nalazi i u kakau, ledenom čaju te raznim gaziranim i energetskim napitcima. Istraživanja su pokazala da je kofein analeptik (potiče rad centralnog živčanog sustava), energogenik (poboljšva tjelesne funkcije), diuretik (potiče izlućivanje tekućne iz tijela) te da podiže krvni tlak (kratkotrajno). Osim toga, kofein ublažava bol, migrenu, astmu i poboljšava raspoloženje te razbuđuje, poboljšava razumijevanje i brzinu reagiranja.
Instant kava

Instant kava nastaje tzv. "freeze-dry" metodom kao što se tekući ekstrakt kave zamrzava na -40°C i oblikuje u pahuljice koje se zatim premještaju vakuum odjeljke. u kontaktu sa zrakom zagrijanim na 560°C, dolazi do isparavanja vode, a da ona pri tome nije prešla u tekuće stanje. Rezultat je kruti instant u formi sićišnih granula. Instant kava dobivena na ovaj način zadovoljava kvalitetu, lako se otapa u vodi i zadržava puninu okusa. Idealna za ona jutra kada nemate strpljenja kuhati tursku kavu.
Capuccino

Dobio je ime po Kapucinima - pripadnicima franjevačkog reda, jer se miješanjem sastojaka dobije finu smeđu boju nalik boji kapucinskog habita. Proces dobivanja capuccina je identičan procesu dobivanja instant kave uz dodatak odgovarajuće količine mljeka i arome. Aromatiziranje kave se provodi u fazi prženja. Pržena zrna kave se poprskaju posebnim uljima koja sadrže različite arome kao što su: vanilija, čokolada, irska kava, lješnjak, mandarina, malina, jagoda... no shvatili ste.
U idućoj epizodi: recepti, recepti, recepti!

Sa štovanjem, Ribac



- 08:00 - Drekni nježno (7) - Tiskaj za WC - Zapamti to


srijeda, 22.11.2006.

Kud svi Turci tud i jedna kava

Pitanje kako se radi prava turska kava spada u kategoriju "jaje ili kokoš" te "burek sa sirom - burek?". Na potonje ću citirati jednog svojih poznanika:

"U turskoj, odakle potječe burek, sve je burek-s mesom, sirom, jabukama, krumpirom, ąljivama, groľđicama...prema tome, dosta tih neo-bosanskih preseravanja 'samo je s mesom burek'"

Ahem, mala digresija, da se vratimo na kahvu (kako bi rekli naši susjedi). Dakle za 4 šalice turske kave potrene su:
4 male žličice kave
2 do 4 žličice šećera (ovisno o ukusu)
4 male šalice vode
te naravno posuda za kuhanje kave poznatija pod turcizmom džezva

Kavu i šećer stavite u džezvu. U drugoj posudi zakuhajte vodu i lagano prelijte kavu da sadržaj dosegne polovicu džezve. Vratite na vatru, pustite da zakipi, maknite na stranu i ulijte ostatak vode. Još jednom vratite na vatru da zakuha. Kada pjena dođe do ruba, maknite posudu sa štednjaka (posljednji put obećavam!). Prije posluživanja ostavite kraće vrijeme da se sadržaj smiri. U svaku šalicu žlicom rasporedite malo pjene i zatim ulijte kavu.
Najbolja temperatura za kuhanje kave je 95°C. Na nižoj temperaturi se ne ekstrahira dovoljno kofeina i esencijalnih ulja iz zrna kave pas je kava "slaba" dok se na višoj temperaturi povećava kiselost.
U idućoj epizodi: capuccino, filter kava i ostatak ekipe

Sa štovanjem, Ribac



- 08:00 - Drekni nježno (9) - Tiskaj za WC - Zapamti to


utorak, 21.11.2006.

Espresso - mali ali pali

Znate li napraviti dobar espresso? Iskreno, ja nemam pojma, iako su mi pokušali objasniti rukovanje sa aparatom za kavu. Možda vam zvuči jednostavno da za prirpavku espressa treba 50 zrna jače pržene i odgovarajuće samljevene kave izložene jakom pritisku vruće vode i - voila!
Međutim, ako se želite odmaknuti od uredskog/socijalističkog espressa i glumiti vrhunskog espresso-majstora u obzir trebate uzeti čak 43 različita elementa. Kako ni u mom izvoru nisu naveli svih 43, morate se zadovoljiti sa 9 najbitnijih

1. količina samljevene kave (6,5 do 7,5 grama po šalici)
2. Oblik i veličina samljevenih čestica (noževe u mlinu treba mjenjati nakon svakih 150 do 200 kilograma kave)
3. propusnost filtra (nitko ne želi "turski" espresso sa socem na dnu)
4. kvaliteta vode (kako u hrvatskim kafićima baš i ne koriste pročišćivaće vode na ovaj faktor nemožete previše računati)
5. čistoća aparata (e, na ovo možete računati)
6. vlažnost filtra
7. pritisak vode (optimalno je 9 bara)
8. temperatura vode (88 do 92°C)
9. vrijeme filtracije (25 do 30 sekundi)

Na stranu proizvodnja espressa, ionako kad naručite dobit će te ono što dobijete. Zato ću vam servirat nekoliko pogreška u mljevenju koje se vide i prepoznaju u boji pjene:
Svijetla, tanka i prozirna pjena - pregrubo samljevena ava ili preniska temperatura vode
Jako tamna pjena sa rupom u sredini - prejak pritisak na dozu ili previsoka doza
pjena sa velikim mjehurićima zraka - preniska temperatura vode
pjena sa bijelom točkom u sredini - predugo vrijeme filtracije
U idućem nastavku: kako napraviti dobru tursku kavu?

Sa štovanjem, Ribac



- 08:00 - Drekni nježno (8) - Tiskaj za WC - Zapamti to


ponedjeljak, 20.11.2006.

Crna k'o vrag, vruća k'o pakao

Ne, nije riječ o našim novim autocestama koje već pucaju na sve strane. Ovdje se radi o božanstvenom anorganskom piću - kavi! Kao poklonik tog svakodnevnog izvora kofeina, te povodom akcije protiv zatvaranja KKZ-a, odlučih pre/napisati i dostaviti vam malo znanstvenih podataka o tom piću. Dakle da najprije počnem sa botanikom
Jeste li znali da 99% svjetske trgovine kavom otpada na dvije vrste iz roda Coffea? Oko 65% otpada na vrstu Coffea Arabica, oko 35% na Cofea Canephora, dok na na ostalih desetak vrsta otapada manje od 1%.

Coffea Arabica daje plodove koji daju najbolju kvalitetu zrna sa sadržajem kofeina od 0,8% do 1,7%. Izvorni oblici Arabice su: Moka, Bourbon, Maragogype i Typica.

Coffea Canephora se koristi kada se tržai niža cijena i veći postotak kofeina, kojeg u zrnima ima od 1,5% do 4,0%. Izvorni oblici Canephore su Kouillon, Conilon, Niaoule, Gime i Robusta.

Da nije svejedno iz koje šalice pijete kavu, sigurno ste znali. Pa neće se Espresso piti iz iste šalice i iz koje Macchiato. Za cjelokupni doživljaj pri ispijanju kave bitan je oblik, veličina, kvaliteta i finoća materijala te subjektivno, boja.
Tako se espresso toči u najmanje šalice za kavu koje možete naći na tržištu. Osobno sam se čudio tko pije kavu iz tako malih šalica, ali kad vas espresso mazne u glavu a zubi počnu cvokotati, shvatite zašto su šalice tako male.
Kava sa mljekom, te filter kava zahtijevaju ipak nešto veće šalice. Iako bi u pravilu trebale biti šire nego više, taj omjer se može i pošemeriti, ovisno o vlastitom ukusu.
Turska kava se toči u srednje male šalice, dakle veće od espressa, ali manje od šalica za kavu s mljekom ili filter kavu. Postoje različite metode kuhanja turske kave, no pravi recept vam donosim idućih dana.
Na kraju, latte macchiato već sam po sebi govori da prevladava mlijeko, i ostavlja mjesta različitim eksperimentima. Ona se toči u velike i visoke šalice.
U idućem nastavku: sve o espressu.

Sa štovanjem, Ribac



- 08:00 - Drekni nježno (7) - Tiskaj za WC - Zapamti to


četvrtak, 16.11.2006.

Kraj jedne ere?

Zamislite svoje najdraže mjesto van kuće na kojem volite obitavati. Baš ono mjesto na kojem možete biti što jeste i uživati koliko vam srce želi. Vaša oaza.
A sad zamislite da vam to mjesto zatvaraju/ruše/ukidaju.
Tako sam se ja osjećao kad me neki dan zatekla ženska konobarska/vlasnička polovica mog omiljenog kafića, sa peicijom protiv zatvaranja navedenog. Taj kafić je za mene i moju ekipu (a i mnoge druge) iz srednješkolskog prerastao u studentski. Kafić se zove KKZ, jer je u sklopu zgradeKino Kluba Zagreb. Otvoren je već 12 godina, te se nalazi u podrumu Kluba izoliran i bez ikakvog natpisa na ulici. Glas o njemu se širi jedino usmenim putem. Poznat kao okupljalište ama baš svih ljudi, od alternativaca do glavnih šminkera. Kako su srednjoškolci glavni dio potrošača, omjer se svake godine mjenja. I sad je ljubav pukla?
Ne. Cijene su uvijek bile pristupačne, a kvaliteta na nivou. Kava za 5, cedevita i čaj 7, a za nas punoljetne i piva po 10 kuna. Uvijek spremna 2 kompjutora sa besplatnim pristupom internetu, od prošle godine i sa bzom adsl vezom. Televizori (doduše sa isključenim tonom da ne bi ometali muziku koja dolazi iz zvučnika) i to 2 komada, sa različitim programima. Stare vinil ploče i njihovi omoti vise po nježno žutim zidovima. Obiteljska atmosfera i bračni par koji vodi to mjesto sa srcem i dušom. Naravno sve ima i svoje mane, tako da "bolja" polovica ponekad zna ići na živce, ali sve je to dio posla.
I sad se našli zločesti ljudi koji bi to mjesto zatvorili. Stanari, djelatnici Kluba ili netko treći? Nemam pojma, no kako se djelatnici Kluba koriste tim prostorijama, najveća sjena sumnje pada na stanare, koji iz vlastitog iskustva znaju biti poprilično neugodni. Ajde da je još to kafić sa narodnjacima koji je otvoren cijele noći. No to je kafić u kojem svira pretežno radio, sa povremenim ometanjem novog vala, studia 54 i inim prašnjavim stvarima. Radi od 11 do 23 i to samo onim danima kada je škola otvorena. Dakle predah se napravisvaki Božić Uskrs i ljeto. Jesam spomenuo da poklonici nogometa mogu pratiti svoje utakmice tamo bez ometanja? Ah...
Iako svemu dođe kad-tad kraj, mi se ne kanimo predat bez bor... Ma mi mislimo pobjediti i skupiti dovoljno potpisa na peticiji da održimo mjesto živim! Zato ako ste zalazili tamo, i tu i tamo biste opet željeli otići, sada je pravo vrijeme, jer možda nikada više nećete. A možete usput i dati svoj potpis.

Sa štovanjem, Ribac

EDIT: ovaj post se ne smije upotrebljavati u bilo kakve svrhe bez ove nadopune, niti obrnuto.



- 22:52 - Drekni nježno (12) - Tiskaj za WC - Zapamti to


utorak, 14.11.2006.

Kako popizditi u 5 minuta?

Lako! Samo nabavite film koji će se smrznuti 15 minuta prije kraja!

Aaaaaaaaaaaaargh!

Nešto me neće ovijeh dana, e?

Sa štovanjem, Ribac



- 22:38 - Drekni nježno (11) - Tiskaj za WC - Zapamti to


nedjelja, 12.11.2006.

Okeeeeeee... očito je pejbek tajm

Za prethodna dva posta. No da. Upravo sam htio ostaviti Zlevi komentar koji je glasio ovako:

šmrc... nema odgovora na moj prvi, tj. tvoj treći (ne tvoj al na tvom blogu pa je tvoj in a way) komentar... i sad ribac žalostan... i ribac ne zna kaj bi... i ribac reče da imaš supač blog i da posjetiš moj, pa se bumo čitali... ak to ne izmami reakciju, onda sam za kategoriju 'janko-mir'... i tak... inače?

I kaže mi blog da sam spamo i da mi je blog prijavljen administratoru... I sad ribac pissed off i najradije bi piss on komentar-filteru bez smisla za humor, koji daje po prstima nama starim žiteljima, a ove nove štetočine preskače. Kol'ko mu treba platit, a? Samo recite! Il' radi na batine?
Hm...

Sa štovanjem, Ribac



- 22:44 - Drekni nježno (13) - Tiskaj za WC - Zapamti to


petak, 10.11.2006.

E, pa ljudi moji...

Ako niste do sada pohvatali o čemu se radi u prošlom postu... zacrnite razmake između odlomaka i sve će vam biti jasno!
Kada sam ja između odlomaka imao redove, recite mi?
Kladim se da su van ovakve face

Photobucket - Video and Image Hosting

Sa štovanjem, Ribac



- 19:28 - Drekni nježno (16) - Tiskaj za WC - Zapamti to


srijeda, 08.11.2006.

Adio, odlazim

Bilo je ljepo no mislim da je vrijeme da se povučem sa scene. Svoj vrhunac sam doživio, pomalo sam se umorio od svega. Pisanje mi više neide od ruke, samo se umaram i mlatim mrtvog konja. Napokon su moji nepijatelji došli na svoje jer ja obavljujem da se povlačim u mirovinu. Nema više podjebavanja i ciničnih komentara kao ni priča. Da na žalost neće biti niti najavljene sapunice za Božićne praznike. Ho-ho-ho ode Chrismas...
Ahem, zbilja ste povjerovali?
A što da vam kažem. Ne pišem često kao nekad. Hja, možda bi koja dobra duša rekla da sam kvantitetu zamjenio za kvalitetu, no kasnije bi shvatila da ta izjava drži vodu ko rešeto vodu.
Nemojte mi reći da ste popušili "grande finale"?
Neki će reći da sam se poveo za trendom masovnog i dramatičnog povlačenja sa scene uz fanfare i predvidljiv oproštaj, no zbilja, kako da kažem, uopće me nije briga. Nikad nisam sljedio modne trendove, glazbene niti neke druge. Zapravo mislim da sam pratio muzičke trendove jer sam dokučio svoj ukus koji bi se sveo na singlice i one ostale. Dakle ako nije singl, vjerovatno nisam čuo za to. Naravno da nisam tako ograničen, ali sam jednostavno ljen pa slušam ono što mi serviraju i onda biram.
Hm, sad se zbilja pitam jel me dovoljno znate...
No krasna digresija koja me odvukla od... čega ono?
Al ja sam oduvijek volio zajebavat ljude.
A da, moje oproštaljke. Mislio sam krenuti sa linkanjem ljudi koji su mi puno značili ovdje i koji su mi pomogli u mnogim krizama, no ruku na srce, kao što rekoh, ljen sam. Uostalom, oni koji bi i bili na popisu znaju da bi bili tamo.
Šalu na stranu, ja ne odlazim, na vašu preveliku sreću/žalost.
Gasim ICQ i oficijelni mail. Jednostavno nemam vremena a ni volje odgovarati na razno-razne upite, primati pisma podrške i ohrabrenja tipa "ah, ne brini, proći će te". Ljudi moji, ja sam to vama prodavao, a trgovcu nikad ne pokušavaj prodat njegov proizvod. Ako mu prodate, onda je ziblja glup. No ovdje nije riječ o ekonomiji. O ne... U ovom tekstu nikako nije riječ o ekonomiji, no i on ima svoje tajne.
A zbilja vas jesam, a? Hehehe...
Koje, pitate se? Pa, na vama je da dokučite... Sa sad, možda po posljednji put (jer nikad ne reci nikad):
A sad molim one koji su shvatili foru da ne govore ostalima!
Sa štovanjem, Ribac



- 23:13 - Drekni nježno (11) - Tiskaj za WC - Zapamti to


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>