_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

subota, 23.01.2010.

Starački dom- starci strpite se još pola godine?

Prošli broj Šibenskog lista, osim članka „Vijećnici HDZ-a protiv elektrane?“, donosi i članak:
„Do srpnja i prvi stanari doma“.U samom uvodu novinarka Katarina Rudan navodi:

„Ako sve prođe bez poteškoća, prve štićenike, njih tridesetak, prihvatit ćemo do kraja lipnja, kaže Tomislav Ninić, v.d. ravnatelja Doma za starije i nemoćne osobe u Oklaju“


Znači, nema potrebe nazivati i tražiti veze za zbrinjavanje staraca u dom, kad i onako dom za njih ne otvara vrata još skoro pola godine (?).

Evo još jednog navoda iz članka:

„Dakle, u prvom krugu zapošljavanja i priprema bit će uključena ekipa od sedam ljudi, uključujući i mene kao ravnatelja, a ovisno o prihvatu prvih štićenika, ići će se s raspisivanjem drugog natječaja za preostala radna mjesta“ kaže v.d. ravnatelja Tomislav Ninić.

Znači, tko se nada drugom krugu natječaja za zapošljavanje, prilično će se nasikirati ovih nekoliko mjeseci čekajući da se isti objavi.

Ipak, bilo kako bilo, i ovih sedam zaposlenih je velik i čini mi se najteži korak prema otvaranju Doma, a dalje će se stvari nadam se nezaustavljivo odvijati prema otvaranju objekta u planiranom/punom kapacitetu.

Žao mi je što Vam ne mogu postaviti link prema Šibenskom listu, jer je to list koji se može na internetu čitati jedino ako se registrirate i platite.Istom temom bavi se I Novi tjednik (22.01.2010) u članku pod naslovom:
“U oklajskom domu posao će naći 30 djelatnika”

Link:
http://novi-tjednik.hr/zupanija/zupanija/3621-u-oklajskom-domu-posao-e-nai-30-djelatnika.html

....evo nekoliko navoda i iz Novog tjednika:

“Privremeni ravnatelj navodi kako će veliku ulogu kod odabira kandidata, osim stručnosti, imati i njihova adresa jer je uprava doma, veli, svjesna velikih problema s nezaposlenošću koji pritišću oklajski kraj”.

“Kako nam je kazao Ninić, oklajski dom je kapaciteta za 90 štićenika, a ovih dana traje predbilježba kandidata koju u dogovoru s privremenim ravnateljem vrši drniški Centar za socijalnu skrb”.


Iz ovog članka možemo zaključiti da svi koji planiraju svoje starije i nemoćne zbrinuti u oklajsku dom, ipak trebaju što prije nazvati ili posjetiti drniški Centar za socijalnu skrb, jer znate onu "tko prvi curi-cura njegova".

Dobiti mjesto u staračkom domu, izgleda je danas ravno dobitku na lotu- ali nećemo reći sedmice...nego recimo petice ili šestice.
Oznake: Dom za starije i nemoćne osobe u Oklaju

- 12:00 - Komentiraj post (0) - Link posta

<< Arhiva >>


Promina blog
 • LL

Opis bloga

 • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
  Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
  S. Sarić

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


  Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

  Gdje je Promina?

  Galerija promina.blog.hr


  Fotografije generacija iz škole:
  Stare slike Promine


  Video snimke:


  Projekti čiju realizaciju očekujemo:

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


 

Općina Promina

 • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»

.....

 • .......

  ......

  http://adria.fesb.hr/Drniš

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


  Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine
  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»  E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
  promina.blog.hr@gmail.com


  Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2016. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić