< svibanj, 2021 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Svibanj 2022 (1)
Ožujak 2022 (1)
Siječanj 2022 (1)
Studeni 2021 (1)
Rujan 2021 (1)
Kolovoz 2021 (1)
Lipanj 2021 (2)
Svibanj 2021 (3)
Travanj 2021 (2)
Ožujak 2021 (4)
Veljača 2021 (13)
Siječanj 2021 (16)
Prosinac 2020 (1)
Studeni 2020 (1)
Listopad 2020 (1)
Rujan 2020 (1)
Kolovoz 2020 (1)
Srpanj 2020 (8)
Lipanj 2020 (4)
Travanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Lipanj 2019 (1)
Ožujak 2019 (1)
Siječanj 2019 (1)
Listopad 2018 (1)
Ožujak 2018 (1)
Travanj 2017 (1)
Veljača 2017 (1)
Siječanj 2017 (2)
Travanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (1)
Srpanj 2015 (2)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Rujan 2014 (1)
Srpanj 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (1)
Rujan 2013 (2)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (2)
Listopad 2012 (1)
Lipanj 2012 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
O autoru bloga:
Mladen Smud

Mjesto stanovanja Velika Gorica
Starost 70 godina
Otac četvero djece i djed pet unučica i dva unučića
Hobby - Go, drevna kineska igra
Duhom mlad, kao da se još ni rodio nije i često se pita: 'Jesam li uopće?'
Životna filozofija - jedinstvo svijeta po Gospodu
Životna snaga - ljubav (tako on to misli)
Godine su da se broje, a život nama je darovan
Ovaj blog otvorio je za dušu. Život mu je darovan i on ga s ljubavlju daruje djelima Gospodnjima po Gospodu.
Religiozan nije, ali vjeruje iskreno do viđenja uz hvalu za postojanje
U životu on ništa ne posjeduje, mada se ponešto i piše svijetom na njega
Zahvalan za život i darove po Njemu.
Na putu iz vječnosti u vječnost
Sve vas voli i one koji razumijete, a i one koji ne.
e-mail: mladen.smud@gmail.com

Čuka

Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
“Xportal.hr“/


javascript:%20void(0);

annaboni
Auroraisa
Bugenvilija-foto
Bugenvilija-text
danila1
deni(daniel
Dordora2
duliba
EuM
fra_gavun
Go-misaona igra
gogoo u prirodi
gustirna
hajjnezir
ima jedan svijet
kapi sreće
maslačkove zbirke
(Norra
OTISAK srca
preživjeti
promatram, razmišljam
rijeke žive vode, potecite, neka Duh se razlije...
sewen
Smotani
sven adam ewin - superfaca
... šok ...
Trill
Vatrene vijesti
Voljela sam umjetnika
Zagora

alba-istriana
anaris
kicker
mamablogerica
modrinaneba
novipocetak50
nutrina
proziran svijet
soba za utjehu
sv
tayana
tvrtkodolić
zlatnazitnapolja


Zanimljivo

Na rubu znanostiPosjetili ovaj blog od 06. 01. 2020.

Flag Counter

pri_Mladenu
29.05.2021., subota
Važno je ...

Što znači važno? Kome i zašto?
Bol voljenih je bol kao i bol onih drugih.
Kako nalaziti put ljubavi, radosti i sreće za sve?
I svinjče je drago biće, ali mnogi vole njegovo meso ne videći mu osobnost. Kao vrsta trebamo još mnogo naučiti i mijenjati se.
- 14:58 - Komentari (55) - Isprintaj - #
12.05.2021., srijeda
Djelujemo, bili toga svijesni ili ne

U svijetu i životu postoje odnosi sila što pokreću energije koje mijenjaju svijet i živote. Naše svijesti to uviđaju ili ne. Svijesni smo tek manjega dijela poticaja i manifestacija, koje nam utječu na živote. Pred nama je veliko područje spoznaja. Jesmo li svijesni toga?
Ono što nije osvješteno ne znači da i ne postoji. Naše svijesti su neka vrsta kopija stvarnosti; ne i stvarnost u kojoj jesmo. Takvi, kakvi jesmo, držimo se onoga što nam svijest predstavlja. Dobro je znati da to ipak nije sve. Ogromno toga nam nije znano, pa ni dostupno. Ipak, taj neznani i nedostupan dio djeluje na nas.
U okviru naših djelovanja sviješću pokrećemo i mnoge procese kojih nismo svijesni. Tek kada nam dođe 'povratni udarac', slutimo da postoje neosvještena područja. I u tome je moguće da nekritički ne prihvatimo neku vrstu odgovornosti. Često i zbog nekih interesa ignoriramo odgovornost.
Naukom nastojimo obuhvatiti odnose i procese. Naučne metode su sporije od uočavanja pojava koje nauka još nije objasnila. Veliko je područje predviđanja i naslučivanja u koje se naukom ne može uključiti. Ne postoji čvrsta točka za to, ili još nije nađena.
Istraživački umovi u nedostatku aktivnosti na neistraženim područjima nalaze sebe i u području zvanom 'alternativa'. Nauka ipak, po malo ulazi i u alternativu svojim metodama. Širi se područje poznatoga i spoznavanja. Dobra je komunikacija i natjecanje između istraživačkih institucija.
Nauka sama obara svoja postignuća kada se stvore uvjeti za 'otkrića' koja mijenjaju ranije spoznaje. Naša viđenja svijeta se mijenjaju, pa će vjerojatno tako biti i sa sadašnjima. Putu traženja Istine se ne vidi kraj. Pitanje je: 'Što bi krajem mogli smatrati?' Sa sadašnjim spoznajama ne znamo kako ćemo razmišljati i gledati, a i živjeti, u budućnosti.
Oni koji gledaju ispred vremena, često nemaju podršku nauke. Tako ih se obično trpa među alternativce. Mnoge grubo nazivaju šarlatanima i varalicama. Ovisi to o tome čime se i kako bave, te često i o raznim interesima.
Meni je bitno 'vidjeti' to što stvarno je. Za sada sam svijestan viđenja tek djelića toga. Ujedno sam svijestan, da sadašnjim načinom ne mogu 'vidjeti' sve. Uvijek postoji razlika subjekta i objekta, koja stvara otklon viđenoga od stvarnoga. Izgleda kao potreba da se postane promatrano. A tko sam i koje su mi moći? Svijestan sam i toga, da bi dizanjem 'svojih' moći dizao sebe, a time tek ne bi mogao bit 'i' objekt. 'Objekt' bi trebao ostati to što je. Pa kako onda?
Da, tko li sam? Tek kada sebe spoznam, moći ću bolje vidjeti; bolje činiti. Mogao bi mantrati i dizati privid moći i misliti kako sam jak. Sve što dođe i prođe, a svo vrijeme je tren u slici prošlosti koja blijedi. Pronaći treba sebe koji od uvijek i za uvijek jesam. Nije to 'moć'. To je Istina. Istina vječna! A čemu to viđenje?
Čišćenjem svijesti bivamo to što jesmo. Kako su nam tijela dom, za života ovdje, biti ćemo Istinom živi. Jedna duša u nebrojivo tijela. Mnogo je mogućih skretanja na nivou misli i svijesti. Priziv Istine čisti vidik.
Svijesno ili nesvijesno djelujemo. Pitanje je: 'Kako?'.
Prizivom Istine vidjeti ćemo jasnije. Iskrenim prizivom vidjeti ćemo to što jesmo; ona iskra kojom i Svemir nastade.
Često nas vode stanja i energije životnog slijeda nastala u mislima, sudovima, željama... Svi ti uzroci su nastajali prethodnim stanjima vremenom u nedogled. Za života i mi smo u tome slijedu sviješću, ma kakova ona bila. Pa i naš priziv Istine je u tome. Mnogo je procesa čijih posljedica nismo svijesni. Neke smo i osobno izazvali. Možemo li ih prepoznavati. Za to nam treba prepoznavanje stvarnosti; Istine. I nije Istina nešto čemu ćemo se dodvoravati. Prilaziti ćemo joj iskreno, otvorena srca. I bez fige u đepu.
Djelujemo, pa i nevidljivim energetskim poljima. Da bi osvjestili svoje djelovanje trebamo vidjeti to što je, bez umišljenih svojih želja, jer nam one zamagljuju vidik. Neka nam djelovanja budu na putu dobrote. Smanjimo boli i patnje. Otvorimo 'oči' i srca.
Dragi moji, svi smo činbenici našega Svemira... sretan
S ljubavlju ... Mladen ... wave
- 21:48 - Komentari (7) - Isprintaj - #
08.05.2021., subota
Vidiš li činbenike?

Učili su me da na istom mjestu u isto vrijeme može biti samo jedan predmet. Čuo sam, ali kakav jesam, ostavio sam otvorena vrata mogućim novim spoznajama. Na prvu sve je tu vrlo jasno i ne bi se sa nikim nadmetao dokazujući suprotno. Mogao bi mi razbiti nos kao dokaz i slavodobitno izjaviti: 'To je zato što šaka i nos ne mogu u isto vrijeme biti na istom mjestu.' On bi, na svoj način, bio u pravu. Ipak, po mome prebrzo i površno sudi.
Naša tjelesnost je samo jedna od naših predstava.
Pogledajmo malo pažljivije to naše tijelo u prostoru i vremenu. Vidjeti ćemo sklad nebrojenih procesa. Odemo li u sitnije činbenike, otkrivati ćemo novi svijet. Čitav je to mali svemir, jedno jedinstvo, u kojem sve međusobno surađuje.
A kako vidjeti to što je u našem tijelu? Stvari oko nas vidimo očima, možemo opipati, osjetiti njuhm, zvukom i ..... Sa unutarnjim djelovima tijela i procesima u njemu, na prvi je pogled sve drugačije. Svoju unutrašnjost ne vidimo, ne čujemo, ne možemo prstima opipati, omirisati .... Često sam se čudio kako to što mi tijelo čini ne vidim, a ono vani vidim. Nasatojao sam dokučiti tijelo, njegove procese, smislenost i svrhovitost te takovosti. Konačno, to sam 'ja'.
Inpresionira me to jedinstvo i suradnja procesa u tijelu. A kako sam to tako osvijestio, kad se to ne vidi? Naravno, ne ovako kao ovo oko mene Nije vid sve što mi čini predodžbu. Moje stanje visoke slabovidnosti upućuje me i na druga osjetila. I bez vida vidim, pa čak i šire nego samo vidom. Osjećao sam tu širinu i ranije, ali sada i radim njome.
Što se tiče unutrašnjosti tijela i dalje je ne vidim vidom, ali ostala su mi osjetila sada naglašenija. Otkrivam sve više neka, teže objašnjiva, osjetila. Nije lako predstaviti nešto što, oni kojima objašnjavaš, nije vidljivo. Ulazi se u područje 'nevidljivoga'. Oku nevidljivoga.
Osnova vida je svijetlost. A šro je to svijetlost?
Naučna istraživanja su predstavila dualnu prirodu svijetla. Svijetlost nosi energetsku karakteristiku izvora. Čini je skup svijetlosnih zraka. One nose informacije o njenom izvoru. Bez njih sve bi bio mrak. Slično je i slijepima, ali samo slično. Svijetlo svejedno dolazi do nas. Primamo energije koje svijetlost nosi, kao i sva zračenja i van vidljivoga spektra. Da, koža to osjeti, ali ako vidimo, to zanemarujemo.
Evo nas u svijetu vibracija; u svijetu energija. Sve 'zrači'. Naravno, i ono što se ne vidi. Ta zračenja nose informacije o izvoru. Postoje i još neka svojstva tijela. To su njihova energetska polja. I ona pulsiraju i šire informacije. Njih često osjećamo, ali ih nismo svijesni. Svaki naš organ ima svoje energetsko polje. I naše tijelo ima energetsko polje u kojem su i sva polja organa poput raznih harmonijskih činbenika.
Unutrašnje organe tijela možemo osjetiti dodirom susjednih dijelova tijela. Da bi to osvijestili treba nam volja i vježba. Uz to nam treba mir, blagost i dobrota. Tako ćemo najmanje ometati objektivnost. Možemo pristupiti svakom dijelu tijela svijesno, ali ... Da, da, uvijek ima taj ali. Ljudi smo. Važna je dobrota, kako nebi činilii nedobro. Sa svojim tijelom možemo razgovarati.
Siguran sam da vam postoje ljudi kraj kojih se osjećate lijepo, a i oni uz koje se ne osjećate dobro. Pogledajte to kroz energetska pollja. Preporučam da ne djelujete negativno. Mnogi nisu svijesni svojih energetskih polja. Možda ni vi. Dobrota je dar Božji. To vam je poput pulziranja polja Svemira. To polje određuje i vas; vaše polje. Kada djelujete ljubavlju potvrđujete polje koje čini sve, pa i vas u tome.
Puno toga je u razvoju vještine djelovanja. Budite vedri i djelujte dobrotom i ljubavlju. Time potvrđujemo život.
Neka vam zdravlja, ljubavi, dobrote i radosti ... sretan
Voli Vas ... Mladen ... wave
- 11:00 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>