_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

četvrtak, 05.03.2009.

Oporba traži smjenu načelnika Paula Cote

Jučer sam saznao da se u Oklaju za danas 05.03.2009 planira konferencija za tisak najjače, i jednine oprbene stranke u Promini- HDZ-a.
Razlog pozivanja novinara HTV-a, i raznih dnevnih novina, krije se u ne poštivanja Statuta općine Promina od strane načelnika općine-Paula Cote, i predsjednika Općinskog vijeća Promine-Krste Radasa.
Nepoštivanje statuta očituje se u tomu, što obojica navedenih nisu udovoljili zahtjevu oporbene stranke starom više od mjesec dana.
Tada su oporbenjaci od predsjednika Općinskog vijeća Krste Radasa, zatražili sazivanje hitne sjednice na temu izglasavanja nepovjerenja načelnika, jer nisu zadovoljni njegovim dosadašnjim rezultatima rada.

Saznao sam u "neslužbenom" razgovoru s Krstom Radasom (predsjednikom Općinskog vijeća), da je njegov osnovni motiv ne sazivanja sjednice Općinskog vijeća motiviran isključivo štednjom općinskog novca, jer svaka sjednica košta Općinu minimalno šest do sedam tisuća kuna.
Razlozi koji su navedeni u zahtjevu, kao I činjenica da oporba ima 5 od 11 “ruku”, činilo mu se dovoljnim da “sačeka” sa sjednicom…..

Na portalu Novog tjednika možete pročitati:
Link:
http://novi-tjednik.hr/politika/politika/833-promina-hdz-trai-smjenu-cote.html

“Obzirom da predsjednik Vijeća sjednicu nije sazvao u roku od 15 dana od podnošenja zahtjeva, to je bio dužan u istom narednom roku učiniti načelnik. Međutim i Cota se, navode dalje, oglušio na ovaj zahtjev, te su HDZ-ovi vijećnici čitav slučaj prijavili Antonu Palariću, iz Središnjeg državnog ureda od kojega zahtijevaju daljnje postupanje”.

Načelnik na sve ovo odgovara:
“Pitam se jesu li moju smjenu zatražili jer sam zaustavio dovoženje opasnog otpada, spriječio širenje kamenoloma, izradio konačni prijedlog prostornog plana, osnovao DVD, uveo red u djelovanje Općine i smanjio izdatke mobitela i goriva, jer sam počeo naplaćivati godinama nenaplaćene koncesijske naknade kamenolomima……”

Bilo bi zanimljivo kad bi sad Prominci pod ovim postom argumentirano iznijeli svoje mišljenje o ovom slučaju, odnosno o opravdanosti/neopravdanosti traženja smjene Načenika Paula Cote.


(Fotografija na početku posta prikazuje općinske vijećnike HDZ-a 2005 godine)


Nadopuna posta....

Naknadno sam pronašao članak Davorke Blažević pod naslovom:
Promina: pet vijećnika traži (novog) načelnika, koji možete pročitati pod linkom:
http://www.slobodnadalmacija.hr/Šibenik/tabid/74/articleType/ArticleView/articleId/44769/Default.aspx
Taj je članak konkretniji kad su u pitanju razlozi za smjenu načelnika Paula Cote.

Krenimo redom «kroz» spomenuti članak

«Pozivajući se na Zakon o lokalnoj samoupravi te Statut općine, prijedlog za smjenu Cote potpisali su Denis Bronić, Željko i Pavao Džapo, Mario Jurić i Željko Tošić još 2. veljače ove godine”

Sjećate se kad je na blogu bila riječ o opasnom otpadu u Čveljića Docu, kad sam napisao citiram:

“Spomenuti Prominci kako sad stvari stoje neće izraziti potporu Načelniku Paulu Coti da se otpad odveze, nego potporu Željku Džapi čovjeku koji je otpad dovezao i treba ga odvesti…”
U kojem je to kontekstu napisano, najbolje je da zaključite iza spomenutog posta pod linkom:
http://promina.blog.hr/2009/01/1625857300/zasto-prominci-sute-o-opasnom-otpadu.html


Vratimo se opet na članak Slobodne Dalmacije:

“Sve je to samo zato da bi načelnik opravdao potpuni nerad u proteklih 210 dana koliko upravlja općinom”, uzvraćaju, dodajući kako su izmišljene teme i one o otpadu i nezakonitoj eksploataciji kamenoloma u Promini.

Kad smo kod otpada, evo odlomka iz te priče:

“Inspekcija zaštite okoliša prati postupak od donošenja rješenja do njegovog izvršenja.
Tvrtka Viatoni d.o.o. izvijestila je inspekciju dopisom od 15. prosinca 2008. da je stupila u kontakt s tvrtkama koje su u mogućnosti izvesti traženi zahvat te da će otpad putem ovlaštene osobe biti zbrinut u prvom slobodnom terminu ili konkretnije u periodu od 12. do 22. siječnja 2009.
Tvrtka Viatoni d.o.o. sama je u dopisu navela da svjesna svoje pogreške nije izjavila žalbu na rješenje inspekcije.
Inspekcija će nastaviti s nadzorom sve dok lokacija ne bude očišćenja od otpada”.

Tvrtka Viatoni d.o.o. vlasništvo je Željka Džape, jednog od vijećnika koji traže smjenu Načelnika.
Cijeli post pročitajte pod linkom:
http://promina.blog.hr/2009/01/1625852339/opasni-otpad-i-dalje-u-promini.html


Kad smo kod kamenolom, evo odlomaka I iz te priče:

“Iz navedenog, lako se može zaključiti da smo bez javne rasprave, I mimo “Prostornog plana” kako Općine, tako Županije, dobili dva nova istražna polja za buduće kamenolome ukupne površine 30,6 hektara.
Zanimljivo je uočiti kako je dokument iz kojeg citiram pojedine ulomke nastao 31.12.2007. godine, a firma EKO KAMEN I MINERALI d.o.o. Zagreb, rješenje posjeduje od 2008. godine?
Isto tako GIRK KALUN d.d., Drniš, posjeduje riješenje za istražne radove od 2004, a Prostorni plan kako Općine tako ni Županije ne spominje isti niti 2006. godine, pa ni danas?

Priča o kamenolomima je pričino duga, pa Vam savjetujem da je pročitate I na temelju svega navedenog donesete svoj zaključak…Post je pod linkom:
http://promina.blog.hr/2008/10/1625454998/kamenoloma-nikad-dosta.html

Vratimo se opet članku Slobodne Dalmacije:

“Umjesto da se bavi time, mogao je poentirati na vodovodu Marasovine-Matasi-Zelići, sanaciji divljih odlagališta i cesti Čitluk-Mratovo-Bogatići, projektima ukupne vrijednosti 7,5 milijuna kuna, koje je pripremio prethodni, HDZ-ov načelnik Žarko Duvančić”,


Kad smo kod vodovoda za Marasovine, Matase I Zeliće.... Malo je čudno da bi novi načelnik trebao "poentirati" na vodovodu za koji je Župan dobio informaciju još prije dvije godine da je taj projekt završen-da Matasani imaju vodu?!
Mislim da bi se autorica Davorka Blažević oduševila kad bi vidjela dopis predstavnika EU općini Promina I Šibenko-kninskoj županiji u kojem se navodi kako će blokirati sve projekte u Šibensko-kninskoj županiji ako se ovaj vodovod konačno ne završi.
U dopisu doslovno piše kako Drniš I Knin neće dobiti sredstva iz EU fondova za svoje projekte, do završetka ovih radova….
O kojim se projektima radi, najbolje govori jedan citat I SD:
Knin i Drniš – 17 milijuna!
Knin i Drniš spremno čekaju raspisivanje novog natječaja za novac iz europskih fondova. Ta dva grada namjeravaju nominirati svoj projekt težak čak 17 milijuna eura. Riječ je o projektu poboljšanja vodoopskrbe i izgradnje sustava za pročišćavanje otpadnih voda.

Inače, problem ovog vodovoda uskoro bi se trebao početi riješavati, ali zanimljiva je I politička pozadina za koju sam čuo nedavno, a može I ne mora biti istinita:
Kninski lobi, “gura” svojim vezama da se konačno riješi problem ovog vodovoda, dok Drniški lobi koji želi “usporiti” Dželaliju, koči kako bi imali dobre argumente za sljedeće izbore…
Uglavnom, ništa od potpisivanja novih ugovora dok moja baba Luca u Matasima ne dobije ovdu!


Vratimo se I cesti za Bogatiće…
Ta cesta se prvi puta spominje 10. studeni, 2005, u Drnišu na:
“Sastanak radne grupe za identifikaciju projekata, Drniš
Predmet: identifikacija razvojnih projekata i prioriteta razvoja županije”
Od tada se spominje bezbroj puta, a najčešće kao I sada, pred same izbore.
Još je tada bivši načelnik Žarko Duvančić rekao:
“Vrijednost projekta je 4,8 mil. kuna, a projektna dokumentacija će biti pripremljena
za 2 tjedna”.

Od tada je prošlo tri godine, a na dokumentaciji se još radi…..
Zadnja informacija je da od ceste neće biti ništa, jer nosi oznaku lokalna (L), a ne nerazvrstana, te se zbog toga ne može financirati iz EIB-2 fonda.
Da se ne ponavljam, o toj temi možete pročitati pod linkom:
http://promina.blog.hr/2009/02/1625920163/nista-od-ceste-citlukbogatici.html

Eto, sada konačno znamo sve razloge za smjenu načelnika Paula Cote…..Oznake: općina promina

- 18:09 - Komentiraj post (9) - Link posta

<< Arhiva >>


Promina blog
 • LL

Opis bloga

 • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
  Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
  S. Sarić

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


  Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

  Gdje je Promina?

  Galerija promina.blog.hr


  Fotografije generacija iz škole:
  Stare slike Promine


  Video snimke:


  Projekti čiju realizaciju očekujemo:

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


 

Općina Promina

 • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»

.....

 • .......

  ......

  http://adria.fesb.hr/Drniš

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


  Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine
  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»  E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
  promina.blog.hr@gmail.com


  Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2016. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić