_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

utorak, 01.04.2008.

U Promini otvoren Dom za 95 starijih I nemoćnih osoba

Davnosagrađeni Dom za starije i nemoćne osobe otvoren je danas (01.04.2008.) u Oklaju, čime je omogućeno da se 95 korisnika po stare dane vrati u Prominu.
Novi objekt može primiti 108 korisnika, te s njima radi 33 zaposlenika, a prema riječima ravnateljice Željke Marinković, nužno je zaposliti još sedam djelatnica. Ministarstvo zdravstva u obnovu i opremanje zgrade investiralo je 25 milijuna kuna.

Uvjeti za rad i boravak korisnika su odlični, s tim da treba napomenuti kako smo od 1999.godine radili na otvaranju Doma u Oklaju.

Ovdje možemo pružati usluge dnevnog boravka, kućne njege i radne terapije, a imamo uređenu blagovaonicu, kuhinju i sve prateće sadržaje”, rekla je ravnateljica, pojašnjavajući kako će cijene ostati iste, dvije tisuće kuna za jednokrevetne i 1.950 kuna za dvokrevetne sobe, uz dodatak za njegu nepokretnih i polupokretnih osoba.

Korisnici doma izrazili su zadovoljstvo i uvjetima u objektu, i činjenicom što će biti smješteni u Promini. “Zgrada je prekrasna i drago mi je što ću se nakon 14 godina boravka u drugim domovima vratiti u Prominu”, rekla je 72-godišnja Mira Mirkova, dok je tri godine starija Zlata Šerićeva iz Vučipolja navela kako će nakon godinu i pol dana boravka u Šibeniku ubuduće živjeti u prekrasnom oklajskom domu.

Na prigodnoj je svečanosti dom otvorio ministar poljoprivrede Patar Čobanković.
Ova je ustanova u Oklaju osnovana 2002. godine, a njenom otvaranju prethodili su dugogodišnji veliki napori kako lokalnih tako I svih ostalih nadležnih institucija.

Autor: D. KORPAR
Izvor: Glas Jasenovine


Eto konačno je I ovaj prominski problem nakon skoro sedam godina čekanja riješen.

Oznake: Dom za starije i nemoćne osobe u Oklaju, humor

- 12:07 - Komentiraj post (5) - Link posta

<< Arhiva >>


Promina blog
 • LL

Opis bloga

 • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
  Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
  S. Sarić

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


  Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

  Gdje je Promina?

  Galerija promina.blog.hr


  Fotografije generacija iz škole:
  Stare slike Promine


  Video snimke:


  Projekti čiju realizaciju očekujemo:

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


Općina Promina

 • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


.....

 • ......
  .......  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


  Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine
  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»  E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
  promina.blog.hr@gmail.com


  Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2023. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić