_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

subota, 08.04.2006.

Peticijom protiv teških kamiona?

Danas sam pročitao u Šebenskom listu (Broj: 2205 - 07.04.2006.) članak u kojem se spominju "Teški i prekrcani kamioni koji brzom vožnjom ‘luduju’ Drnišom i nesavjesni vozači koji se ne pridržavaju propisanih prometnih pravila izazivaju nemalo ogorčenje Drnišana".
Također se kaže:"Koliko je ogorčenje Drnišana svjedoči i nedavno potpisivanje peticije koja, nažalost, nije rezultirala uspjehom i nekim većim pomacima u vezi sa zabranom prometovanja kamiona kroz samo središte grada, ali je njena provedba bar doprla do “gluhih” koji su odgovorni za takvu prometnu situaciju".

Prije nešto više od mjesec dana razgovarao sam sa organizatorom spomenute peticije. Organizator nije iz Drniša nego iz Trbounja.
Do organizacije peticije nije došlo zbog kamiona koji "luduju" po cesti, nego zbog nečeg sasvim drugog.
Prije nekoliko mjeseci na samom ulazu u Drniš s Prominske strane-iz smjera Oklaja postavljeni su ležeći policajci.
Ništa nebi bilo sporno u njihovu postavljanju da ih u razmaku od oko dvjesto metara nije postavljeno preko 16 komada.
Možda nije sporan niti njihov broj koliko sam način na kako su postavljeni.
Ti ležeći policajci visoki su od 2,5 do 3 centimetra, a dužina im je samo desetak centimetara. Kad prijeđete preko njih u automobilu imate osjećaj kao da ste prešli preko daske, a "udarac" na ovjes se smanjuje tek ako doslovno stanete ispred ležećeg policajca i prijeđete sa "nula" km/h preko njih.

To je i bio povod za peticiju. Namjera je bila "ublažti" ležeće policajce, odnosno zahtjev da se naprave na isti način kao i na ostalim mjestama gdje su već postavljeni. Može se uzeti za primjer način na koji su postavljeni ležeći policajci kod OŠ u Drnišu, u Muću.....
Ako je bio cilj usporiti na ovaj način kamione, namjera im sigurno nije uspjela jer kamioni te ležeće policajce i ne osjete.

Još je nešto zanimljivo....

Pored osnovne škole u Oklaju se već dugi niz godina od strane roditelja djece vrše pritisci za ugradnju ležećih policajaca na cestu Oklaj-Drniš pored škole. Zanimljivo je da je odgovor uvijek isti: "Na županijsku cestu se nesmiju se ugrađivati ležeći policajci". Baš zanimljivo, pa zar i ovi Drniški "policajci" nisu na Županijskoj cesti?

Još je nešto zanimljivo.

Kako to da su ti ležeći policajci ugrađeni na samom ulazu u Drniš s Oklajske strane, a nisu recimo na pravcu Miljevci-Drniš, ili Siverić Drniš?
Kako to da nisu ugrađeni u Drniškoj Fenčevini pored sedam zgrada u kojima živi najveći broj stanovnika Drniša, najveći broj djece?

Možda je slučajno, a možda i nije da su oni postavljeni baš ispred kuće djelatnika poduzeća koje radi na održavanju županijkih cesta, a njegove kolege postavljaju "ležeće policajce".

Čovjek je sigurno imao dobre namjere, ali ti "ležeći policajci" toliko iritiraju vozače da oni radije silaze na makadamske puteve koji vode preko pazara u Drniš, nego da nastave dalje preko njih.

Cijeli članak pogledajte pod linkom.



- 17:36 - Komentiraj post (0) - Link posta

<< Arhiva >>






Promina blog
  • LL

Opis bloga

  • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
    Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
    S. Sarić

    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

    Gdje je Promina?

    Galerija promina.blog.hr


    Fotografije generacija iz škole:
    Stare slike Promine






    Video snimke:


































    Projekti čiju realizaciju očekujemo:









    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


Općina Promina









  • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


.....

  • ......
    .......



    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine








    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»





    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»



    E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
    promina.blog.hr@gmail.com


    Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2023. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić