LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Javna tribana o (ne)znanju virovitičkih osnovaca - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

06.07.2007., petak

Javna tribana o (ne)znanju virovitičkih osnovaca

Osnovni uzroci loših rezultata učenika Virovitičko-podravske županije na prvom vanjskom vrednovanju znanja učenika osnovnih škola koje je proveo institut «Ivo Pilar» su nestručno zastupljena nastava, velika fluktuacija nastavnika, veliki broj učenika putnika i katastrofalna stručna sprema roditelja: samo 7,4 posto je onih sa višom ili visokom stručnom spremom, a sva druga majka ima završenu tek osnovnu školu. To je rečeno na današnjoj javnoj tribini na kojoj su o metodologiji istraživanja govorili ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Goran Sirovatka, načelnik Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje zadužen za osnovno školstvo, Nenad Marković i predstavnik Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Toni Babarović.

skola


Oni su pojasnili da je riječ o znanju prosječnih učenika završnih razreda osnovnih škola. Testiralo se znanje gradovi od prvog do sedmog razreda uključujući i dio gradiva osmog razreda. Učenici su se birali metodom slučajnog uzorka, a broj učenika bio je proporcionalan broju stanovnika pojedine županije. Prosjek rješivosti testova iz Hrvatskog bio je 58,9 posto – naša županija je ispod prosjeka (51,1 posto). Najbolje rezultate postigli su učenici iz Krapinsko- zagorske županije (63,1 posto). Za matematiku hrvatski prosjek je bio 54,7 posto, a za Virovitičko-podravsku 41,4 posto.
Na današnjoj tribini pohvaljen je interes lokalne vlasti i prosvjetnih radnika za ovu temu koji su u tako kratkom roku organizirali ovaj susret. Naglasivši da je Virovitičko-podravska županija, za sada, jedina koja je to učinila.
Fotografija i tekst:Virovitica.net

- 17:16 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.