_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

nedjelja, 22.07.2007.

Prominci protiv pretovarne stanice za smeće u Promini

Jučer je u Promini u OŠ Oklaj održana javna tribina na kojoj su čelnici Općine Promina zainteresiranim građanima objasnili svoje planove u svezi "Pretovarne stanice za smeće" na našem području.
Nažaolst osobno nisam prisustvovao skupu jer sam cijeli dan radio, ali sam ipak došao do nekih informacija.

Samoj tribini nazočilo je pedesetak mještana Promine koji su sa zanimanjem popratili izlaganje Načelnika Žarka Duvančića i Željka Džape.
Sam projekt trebao se prikazati pomoću video projektora, ali je on zakazao, pa je sve ostalo na pokazivanju fotografija "iz ruke" onima koje to zanima.

Svi nazočni jednoglasno su bili protiv smještaja pretovarne stanice u Promini, jer bi njeno otvaranje ujedno bilo velika prepreka budućem razvoju seoskog turizma.

Sama pretovarna stanica bila bi smješte negdje ispod Manojla u Razvođu, a u nju bi se dovozilo smeće iz Knina, Kistanja i Drniša.
Zaposlilo bi se 5-6 radnika, a dva kamiona bi nakon što se napune kontejneri od sto kubika otpada, iste prevozili u centara zbrinjavanja otpada u Šibensko-kninskoj županiji.
Razlog smještaja pretovarne stanice u Promini je to što je ona u samom središtu zaleđa županije, pa bi tako troškovi dovoza i odvoza otpada bili najmanji.

Zanimljive su i neke izjave čelnika Općine izrečene na tribini:

Načelnik Općine Promina Žare Duvančić kaže: "Ako su Prominci protiv gradnje pretovarne stanice. njihovo mišljenje će se poštivati, i ona se neće graditi!"

Živi bili, pa vidili...

Željko Džapo član Općinskog poglavarstva (ako se ne varam) kaže sljedeće:"Ja sam protiv pretovarne stanice..... ali kad bi ona bila na našem području, onda bi je mi mogli kontrolirati".

Također je naveo i to da kroz Prominu uskoro prolazi i magistralni plinovod ( o čemu sam već pisao na blogu) pa bi se možda jednog dana na poziciji pretovarne stanice mogla sagraditi i spalionica otpada.


Šta će iz svega toga u buduće biti, vidjet ćemo uskoro.

Sumnjam da je ova javna tribina bila slučajna, premda je bila (možda namjerno) jako loše oglašena.
Vjerujem da sa cjelom pričom ima dosta poveznica i "Varaždinsko smeće" koje je trebalo biti dopremljeno na Malu Prominu, odlagalište otpada na samoj granici općina Promina i Biskupija.


Još nisam popravio (kupio novo) računalo, pa se ne mogu svakodnevno spajati na Blog i pisati nove postove, ali je se nadam da ću uskoro riješiti problem.

Do sljedećeg posta,

Pozdrav iz sparne Promine,

Živili,

Oznake: općina promina, Pretovarna stanica Mala Promina

- 22:38 - Komentiraj post (4) - Link posta

<< Arhiva >>






Promina blog
  • LL

Opis bloga

  • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
    Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
    S. Sarić

    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

    Gdje je Promina?

    Galerija promina.blog.hr


    Fotografije generacija iz škole:
    Stare slike Promine






    Video snimke:


































    Projekti čiju realizaciju očekujemo:









    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


Općina Promina









  • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


.....

  • ......
    .......



    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine








    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»





    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»



    E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
    promina.blog.hr@gmail.com


    Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2023. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić