Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Uskoro knjiga izabranih skladbi dr.Marijana Jergovića

Virovitički ogranak Matice hrvatske svojoj uspješnoj nakladničkoj djelatnosti ovih dana dodaje još jedan projekt - izdavanje knjige izabranih skladbi dr. Marijana Jergovića. Knjiga će sadržavati notne zapise i podatke o autorima tekstova i izvođačima, glazbenim sastavima, instrumentalistima te aranžerima na pitomačkom festivalu "Pjesme Podravine i Podravlja", ali i na Krapinskom, Požeškom i Slavonsko-brodskom festivalu i u drugim glazbenim priredbama na kojima su izvedene skladbe dr. Jergovića. Svaka knjiga bit će dopunjena i paketom od 10 nosača zvuka (CD), a ukupno će sadržavati 200 odabranih skladbi.

Autor knjige prof. Ivan Zelenbrz, predsjednik Ogranka MH Virovitica ističe:
- Ovo vrlo vrijedno i reprezentativno multimedijalno izdanje našega dr. Marijana Jergovića pridonijet će afirmaciji grada i županije jer je skladatelj već odavno poznat široj glazbenoj publici. Ovim izdanjem obilježit će se 70. obljetnica života dr. Jergovića, redovnog člana Hrvatskog društva skladatelja, umjetničkog direktora pitomačkog festivala, a knjiga bi trebala biti zgotovljena i predstavljena u Pitomači u svibnju, pred početak festivala "Pjesme Podravine i Podravlja".

Bogat opus skladbi koje je napisao dr. Jergović prate i značajna pjesnička imena.
- Imao sam čast pisati glazbu na tekstove Drage Britvića, Zvonimira Majdaka, Maje Đerek-Lovreković, Rajka Stilinovića, Pere Picukarića, Zorice Klinžić i druge, a pjevali su ih, samo da istaknem one najpoznatije, Krunoslav Kićo Slabinac, Vice Vukov, glazbeni sastavi Podravski mužikaši, Najbolji hrvatski tamburaši, Licitari i drugi, a aranžirali Nikica Kalođera, Stjepan Mihaljinac, Siniša Leopold... Izbor sam temeljio na kvaliteti, kronologiji nastajanja pjesama i da u izabranim skladbama sudjeluje što više izvođača - kaže dr. Jergović.

Ovo reprezentativno izdanje ljubitelji podravske glazbe očekuju s nestrpljenjem, a osim što će obilježiti 70 godina života i dugog i plodnog umjetničkog rada dr. Marijana Jergovića, predstavljat će izbor njegovih najboljih skladbi.

M. Vodopić
Virovitički list

Post je objavljen 20.03.2008. u 17:33 sati.