_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

ponedjeljak, 14.09.2009.

Prijatelji na djelu

Humanitarna akcija „Postanite i Vi Milin i Josipov prijatelj“, u organizaciji prominskog „Podrum benda“ i caffe bara „Kula“ Oklaj, dosegla je svoj vrhunac u subotu 12.09.2009.

Ali krenimo redom….







Već sam pisao u prethodnim postovima kako je došlo do ideje o humanitarnoj akciji, kao i samom tijeku akcije, a sada malo više o događajima sa samog humanitarnog događaja, koncerta u subotu, ispred kafića Kula u Oklaju.

Odmah na samom početku, voditeljica programa, Matilda Jelčić Stojaković izvjestila nas je o svima onima koji su se svojim novčanim donacijama priključili humanitarnoj akciji, te uplatili sredstva na žiro račune namijenjene za prikupljanje sredstava za liječenje i rehabilitaciju Mile Čvelje i Josipa Čuline.

Tako su se svojim donacijama uključili u humanitarnu akciju:

-Franjevački samostan Visovac, sa po 10,000 kuna za Milu i za Josipa (ukupno 20,000 kuna)
-Metal sint Oklaj, sa 5,000 kuna za Josipa Čulinu
-Vlasnici kamenoloma „Prvi bljesak“, 4,000 kuna za Milu i 3,000 kuna za Josipa
-Prominski župnik, Fra Šime Nimac sa po 1000,00 kuna za Milu i Josipa (predano organizatorima akcije ukupno 2,000 kuna)
-Dražan Dizdar 2,000 kuna, po tisuću kuna uplaćeno na njihove račune.
-Profesor Jurica Botić 700,00 kuna za Josipa Čulinu (novac predan Josipovu bratu Marku)
-Profesor Jurica Botić dao je na prodaju preostalih 38. prominskih turističkih vodiča, te je novac od prodanog 31. komada, 1550,00 kuna također predan organizatorima akcije)
- Udruga za tjelesno vježbanje i zdravlje iz Zagreba po 500,00 kuna kuna (uplaćeno na njihove račune).
- Općinski vijećnici HDZ-a za pomoć u liječenju Mile i Josipa odrekli su se svojih naknada za rad u vijeću u razdoblju od svibnja ove godine do konca 2010. godine.


Nakon zahvale svima koji su već pomogli humanitarnu akciju svojim prilozima, „Podrum bend“ je „otvorio glazbeni dio večeri“ odsviravši desetak roc'k stvari…
Nakon Podrum benda, sljedio je nastup grupe „Progrise“ iz Zagreba, koja je oduševila sve nazočne svojim interpretacijama poznatih roc'k stvari.
Slijedio je zatim nastup Ante Skelina, i klape „Čikola“.

Voditeljica programa, Matilda Jelčić Stojaković, u nekoliko je navrata ponovila imena svih donatora te ukupan iznos prikupljenih sredstava, ali i broj prodanih listića tombole.

Listići za tombolu prodavali su se i za nas same nevjerojatnom brzinom, i na naše oduševljenje prodano je (po cijeni od 50 kuna/listić) svih 500 listića tombole!

Iskreno, ne sjećam se kad je zadnji put održana tombola u Promini, tako da je bilo zanimljivo pratiti sa bine publiku koja u tišini ravnoj onoj u školskim učionicama iščekuje svaki novi broj.

Za izvlačenje brojeva pomoću „profesionalne dječje tombole“ bio sam zadužen ja osobno, a nadzor je bio Toni Cota.
Matilda je sve nazočne obavještavala o izvučenim brojevima, a Dražan Dizdar i „Slavonac“ (Marinko Jakšić prominski zet), uredno su unosili brojeve u računalo, te su isti odmah prikazivani i na video zidu na listi za provjeru izvučenih brojeva.

Nakon desetak minuta u publici se podigla ruka….nažalost….bila je to lažna uzbuna….
Ali uskoro je iz publike došao tko bi drugi nego moj zet….Već sam pomislio sada sam gotov…sad će ljudi reći da je sve namješteno….Kad ono „srića“…ima je samo cinkvinu i dobio paket kvalitetno vina maraštine koju je donirao prominski vinar Stipe Knežević.

I tako smo još neko vrijeme izvlačili brojeve, a onda smo u publici primjetili komešanje…a radosno lice Željke Škarice govorilo je da je upravo ona vlasnica listića koji je dobio tombolu.
Nakon temeljite provjere svih brojeva na listiću, Toni Cota (komisija) je potvrdio da su svi brojevi na listiću izvučeni, i da glavnu nagradu, živo janje dobiva Željka Škarica.

Ali, Željka je u dogovoru sa svojom obitelji, odlučila janje staviti na aukciju i sav prikupljeni novac donirati za Milu i Josipa!
Krenula je aukcija koju je vodio Ante Skelin…a cijena janjeta je od početnih 400,00 kuna….za desetak minuta došla do visokih 3000,00 kuna koje je donirao Mario Juric u ime KUU Promina.

Obitelj Mirka Validžića (vlasnika jedinog eko-stada u Promini) uključila se u humanitarnu akciju donacijom jednog jarića, koji je također ponuđen na aukciju.
Licitacija je krenula sa 400 kuna, i došla na 500,00 kuna ili 600 kuna, i u tom trenutku je počela padati kiša… te se licitacija trebala nastaviti u kafiću….
Nažalost, licitacija nije nastavljena…i to je janje ostalo „u zraku“, s tim da je „ekipa“ koja je nudila 500 kuna, kao i „ekipa“ koja je ponudila 600 kuna spremna platiti spomenuti iznos za janje.
Dok su moje kolege iz benda i ekipa Progrisa spremali instrumente kako bi ih zaštitili od kiše…ja i moja supruga, zajedno sa Matildom J.S., te članovima obitelji za koje smo prikupljali novac Markom Čulinom i Adisom Čveljom, prebrojili smo prikupljeni novac, te ustanovili sljedeće:

-U kasici od tombole izbrojili smo ukupno 26,560,00 kuna+50€, (od čega je 1550,00 kuna prikupljeno prodajom 31-og turističkog vodiča „Promina“).
-Tom iznosu dodali smo 2,000 kuna koje je donirao fra Šime
-Zatim smo dodali i 400€ koje je za janje na aukciji dao Mario Juric, u ime KUU Promina
-Dvoje Prominjaca doniralo nam je još po 50€, ukupno 100€
-Vlasniku kafića tokom večeri gosti su dali nekoliko svojih priloga, što je u konačnici iznosilo 1900 kuna.

Kad se slože samo brojke imamo:

26,560,00kn+50€+2,000,00kn +400€+100€+1,900,00kn
=30,460,00kn+550€
=30,460,00kn+4070,00kn
=34,530kn

Kad se 34,530kn podjeli sa 2, dobijemo 17,265kn.

Eto, navedena sredstva prikupljena u ovoj akciji u dogovoru s članovima obitelji, jutros su (14.09.2009) u Splitskoj banci u Kninu položena na sljedeće račune:

Za Milu Čvelju, broj žiro- računa: 2330003-3243204826, na ime Miline sestre- Dijana Gotić.

Za Josipa Čulinu, broj žiro- računa: 2330003-3140978564, na ime Josipova oca- Ivan Čulina.

(….a na iste račune i svi ostali zainteresirani mogu uplatiti sredstva, kako bi oporavak naših prijatelja bio još brži….)

Kao što sam se u ime organizatora zahvalio na kraju humanitarnog koncerta, zahvaljujem se i ovim putem:

-Ekipi sa facebook-a koja je cijelo vrijeme promovirala ovu humanitarnu akciju
-Uredništvu web stranice „Uputnica.com“ koja je najavila na svojim stranicama humanitarni događaj u Promini
-Uredništvu Radio Drniša koje je odmah medijski popratilo i svakodnevno po nekoliko puta najavljivalo humanitarnu akciju za pomoć Mili i Josipu.
-Posebna zahvala ide i Matildi Jelčić Stojaković, novinarki Radio Drniša koja nam je olakšala taj „put do etera“, te napisala članak za Slobodnu Dlmaciju , ali i jako lijepo vodila cijeli program za vrijeme trajanja humanitarne akcije
-Kad je Podrum bend u pitanju, tu je Dražan Dizdar odradio najveći posao u pripremi listića tombole…plakata…javljanja uživo za Radio Knin….dovođenju grupe „Progrise“…i još jako puno toga….ali ni doprinos Kršimira Petrovića i Tonog Cote nije mali, jer su i oni dosta toga odradili „u sjeni“…ali i na bini!
-Zahvala ide i odličnim momcima „Progrise-a“, koje će mo nadam se još koji puta poslušati u Promini!
-Naravno, zahvala i Anti Skelini, koji se odmah priključio i podržao akciju…te aktivno tražio donatore…..kao i zahvala članovima klape „Čikola“.
-Veliki posao u pripremi bine, spize za goste….koordinaciji u samoj organizaciji događaja odradio je Hrćo, vlasnik kafića „Kula“, te zahvala ide i njemu i osoblju kafića….

Cijela ova ekipa učinila je sve da do humanitarnog koncerta dođe, ali svega toga ne bi bilo da niste došli Vi…Iz cijele Promine, Drniša, Knina, Siverića, Unešića….gotovo cijele Zagore…., da niste podržala ovu akciju…
Zato najveća zahvala i pohvala ide svima vama koji ste pokazali…koji ste dokazali da još ima dobrih ljudi, da ima humanista, da ima prijatelja!


Nadam se da nisam propustio nekome se zahvaliti, a ako kojim slučajem ipak jesam, unaprijed se ispričavam, a Mili i Josipu želim što skorije ozdravljenje, a njihovim obiteljima snage da izdrže ove vjerojatno najteže dane, bolje rečeno mjesece u životu.

E da...skoro zaboravih nešto vrlo važno!

Zamoljen sam od strane obitelji Mile Čvelje i Josipa Čuline, da Vam se svima i u njihovo ime zahvalim. Oni su jednostavno ostali bez riječi na cijeli ovaj događaj, na toliku humanost i podršku koju ste im svojim dolaskom pružili.
Ali ostali su iznenađeni i velikim iznosom sredstava koji je u tako malo vremena prikupljena, koja ste za Milu i Josipa izdvojili.



Nekoliko fotografija sa samog događaja i kopije uplatnica ….možete pogledati pod linkom:

http://s112.photobucket.com/albums/n187/prominac/Promina%20blog%202009/Humanitarna%20akcija%20za%20Milu%20i%20Josipa/

Matilada J.S napisala je na web stranici Radio Drniša također članak na ovu temu, te ga možete pročitati pod linkom:
http://www.radiodrnis.hr/jm/index.php?option=com_content&view=article&id=238:za-milu-i-josipa-dobri-ljudi-donirali-preko-65-tisua-kuna&catid=1:novosti

Photobucket

Oznake: Suđenje, Život u Promini

- 22:00 - Komentiraj post (3) - Link posta

srijeda, 09.09.2009.

Mala Gospa u Promini

Kako je jučer bilo kod Gospe Čatrnjske, neću vam opisivati riječima…ali zato možete pogledati djelić fotografija pod linkom:

http://s112.photobucket.com/albums/n187/prominac/Promina%20blog%202009/Mala%20Gospa%20Lukar%202009/

Oznake: Gospa Čatrnjska

- 22:59 - Komentiraj post (5) - Link posta

nedjelja, 06.09.2009.

Budite i Vi Milin i Josipov prijatelj

Moj predzadnji post nosi naslov „Postanite i vi Milin prijatelj...“
Na pisanje posta potakao me članak objavljen na web stranici radio Drniša, koji je sastavni dio spomenutog posta.

Premda je post ostao bez komentara, ipak je izazvao reakciju, i malo tko je na ovu temu ostao ravnodušan.

Razgovarajući sa prijateljima iz „Podrum banda“, došli smo na ideju da bi bilo dobro odazvati se ovoj akciji, te napraviti jedan humanitarni koncert, od kojeg bi ostvareni prihod uplatiti na račun Miline sestre.

Ideju smo prezentirali i Hrći, vlasniku kafića Kula, jer je njegov prostor najbolji u Oklaju za realizaciju jedne ovakve ideje.

Hrćo je pozdravio ideju, te je predložio da se humanitarna akcija proširi i na pomoć Josipu Čulini, četrnaestogodišnjem mladiću koji se također oporavlja od teške prometne nesreće.

Ovim putem vam najavljujem:

* * *
U subotu, 12.09.2009. u 20:30 sati u Oklaju,

Podrum band i Caffe bar "Kula" organiziraju humanitarnu akciju pod nazivom:

„Budite i Vi Milin i Josipov prijatelj“

kojoj je cilj prikupiti sredstva za pomoć u liječenju i rehabilitaciji
Mile Čvelje i Josipa Čuline.

U okviru ove akcije održat će se humanitarni koncert na kojem nastupaju:

"Podrum band"
Grupa „Progrise“
Klapa „Bilice“
Ante Skelin i Klapa „Čikola“

te tombola čiji će prihod u cijelosti biti namijenjen za liječenje i rehabilitaciju
Mile Čvelje i Josipa Čuline.

Svojim dolaskom dajte potporu našim prijateljima i pomognite njihovim bližnjima da im osiguraju što kvalitetnije liječenje i rehabilitaciju.

Veselimo se Vašem dolasku !

Podrum Band i Caffe bar „Kula“

* * *


Cijeli događaj, trebala bi voditi Matilda Jelčić Stojaković, novinarka i spikerica „Radio Drniša“.

Grupa „Progrise“, je mladi bend iz Zagreba, koji se rado odazvao našem pozivu.

Ante Skelin, također nam je dosta pomogao, te uz njegovu pomoć u Prominu stiže i klapa „Bilice“ i klapa „Čikola“.

Hrćo se pobrinuo za sponzore tombole, a bogate nagrade neka za sada ostanu tajna….

Sredstva prikupljena ovom humanitarnom akcijom, bit će uplaćena u jednakim iznosima na žiro račune Mile i Josipa.


Nadam se da ćemo ovom humanitarnom akcijom pomoći obiteljima Mile i Josipa, te im olakšati barem malo situaciju u kojoj se sada nalaze.

Zahvaljujemo se svima koji će se odazvati ovom humanitarnom događaju, te ponavljam riječi koje naglašavaju začetnici ideje pomoći Mili Čvelji, novinari radio Drniša i Milini prijatelji:

„Budite čovjek- budite humanist-budite prijatelj“


Budite i Vi Milin i Josipov prijatelj


Nadopuna posta 08.09.2009.
Zahvaljujem se svima koji su se uključili u promociju humanitarne akcije i to:

-Cijeloj ekipi sa facebook-a, koja neumorno iz dana u dan najavljuje humanitarni koncert;

-Uredništvu web stranice www.uputnica.com koje je najavilo ovaj događaj kao jedan od zanimljivijih kulturnih događanja koja nam predstoje u ovom tjednu u našoj Šibensko-kninskoj županiji;

-Uredništvu „Radio Drniša“ koji je medijski pokrovitelj humanitarne akcije, jer su ponavljam još jednom i nas same (Podrum band i Hrću) ponukali da pomognemo Mili i Josipu;

-Zahvaljujem se i fra Šimi Nimcu, jer je pozvao sve vjernike na kraju mise za Malu Gospu-u Gospi Čatrnjskoj, da podrže humanitarni događaj te da dođu u subotu 12.09.2009-te u što većem broju u Oklaj.

Cilj ove akcije je prikupiti što više novca kako bi materijalno pomogli našim nastradalim momcima i njihovim obiteljima da prebrode ovo za njih vjerojatno najteže vrijeme u životu….

Ali, bitna je i poruka da još ima ljudi koji su spremni pomoći svom prijatelju, susjedu, poznaniku onda kad je najteže…
Bitno je da Milini brat i sestre…. Josipova obitelj…sva njihova najbliža rodbina znaju da mi na njih nismo zaboravili, da suosjećamo s njima…da nisu sami.

Vidimo se u subotu u Oklaju!




Nadopuna posta 11.09.2009.

Zadnjih dana stiglo mi je dosta upita vezanih za broj žiro računa na koji se mogu uplatiti sredstva za Josipa Čulinu.

Evo brojeva računa na koje možete uplatiti svoje priloge i za Milu i za Josipa:

Za Milu Čvelju, broj žiro- računa: 2330003-3243204826, na ime Miline sestre- Dijana Gotić.

Za Josipa Čulinu, broj žiro- računa: 2330003-3140978564, na ime Josipova oca- Ivan Čulina.

Inače, prema provjerenim, ali ipak „neslužbenim“ informacijama….sutra nam u Oklaj stižu i Milini suigrači iz NK „Zagora“…

Humanitarnoj akciji se priključuje Jurica Botić, donedavni nastavnik iz geografije u OŠ Oklaj…koji je zajedno sa prošlogodišnjim osmašima (od kojih je jedan i Josip Čulina)….autor turističkog vodiča „Promina“…
Nakon što je dosadašnja prodaja turistički vodiča pokrila trošak njegove izrade, ostao je „višak“ novca koji će profesor Jurica Botić predati Josipovoj obitelji.
Osim toga, sutra će svi koji dođu na humanitarni događaj moći kupiti preostale, neprodane turističke vodiče Promine, te će i taj novac biti doniran kao prilog humanitarnoj akciji.

Zahvaljujem se još jednom svima koji nam se priključuju u organizaciji humanitarne akcije, i vidimo se sutra u Oklaju!


Oznake: Život u Promini, Suđenje

- 20:03 - Komentiraj post (4) - Link posta

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>






Promina blog
  • LL

Opis bloga

  • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
    Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
    S. Sarić

    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

    Gdje je Promina?

    Galerija promina.blog.hr


    Fotografije generacija iz škole:
    Stare slike Promine






    Video snimke:


































    Projekti čiju realizaciju očekujemo:









    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


Općina Promina









  • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


.....

  • ......
    .......



    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine








    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»





    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»



    E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
    promina.blog.hr@gmail.com


    Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2023. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić