Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Panonski biciklistički maraton stigao u Virovitičko-podravsku županiju

foto:ViroviticaNet
OTROVANEC - Sudionici Panonskog biciklističkog maratona Karlovac - Ilok danas su stigli u Virovitičko-podravsku županiju. Na imanju ruralnog turizma «Zlatni klas» u Otrovancu kraj Pitomače bicikliste su dočekali virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić sa suradnicima te ditektorica Turističke-zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić i predsjednik Turističke zajednice Općine Pitomača Marinko Barčan.
Riječ je o maratonu kojeg , u cilju promocije Regije Panonske Hrvatske te biciklizma i ruralnog turizma, organizira Biciklistički klub Karlovac 1189. Maraton se vozi kroz osam županija, članica regije - Karlovačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Sisačko-moslavačku, Virovitičko-podravsku, Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku, Osječko-baranjsku i odredišnu Vukovarsko-srijemsku županiju. U svakoj županiji biti će prezentirani domaći proizvodi i turistička ponuda.

Maraton je započeo je 28. rujna u Karlovcu gdje startalo 280 biciklista, no zbog teške i zahtjevne staze u Otrovanec ih je stiglo tek 9. «Ljudi su pokazali dobru namjeru, no za vozit ovakav maraton potrebno je puno snage, vježbe i iskustva. Staza je zahtjevna, a naše ceste nisu prilagođen biciklima pa su rekreativci, oni koji ne treniraju svakodnevno otpali. No, tijekom puta priključivat će nam se novi sudionici», izjavio nam je predsjednik Biciklističkog kluba «Karlovac 1189» Vladimir Vozni.

Planirano je da biciklisti svakog dana prijeđu 160 kilometara i zadrže se u jednoj od turističkih destinacija pojedine županije. U poslijepodnevni satima biciklisti su prošli kroz Viroviticu i Slatina, a noće u Orahovici.
Virovitica net
FOTOGALERIJA: VIŠE-Virovitica info

Post je objavljen 01.10.2009. u 05:41 sati.