_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

utorak, 31.03.2009.

Biskup mons. Ante Ivas u pastoralnom posjetu Promini

Očekivao sam na web stranici Šibenske biskupije pronaći informaciju/najavu za sutrašnji pastoralni pohod Promini-biskupa mons Ante Ivasa, te metodom copy/paste napraviti post na tu temu….
Na svu sreću, dobio sam sljedeće priopćenje za javnost iz OŠ A. Mihanovića Petropoljskog, Drniš od Anite Cota, prof. i dipl. bibliotekar, a odnosi se na sutrašnje svečano otvaranje školske knjižnice u Područnoj osnovnoj školi u Oklaju.Evo priopćenja u cijelosti:

Poštovani,

nakon višemjesečnog pripremanja, sutra se (01.04.2009.) svečano otvara suvremena školska knjižnica u Područnoj osnovnoj školi u Oklaju.
Program rada ove knjižnice namijenjen je učenicima, učiteljima, roditeljima, ali i svim drugim korisnicima u zajednici. Provodi ga stručna osoba koja posjeduje vještine i znanja o svrsishodnoj i kvalitetnoj uporabi informacija, Marina Čalić prof. i dipl. bibliotekar.
Fond od 1400 knjiga, školskoj knjižnici u Oklaju, poklanja Poglavarstvo općine Promina, a ostatak, od ukupno 3280 jedinica knjižne građe, prikupljeno je donacijama raznih nakladnika, akcijom prikupljanja knjiga građana grada Zagreba (svibanj, 2008. – donacija gradu Kninu) i drugim donacijama.

Osobita nam je čast što je u pastoralnom pohodu našoj župi šibenski biskup mons. Ante Ivas koji će blagosloviti novootvoreno informacijsko, medijsko i komunikacijsko središte škole.

Naš je cilj omogućiti učenicima razumijevanje i uporabu informacija, ne samo iz klasičnih
izvora znanja, već i onih posredovanih suvremenom tehnologijom da postanu svjesni svojih informacijskih i čitalačkih potreba.
U današnjem je društvu informacijska pismenost jedna od važnih sastavnica čovjekove pismenosti uopće i nikako ne smijemo dopustiti da djeca u seoskim sredinama ostanu izvan aktivnosti uključivanja u društvo znanja. Stoga je nužno oformiti slična središta i u drugim područnim školama.

Anita Cota, prof. i dipl. bibliotekar
OŠ A. Mihanovića Petropoljskog, Drniš


Osim posjeta školi, za sutra se planira posjet Biskupa „Metal-sint-u“, hidroelektrani Miljacka…..i još dosta toga….

O svemu više u jednom od sljedećih postova….

Oznake: Školstvo u Promini, religija

- 13:42 - Komentiraj post (6) - Link posta

<< Arhiva >>


Promina blog
 • LL

Opis bloga

 • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
  Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
  S. Sarić

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


  Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

  Gdje je Promina?

  Galerija promina.blog.hr


  Fotografije generacija iz škole:
  Stare slike Promine


  Video snimke:


  Projekti čiju realizaciju očekujemo:

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


 

Općina Promina

 • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»

.....

 • .......

  ......

  http://adria.fesb.hr/Drniš

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


  Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine
  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»  E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
  promina.blog.hr@gmail.com


  Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2016. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić