LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Uskoro knjiga izabranih skladbi dr.Marijana Jergovića - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

20.03.2008., četvrtak

Uskoro knjiga izabranih skladbi dr.Marijana Jergovića

Virovitički ogranak Matice hrvatske svojoj uspješnoj nakladničkoj djelatnosti ovih dana dodaje još jedan projekt - izdavanje knjige izabranih skladbi dr. Marijana Jergovića. Knjiga će sadržavati notne zapise i podatke o autorima tekstova i izvođačima, glazbenim sastavima, instrumentalistima te aranžerima na pitomačkom festivalu "Pjesme Podravine i Podravlja", ali i na Krapinskom, Požeškom i Slavonsko-brodskom festivalu i u drugim glazbenim priredbama na kojima su izvedene skladbe dr. Jergovića. Svaka knjiga bit će dopunjena i paketom od 10 nosača zvuka (CD), a ukupno će sadržavati 200 odabranih skladbi.

Autor knjige prof. Ivan Zelenbrz, predsjednik Ogranka MH Virovitica ističe:
- Ovo vrlo vrijedno i reprezentativno multimedijalno izdanje našega dr. Marijana Jergovića pridonijet će afirmaciji grada i županije jer je skladatelj već odavno poznat široj glazbenoj publici. Ovim izdanjem obilježit će se 70. obljetnica života dr. Jergovića, redovnog člana Hrvatskog društva skladatelja, umjetničkog direktora pitomačkog festivala, a knjiga bi trebala biti zgotovljena i predstavljena u Pitomači u svibnju, pred početak festivala "Pjesme Podravine i Podravlja".

Bogat opus skladbi koje je napisao dr. Jergović prate i značajna pjesnička imena.
- Imao sam čast pisati glazbu na tekstove Drage Britvića, Zvonimira Majdaka, Maje Đerek-Lovreković, Rajka Stilinovića, Pere Picukarića, Zorice Klinžić i druge, a pjevali su ih, samo da istaknem one najpoznatije, Krunoslav Kićo Slabinac, Vice Vukov, glazbeni sastavi Podravski mužikaši, Najbolji hrvatski tamburaši, Licitari i drugi, a aranžirali Nikica Kalođera, Stjepan Mihaljinac, Siniša Leopold... Izbor sam temeljio na kvaliteti, kronologiji nastajanja pjesama i da u izabranim skladbama sudjeluje što više izvođača - kaže dr. Jergović.

Ovo reprezentativno izdanje ljubitelji podravske glazbe očekuju s nestrpljenjem, a osim što će obilježiti 70 godina života i dugog i plodnog umjetničkog rada dr. Marijana Jergovića, predstavljat će izbor njegovih najboljih skladbi.

M. Vodopić
Virovitički list

- 17:33 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.