LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Pitomača
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

31.10.2009., subota

Položeni vijenci na spomen obilježja i grobove poginulih hrvatskih branitelja

Izaslanstva sastavljena od predstavnika Općine Pitomača, MUP-a, HV-a, braniteljskih udruga i općinskih političkih stranaka, u petak, uoči blagdana Svih svetih, obišla su općinska groblja i spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, te položila cvijeće i zapalila svijeće, prisječajući se pri tome na žrtvu koju su ovi mladi ljudi dali za slobodu Republike Hrvatske.
Prilikom ovog obilaska, vijenac je položen i na grob Stjepana Sulimanca u Turnašici.

Polaganje vijenca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu kralja Tomislava u Pitomači održati će se u nedjelju prije Svete mise za poginule za Domovinu koja će biti služena u župnoj crkvi Svetog Vida u Pitomači.
Pitomača.hr

- 15:31 - Isprintaj - #

28.10.2009., srijeda

Šarena Pitomača


- 10:32 - Isprintaj - #

27.10.2009., utorak

Predstavljanje umjetnika iz Pitomače u Virju

fotoBegović


VIRJE - Dobra suradnja virovske i pitomačke Narodne knjižnice sinoć je dala priliku virovskoj književnoj i likovnoj publici da se u prostorijama svoje Narodne knjižnice uvjere da pitomačko područje ima nadarene mlade umjetnice.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, Virovcima su se predstavile mlade pjesnikinje Marija Petrović iz Staroga Graca i Martina Miholančan iz Otrovanca sa svojom zajedničkom zbirkom pjesama nazvanom 'Kap mladosti'. Usto, područje Pitomače umjetnički je predstavila knjižničarka Slavica Vitković, koja se Virovcima predstavila izložbom oslikane svile pod nazivom 'Ruža'.
Radio Koprivnica

- 17:36 - Isprintaj - #

Društvo "Podravski zvon" će promovirati Podravinu i podravce

ČEPELOVAC - Sinoćnjim, prvim radnim sastankom Upravnog i Nadzornoga odbora u čepelovačkom Dvoru Barnagoru, 'Podravski zvon', Društvo za čuvanje i promicanje kulturnog identiteta Podravine, počelo je i formalno djelovati. Njegov predsjednik Siniša Cmrk je naglasio da će sve aktivnosti 'Podravskog zvona' biti okrenute promicanju književnih, likovnih, glazbenih, glazbeno-scenskih i filmskih djela te sportaša i klubova, ali i lobiranju za gospodarske projekte koji su u interesu Podravine, kao i humanitarno pomaganje Podravaca kojima će to biti potrebno.
Već na prvom sastavku, na kojem je Vjekoslav Indir imenovan tajnikom, Dijana Picer blagajnicom, a Božica Jelušić predsjednicom Kulturnoga vijeća udruge, iznjedreno je nekoliko projekata koji bi trebali pokazati Podravinu i Podravce u pravom svijetlu. To se najviše očekuje od programa 'Podravina u Lisinskom', cjelovitog predstavljanja ove regije, koja će se, kako je naglasio Cmrk, ubuduće predstavljati kao 'Regija srca'. Najavljen je i promotivni koncert 'Đurđevčica' u Etnografskom muzeju u Zagrebu, suradnja s Maticom iseljenika i Društvom Podravaca, osnivanje autohtonog podravskog orkestra, prezentacija CD-a podravskih autora i interpretatora, a uskoro i zajednička emisija podravskih radio-postaja pod nazivom 'Podravski zvon'.
No, prije svega će članovi udruge otisći u posjet Galeriji i muzeju Ivana Večenaja u Golu. 'Večenaju na dar' prvi je projekt koji će se realizirati u Prekodravlju, u znak zahvalnosti doajenu podravske naive za izrađeni i poklonjeni vizualni identitet 'Podravskog zvona', s likom narogušenog i robusnog pijetla na čvrstom zavičajnom, podravskom zvonu.
Radio Koprivnica

- 16:33 - Isprintaj - #

Održana 5. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača

U ponedjeljak navečer, na saziv predsjednika Općinskog vijeća naše općine Mirka Pavlekovića, održana je 5. sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su prisutni Općinski vijećnici, nakon aktualnog sata, raspravljali i na kraju donijeli Odluku o izmjenama Odluke o donošenju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području općine Pitomača, kojom je djelomično promijenjena dosadašnja struktura raspolaganja ovim zemljištem, što će biti i osnova za provođenje novog natječaja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Osim ove odluke, Općinski su vijećnici donijeli i Odluku o stipendijama Općine Pitomača, na temelju koje će Općinski načelnik donijeti Pravilnik o stipendijama te raspisati natječaj za dodjelu istih za akademsku godinu 2009./2010. Raspisivanje natječaja očekuje se krajem ovoga tjedna, a isti će biti osim na općinskim internet stranicama biti objavljen i u Virovitičkom listu.
Pitomača.hr

- 15:30 - Isprintaj - #

26.10.2009., ponedjeljak

Uređivanje parkirališnih mjesta u centru

fotoBegović


Općina Pitomača iscrtala je i uredila parkirališni prostor iza poslovnog centra.
fotoBegović fotoBegović

- 14:08 - Isprintaj - #

25.10.2009., nedjelja

Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović u Pitomači

Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović posjetio je 24.listopada Pitomaču gdje se zadržao na tržnici u razgovoru s pitomačkim proizvođačima i prodavačima poljoprivrednih proizvoda te cvijeća za skorašnje Sisvete. Domaćini susreta u Pitomači bili su predsjednik općinske organizacije Hrvoje Vranek, Ivana Deskar, Ivan Kovačević i saborska zastupnica SDP-a Nada Čavlović Smiljanec koji su upoznali okupljene mještane s timom Ive Josipovića. Predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću Forum žena poklonio je sliku motiva Pitomače slikarice Milke Novosel.

Ivo Josipović je sveučilišni profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu gdje predaje Kazneno procesno pravo, Međunarodno kazneno pravo i Prekršajno pravo. U razgovoru s članovima i mještanima Pitomače upoznat je s netransparentnim javnim natječajima na području naše općine kao i privilegiranim zapošljavanjima u samoj općinskoj strukturi i školskom sustavu. Kao glavna zadaća i motiv radi čega se kandidirao za predsjedničkog kandidata ističe odlučnu borbu protiv korupcije i kriminala na svim razinama,od lokalne do vrha.

U timu predsjedničkog kandidata SDP-a koji okuplja najveće znalce iz svih područja s pitomačanima je razgovarao i docent zagrebačkog Medicinskog fakulteta dr.sc Mirando Mrsić, specijalist internist-hematolog, voditelj jedinice za transplataciju koštane srži KBC Zagreb, jedan od osnivača Zaklade Ana Rukavina i saborski zastupnik SDP-a koji je direktor ove kampanje. Poslije podjele kestena Ivo Josipović i njegov tim predstavili su svoj program pod nazivom "Nova pravednost", kojim žele vratiti moral i povjerenje u vođenje naše države bez nepotizma, kriminala, korupcije i nesposobnih moćnika na visokim položajima koji upravljaju našim životima.
VIŠE: program "Nova pravednost"


- 12:42 - Isprintaj - #

Turistička zajednica na internetu!

Pregršt zanimljivih informacija vezanih uz turizam Virovitičko-podravske županije od nedavno možete pronaći na novim web stranicama Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije. Riječ je o regionalnom turističkom portalu koji se nalazi na adresi www.tzvpz.hr, a kojeg uređuje Martina Jakelić, direktorica županijske turističke zajednice.

Portal na jednom mjestu donosi brojne preporuke budućim posjetiteljima „najslađe hrvatske županije“ što treba posjetiti, te kojim manifestacijama treba svakako nazočiti.

Tu se nalaze informacije o lokalnim sajmovima, festivalima, gastronomiji Virovitičko-podravske županije, smještaju, adresaru restorana… a među ostalima možete pogledati i nekoliko promotivnih filmova te preuzeti brošure s temom Virovitičko-podravske županije.

Grafičko oblikovanje stranice kao i njezinu izradu potpisuje Grafički studio 1dva iz Virovitice.
Virovitica info

- 09:59 - Isprintaj - #

23.10.2009., petak

Ivo Josipović u subotu s pedesetak poljoprivrednika Virovitičko-podravske županije

sdp


Pogodovana dodjela koncesija na državno zemljište pojedinim tvrtkama, a na štetu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, bit će samo jedna od tema razgovora predsjedničkog kandidata SDP-a Ive Josipovića s pedesetak poljoprivrednika Virovitičko-podravske županije. Poljoprivrednici i predstavnici udruge Nezavisni hrvatski seljaci s Ivom Josipovićem će u općini Suhopolje, u mjestu Orešac u subotu, 24. listopada u 14 sati, na poljoprivrednom gospodarstvu Mladena Vukomanovića, razgovarati i o ključnim problemima hrvatskih poljoprivrednika, o problemima nedostatne nacionalne strategije poljoprivrednog razvoja i problemima uvoza hrane, te politici poticaja proizvođačima.

Ivo Josipović će tijekom jutra posjetiti i obići Pitomaču, gdje će se između 9 i 9.40 sati, zadržati na tržnici u druženju s građanima, peći i dijeliti kestene. U Virovitici će u središtu grada boraviti između 10 i 11.30 sati, a Slatinu će posjetiti u 12 sati gdje će imati razgovore s građanima i dati intervju za lokalni Radio Slatinu.

- 15:34 - Isprintaj - #

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje


ZAHVALA
Iz Zemlje se biljke viju,

Na Suncu nam one zriju.

Drago Sunce, Zemljo draga,

hvala vam za vaša blaga!

( C. Morgenstern )


Bogate jesenske plodove s naših njiva donijeli smo u školu i pretvorili ih u prava mala umjetnička djela. Učenici naše škole su, uz pomoć roditelja i učitelja, svojim radovima zahvalili svim onim ljudima koji sudjeluju u nastanku kruha. Nakon prigodnog programa pod vještim vodstvom časne sestre Katarine i župnikovog blagoslova, prionuli smo blagovanju ukusnih kolača.
Blog 1. a razreda Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače

- 11:15 - Isprintaj - #

Područna škola Osnovne glazbene škole “Jan Vlašimsky” u Pitomači koncertom obilježila drugu godinu postojanja i rada

gspt



Područna škola Osnovne glazbene škole “Jan Vlašimsky” u Pitomači, prigodnim je koncertom održanim u četvrtak navečer u pitomačkoj kino dvorani,
svečano obilježila drugu godišnjicu postojanja i rada, te dan škole.

Polaznici škole u nešto manje od dva sata muziciranja i pjevanja, prisutnim su roditeljima i ostalim znatiželjnicima, koji su dobro ispunili navedeni prostor, pokazali zavidne rezultate svog dvogodišnjeg rada, sa iskazanom željom svih prisutnih za nastavkom njihovog uspješnog djelovanja.

Pitomača.hr

- 10:12 - Isprintaj - #

22.10.2009., četvrtak

Učenici smjera agroturistički tehničar posjetili eko imanje Mavrović

foto:Srednja škola Pitomača
Srednja škola Pitomača već četiri godine upisuje učenike iz zanimanja agroturistički tehničar. Učenici navedenog programa sudjeluju na brojnim izložbama i manifestacijama vezanim uz agroturizam i ekoturizam. Već tri godine nazoče zanimljivostima koje se provode u Eko-centru Mavrović. Ove godine su sudjelovali u manifestaciji „Bundevijada“. Tom je manifestacijom dana prilika svim uzgajivačima i zainteresiranim posjetiteljima da se predstave široj javnosti i razmijene iskustva uzgoja.

Kako bi program bio što kvalitetniji, a krajnji rezultat veći uz samu izložbu bundeva i proizvoda od bundeve na „Bundevijadi“ su organizirane i razne radionice.

Jedan od događanja posvećen je uzgajivačima koji predstavljaju nove metode, uzgoja i obrade bundeva, a drugi dio prema široj publici vezano uz nutritivne vrijednosti bundeve i radionica kuhanja jela od bundeve.

Na kraju naše stručne ekskurzije učenici i profesori Giba Zdravko i Petričušić Dalibor ponijeli su pozitivne dojmove ove manifestacije koja ih je raznolikošću i vedrim bojama, te mirisima jeseni zadužila na sudjelovanje i slijedeće godine.
Srednja škola Pitomača

- 15:07 - Isprintaj - #

Obilježen Svjetski dan jabuke

foto:Srednja škola Pitomača
20. listopada 2009. godina učenici poljoprivrednog obrazovnog područja, smjer agroturistički tehničar, obilježili su Svjetski dan jabuke. Učenici od prvog do četvrtog razreda pripremili su kolače od jabuka, donijeli stare sorte jabuka i aranžirali stolove u "Staroj pivnici" gdje je održan program.

Nastavnik Davor Skender pripremio je sa učenicima poslasticu: jabuke sa medom. Uz vodstvo profesorica Branke Pavoković i Ivane Kralj učenici su pripremili prikladan program povodom obilježavanja ovog dana. Učenici četvrtog razreda pripremili su scenski prikaz Adama i Eve, te njihovog ubiranja zabranjenog ploda, a zatim su sve prisutne upoznali sa povijesti uzgoja jabuke.

Nakon toga, profesor Tihomir Vranić održao je prezentaciju pod naslovom "20. listopad – Svjetski dan jabuke". U prezentaciji smo upoznali prehrambenu važnost i značaj jabuke, upoznali glavne komercijalne sorte jabuka, osvrnuli se na stare sorte jabuka, te naglasili važnost ekološkog uzgoja jabuke – "kraljice voća".

U nastavku programa učenici drugog razreda su nas upoznali sa zanimljivostima vezanim uz jabuku. A nakon toga svi prisutni su uz pjesmu "Kad procvatu jabuke" završili službeni dio programa. Uslijedilo je čašćenje jabukama i kolačima od jabuke.
Srednja škola Pitomača

- 15:03 - Isprintaj - #

Osnovano Društvo "Podravski zvon"

KOPRIVNICA - Podravina se zbudila te je osnovano Društvo 'Podravski zvon', koje će čuvati i promicati kulturni identitet ovog kraja, izvijestio je predsjednik Siniša Cmrk. Objasnio je da namjeravaju promicati vrijednosti koje Podravke i Podravci u sebi nose vjekovima i one trajne doprinose u razvoju naše zemlje.
Za početak pripremaju program 'Podravine u Lisinskom', što će biti svojevrsni veliki izlog povijesti, sadašnjosti i budućnosti Podravine.
Što će se sve tamo događati članovi Društva 'Podravski zvon' dogovarat će na sastanku u Dvorcu Barnagor u đurđevačkom prigradskom naselju Čepelovcu u ponedjeljak. Bit će to prvi, u društvu ističu i povijesni sastanak Upravnog i Nadzornog odbora. Usto, društvo najavljuje da će ustanoviti godišnju nagradu i priznanje zaslužnim Podravcima 'Podravski zvon' za doprinos promicanju Podravine.
Radio Koprivnica

- 14:59 - Isprintaj - #

Poklon Astronomskog društva iz Pitomače

foto:Đurđevac.hr
Gradska knjižnica Đurđevac dobila je na dar pet primjeraka knjige „Naše plavo nebo“ koju je izdalo Astronomsko društvo iz Pitomače, a knjige je djelatnicima knjižnice uručio gospodin Želimir Hrvatić.

Dar nije mogao biti prikladniji, jer je ovo godina astronomije, cijeli vizualni identitet (plakati, prigodne knjižice i straničnici za knjige) Mjeseca hrvatske knjige je u znaku astronomije i raznih galaksija, a u knjižnici upravo traje izložba knjiga na istu temu.

Đurđevac.hr

- 14:52 - Isprintaj - #

20.10.2009., utorak

Dodjeljena priznanja za Zeleni cvijet i Čovjek – ključ uspjeha u turizmu

foto:VPŽ
Svečano je danas bilo u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije gdje je održana tradicionalna, godišnja svečanost dodjele priznanja za Zeleni cvijet i Čovjek – ključ uspjeha u turizmu/Izbor djelatnika godine, projekta u nadležnosti Hrvatske turističke zajednice, dok je kandidate istaknula Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije.

Svečanosti su nazočili župan Virovitičko-podravske županije, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić, direktor Turističkog ureda Virovitica Josip Mikolčić, direktorica Turističkog ureda Slatina Helena Hegediš.

vpž


Dobitnik priznanja „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu/Izbor djelatnika godine“- Siniša Tišljar, policajac - PU Pitomača

vpž


Dobitnik priznanja „Zeleni cvijet“ - Mladen Balić, Pitomača – suvenir u drvenom pakiranju „Pitomača - , opusti se i uživaj“

vpž


Dobitnik priznanja „Zeleni cvijet“, okućnica privatnih kuća - Stjepan Cetinjan , Kladare

vpž


VIŠE:Virovitičko-podravska županija

- 19:36 - Isprintaj - #

19.10.2009., ponedjeljak

Uspješan nastup Hrastico namještaja na ovogodišnjem sajmu Ambijenta u Zagrebu

Ambijenta Hrastico2009


Predstavljen je proizvodni program masivnog namještaja za opremanje stambenog prostora i apartmana te , sada već poznate modularne vinoteke. Hrastico proizvodi su posebno zanimljivi vlasnicima restorana , arhitektima i ljudma koji žele prirodan, kvalitetan i cijenom prihvatljiv namještaj u svom domu.
Posjetitelji su mogli kušati probrana vina vinara koji su svoje prostore opremili Hrastico namještajem. A Hrastico stalaže za vino krasiti će i štand HGK na međunarodnim sajmovima.
HRASTICO HRASTICO HRASTICO
foto:Hrastico namještaj

- 19:42 - Isprintaj - #

Sportski rezultati proteklog tjedna

RUKOMET - Rukometašice ŽRK “Pitomača” u subotu poslijepodne u sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića, u utakmici 5. kola II. HRL sjever, ugostile su rukometašice ŽRK “Petrijevci”, ovogodišnje novajlije u ovom rangu natjecanja, te su ih nakon solidne igre savladale sa 28:21 (15:8), upisavši četvrtu ovogodišnju pobjedu. Efikasnije od ostalih Ana Šimić sa 9 i Melita Begović sa 6 golova, te raspoložena golmanica Valentina Kovačić sa 4 obranjena sedmerca, presudile su u korist iskusnije i kvalitetnije domaće ekipe. U idućem kolu pitomačanke gostuju u Dardi.
Rukometašice druge ekipe pitomačanki u subotu ujutro u Bjelovaru su odigrale zaostalu utakmicu 2. kola Međužupanijske rukometne lige Koprivničko-križevačke županije, u kojoj su sa 29:23 (13:11) poražene od rukometašica ŽRK “Bjelovar 3”, u utakmici u kojoj su se na terenu bolje snašle domaće rukometašice.Idući vikend mladim rukometašicama prema rasporedu donosi nastup u Osijeku, protiv vršnjakinja ŽRK “Osijek – Croatia osiguranje” Osijek i ŽRK “Pan-Đakovo” Đakovo, na prvom turniru 1. HRL za djevojčice, te će se njihova utakmica 6. kola MŽRL Koprivničko-križevačke županije protiv ekipe Rukometne škole djevojčica iz Bjelovara igrati u subotu 31. listopada u Pitomači.

NOGOMET - Oba općinska četvrtoligaša u nedjelju su kao domaćini odigrali svoje utakmice 10. kola IV. HNL sjever, podskupina B, u kojima je NK “Pitomača” kao domaćin, nakon ravnopravne igre, sa minimalnih 1:0 savladala NK “Podravac” iz Virja, dok je NK “Croatia” u Grabrovnici sa visokih 4:0 pobijedila NK “Kamen” iz Sirača, u utakmici koja je pred kraj prekinuta zbog nedovoljnog broja gostujućih igrača. U idućem 11. kolu pitomačani gostuju u Kalinovcu, a grabrovčani u Končanici.
U derbi utakmici 8. kola juniorske ŽNL Virovitičko-podravske županije, juniori NK “Pitomača”, kao domaćini sa 3:0, savladali su svoje vršnjake iz NK “Croatia” iz Grabrovnice, a u slijedećem kolu pitomačani gostuju u Gradini, a grabrovčani su domaćini juniorima NK “Bilogora” iz Špišić Bukovice.
Pitomački su pioniri u nedjeljno prijepodne nastupili su u utakmicama 8. kola IV. HNL sjever za pionire, skupina B, kod vršnjaka NK “Bjelovar 2” u Bjelovaru, te su poraženi u svim kategorijama:U-10 sa 5:2, U-12 sa 4:0, te U-14 sa 6:3. U posljednjem jesenskom kolu idućeg vikenda u Pitomači gostuju pioniri NK “Rovišće”.
Domaću utakmicu protiv veterana NK “Suhopolje” nisu odigrali veterani NK “Pitomača”, budući im gosti nisu doputovali na odigravanje utakmice 9. kola Županijske lige veterana. U idućem kolu pitomački veterani gostuju u Špišić Bukovici kod veterana NK “Bilogora”.
Nogometaši NK «Turnašica» u nedjelju su u utakmici 8. kola prvenstvenog natjecanja u II. ŽNL Virovitičko podravske županije gostovali kod nogometaša NK “Mladost” u Vukosavljevici, te su poraženi sa 4:1.
U utakmicama 7. kola III. ŽNL Virovitičko-podravske županije, skupina Virovitica - Pitomača odigranim u nedjelju postignuti su slijedeći rezultati: NK “Mladost” Stari Gradac - NK “Podravec” Dinjevac, nije odigrano, NK “Sveti Đurađ” - NK “Aršanj” Sedlarica 2:1, te NK “Orešac” - NK “Kladare” 2:3, dok su slobodni bili nogometaši NK “Otrovanec. U 8. kolu sastaju se: NK “Orešac” - NK “Aršanj” Sedlarica, NK “Sveti Đurađ” - NK “Podravec” Dinjevac, te NK “Mladost” Stari Gradac - NK “Otrovanec”, dok su slobodni nogometaši NK “Kladare”.

KUGLANJE - Kuglači KK “Pitomača” u 4. kolu III. HKL regija istok ostvarili su prvu prvenstvenu pobjedu, savladavši sa 6:2 kuglače KK “Croatia” iz Mihaljevaca. U pobjedi 3051:2963, kojom su pobjegli s dna prvenstvene tablice sudjelovali su: Tot, Rakijašić (osvojio bod), Uremović (osvojio bod), Đakić (osvojio bod), Kovačić (osvojio bod), te Švarbić. U idućem kolu pitomačani gostuju u Slavonskom Brodu kod kuglača KK “Lokomotiva”.

STOLNI TENIS - Stolnotenisači STK “Pitomača” u ovogodišnjoj prvenstvenoj sezoni nastupaju u IV. Hrvatskoj stolnoteniskoj ligi zapad, odigrali su tri susreta i ubilježili pobjede protiv STK “Virovitica” 4:1 i STK “Sisak” 4:2, dok su poraženi u susretu sa STK “Kutina” 1:4.

KARATE - Desetoro karatista pitomačkog KK “Podravski sokol” sudjelovalo je u nedjelju u Ivancu na 2. Memorijalnom karate turniru u čast poginulim braniteljima Domovinskog rata. Iz Ivanca su se vratili sa devet pojedinačnih i dvije ekipne medalje osvojene u borbama. Zlata su osvojili Neven Kirin, učenici +45 kg skupina A i David Osmanović, učenici +42 skupina B, srebra Erika Čižmar, učenice -36 kg skupina A, Veron Hrvojić, mlađi kadeti -45 kg i Goran Štefanić, mlađi kadeti -41 kg, dok su brončana odličja osvojili David Blatarić, učenici -34 kg skupina A, Sara Blatarić, učenice -32 kg skupina B, Dorotea Osmanović učenice -36 kg skupina B i Saška Blatarić, mlađe kadetkinje -40 kg. Ekipno srebro osvojile su učenice u sastavu Erika Čižmar, Saška Blatarić i Dorotea Osmanović, a broncu mlađi kadeti u sastavuVeron Hrvojić, Goran Štefanić, Josip Šubić i Neven Kirin.

REKREACIJA - Nakon što je prošle nedjelje zbog loših vremenskih uvjeta odgođen biciklistički izlet rekreativaca Rekreacijskog društva «Zeleno srce” na dravsko izletište, isti su u subotu za svoje članstvo organizirali biciklistički izlet u Kladarski breg, gdje su se pod Podravskom strehom općinske turističke zajednice za sve sudionike izleta pripremale babuške na kotlu.
Pitomača.hr

- 19:39 - Isprintaj - #

Završeni radovi na remontu skele “Križnica"

U petak su, potpisivanjem zapisnika o primopredaji i službeno završeni radovi na remontu skele “Križnica” koji su započeli još krajem prošle godine provođenjem postupka javne nabave, odabirom najpovoljnijeg ponuditelja, te nabavkom dijela materijala. Radovi su nekoliko puta odgađani zbog nepovoljnog vodostaja ili neodgovarajućih vremenskih prilika, da bi završna faza istih koja je morala biti obavljena na suhom započela početkom rujna izvlačenjem skele. Djelatnici trgovačkog društva “Brodocentar Sisak” d.o.o. u proteklih 40-tak dana do kraja su izveli sve planirane radove, a u osiguranju potrebnih 265.000,00 kuna, osim Općine Pitomača sudjelovalo je i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.
Pitomača.hr

- 19:37 - Isprintaj - #

18.10.2009., nedjelja

FVK"Mirko Lauš" osvojio prvu nagradu na Gastro film festivalu u Osijeku

Jučer smo bili na 7.gastro film festivalu u Osijeku gdje sudjelujemo već treću godinu za redom sa svojim filmovima.

fvk


Moglo bi se reći da Osiječani vole naše filmove (no, žiri ne čine samo oni ) jer 2007. godine smo se vratili sa trećom nagradom za film "Štefina i Ivina", 2008. sa trećom nagradom za film "Štefina i Ivina 2" a ove 2009. dobili smo prvu nagradu za film "Runa, cikla...".
Filmovi za ovaj festival imaju zadanu temu, a kako i samo ime festivala govori to je gastronomija pa filmovi moraju u svom sadržaju govoriti o jelu ili piću a mogu biti dokumentarnog ili igranog žanra. U službenom programu imali smo četiri filma i svi su dobro prihvaćeni ( Kruh, Trenec, Runa, cikla... i Kobasice s
tavana ).
Nekako smo smatrali da će film "Trenec" (na koji je publika najveselije reagirala i nagradila ga najvećim pljeskom) biti favorit i u nagradama, no eto žiri je odlučio drugačije. Mi smo naravno i ovako vrlo zadovoljni. Opet smo sklopili nova prijateljstva te dogovorili buduću suradnju s novim prijateljima, družili se s već "starim", sreli se s Pitomačanima koji žive u Osijeku a to je sigurno i najvrednije na takvim filmskim festivalima. Svi imamo želju sudjelovati i slijedeće godine.

fvk


FVK"Mirko Lauš" Pitomača


- 11:33 - Isprintaj - #

Predstavljanje knjige "Moje plavo nebo"

U subotu 10. 10. 2009. u 10 sati i 10 minuta u pitomačkoj knjižnici i čitaonici održana je promocija knjige, izdavača: Astronomsko društvo Pitomača.
"Sredina je doprinjela da Astronomija u Pitomači i u ovom kraju daje oznaku prepoznatljivosti. Od početaka je na razini Hrvatske i šire davala svoj poseban pečat, - na predstavljanju, u uvodnoj riječi, iznio je prof.dr.sc Neven Hrvatić, predsjednik Astronomskog društva Pitomača i nastavio: - Danas predstavljamo monografiju, NAŠE PLAVO NEBO, zbornik radova u čijem su stvaranju sudjelovali vrsni astronomi iz cijele Hrvatske. Među nama je nazočan, Gustav Kren, jedan od najpoznatijih poznavatelja zvijezda i neba u Hrvatskoj, predstavnik zagrebačke zvjezdarnice.
Autori knjige su još prof. dr. sc.Vladis Vujnović, u dijelu: - Astronomski novaci - Ante Radonić dipl.ing. voditelj planetarija tehničkog muzeja Zagreb u dijelu - Svemirski letovi -. Prof. Tatjana Kren je literalno obrazložila filozovski put razmišljanja o svemiru i zvijezdama pod nazivom –Taj beskrajni svemir". Prilozima, dali su znanstveni obol i omogućili izdavanje knjige povodom 35. obljetnice.

Astronomsko društva Pitomača je osnovano 1973. godine. Presjek visoke godišnjice rada dao je učitelj Luka Hrvatić, suautor knjige, koji je nastavio. - Štovatelji zvjezdanog neba, iz srca punog ljubavi, pozdravljam prve članove astronomske grupe pri Osnovnoj školi Petra Preradovića iz Pitomače, školske godine 1973/1974. Kad bi bilo moguće da se čovjek ponovno rodi opet bi najradije na svijetu bio seoski učitelj, radio s mladima jer oni nisu samo ono što jesu, nego i ono, što će biti. Živjeti s mladima i za mlade najljepše je što se čovjeku u životu može dogoditi. To poručujem i u ovoj knjizi.
Hvala svima koji su pomagali razvoju zvjezdoznanstva od prve grupe do danas. Samo je jedna škola u Hrvatskoj i jedna općina u Hrvatskoj, koja ima svoju malu ali pravu zvjezdarnicu. To je Osnovna škola Petra Preradovića i općina Pitomača. Daljnji rad i budućnost ovise o prosvjetnim radnicima. Nekad je bilo časno baviti se i nekom slobodnom aktivnosti. Pitomača pamti Kino klub "Slavica", pitomačke sportaše… Posjetimo danas i pitomačku Zvjezdarnicu "Vila". Tamo se nalazi teleskop MADE 202 MM odličnih karakteristika, najsuvremeniji prijenosni teleskop, poklon općine Pitomača i mali teleskop, kojeg smo imali na početku. Najprije nam je pomagalo bilo otvoreno nebo i časopis "Čovjek i svemir" i knjiga "Naše nebo", autora Otona Kućere. Svrha je knjige "Naše plavo nebo" da se mladi usmjere na drugačiji način zabave u odnosu na kladionice, disko klubove… U životu ima mnogo smjerokaza, ali jedan vodi pravom Betlehemskom svjetlu.
Ne bojte se baviti zvjezdozdanstvom. Kad nebo zakriju tamni oblaci imajte nade. Iznad njih blistaju zvijezde - rekao je Luka Hrvatić. Gustav Kren, veliki poznavatelj vedrog neba, ispričao je prisutnima povijest šest do sedam tisuća godina unazad, prije 200 ljudskih generacija, da je počelo sustavno bilježenje nebeskog svoda. Pračovjek je u spilji crtao zviježđa. Zvijezde nisu promijenile položaj. U međuvremenu dobile su samo imena. Stari Grci i Rimljani pomoću raznih instrumenata i velikih istraživanja zaslužni su za razvoj astronomije, a to je mjerenje, crtanje i opisivanje neba. Tek nekoliko desetaka godina unazad, počela se astronomija mijenjati u astrofiziku. Nikola Kopernik osnivač heliocentričkog sustava prije pet stoljeća je ustanovio da zemlja nije središte svemira, već da se okreće oko sunca. Galileo Galilei je 1609. godine prvi teleskopom gledao nebo, promotrio mjesec i ustanovio da on nije ravna ploha. Uočio je Jupiter i njegove satelite, saturn i njegov prsten i još mnogo toga.
Sve je to razlog da ovu godinu 1609. – 2009. obilježavamo kao godinu astronomije, koja je nakon 400 godina krenula u astrofiziku. Čovjek se prije 40 godina 1969. spustio na mjesec. To je početak planetologije i drugih usmjerenja u astrofizici.
Zahvalio se Luki Hrvatiću što je kroz godine, na svim natjecanjima stalno podsjećao da treba neka knjiga – astronomski priručnik. Danas imamo knjigu, koja je mnogo više od priručnika, izuzetno koristan materijal i kao najvažnije je KNJIGA IZNAD SVEGA, rekao je Gustav Kren. Domagoj Stilinović zahvalio se na suradnji uredniku knjige Nevenu Hrvatiću, Luki Hrvatiću, suautoru, Gustavu Krenu i Damiru Hržini, s kojima je direktno surađivao. Knjigu smatra znanstvenom literaturom, astronomskom, multidisciplinarnom, ispunjenom filozofskom i religijskom tematikom.
Astronomsko društva Pitomača, dogovorno, omogućava dolaske na zvjezdarnicu "Vila", na promatranje neba, promišljanja svijeta, sa puno suprotnosti ali jedinog kojeg imamo. Skup je pozdravio i čestitao obljetnicu Željko Grgačić načelnik Općine Pitomača. Povodom 35. obljetnice najzaslužnijima podijeljene su Zahvalnice. Posebno priznanje i medalja "Nikola Kopenik" uručena je slikaru Stjepanu Invancu, koji je oslikao omotnice knjige "Naše plavo nebo", a Luki Hrvatiću, najzaslužnijem za izdavanje knjige, prigodan poklon. Svi zainteresirani su posjetili za tu prigodu obnovljenu zvjezdarnicu "Vila" u Pitomači.

Barica Mihoković
FVK novosti

- 10:30 - Isprintaj - #

17.10.2009., subota

Moje je da slikam, a supruga mi je menadžer

Darko Domitrović – Miky rođen je 6. 5. 1967. u Bjelovaru. Ljubav je bila razlog da već preko dvadeset godina živi i radi u Pitomači. "Sve je počelo od najranijeg djetinjstva, spontano, doma" – započeo je priču Darko.
"Nije me imao tko učiti. Crtanje me interesiralo. Morao sam eksperimentirati sam. U osnovnoj školi u Velikom Trojstvu, moj talent za slikarstvo već u petom razredu otkrila je Slavica Samardžić, nastavnica likovnog odgoja. Od nje sam naučio osnove. Sve vrijeme trajanja osnovne škole, moje raznolike slike bile su izlošci po školskim hodnicima i učionicama. Poduzetna nastavnica organizirala je izložbe učeničkih radova i izvan škole, ali i izvan Hrvatske. U tom periodu nekoliko mojih slika sudjelovalo je na izložbi u Italiji. Sve to davalo mi je polet. Nisam imao uvjeta za školovanja, posebno ne u Školi za primijenjenu umjetnost. Za to nisam ni znao da postoji. Ali učinio sam ono što sam mogao. Od roditelja dobio sam novac za prve tempera boje.Vrlo mlad sam proširivao vidike, razrađivao tehnike i opredijelio se za slikarstvo za cijeli život. Sve što naslikam, radim direktno iz glave. Kao što ste vidjeli na kolonijama, meni to brzo ide. Kroz proteklih 20 godina rada, naslikao sam za kamion slika svih formata. Služim se tehnikom ulja na platnu, ulja na staklu, radim akrilik, tuš tehniku i pastelu. Odnedavno zaokuplja me kiparstvo. Izradio sam nekolicinu skulptura i duboreza. Oslikavam pisanice. Zanimljiva su mi nojeva jaja. Ispražnjenu topovsku granatu oslikao sam za vazu. Po narudžbama slikam motive na bocama za punjenje kupinovim vinom, drvene poklon kutije za vino i drugo, što tržište zatraži. Prošle godine četiri mjeseca radio sam u Baselu u Švicarskoj. Zahvalan sam prijatelju, koji mi je pomogao da tamo izrađujem i plasiram svoje radove. Od nečeg se mora živjeti.
Okušao sam se i u izradi fresaka. Po narudžbi firme "Zlatni klas" Pitomača, izradio sam fresku – "Pejsaž žitnog polja", duljine 4 i širine 2 m. U pekarnici "Dergez" u Podravskim Sesvetama izradio sam "Vodenicu". U novom virovitičkom hotelu, koji je pred otvaranjem, slikar Stjepan Ivanec iz Kladara i ja izradili smo fresku – "Pejsaž podravskog motiva" duljine 15 i 3 metra visine. Imam stalnu postavu slika i prodajnu izložbu u restoranu "Verica" u Pitomači. Tamo izmjenjujem slike po potrebi. Moje je da slikam, a za prodaju oslanjam se na suprugu Jasnu. Ona ima menadžerskog talenta, što mi puno znači. Do sada imao sam preko dvadeset samostalnih izložbi, a skupnih preko stotinjak. Pozivi na likovne kolonije stalno mi pristižu. Učestvovao sam na preko stotinjak u Virovitičko-podravskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. O tome govori isti broj Zahvalnica i Priznanja. Član sam Likovnog kluba Nikola Trick iz Virovitice i Udruge "Kloštranska paleta". Brojne slike poklonio sam u humanitarne svrhe.To me uvijek usrećuje", na kraju razgovora rekao je osebujan i vrijedan pitomački slikar i kipar Darko Domitrović.
Barica Mihoković
FVK novosti

- 16:25 - Isprintaj - #

DVD Turnašica u Kupu HVZ 2009. na 14 mjestu u RH

Da bi najbolja vatrogasna odjeljenja bila u formi i kad nema državnih natjecanja, Hrvatska vatrogasna zajednica ove godine organizirala je četvrta po redu KUP vatrogasna natjecanja. Tokom ove godine održan je 3. KUP Dalmacije u Makarskoj, 30. Memorijal Mirko Kolarić u Varaždinu, 12. Memorijal Gjure Stjepana Deželića u Ivanić Gradu, 26. KUP Posavine i završno 7. KUP (12. 9. 2009.) grada Đakova.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Turnašica uspjelo je uputiti svoje muško A odjeljenje na sva pobrojena natjecanja osim u Makarsku. Plasirali su se na 36. mjesto u Varaždinu. U Ivanić Gradu ostvarili su petnaesto mjesto. U Trebarjevu Desnom bili su trinaesti. U Đakovu osmi, među najuvježbanijim odjeljenjima na području Republike Hrvatske.
Entuzijazmom i upornim vježbama postizali su na svakom KUP-u sve bolje rezultate. Uspješno su predstavili Vatrogasnu zajednicu općine Pitomača i Vatrogasnu zajednicu županije Virovitičko-podravske. Da bi utvrdili uvježbanost učestvovali su i na 23. Memorijalu u Donjoj Gračenici i u izuzetno jakoj konkurenciji osvojili 5. mjesto. U ukupnom plasmanu KUP-a Hrvatske vatrogasne zajednice muško A odjeljenje DVD-a Turnašice, prema službenim podacima, plasiralo se na zavidno 14 mjesto u RH.
Da akcija nikad dosta, dokaz je organizacija zajedničke vježbe stožernih društava Vatrogasne zajednice Pitomača 8. rujna 2009. pod nazivom: - "GAŠENJE POŽARA STAMBENO GOSPODARSKOG OBJEKTA" U TURNAŠICI. U fingiranoj vježbi gašenja učestvovala su 24 vatrogasca sa tri navalna vozila, jednom autocisternom i kombi vozilom DVD-a Turnašice, DVD-a Pitomače i DVD-a Velike Črešnjevice. Nakon vježbe konstatirali su da im svima manjka zaštitna oprema, posebno DVD-u Pitomača. Mnogo smo radili i zadovoljni smo postignutim na kraju razgovora rekao je Josip Nemet zapovjednik DVD Turnašice.

Barica Mihoković
FVK novosti

- 13:21 - Isprintaj - #

Uspjela 7. slikarsko-kiparska kolonija Aršanj

U subotu 05. rujna 2009. u organizaciji Ženskog rukometnog kluba Pitomača održana je sedma po redu Slikarska i kiparska kolonija u klijeti obitelji Dent u Aršanjskim goricama. Na koloniju odazvali su se eminentni slikari i kipari i to: Zlatko Štrfiček, Milka Novosel, Ivan Kančal, Žarko Giba, Josip Gregurić, Branko Begović, Marina Dvorski, Marijana Janelović, Mirko Markešić, Rozvelt Dodo Kapović, Adrijana Ribić, Slavica Pantelić, Darko Domitrović, Alojz Horvat, Mato Zeman, Mirko Horvat, Stjepan Pongrac, Dražen Kuharović, Stjepan Juriša, Ivan Rep i Branimir Dolenec. Brojni radovi, poklon prisutnih slikara i kipara, biti će aukcijski prodavani na Valentinskoj zabavi u veljači 2010. godine za račun pitomačkog Ženskog rukometnog kluba. "Sretan sam što su nam se umjetnici i ove godine odazvali u ovako lijepom broje. Ovo nam je tradicionalni izvor prihoda, koji nam omogućuje redovan rad", riječi su Marka Živkovića, predsjednika Ženskog rukometnog kluba u Pitomači.


Barica Mihoković
FVK novosti

- 12:20 - Isprintaj - #

16.10.2009., petak

Podravski list:Pitomača dobiva "Tamburaški park"

plDinkoB


- 08:42 - Isprintaj - #

14.10.2009., srijeda

Ukrao devet štenaca pasa

U mjestu Pitomača u noći između 12. i 13. listopada nepoznati je počinitelj otuđio štencea pasa raznih pasmina, objavila je PU virovitičko-podravska. Krađa je počinjena, tako što je nepoznati počinitelj došao u dvorište nenastanjene kuće, gdje je ključem otključao vrata gospodarske zgrade i iz unutrašnjosti otuđio devet štenaca pasa pasmina, „Jack Russel terierr“, „Francuski buldog“, „Chihuhava“, „Yorkshir“, kao i transportni boks za prijevoz pasa.

Materijalna šteta se procijenjuje na više desetaka tisuća kuna. Slijedi podnošenje kaznene prijeve i rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.
Mup.hr

- 12:07 - Isprintaj - #

Poziv na testiranje znanja i sposobnosti kandidata za obavljanje poslova referenta za računovodstvene poslove u Upravnom odjelu za gospodarstvo, proračun i komunalne poslove Općine Pitomača

Na temelju članka 20. stavka 4. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“ RH broj 86/08) Povjerenstvo za provedbu javnog oglasa za prijam u službu u Upravni odjel za gospodarstvo, proračun i komunalne poslove Općine Pitomača upućuje Poziv na testiranje kandidata prijavljenih na javni oglas koji ispunjavaju formalne uvjete propisane oglasom.

I.
Dana 15. listopada 2009. godine (četvrtak) s početkom u 09,00 sati u zgradi Općine Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1, Pitomača, održati će se postupak provjere znanja i sposobnosti kandidata za obavljanje poslova referenta za računovodstvene poslove u Upravnom odjelu za gospodarstvo, proračun i komunalne poslove Općine Pitomača, a temeljem javnog oglasa objavljenog dana 29. rujna 2009. godine kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Virovitica, Ispostava Pitomača i na web stranici Općine Pitomača (www.pitomaca.hr).Na provjeru znanja i sposobnosti kandidata – testiranje pozivaju se sljedeći kandidati:

1. Martina Bakan iz Pitomače, Lj. Gaja 8c,
2. Jasmina Bobonj iz Kloštra Podravskog, P. Preradovića 9,
3. Božica Čordašev iz Ferdinandovca, Laz 56,
4. Josip Mađar iz Pitomače, J.J. Strossmayera 60,
5. Kristina Osterman iz Svetog Đurađa, Bilogorska 41,
6. Ivana Salajec iz Kunovca, Goričko 1D i
7. Željka Tomrlin iz Pitomače, Lj. Gaja 11.

II.Raspored testiranja:Od 08,45 do 09,00 sati dolazak kandidata u Općinu Pitomača i identificiranje osobnim iskaznicama.Od 09,00 sati pisanje testova iz općeg i posebnog dijela u trajanju najduže 60 minuta.Nakon završetka rješavanja pisanih testova vrši se provjera poznavanja rada na računalu u trajanju najduže 20 minuta.Obrada testova i objava rezultata testiranja.Razgovor (intervju) s kandidatima koji su uspješno položili testove.Postupak testiranja i razgovor provodi Povjerenstvo za provedbu javnog oglasa za prijam u službu u Upravni odjel za gospodarstvo, proračun i komunalne poslove Općine Pitomača. Pravni izvori za pripremanje kandidata za testiranje:
OPĆI DIO:

1. Ustav Republike Hrvatske (»Narodne novine« broj 41/01 – pročišćeni tekst i 55/01 – ispravak)
2. Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 33/01, 60/01, 129/05, 125/08 i 36/09)

POSEBNI DIO:

1. Zakon o proračunu (»Narodne novine« RH, broj 87/08, 36/09 i 46/09),
2. Zakon o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (»Narodne novine« RH, broj 117/93, 69/97, 33/00, 73/00, 127/00, 59/01, 107/01, 150/02, 147/03, 132/06 i 26/07)
3. Zakon o komunalnom gospodarstvu (»Narodne novine« RH, broj 26/03, 82/04,178/04, 38/09 i 79/09) i
4. Pravilnik o proračunskom računovodstvu i računskom planu (»Narodne novine« RH, broj 27/05 i 127/07)

Opis poslova za radno mjesto – referent za računovodstvene poslove: vrši knjiženje u glavnoj knjizi proračuna prema organizacijskoj, ekonomskoj, funkcijskoj i programskoj klasifikaciji, usklađuje stanja glavne knjige proračuna sa svim pomoćnim knjigovodstvenim evidencijama proračuna, na osnovu izdanog i potpisanog naloga za plaćanje izvršava plaćanje obveza na teret sredstava proračuna i knjigovodstveno ih evidentira, vodi pomoćne knjige: knjigu ulaznih računa i obračuna obveza, knjigu blagajne, knjigu izdanih i primljenih vrijednosnih papira, dugotrajne nefinancijske imovine, kratkotrajne nefinancijske imovine, financijske imovine potraživanja i obveza po osnovi primljenih i danih zajmova i kredita, potrošnje goriva, izrađuje izvješća o stanju imovine, vrši obračun i isplatu plaća djelatnika, naknada članovima Općinskog vijeća i radnih tijela Općine, naknada na osnovu izvršenog ugovora o djelu i slično, vodi brigu o pravovremenoj predaji obrazaca za potrebe nadležnih institucija (porezne uprave, mirovinskih i zdravstvenih fondova, fonda za zapošljavanje, Regosa, državne statistike…), surađuje s nadležnim institucijama u postupku provođenja kontrole i nadzora o plaćenim zakonom propisanim obvezama pri isplatama plaća i naknada, po izvršenom godišnjem popisu usklađuje knjigovodstveno stanje imovine sa stvarnim stanjem, vrši razrez komunalne naknade, komunalnog doprinosa i naknade za uređenje voda na osnovu rješenja, vrši knjiženje uplata po pojedinim vrstama komunalnih sredstava i provodi mjere za pravodobnu naplatu istih, obavlja druge poslove prema nalogu načelnika, pročelnika i voditelja pododsjeka.
Plaća zaposlenika: - regulirana je Pravilnikom o unutarnjem redu upravnih tijela Općine Pitomača i Odlukom o utvrđivanju bruto osnovice za obračun plaća zaposlenika Općine Pitomača, tako da za navedeno radno mjesto iznosi 3.426,83 kune mjesečno.
Pravila i postupak testiranjaPo dolasku na provjeru znanja, od kandidata će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće identifikacijske isprave radi utvrđivanje identiteta. Kandidati koji ne mogu dokazati identitet neće moći pristupiti testiranju. Za kandidata koji ne pristupi testiranju smatrat će se da je povukao prijavu na javni oglas.Po utvrđivanju identiteta, kandidatima će biti podijeljena pitanja za provjeru znanja.Navedena pismena provjera traje 60 minuta, a provjera znanja rada na računalu oko 20 minuta.Kandidati su se dužni pridržavati utvrđenog vremena i rasporeda testiranja.Za vrijeme provjere znanja i sposobnosti nije dopušteno:

* koristiti se bilo kakvom literaturom odnosno bilješkama,
* koristiti mobitel ili druga komunikacijska sredstva,
* napuštati prostoriju u kojoj se provjera odvija,
* razgovarati s ostalim kandidatima,
* niti na bilo koji drugi način remetiti koncentraciju kandidata.

Kandidati koji će se ponašati neprimjereno ili će prekršiti jedno od gore navedenih pravila biti će udaljeni s testiranja, a njihov rezultat i rad Povjerenstvo neće bodovati.Za svaki dio provjere znanja dodjeljuje se od 1 do 10 bodova:

* za provjeru poznavanja osnova ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske i ustrojstva jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave dodjeljuje se od 1 do 10 bodova,
* za provjeru poznavanja računovodstvenih poslova dodjeljuje se od 1 do 10 bodova
* za provjeru znanja rada na računalu dodjeljuje se od 1 do 10 bodova.

Smatra se da su kandidati položili ako su za svaki dio provjere znanja, sposobnosti i vještina dobili najmanje 50% bodova.Kandidati koji su uspješno položili testove, pristupit će razgovoru s Povjerenstvom (intervju).Povjerenstvo kroz razgovor s kandidatima utvrđuje interese, profesionalne ciljeve i motivaciju kandidata za rad u jedinici lokalne samouprave. Rezultati intervjua boduju se na isti način kao i testiranje.Po obavljenom intervju, postupak provjere znanja i sposobnosti kandidata je dovršen, a kandidatima će rješenje o prijmu izabranog kandidata biti dostavljeno poštom u zakonskom roku.
POVJERENSTVO ZA PROVEDBU JAVNOG OGLASA ZA PRIJAM U SLUŽBU
U UPRAVNI ODJEL ZA GOSPODARSTVO, PRORAČUN I KOMUNALNE POSLOVE OPĆINE PITOMAČA
Pitomača.hr

- 09:52 - Isprintaj - #

13.10.2009., utorak

Sportski rezultati proteklog tjedna

Rukometašice ŽRK “Pitomača” u subotu poslijepodne u koprivničkoj sportskoj dvorani odigrale su derbi utakmicu 4. kola II. HRL sjever, u kojoj su se sastale sa domaćim rukometašicama ŽRK “Podravka Lino”. U susretu dviju do sada neporaženih momčadi u ovogodišnjem prvenstvenom natjecanju, bolje su se snašle domaće rukometašice koje su pobijedile sa 31:28, u izjednačenoj utakmici u kojoj je presudila serija domaćina od 7:1 u završnici prvog poluvremena i bijeg na tri gola viška (16:13), koji su se do kraja pokazali nedostižni za pitomačanke., zbog obadva promašena sedmerca, nekoliko neiskorištenih zicera i u subotu neraspoloženih vratarki. Za ŽRK “Pitomača” nastupile su: Kovačić, Šimić 6, M.Habijanić 2, H.E.Habijanić, Hegediš 6, Filipović, Banović, Petković 4, Janeš 3, Veličan, Đud 7, Bosanac, Dražić i Kožarić. U idućem kolu u Pitomači gostuju igračice novajlija u ligi ŽRK “Petrijevci”.

Oba općinska četvrtoligaša u nedjelju su kao gosti nastupili u utakmicama 9. kola IV. HNL sjever, podskupina B. NK “Pitomača” u derbiju začelja poražena je u Končanici od nogometaša domaćeg NK “Ribar” sa 3:1, dok je NK “Croatia” iz Grabrovnice kod nogometaša NK “Mladost” u Kloštru Podravskom odigrala neodlučenih 1:1. U idućem 10. kolu NK “Pitomača” domaćin je NK “Podravac” iz Virja, a NK “Croatia” u Grabrovnici ugošćuje NK “Kamen” iz Sirača.

Juniori NK “Pitomača” proteklog su tjedna imali na rasporedu dvostruki program. Najprije su u četvrtak na domaćem terenu u utakmici 6. kola 1. ŽNL juniora pobijedili juniore NK “Rezovac” sa 6:0, dok su jučer, u utakmici 7. kola, na gostovanju u Milanovcu savladali domaći NK “Sokol” sa 5:0. Grabrovčani su u tjednu na domaćem terenu savladali juniore NK “Dinamo” iz Kapele Dvora sa 3:0, dok su pioniri U-14 sa svojim gostima odigrali neodlučenih 2:2. U subotu su jedni i drugi gostovali u Rezovcu, gdje su sa po 1:0 bili uspješniji od svojih domaćina. U idućem kolu naši općinski predstavnici u Pitomači igraju međusobno.

Pitomački su pioniri u subotu u 7. kolu IV. HNL sjever za pionire, skupina B, bili domaćini svojim vršnjacima iz NK “Podravec” iz Virja, te su ih uvjerljivo pobijedili u sve tri kategorije: U-10 sa 6:1, U-12 sa 6:0, te U-14 sa 8:0. Iduće, 8. kolu pionirima donosi gostovanje u Bjelovaru kod druge ekipe pionira istoimenog domaćina.

Pioniri U-10 NK “Croatia” poraženi su na gostovanju u Virovitici, od vršnjaka istoimenog kluba sa 10:3.

Pitomački veterani u četvrtak su u utakmici 7. kola Županijske lige veterana na domaćem terenu sa visokih 9:1 savladali veterane NK “Slavonija” iz Sladojevaca, a danas ih u Slatini očekuju domaći veterani u derbi utakmici 8. kola i dosadašnjeg dijela prvenstva. Iduće nedjelje u Pitomači gostuju veterani NK “Suhopolje”.

Nogometaši NK «Turnašica» u nedjelju su još jednom poraženi na domaćem terenu, u utakmici 7. kola prvenstvenog natjecanja u II. ŽNL VPŽ, u kojoj su ugostili nogometaše NK “Grabić”. Gosti su slavili sa 2:3. U idućem kolu turnašičani su gosti nogometaša NK “Mladost” u susjednoj Vukosavljevici.

U utakmicama 6. kola III. ŽNL VPŽ koje su igrane u nedjelju postignuti su slijedeći rezultati: NK “Kladare” – NK “Sveti Đurađ” 2:1, NK “Aršanj” Sedlarica - NK “Mladost” Stari Gradac 4:4, te NK “Podravec” Dinjevac - NK “Otrovanec 0:1. U idućem 7. kolu sastaju se: NK “Mladost” Stari Gradac - NK “Podravec” Dinjevac, NK “Sveti Đurađ” - NK “Aršanj” Sedlarica, te NK “Orešac” - NK “Kladare”, dok su slobodni nogometaši NK “Otrovanec.

Pitomačke kuglačice u 3. kolu II. HKL regija istok bile su slobodne, dok su kuglači, također u 3. kolu III. HKL regija istok, ovog vikenda gostovali kod kuglača KK “Donji Miholjac”, te su poraženi sa visokih 8:0.

Jučer su članovi Karate kluba “Pitomača” nastupili u Daruvaru na 9. Memorijalu Slavka Krivskog “Darfest 2009.”. U konkurenciji 319 natjecatelja iz 44 karate kluba, KK “Pitomača” nastupio je sa svojih 6 natjecatelja od kojih je u konkurenciji mlađih kadeta u borbama +45 kg Matija Maresić osvojio treće mjesto, kao i učenici ekipno (Prtenjača, Uremović, Jeftimov) u katama. Na memorijalu su nastupili i Marko Bogović, Karlo Vončina, te Tena Šolinić.

Nakon što su prošle nedjelje rekreativci Rekreacijskog društva «Zeleno srce organizirali planinarski izlet na Ravnu goru kod Trakošćana (680 m/n.v.), na koji se uputilo 17 rekreativaca, koji su na odredištu imali organizirano 10 kilometarsko pješačenje (3,5 sati) i posjet dvorcu Trakošćan, za jučer su isti za svoje članstvo i sve ostale ljubitelje prirode organizirali biciklistički izlet na dravsko izletište i uživanje u ribljim specijalitetima (babuške na kotlu), no planirani izlet odgođen je zbog loših vremenskih prilika do daljnjega.
Pitomača.hr

- 16:05 - Isprintaj - #

11.10.2009., nedjelja

Karate klub Pitomača - Rezultati 11.10. 2009.

kk


Dana 11. 10. 2009. u Daruvaru održan je 9. Memorijal Slavka Krivskog Darfest 2009. Nastupilo je ukupno 319 natjecatelja iz 44 kluba.
Natjecanje je međunarodnog karaktera i jedno od tri najjača u našoj regiji. Karate klub Pitomača nastupio je sa 6 natjecatelja i 1 ekipom, s kojima je osvojio 2 medalje. Nastupili su redom Bogović Marko, Šolinić Tena, Uremović Alan, Vončina Karlo, Prtenjača Dominik i Maresić Matija, te ekipa PITOMAČA u sastavu Uremović Alan, Prtenjača Dominik i Jeftimov Teo. Ostvareni plasmani po kategorijama su slijedeći:

kk


KATE
Mlađi učenici B liga
Bogović Marko - repasaž

Učenici B liga
Uremović Alan - bez plasmana
Vončina Karlo - repasaž

Učenici A liga
Prtenjača Dominik - 5. mjesto

Učenici ekipno
PITOMAČA (Prtenjača, Uremović, Jeftimov) - 3. mjesto

BORBE
Učenice +40kg
Šolinić Tena - bez plasmana

Mlađi kadeti +45kg
Maresić Matija - 3. mjesto

S obzirom na veličinu i međunarodni karakter natjecanja ovo je bila dobra prilika da se naši natjecatelji okušaju sa većim izazovima i naprave iskorak u svom sportskom razvoju. Posebna čestitka osvajačima medalja sa željom da nastave s dobrim radom.
Sportski pozdrav,
trener
Igor Petrović
Karate klub Pitomača

- 19:11 - Isprintaj - #

09.10.2009., petak

FVK "Mirko Lauš" - novosti

foto:FVK"Mirko Lauš"
"ŠKOLA CRTANOG FILMA" U GRABROVNICI

U rodnoj kući našeg pjesnika Petra Preradovića koji uglavnom zovemo Muzej, naravno u Grabrovnici, u utorak je započela filmska radionica koja se provodi u okviru projekta "Škola crtanog filma".
Djeca koja nastavu pohađaju u područnoj školi u Grabrovnici imaju sreću da im je Muzej preko puta škole pa se malom kino dvoranom u tom ionako premalo korištenom prostoru, možemo poslužiti za provedbu naših radionica. Kino ugogođaj je potpun u tom prostoru pa je mališanima gledanje crtića i slušanje teorije o crtanom filmu došlo kao pravi doživljaj. Nakon uvodnog dijela preselili smo se u prostor knjižnice koji je pogodniji za crtanje te smo nacrtali svoje prve likove za novi crtani film.

Likovni odgoj u školi je sigurno omiljeni predmet jer su likovi za crtić izuzetno kvalitetno i uredno nacrtani. Nastavljamo s veseljem.


foto:FVK"Mirko Lauš"
JOŠ JEDAN LOV NA JESENSKE MOTIVE
Nedjelja, bablje ljeto, jesenske boje i dobra volja, bili su dovoljni za jedan još jedan lov na jesenske motive, ovaj put odraslih članova kluba. Jesen je ove godine topla i mirna, nema mraza da skine lišće s drveća i loze, pa boje vrlo polagano prelaze u jesenske što pak daje priliku i onima koji prije nisu stigli napraviti koju jesensku fotografiju. Dovoljna je volja za šetnju, fotoaparat u ruci i oko za uočavanje motiva.
FVK"Mirko Lauš"

- 15:06 - Isprintaj - #

HRT: Brešanu "nema kraja"

Film redatelja Vinka Brešana Nije kraj pozvan je na festivale u Chicagu, Vancouveru, Varšavi, Kijevu, Montpellieru i Rimu. Na Varšavskom filmskom festivalu uvršten je u program Master's Touch u kojemu se prikazuju najnoviji filmovi svjetski poznatih redatelja. U Rimu će se pak naći u konkurenciji filmova koje sufinancira Eurimages, izvijestio je Interfilmpress.

Film Nije kraj, u produkciji Interfilma, HRT-a i VANS-a, snimljen je u hrvatsko-srpskoj koprodukciji, a na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio je nagradu publike Zlatna vrata Pule i četiri Zlatne arene.

Na festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu glavna glumica Nada Šargin dobila je nagradu Carica Teodora za najbolju žensku ulogu. U Karlovym Varyma Brešanov je uradak osvojio nagradu međunarodne kritike Fipresci za najbolji film, a na Mediteranskom filmskom festivalu u Herceg Novom osvojio je Grand prix, prenosi Hina.

Brešan je pozvan i u međunarodni žiri Festivala mediteranskog filma u Rimu.
HRT

- 13:13 - Isprintaj - #

Vijesti iz Općine Pitomača

Općina Pitomača sufinancirati će cijenu đačke putne karte za učenike srednjih škola
Na temelju Programa korištenja sredstava socijalne skrbi na području općine Pitomača za 2009. godinu („Službene novine“ Općine Pitomača, broj 8/08 i 8/09), načelnik općine donijeti će Odluku o sufinanciranju cijene đačke putne karte javnim prijevozom za polaznike srednjih škola, sa prebivalištem na području općine Pitomača. Visina sufinanciranja odrediti će se zavisno od visine ukupnog troška prijevoza, te financijskih sredstava Općinskog proračuna. Zbog izračuna navedenog mole se roditelji učenika putnika da u prostorije Općine Pitomača (soba broj 9) donesu iskorištene đačke putne karte za mjesec rujan, zajedno sa podacima o korisniku iste, te kopijom kartice tekućeg ili žiro-računa na koji će biti izvršen povrat iznosa sufinanciranja. Uvjet za ostvarenje prava na sufinanciranje cijene đačke putne karte je nepostojanje nepodmirenih obveza prema općinskom proračunu.
-------------------------------------------------------------------
Obilježen 8. listopada – Dan neovisnosti Republike Hrvatske
U srijedu su, povodom obilježavanja 8. listopada – Dana neovisnosti Republike Hrvatske, dana kada je Hrvatski Sabor 1991. godine jednoglasnom odlukom raskinuo sve državnopravne veze Republike Hrvatske s bivšom državom, na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu kralja Tomislava u Pitomači, načelnik Općine Željko Grgačić i predsjednik Općinskog vijeća Mirko Pavleković sa suradnicima, položili su vijence i odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i svim poginulim za Domovinu Hrvatsku.
Pitomača.hr

- 12:39 - Isprintaj - #

06.10.2009., utorak

Vijesti iz Općine Pitomača

Prigodno obilježen Međunarodni dan mira i Međunarodni dan djeteta
U srijedu 03. listopada obilježava se Međunarodni dan mira i Međunarodni dan djeteta. Težnja svih trebala bi biti da se barem na taj dan više pažnje posvetiti svakom djetetu jer svako dijete, bilo ono crno ili bijelo, bilo bogato ili siromašno, zaslužuje jednake uvjete za život. Takve uvjete danas je nemoguće stvoriti, ali čelništvo Općine Pitomača potrudilo se, kao i prijašnjih godina i ove godine pokazati da nije zaboravilo svoje najmlađje stanovnike. Načelnik Željko Grgačić obišao je navedenog dana djecu po svim općinskim naseljima, kao i polaznike Dječjeg vrtića “Potočnica” u Pitomači, te ih darivao prigodnim slatkim poklončićima.
-----------------------------------------------
Virovitičko-podravska županija raspisala dva javna poziva za subvenciju
Virovitičko-podravska županija raspisala je tijekom mjeseca rujna javne pozive za subvenciju premije osiguranja usjeva od mogućih šteta od elementarnih nepogoda, te za korištenje subvencije za poticanje osiguranja visokovrijednih rasplodnih grla u stočarstvu. Na oba javna poziva mogu se javiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti, zadruge i trgovačka društva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sa prebivalištem odnosno sjedištem na području županije pod uvjetom da je mjesto osigurane proizvodnje na području županije, te da je polica osiguranja sklopljena najkasnije do 30. studenog 2009. godine. Subvencija se odobrava u visini do 25% plaćene premije osiguranja, a iznos iste po pojedinom korisniku može se kretati između 100,00 i 10.000,00 kuna za osiguranje usjeva, odnosno 100,00 i 15.000,00 kuna za osiguranje visokovrijednih rasplodnih grla. Javni pozivi otvoreni su do 30. studenog, a zahtjevi za korištenje subvencije podnose se na adresu Virovitičko-podravska županija, Upravni odjel za poljoprivredu, Trg Ljudevita Patačića 1, Virovitica.
Pitomača.hr

- 16:06 - Isprintaj - #

Sportski rezultati proteklog tjedna

Rukometašice ŽRK “Pitomača” u nedjeljno poslijepodne u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole u Pitomači, odigrale su svoju utakmicu 3. kola II. HRL sjever, u kojoj su zabilježile treću ovosezonsku pobjedu, savladavši rukometašice ŽRK „Bjelovar“ sa 36:34 (16:14). Tvrda i od samog početka izjednačena utakmica u kojoj su se obje ekipe smjenjivale u vodstvu od najviše dva gola, prelomljena je u posljednjoj četvrtini utakmice kada pitomačanke odlaze na nedostižnih +7, no tada staju i gošće u posljednjih pet minuta čine seriju od 5:0 i smanjuju zaostatak na konačan rezultat. Broj postignutih pogodaka govori da su obrane bile slabiji dio ekipa, a istome je pridonio i veliki broj isključenja (po 20 minuta) sa svake strane. U napadu efikasnih pitomačanki, od kojih se čak njih devet upisalo u strijelce, efikasnije od ostalih Ana Šimić (8), Ivana Hegediš (6), Tanja Đud (6), Melita Begović (5) i Vana Janeš (4). U idućem kolu narednog vikenda pitomačke rukometašice gostuju u Koprivnici, kod ekipe ŽRK „Podravka Lino“, gdje će dvije do sada neporažene ekipe odigrati derbi utakmicu dosadašnjeg dijela prvenstva.

Oba općinska četvrtoligaša u nedjelju su kao domaćini odigrali svoje utakmice 8. kola IV. HNL sjever, podskupina B, u kojima je NK “Pitomača” poražena od gostujućih nogometaša NK “Kamen” iz Sirača 1:2, nakon što su u prvome poluvremenu vodili sa 1:0 i dominirali terenom, dok je NK “Croatia” iz Grabrovnice savladala NK “Garić” iz Garešnice sa 3:1. Idućeg vikenda pitomačani gostuju u Končanici kod nogometaša NK “Ribar”, a grabrovčani u Kloštru Podravskom kod nogometaša NK “Mladost”.

Pitomački su pioniri u subotu u 6. kolu IV. HNL sjever za pionire, skupina B, kao gosti nastupili kod svojih vršnjaka u Slatini, gdje su poraženi u kategorijama pinira U-10 sa 2:3 i U-14 sa 2:4, dok su pobjedu za pitomačane upisali pioniri U-12 sa 2:0. Idućeg vikenda u Pitomači gostuju nogometaši NK “Podravec” iz Virja.

Juniori NK “Pitomača” u subotu su u utakmici 5. kola 1. ŽNL juniora na gostovanju u Gornjem Baziju pobijedili domaće juniore NK “Bratstvo” sa 2:0, dok su grabrovčani gostovali u Podgorju gdje su juniori odigrali neodlučenih 1:1, a u predigri su grabrovački pioniri U-14svoje domaćine savladali sa 2:0. Juniori NK “Pitomača” u četvrtak su domaćini vršnjacima NK “Rezovac”, dok grabrovčani ugošćuju NK “Dinamo” iz Kapele Dvora. Vikend im po rasporedu donosi novo 7. kolo.

Pioniri U-10 NK “Croatia” na domaćem su terenu poraženi od vršnjaka NK “Mladost” Čačinci sa 0:2.

Pitomački veterani u nedjelju su u utakmici 6. kola Županijske lige veterana nastupili Šarovki kod veterana NK “Standard” i pobijedili sa 1:0 zadržavši tako vodeće mjesto lige. Idućeg tjedna veterani su u četvrtak domaćini veteranima NK “Slavonija” iz Sladojevaca.

Nogometaši NK «Turnašica» u nedjelju su u utakmici 6. kolu prvenstvenog natjecanja u II. ŽNL VPŽ, gostovali u Bušetini gdje su od nogometaša istoimenog domaćina poraženi sa 6:2. Iduće nedjelje u Turnašici gostuje NK “Grabić”.

U utakmicama 5. kola III. ŽNL VPŽ postignuti su slijedeći rezultati: NK “Otrovanec – NK “Aršanj” Sedlarica 2:0, NK “Mladost” Stari Gradac - NK “Kladare” 7:0, dok je slobodna bila ekipa NK “Podravec” Dinjevac, dok se u 6. kolu idućeg tjedna sastaju: NK “Kladare” – NK “Sveti Đurađ”, NK “Aršanj” Sedlarica - NK “Mladost” Stari Gradac, te NK “Podravec” Dinjevac - NK “Otrovanec.

Pitomačke kuglačice i kuglači svojim utakmicama 2. kola u II. HKL regija istok, odnosno III. HKL regija istok, nastavili su svoje nastupe u ovogodišnjim prvenstvima, u kojima još očekuju prve pobjede. Kuglačice su na gostovanju kod KK “Obrtnik” u Novoj Gradiški poražene sa 6:2, dok su muškarci kao domaćini doživjeli 0:8 poraz od ekipe KK “HT” Osijek.

Prošle su nedjelje rekreativci Rekreacijskog društva «Zeleno srce organizirali planinarski izlet na Ravnu goru kod Trakošćana (680 m/n.v.), na koji se uputilo 17 rekreativaca, koji su na odredištu imali organizirano 10 kilometarsko pješačenje (3,5 sati) i posjet dvorcu Trakošćan.
Pitomača.hr

- 14:22 - Isprintaj - #

04.10.2009., nedjelja

Promocija astronomskog zbornika "Naše plavo nebo"


Promocija astronomskog zbornika "Naše plavo nebo" izdanog od strane Astronomskog društva "Pitomača" održati će se u Knjižnici i čitaonici Pitomača, 10. listopada 2009. godine (subota), s početkom u 10 sati i 10 minuta.

Pitomača.hr

- 14:20 - Isprintaj - #

Izlet na Dravu (kod križničkog mosta)


pozivamo članove (bicikliste) na izlet u nedjelju 11. listopada

polazak u 14 sati (ISPRED PANOA)

PRIPREMAMO BABUŠKE NA KOTLU (DA POTROŠITE KALORIJE OD RUČKA VOZIT ĆEMO PREKO SEDLARICE I TURNAŠICE)

PRIJAVE I OBAVEZNE UPLATE (30 kuna) DO 9. 10. 2008. (PETAK) NA KIOSKU VRABAC KOD SEMAFORA.
Rekreacijsko društvo "Zeleno srce"

- 13:08 - Isprintaj - #

FVK "Mirko Lauš" - novosti

foto:FVK"Mirko Lauš"
SNIMANJE FILMA "TO JE MOJ ŽIVOT"

Lijep sunčan dan i još k tome subota, dakle većina ekipe odraslih članova kluba koji su osmislili film "To je moj život", bila je slobodna pa smo to naravno iskoristili da bi snimili materijal za navedeni film koji se već dosta dugo pripremao.

Glumci "nabrijani", rekviziti pripremljeni, tehnika spremna i svi članovi ekipe željni akcije. Više od toga nije bilo ni potrebno, dakle uz dovoljno ozbiljnosti za pojedine scene ali i uobičajenog humora i smijeha u pauzama, snimljen je cjelokupni potrebni materijal i sad slijedi montaža pa će se uskoro vidjeti i jesmo li bili uspješni.

Ako bude na vrijeme završen film će biti poslan na 41.reviju filmskog i video stvaralaštva koja se ove godine održava u Splitu 27. do 29.11.

-------------------------------------------------------------

foto:FVK"Mirko Lauš"
NOVI ČLANOVI "FILMSKE GRUPE"
Početkom ove školske godine dio osmaša koji su se već dokazali kao vrijedni filmaši prerasli su "Filmsku grupu"
i sad rade filmove u okviru "Grupe mladih filmaša" (naravno i dalje u okviru našeg kluba). Kako smo zbog toga u "Filmskoj grupi" imali nekoliko praznih mjesta "šapnuli" smo da primamo nove članove i evo tu su. Osam novih članova, točnije rečeno 6 članica i 2 člana, pridružilo nam se sa željom da svoju kreativnost i svoje stvaralaštvo pokušaju izražavati uz pomoć filma. Ako se po jutru dan poznaje bit će ovo još jedna uspješna filmska ekipa koja će promovirati u najpozitivnijem smislu našu Pitomaču na mnogim domaćim i stranim filmskim revijama i festivalima kao što su to i do sada činili članovi "Filmske grupe".
FVK"Mirko Lauš"

- 11:01 - Isprintaj - #

Prezentacija na temu “Kulturna baština i običaji u zajednici EU”

U srijedu navečer u Knjižnici i čitaonici Pitomača održana je prezentacija na temu “Kulturna baština i običaji u zajednici EU”.

Gošća i prezentatorica bila je Ivana Novogradec, a prezentacija je održana u suradnji s udrugom za građansko obrazovanje i društveni razvoj “DIM” koja svoj program usmjerava na unaprjeđenje razvoja demokratskog građanstva putem uvođenja novih edukacijskih sadržaja i metodologija u formalne obrazovne institucije i kroz neformalno obrazovanje, na povećanje participacije i utjecaja mladih u donošenju odluka i razvoju društva na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, te na zagovaranje transparentnosti i mogućnosti sudjelovanja građana i utjecaja na procese kreiranja, donošenja i implementacije javnih politika.
Pitomača.hr

- 08:59 - Isprintaj - #

02.10.2009., petak

Godišnja izložba slika učenika Likovnog kluba "Paleta" Pitomača 2009.

Umjetnička likovna organizacija - Likovni klub "PALETA" sa sjedištem u Zagrebu i Koprivnici, osnovan je s ciljem - da bi zainteresirane upoznao s njihovom kreativnošću i otvorio im skrivena vrata likovne umjetnosti, a potom pružio mogućnost usavršavanja crtačke i slikarske vještine i talenta.

Tako je i u Pitomači prije više od tri godine zaživjela svojevrsna Škola crtanja i slikanja, mala možda po broju učenika, ali velika po njihovom talentu, napredovanju i usavršavanju vlastitog likovnog i kreativnog izričaja.

Ovogodišnja izložba postavljena je u izložbenom prostoru Općine Pitomača od 1. listopada u 19 sati, a selekcija je najboljih crteža i slika polaznika koje su nastale kroz proteklu školsku godinu. Iako prevladavaju vrlo zrele i po likovnom izričaju zanimljive i dojmljive slike, ipak su to još uvijek njihovi prvi, ponekad nesigurni koraci, tek odškrinuta vrata u taj čudesni svijet boja i oblika, a s vremenom će se ona i širom otvoriti, a njihove slike i izložbe još će nas više ispuniti ljepotom i divljenjem.
Zaželimo im svima od srca još mnogo lijepih slika, izložbi i uspjeha!

Profesionalni slikar: Ivan Lovreković

- 17:50 - Isprintaj - #

Natječaji za posao u Općini i Knjižnici Pitomača


Javni poziv za prijam u službu u Upravni odjel za gospodarstvo, proračun i komunalne djelatnosti Općine Pitomača na određeno vrijeme do povratka odsutne službenice na posao

Natječaj za prijem u službu u Knjižnicu i čitaonicu Pitomača na nepuno - određeno radno vrijeme

- 17:01 - Isprintaj - #

01.10.2009., četvrtak

PING:sastanci sa članovima Udruge

Od idućeg tjedna (5. 10.) održavat će se svakodnevno sastanci sa članovima i to po pristupnim točkama.
Tema ovih sastanaka je upoznati sve članove sa njihovim pravima i obavezama te da svaka točka ima nekoliko (zavisno od veličine točke) predstavnika s kojima će Tehnička služba komunicirati i dobivati realne povratne informacije o mreži.
Također će oni koji imaju volje i želje za učenjem biti osposobljeni za otklanjanje tehničkih problema kod članova i prijatelja u susjedstvu kako bi se Tehnička služba mogla više posvetiti samoj mreži i pristupnim točkama.
Sastanci će se održavati u našoj prostoriji (iznad kina, ulaz uz stari poslovni centar).
RASPORED SASTANAKA:

Ponedjeljak (5.10)
19-20 - Croming,20-21 - Šenoina i Zgrade
Utorak (6.10.)
19-20 - Kladare,20-21 - Stari Gradac
Srijeda (7.10.)
19-20 - Lipica,20-21 - Dinjevac
Četvrtak (8.10.)
19-20 - Prešpan, Ritakovec,20-21 - Betatim, Gajeva, Greda
Petak (9.10.)
19-20 - Đurđevac,20-21 - Prugovac
Ponedjeljak (12.10.)
19-20 - Čepelovec, Lozan, Otrovanec,20-21 - Vukosavljevica, Marof
Utorak (13.10.)
19-20 - Sedlarica, Velika Črešnjevica,20-21 - Kloštar Podravski

Nakon toga svaki četvrtak od 19-21 sat otvorena vrata prostorije za pitanja, prijedloge, kritike ili razgledavanje prostorije, server sobe i razgovora o računalima, softveru i sličnim stvarima.
Tehnička služba Udruge PING

- 18:01 - Isprintaj - #

Licitari imaju novi album

U izdanju Croatia recordsa izašao je novi album tamburaškog sastava Licitari iz Pitomače. Album se sastoji od jedanaest novih tamburaških pjesama te obrade pjesme Johna Lenona Imagine.
Za šest pjesama glazbu potpisuje Marijan Jergović koji sa Licitarima surađuje od osnutka sastava (2000. godine).

Tamburaški sastav Licitari poznat je po mnogobrojnim festivalskim nastupima od kojih izdvajamo festivale u Pitomači, Požegi, Slavonskom Brodu, Krapini… a ovo im je drugi album koji je nazvan po prvoj pjesmi s albuma – Sanjaj me. Glazbeni producent albuma je Krunoslav Benko, mastering potpisuje Denis Špegelj, a grafičko oblokovanje albuma osmislila je Ad Arma iz Pitomače. Urednik izdanja je Ante Lesić.

Popis pjesama:
1.Sanjaj me
M.Jergović-Z.Klinžić-D.Špegelj
2. Moja ljubav
M.Vestić-M.Vestić-D.Špegelj
3. Pjesma ljubavna
M.Jergović-R.Stilinović-D.Špegelj
4. Kad bi ljubav
M.Vestič-M.Vestić-D.Špegelj
5. Sad kan nema više ljubavi
I.Hanžek-I.Stanešić-arr.D.Špegelj
6. Otišla je ljubav stara
M.Jergović-P.Picukarić-D.Špegelj
7. Jutro
T.Tišljar-arr.D.Špegelj
8. Sjećanja na '94
M.Vestić-arr.D.Špegelj
9. Ne boj se
M.Jergović-Z.Klinžić-D.Špegelj
10. Čuvar uspomena
M.Jergović-Z.Klinžić-D.Špegelj
11. Brod ljubavi
M.Jergović-Z.Klinžić-D.Špegelj
12. Imagine
John Lenon-arrD.Špegelj
----------------------------------
Virovitica info

- 17:54 - Isprintaj - #

Književna večer s Božicom Jelušić

foto:www.knjiznicavirovitica.hr
Svako gostovanje književnice Božice Jelušić, a ona su česta u našoj Knjižnici, odiše uvijek istom lakoćom i profinjenošću riječi i misli. I svaki put nas neumorna pjesnikinja iznenadi i očara silnom energijom, potpunom predanošću i eruditskim znanjem, bilo da govori o zavičaju, poeziji, djeci, ekolologiji, slikarstvu i ostalom mnoštvu koje promišlja. Tako je bilo i sinoć na književnoj večeri Trag u zavičaju. Zadana tema je književnicu planski odvela i do najskrivenijih detalja, do najistančanijih misli i osjećaja koji u konačnici tvore svaku ljudsku osobnost. A ona je uistinu nepotpuna bez sigurnosti zavičaja i svih onih kontemplacija koje tvore njegovu sliku.

Gošću književne večeri je predstavila i pozdravila ravnateljica Knjižnice prof. Višnja Romaj, ujedno zahvalivši članovima pjevačke i tamburaške skupine KUD-a Seljačka sloga iz Turanovca na glazbenoj kulisi.

Božica Jelušić je predstavila novo izdanje iz svoje "radionice sa ruba svijeta", pjesničko-slikarsku mapu Vidoviti puti: Podravski slikopis. Radi se o mapi s listovima oslikanim akvarelima Ivana Andrašića i tematskim pjesmama Božice Jelušić. Pravo bibliofilsko izdanje!

Uvijek nas pjesnikinja počasti interpretacijom svoje poezije, no ovaj put je zaista bio užitak slušati ju na dijalektu svog djetinjstva, odrastanja - svog zavičaja.

Vjerujemo da su posjetitelji ove književne večeri radosni otišli svojim kućama, bogatiji za dio blaga koje je s nama podijelila hrvatska i podravska pjesnikinja Božica Jelušić.
www.knjiznicavirovitica.hr

- 08:49 - Isprintaj - #

Panonski biciklistički maraton stigao u Virovitičko-podravsku županiju

foto:ViroviticaNet
OTROVANEC - Sudionici Panonskog biciklističkog maratona Karlovac - Ilok danas su stigli u Virovitičko-podravsku županiju. Na imanju ruralnog turizma «Zlatni klas» u Otrovancu kraj Pitomače bicikliste su dočekali virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić sa suradnicima te ditektorica Turističke-zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić i predsjednik Turističke zajednice Općine Pitomača Marinko Barčan.
Riječ je o maratonu kojeg , u cilju promocije Regije Panonske Hrvatske te biciklizma i ruralnog turizma, organizira Biciklistički klub Karlovac 1189. Maraton se vozi kroz osam županija, članica regije - Karlovačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Sisačko-moslavačku, Virovitičko-podravsku, Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku, Osječko-baranjsku i odredišnu Vukovarsko-srijemsku županiju. U svakoj županiji biti će prezentirani domaći proizvodi i turistička ponuda.

Maraton je započeo je 28. rujna u Karlovcu gdje startalo 280 biciklista, no zbog teške i zahtjevne staze u Otrovanec ih je stiglo tek 9. «Ljudi su pokazali dobru namjeru, no za vozit ovakav maraton potrebno je puno snage, vježbe i iskustva. Staza je zahtjevna, a naše ceste nisu prilagođen biciklima pa su rekreativci, oni koji ne treniraju svakodnevno otpali. No, tijekom puta priključivat će nam se novi sudionici», izjavio nam je predsjednik Biciklističkog kluba «Karlovac 1189» Vladimir Vozni.

Planirano je da biciklisti svakog dana prijeđu 160 kilometara i zadrže se u jednoj od turističkih destinacija pojedine županije. U poslijepodnevni satima biciklisti su prošli kroz Viroviticu i Slatina, a noće u Orahovici.
Virovitica net
FOTOGALERIJA: VIŠE-Virovitica info

- 05:41 - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.