LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Pitomača
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

30.08.2006., srijeda

Pastoralne promjene u Varaždinskoj biskupiji

U Varaždinskoj biskupiji u kolovozu je došlo do određenih promjena u službama svećenika u župama biskupije.
Na službe župnih vikara imenovani su ovogodišnji mladomisnici: Krunoslav Milovec u župi sv. Nikole u Koprivnici,
Damir Slamek u Nedelišću, a Ivica Puškadija u Pitomači.
Tito Šmintić razriješen je službe župnog vikara u Sračincu te je imenovan župnim vikarom u Ivancu.
Nikola Benko razriješen je službe župnika u Kozarevcu te je imenovan župnikom u Ferdinandovcu, gdje je službe župnika razriješen Siniša Dudašek, koji je imenovan župnikom u Sračincu, gdje je umirovljen dosadašnji župnik Vjekoslav Gabud. Župnikom u Podravskim Sesvetama imenovan je Krunoslav Kefelja, koji je razriješen službe župnog vikara u Ivancu. Župnikom u Kozarevcu imenovan je Tomislav Leskovar, dosadašnji župni vikar u Nedelišću.
Jasminka Bakoš-Kocijan
varaždinska biskupija


- 20:03 - Isprintaj - #

2. vatrogasni susreti djece i mladeži u Turnašici

DVD Turnašica organizira 2. vatrogasne susrete djece i mladeži (od 8 do 16 godna) koji će se održati 03. rujna ove godine na školskom igralištu u Turnašici.
Discipline natjecanja:
1. Vatrogasna alka
2. Kuglana
3. Štafeta vodenih balona
4. Skakanje u vreći
5. Igra s lopticom i cijevi

Natjecanje će započeti u 15 sati. Odjeljenja nastupaju u jednoj kategoriji sa 10 članova. Prva tri mjesta bit će nagrađena peharima.
pitomača.hr

- 16:22 - Isprintaj - #

29.08.2006., utorak

Iscrtane linije na magistrali

pitomača
Iscrtavanjem linija kolničkih trakova,trakova za prestrojavanje i parkiranje približava se kraj radova na cesti u Pitomači.

- 16:37 - Isprintaj - #

Postavljene table dobrodošlice u županiju

Započelo je postavljanje tabli dobrodošlice Virovitičko – podravske županije, koje se stavljaju u okviru projekta smeđe i turističke signalizacije. Na ulazima u Virovitičko – podravsku županiju postavljeno su četiri table dobrodošlice, a do petka, 1. rujna, biti će postavljeno svih deset planiranih. Do sada su table stavljene na području Pitomače, Voćina, Terezinog Polja i Lončarice.
vpž

- 16:33 - Isprintaj - #

28.08.2006., ponedjeljak

REKREACIJA

Rekreacijsko društvo "Zeleno srce" Pitomača poziva članove i ostale zainteresirane na PLANINARSKI IZLET na Samoborsko gorje (Japetić - 879 m).
Polazak je u nedjelju 10. rujna u 8 i 30 sati ispred poslovnog centra.
Cijena izleta je 100,00 kuna u što je uključen prijevoz i ručak. Djeca u pratnji roditelja plaćaju 50,00 kuna.
Prijave i uplate su do 04. rujna na kiosku ŽABAC.
pitomača.hr

- 12:23 - Isprintaj - #

3. izložba voća, povrća i poljoprivrednih proizvoda Virovitičko-podravske županije

Treća prodajna izložba voća, povrća i poljoprivrednih proizvoda organizirana je u suradnji HZPSS-a i Virovitičko-Podravske županije, a održati će se 2. rujna 2006. na Trgu kralja Tomislava u Virovitici.
U sklopu izložbe biti će organiziran i okrugli stol «Virovitička paprika od sjemena do stola» na kojoj će sudjelovati profesori s Agronomskog fakulteta u Zagrebu koji rade na priznavanju zemljopisnog porijekla Virovitičke paprike. Akcija hvale vrijedna pokrenuta od strane županijske udruge proizvođača povrća i Virovitičko-Podravske županije.
Ovogodišnja izložba održati će se pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice. Na izložbi će izlagati svi eminentni proizvođači i prerađivači poljoprivrednih proizvoda s područja županije. Bit će izloženo voće, povrće, ljekovito bilje, jabučni ocat, začinska paprika, vino, sokovi, proizvodi od meda, gljive itd.
hzpss

- 11:55 - Isprintaj - #

NOGOMET - rezultati

NK "Pitomača" prošle nedjelje poražen je u Ždralovima kod NK "Mladost" sa 0:2, a na gostovanju u Virovitici savladao je NK "Bratstvo" iz Gornjeg Bazja sa 4:0.
Nakon ove dvije posljednje provjere seniorski sastav NK "Pitomača" jučer je započeo prvenstveno natjecanje u III. HNL istok gostovanjem u Varaždinu kod NK "Sloboda" iz Tužnog gdje je izgubio sa 2:0.
Svoje prvenstveno natjecanje jučer je započeo i juniorski sastav NK "Pitomača" koji je prošle nedjelje pobijedio u Otrovancu na Memorijalnom nogometnom turniru u spomen na poginulog hrvatskog branitelja Ivana Dikšića i pokojnog Marijana Oberana. Na turniru su, osim pitomačkih juniora, nastupile i seniorske ekipe domaćina te gosti iz Sedlarice i Svetog Đurađa. U prvom kolu ovogodišnjeg prvenstvenog natjecanja IV. HNL sjever za kadete i juniore, skupina A, pitomačani su bili domaćini ekipama NK "Koprivnica". Kadeti su izgubili sa 0:3 dok su juniori pobijedili sa 2:0.
Početak pionirskog natjecanja odgođen je. Danas će se u Varaždinu održati plenum sudionika pionirskih liga na kome će se odlučiti o novom početku natjecanja i sastavu natjecateljskih liga.
pitomača.hr

- 11:30 - Isprintaj - #

27.08.2006., nedjelja

Dani udruga Virovitičko-podravske županije

Kako bi pokazali raznovrsnost rada i djelovanja udruga na našem području S.O.S. telefon – poziv u pomoć u suradnju sa Virovitičko podravskom županijom te pod financijskim pokroviteljstvom Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva organizira 02. i 03. rujna 2006. godine Dane udruga Virovitičko podravske županije gdje će se zainteresirane udruge tijekom dva dana moći predstaviti građanima grada Virovitice u prostorijama Doma oružanih snaga u Virovitici. Građanima će se predstaviti preko 40 udruga sa područja cijele županije, kao i nekoliko gostujućih udruga iz Slavonskog Broda, Osijeka i Pakraca
Udruge će se predstaviti na različite načine – neke kroz kulturno umjetničke programe u okviru prigodnog programa, neke kroz proizvode koje izrađuju u okviru svojih djelatnosti, a neke kroz prezentaciju svojih aktivnosti koje provode tijekom godine.
Na ovoj manifestaciji održati će se i promocija knjige „Vodič udruga Virovitičko podravske županije“ koji je izrađen i tiskan u sklopu projekta i u kojemu je predstavljeno oko 140 udruga kroz njihov kratki opis.
Kako je ovo prva takva manifestacija na području županije, svi sudionici Dana udruga Virovitičko podravske županije pozvani su i da sudjeluju na Okruglom stolu na temu „Primjeri dobre prakse i važnost suradnje nevladinog sektora i vladinih institucija“ kako bi iskoristili ovaj susret nevladinih udruga za razmjenu iskustva.
Dane udruga Virovitičko podravske županije otvoriti će službeno prvi dan manifestacije župan Virovitičko podravske županije, predstavnik Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i organizator S.O.S. telefon – poziv u pomoć.

Plan događanja:
Subota 02.09.2006.

09:00 - okupljanje udruga
09:30 - otvaranje za posjet građana
12:00 - svečano otvorenje Dana udruga
14:00 - okrugli stol
16:00 - prigodan kulturno-umjetnički program
18:00 - zatvaranje prvog dana udruga

Nedjelja 03.09.2006.

09:00 - 12:00 otvoreno za posjetu građana
12:00 - zatvaranje Dana udruga
S.O.S. telefon

- 20:05 - Isprintaj - #

26.08.2006., subota

Pitomača 2006., snimka

HTV1,26.08.2006. subota u 22:10 sati
Na ovogodišnjem festivalu Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2006. nastupili su: Ema Vitelić i Jelena Martinčević, Mladen Hitrec, Cecilija, Edo Berec, Vlatka Kopić Tena i Tamburaški sastav Lyra, Adam Končić i Ivica Ivanković, Licitari, Ivica Pepelko i Renata Kos, Željko Sesvečan i Tamburaški sastav Za srce i dušu, Barbara Othman, Lepi cajti, Gordana Ivanjek, Đuka Čaić, Marija Kralj, Renata Holi, Ravnica, Kraljevi ulice, Stjepan Jeršek Štef i Džentlmeni, Ana Filipović, Najbolji hrvatski tamburaši, Podravski mužikaši te Boris Ćiro Gašparac.
Izvođače je pratio Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem Siniše Leopolda.

* Voditelj: Rosanda Kokanović i Branko Uvodić
* Redatelj: Zdravko Bilandžija
* Urednik: Branko Uvodić
htv

- 00:01 - Isprintaj - #

25.08.2006., petak

Otišle rode u toplije krajeve

Još jučer su na našem području bile viđene zadnje dvije rode ali su i one danas otišle na zimovanje preko Bospora u južnu Afriku.

- 16:43 - Isprintaj - #

BOLJA REGULACIJA ILI POGREŠKA ?

Vjerovatno ste primjetili da je nakon svih radova u centru Pitomače najveći dio i završen a naravno da su se na cesti pojavile i nove oznake. Širina ceste omogućava i treću traku za prestrojavanje pa nam pune i isprekidane crte u kombinaciji s mnoštvom strelica pokazuju kuda trebamo voziti. Pored toga na križanjima su postavljeni i novi prometni znakovi pa ako želimo na primjer iz Domjanićeve prema crkvi to nam nije dozvoljeno jer znak za obavezni smjer tjera nas da vozimo prema Policijskoj stanici, što znači da se tamo negdje okrenemo pa tek tada možemo prema crkvi. Možemo naravno i ignorirati znak pa kad skrenemo lijevo, Policijska stanica (ustvari samo jedan djelatnik policije) doći će k nama i vjerovatno naplatiti kaznu za nepropisnu vožnju, pa ko voli nek izvoli. Saznali smo da su neki mještani koji stanuju u Domjanićevoj nezadovoljni takvim usmjeravanjem već bili u Policijskoj stanici s namjerom prosvjedovanja ali im je rečeno da je znak za obavezan smjer postavljen greškom te da će biti maknut. Do tada ne preostaje nam drugo nego izabrati jednu, od dvije, već navedene mogućnosti.(Z.J.)
pitomača.net

- 05:29 - Isprintaj - #

23.08.2006., srijeda

Izazovite Vladu “osobnom ponudom” koju neće moći odbiti!

Pridružite se europljanima i priložite svoju osobnu ponudu za spas klime!
Zelena akcija započinje kampanju: Osobna ponuda za spas klime!
Kako je globalna klima u najvećoj opasnosti od katastrofalnih promjena svi se moramo početi boriti protiv krize, klimatske krize. Morati ćemo napraviti male promjene u našem životu, ali ni sa najboljom namjerom nećemo uspjeti ukoliko i vlade u svijetu ne daju njihov doprinos također, i smanje emisije stakleničkih plinova u atmosferu. Vlade u svijetu su nesklone poduzimanju prave akcije tako da ni Vlada RH ne čini dovoljno.
Izazovimo Vladu svojom “osobnom ponudom” kojom ćemo pokazati da smo spremni boriti se protiv klimatskih promjena, ali i zahtjevamo za uzvrat, pravu akciju Vlade.
Pomoću web stranice, i akcija namjeravamo prikupitii stotine fotografija ljudi sa njihovim “osobnim ponudama”. Vaša fotografija će poslužiti za ogromnu instalaciju na UN-ovim pregovorima o klimi u studenom 2006. u Keniji. Fotografije će prikazivati tisuće ljudi - uključujući i Vas koji zahtjevaju hitnu akciju.
Mislite li da Vlada RH čini dovoljno protiv klimatskih promjena? Jeste li spremni odigrati svoju ulogu u borbi protiv klimatskih promjena?
Protiv klimatskih promjena se možete boriti na više načina.
Svaki korak pomaže i svaki korak se računa, tako da i malim promjenama vašeg životnog stila možete pomoći u usporavanju globalnog zatopljenja.
PRIKLJUČITE SE!!
Ukoliko se želite priključiti našoj kampanji i dati svoju osobnu ponudu za spas klime, priključite nam se u jednom od hrvatskih gradova, a to su: 24.08. Osijek, 25.08. Koprivnica, 26.08. Zagreb, 27.08. Zadar i 28.08. Split.
Ako ne možete doći na naše akcije, možete svoju ponudu dati online na stranici Friends of the Earth Europa.
ZELENA AKCIJA

- 16:28 - Isprintaj - #

Utvrđene četiri vinske ceste

Poglavarstvo Virovitičko-podravske županije dans je utvrdilo četiri vinske ceste: «Virovitički vidici» za područje Virovitice, «Iznad grada» za područje Slatine, «Stazama frankovke, graševine do zelenog silvanca» za područje Orahovice i «Bilogorsko-aršanjske staze» za područje Pitomače, čime one formalno postaju pravni subjekti.
Vinska cesta «Virovitički vidici» započinje na završetku naselja Golo Brdo, ispod sjevernih obronaka virovitičke Bilogore. Preko Podgorja i Svetog Đurđa cesta nastavlja put do Antunovca i Milanovca.
Vinska cesta «Stazama frankovke, graševine do zelenog silvanca» prostire se na brežuljkastom predjelu sjevernih obronaka Papuka, a najviše vinograda locirano je iznad Orahovice te naselja Stara Jošava, Crkvari, Šumeđe i Duzluk. Staza započinje u središtu Orahovice, ide prema Albusu do Mekura, nastavlja put do Jezera i prema Novoj Jošavi te skreće kroz vinograde Krčenik, Velike Ledine i Martan pa se preko Duzluka vraća u Orahovicu.
Vinska cesta «Bilogorsko-aršanjske staze» prostire se na južnim obrocima Bilogore, a središnje područje je na brdu Aršanj. Staza započinje na cesti Pitomača - Sedlarica u mjestu Otrovanec kod ugostiteljskog objekta Zlatni klas. Nastavlja putem prema Sedlarici do skretanja za Turnašicu, zatim skreće prema Lipici i Radarskom centru te Kladarskom brijegu.
Vinska cesta «Iznad grada» se nalazi na sjevernim obroncima Papuka, iznad Slatine i naselja Sladojevci, Kozice i Lukovac. Započinje u središtu Slatine, ide prema vrhu Brežića Ulicom Tina Ujevića praveći polukrug kod telekomunikacijskog tornja te se Ulicom grofa Draškovića spušta do vodotornja.
Sve ceste zastupaju i predstavljaju lokalne Udruge voćara i vinogradara koje će ubuduće, u cilju turističke profiliranosti proizvoda, davati suglasnost za sva ulaganja, izgradnju, dogradnju i proširenje objekata. Svi prijavljeni sudionici u davanju i oblikovanju turističke ponude organizirat će se, potom, u zadrugu ili samostalni obrt ili trgovine.
virovitica.net

- 15:56 - Isprintaj - #

22.08.2006., utorak

Radovi u Pitomači 22.kolovoza 2006.godine

pitomača

- 18:58 - Isprintaj - #

Novi trgovački lanac u Pitomači

Pored dosadašnjih KTC-a i BILLA-e koji su već dobro poznati našem pučanstvu još jedan trgovački lanac odlučio je svoju halu izgraditi u Pitomači. Ovaj put radi se o domaćem Hrvatskom trgovaškom lancu "PLODINE". Gradnja je nedavno započela i to u blizini Dječjeg vrtića a prilaz je planiran pored Doma zdravlja.
Već smo se navikli na brzinu gradnje takvih objekata pa je za očekivati da ćemo za mjesec ili dva moći kupovati u novoj trgovini. Naravno osim toga i neki sad nezaposleni Pitomačani, zaposlit će se u tom prostoru pa nek se radovi završe što prije.
pitomača.net

- 11:06 - Isprintaj - #

21.08.2006., ponedjeljak

Koncerti na televiziji

Danas u 22.10 sati na drugom programu HTV-a bit će prikazana snimka s koncerta održanog u Osijeku u počast pjesmama Drage Britvića, dobitnika Porina za životno djelo koji mu je posthumno dodijeljen ove godine.Koncert "U počast pjesmama Drage Britvića"održavao se krajem 4.mjeseca u sklopu «Dana Porina»u Osijeku.
Nastupali su: Rivers (Bože, čuvaj Hrvatsku), Gabi Novak (Oko jene hiže navek tiči lete), Jacques Houdek (Mirno teku rijeke), Ivana Kindl (Kuća za ptice) Tony Cetinski (Potraži me u predgrađu), Massimo Savić (Trešnjevačka balada), Maja Blagdan (Golubovi), ENI (Djevojčice), Goran Karan (Zvona moga grada), Klapa (Maslina je neobrana), Vladimir Kočiš Zec (Tvojih pola sata), Jelena Radan (Ti si moja obala), Alen Vitasović (Pismo), Meri Cetinić
(Oči), Đani Stipaničev (Proplakat će zora), Robert Mareković (Milioner), Vid Balog (Zadnji fijaker), Vesna Pisarović (Umiru stare kavane) i Kićo Slabinac (Svirci moji).

Snimka pitomačkog glazbenog festivala «Pitomača 2006.» biti će prikazan u subotu,26.8. na prvom programu HTV-a u 22.10 sati.
htv

- 18:05 - Isprintaj - #

20.08.2006., nedjelja

Preminuo biskup varaždinske biskupije mons. Marko Culej

Varaždinski biskup mons. Marko Culej, koji je okrijepljen svetim otajstvima blago preminuo u Gospodinu u subotu 19. kolovoza u 19,45 sati u Biskupskom dvoru u Varaždinu u 69. godini života, 43. godini svećeništva i 15. godini biskupstva, bit će pokopan u varaždinskoj katedrali u srijedu 23. kolovoza. Sveta misa i sprovodni obredi započet će u 11 sati, u parku kod katedrale u slučaju lijepog vremena, nakon čega će se biskupovo tijelo položiti u grob u kripti katedrale. Tijelo pokojnog biskupa bit će izloženo u varaždinskoj katedrali u utorak 22. i u srijedu 23. kolovoza sve do oproštaja.
Vjernici, svećenici, redovnici i redovnice Varaždinske biskupije s velikom tugom primili su vijest da je preminuo prvi biskup mons. Marko Culej. Po smrti biskupa Culeja oglasila su se zvona katedralne crkve u Varaždinu te svih župnih crkava u biskupiji, a tijekom idućih dana služit će se i svete mise zadušnice.
varaždinska biskupija

- 12:41 - Isprintaj - #

KUD"Podravka"Starogradački marof

U nedjelju 20. kolovoza u Starogradačkom Marofu održat će se 10-ti susreti folklora. Početak je u 15 sati ispred društvenog doma, a nastupit će folklorna društva iz okolice i domaćini KUD „Podravka“ Starogradački Marof.
pitomača.hr

- 00:57 - Isprintaj - #

Dobrovoljno vatrogasno društvo"Kladare"

DVD Kladare organizira vatrogasne igre za djecu i mladež koje će se održati u nedjelju 20. kolovoza s početkom u 15 sati kod društvenog doma u Kladarama. Nakon igara skupština DVD-a održat će svoju svečanu sjednicu.
pitomača.hr

- 00:54 - Isprintaj - #

17.08.2006., četvrtak

Stradao u prevrtanju traktora

16.kolovoza poslije podne u Starogradačkom Marofu u predjelu "Širine" dogodila se nesreća u kojoj je smrtno stradao šezdesetšestogodišnji vozač traktora Đ.B. (1940). Očevidom je utvrđeno da se nesreća dogodila za vrijeme kretanja traktora poljskim putem kada je vozač izgubio nadzor nad traktorom koji se na njega prevrnuo i na mjestu ga usmrtio.

- 16:06 - Isprintaj - #

Prikupljanje glomaznog otpada

Obavještavamo žitelje općine Pitomača da će se glomazni otpad (stari kućanski aparati, školjke automobila, željezarija i sl.) prikupljati od 21. do 26. kolovoza ove godine na četiri lokacije:
-Pitomača - sajmište (otpad s područja Pitomače, Kladara i Križnice),
-Stari Gradac – iza društvenog doma (otpad s područja Staroga Gradca i Starogradačkog Marofa,
-Otrovanec – Razlev (otpad s područja Otrovanca, Sedlarice, Turnašice i Velike Črešnjevice),
-Grabrovnica – nekadašnje smetlište (otpad s područja Grabrovnice, Male Črešnjevice i Dinjevca).
pitomača.hr

- 16:04 - Isprintaj - #

Prijave za 3.izložbu voća,povrća i ostalih poljoprivrednih proizvoda

Na danas održanom organizacijskom odboru povodom 3. izložbe voća, povrća i ostalih poljoprivrednih proizvoda, koja će se održati u sklopu Dana županije Virovitičko – podravske 2. rujna, definiran je završni datum do kojeg se zainteresirani mogu prijaviti za izložbu. Svi koji žele izlagati na izložbi, trebaju se javiti na broj telefona 033/782-022 zaključno do 31. kolovoza. Treću izložbu voća, povrća i ostalih poljoprivrednih proizvoda organiziraju Virovitičko – podravska županija i Hrvatski zavod za savjetodavnu službu Virovitičko – podravske županije.
vpž

- 15:49 - Isprintaj - #

16.08.2006., srijeda

"PRAZNIK MALE ČIGRE"

Dravska liga i Općina Molve organiziraju u subotu, po drugi put, 'Praznik male čigre'. Događanjem žele naglasiti važnost te zaštićene ptičje vrste za očuvanje biološke raznolikosti Drave i skrenuti pozornost javnosti na činjenicu da se ta rijetka vrsta gnijezdi na samo četiri staništa na rijeci, a sva su vrlo ugrožena ljudskom djelatnošću, objasnila je Helena Hećimović iz Dravske lige.
- 'Praznik male čigre je na neki način pokazatelj da se vrlo obziljno kreće u projekte ekološkog turizma, ali jednako tako u projekte očuvanja krajobrazne i biološke raznolikosti naše rijeke Drave, čemu se posebno radujemo', kaže Helena.
U subotu u 10 sati će s koprivničkog Zrinskog trga krenuti biciklijada prema Molvama, a tamo će se poslijepodne održati zanimljiv program. Među ostalim, u Galeriji molvarskog likovnog kruga bit će održana tematska prezentacija, a sudionici 'Praznika male čigre' obići će i stanište te ptičje vrste, najavila je Helena Hečimović:
-'Pozivamo sve oni koji nam se žele pridružiti, koji na ovaj način žele dati i svoj doprinos očuvanju i zaštiti rijeke Drave u subotu na 'Praznik male čigre' u Molvama.'
radio Koprivnica

Drava-Europska rijeka male čigre
Mala čigra-info
peticija za spas male čigre

- 17:12 - Isprintaj - #

14.08.2006., ponedjeljak

Kravata oko Pitomače 2

Video veličine 10,8 MB se može pogledati i skinuti OVDJE.
PITOMAČA
PITOMAČA

- 05:43 - Isprintaj - #

13.08.2006., nedjelja

8.Podravski salon umjetničke fotografije"Đurđevac salon 2006"

Foto kino klub “Drava”iz Đurđevca organizira 8.Podravski salon umjetničke fotografije "Đurđevac salon 2006".Pravo sudjelovanja na ovoj međunarodnoj izložbi ravnopravno imaju amateri i profesionalci.Teme izložbe podjeljene su u dvije kategorije:slobodna tema i tema vode(kao metafora,aluzija,simbol,ideja...).Fotografije se šalju do 4.rujna na adresu :Foto kino klub “Drava”,H-48350 Đurđevac,Poštanski pretinac 24 dok će otvorenje izložbe biti u Galeriji «Stari grad»30.rujna u Đurđevcu.

- 05:05 - Isprintaj - #

10.08.2006., četvrtak

31.dan "kravate oko Hrvatske"

Nakon što se Kravata oko Hrvatske brodom približila Terezinom polju, biciklima se crvena nit prenijela do Križnice. Hrvatske vode su dalje preuzele crvenu nit i nastavile vodenim putem, širokom rijekom Dravom do mjesta Repaš gdje su se Kravatinu projektu pridružili članovi udruge „Drava“.
Dečki iz udruge, među ostalim, promotori su podravskoga Velikog Pažuta, prirodnog zoološkog rezervata iz kojeg dolaze svakodnevne vijesti o susretu s čuvenom Dravskom nemani. Kravatina ekipa, na sreću, mimoišla je tajanstvenu Dravsku zvijer i zaplovila prema Legradu, ali se putem odmorila kod jezera Ješkovo uz doček mještana iz općine Gola i okrjepu kod kipara Dragutina Ciglara, predsjednika Likovne udruge Motacilla alba (bijela pastirica). Tamo je ekipa Kravate oko Hrvatske imala prigodu vidjeti skulpturu štuke, za koju se vjeruje da će ući u Guinessovu knjigu rekorda. Štuka je izrađena od hrasta, a navodno je, do sada najveća drvena skulptura na svijetu dugačka 9,36 metara, dok je štuka s Ješkova dugačka 10,52 metara.

Kravatin tim posjetio je i grad Viroviticu, gdje se crveni konac po prvi put vinuo u zrak, i to zahvaljujući aeroklubu Virovitica. U gradu je priređen svečani doček, predvođen gradonačelnikom Virovitice Zvonkom Kožnjakom. Kravata je simbolično vezana oko drvene skulpture Mikeša, ali i oko spomenika sv. Roka, zaštitnika Virovitice.
Kravata oko Hrvatske nastavlja odvažno naprijed, prema Donjoj Dubravi i dalje, prema Međimurju.
Academia Cravatica

- 17:39 - Isprintaj - #

Završen otkup kamilice u Podravini

U Podravini, gdje se proizvodi najviše kamilice u Hrvatskoj, i to na više od tisuću hektara, završen je otkup te poljoprivredne kulture koja će uglavnom završiti u izvozu.
Otkupljeno je ukupno 550 tona kamilice. Prosječni urod po hektaru bio je oko 550 kilograma sušene kamilice, doznaje se od Marijana Bajsara, direktora tvrtke Ljekovito bilje iz Budančevice pokraj Pitomače, najveće tvrtke za otkup i preradu ljekovitog bilja u ovom dijelu Europe.
Najveći će dio, oko 90 posto, završiti u izvozu, i to u Njemačkoj i Italiji, a tvrtka od izvoza očekuje oko 1,3 milijuna eura.
Bajsar ističe da je hrvatska kamilica iznimno tražena u inozemstvu u farmaceutskim i prehrambenim tvrtkama zbog čistoće i visokog postotka eteričnih ulja.
Hina

- 17:31 - Isprintaj - #

Smeće u šumi pokupljeno-nagrada predana

Smeće baćeno u šumi koje je fotografirano za nagradnu igru pokupljeno je i odveženo na Klisu.Dvije gospođe koje su pronašle vreće sa smećem,priložile su tri fotografije zahtjevane u nagradnoj igri i time ispunile pravo dobitka nagradnog fonda od 100 kuna.
Kako obje vole čistu i lijepu Pitomaču,nije im bilo teško pokupiti smeće i sanirati taj dio naše Pitomače.Zahvaljujem im na sudjelovanju u Ekološkoj nagradnoj igri.
smece
Nagrada od 100 kuna je predana zaslužnim ljubiteljicama čiste Pitomače koje kažu da ne razumiju tko može baciti dječje pelene i razno smeće usred prekrasne pitomačke šume.Prolaskom kroz šumu iz pravca Drave prema Lenišću,na samom križanju sa poljskim putom koji vodi u Dravsku ulicu,gdje je bilo bačeno smeće,sada je čisto i nadamo se da će tako i ostati!

- 12:43 - Isprintaj - #

09.08.2006., srijeda

Kravata u Pitomači

Danas 09.08.2006. u 9,30 sati do mosta na rijeci Dravi na biciklima je stigla ekipa "Kravata oko Hrvatske" u pratnji domaćih ljubitelja vožnje biciklom. Obilježavajući Hrvatsku granicu crvenom niti simbolično će zagrliti Hrvatsku. Biciklima je nit razmotana od Terezinog Polja do Pitomače ( pristaništa na Dravi ), a do Repaša se nastavlja čamcima Hrvatskih voda. Današnji dan je 30. po redu akcije "Kravata oko Hrvatske " a krenula je iz Dubrovnika.
(09.08.2006. Z.J.)
pitomača.net
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pitomača
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Danas oko 9 i 30 sati pitomačkim područjem prošli su sudionici akcije "Kravata oko Hrvatske". Dočekali su ih predstavnici Općine Pitomača i Turističke zajednice općine Pitomača. Dio posla oko nošenja konca, koji simbolizira kravatu, odradili su i predstavnici društva "Zeleno srce" Pitomača, Božo Magić i Kruno Kovač. Kravata je Dravom nastavila prema Repašu. Video isječak boravka sudionika akcije na području Virovitičko-podravske županije biti će emitiran sutra, 10. kolovoza na programu HRT 1, u emisiji Dobro jutro Hrvatska.
pitomača.hr
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Virovitički gradonačelnik kravatnom niti povezao skulpture Mikeša i sv. Roka
Virovitica.hr

- 16:24 - Isprintaj - #

08.08.2006., utorak

Kravata oko Pitomače

Ekipa umjetničke instalacije "Academie Cravatice" stigla je i u našu županiju.Krenuli su 10.7.iz Dubrovnika i nakon 30 dana stigli u Terezino polje.
kravata1
Osnovna ideja projekta je povezivanje svih regija u Hrvatskoj postavljanjem crvenog konca (vrpce), koji simbolizira povezivanje hrvatskih kulturnih i geografskih različitosti u cjelinu, uz državne granice i organiziranjem različitih događanja u gradovima i zanimljivim turističkim lokacijama.Danas se jedan kraj crvene vrpce vinuo pod oblake iz Aerokluba u Koriji i prošao put do Pitomače da snimi kadrove Podravine i toka rijeke Drave kojim će sutra prolaziti.Tako će sutra 9.kolovoza «kravata» stići u Viroviticu gdje će obići palaču Pejačević i crkvu Sv.Roka.Poslije susreta sa virovitičkim gradonačelnikom»kravata»nastavlja biciklima prema Pitomači do Dravskog mosta gdje će ih čekati čamci Hrvatskih voda.
kravata2
Kako se ekipa»kravate oko Hrvatske»sastoji od dva dijela,dio u Virovitici će obilaziti znamenitosti a «prava kravata oko Hrvatske»koja postavlja crveni konac će stići biciklima do Pitomače i Drave.Na naše izletište planiraju stići oko 9 sati ujutro odakle kreću uzvodno na susret sa Udrugom DDC (Drava-dokumentacijski centar)kod Repaškog mosta blizu Ferdinandovca.Udruga DDC će ih upoznati sa lovom na poznatu «Dravsku neman»i radi sigurnosti pratit ih do Legrada.
kravata3
CILJEVI PROJEKTA
1. Crvenim koncem, dugačkim preko 4000 kilometara, položenim uz kopnene i morske granice, povezati i zagrliti Hrvatsku noseći višestruko simbolične poruke ljubavi, povezujući hrvatske krajeve i uspostavljajući bliskost sa stanovnicima susjednih država.
2. Istaknuti prirodna bogatstva Hrvatske, njezin kulturni identitet i promovirati Hrvatsku kao Domovinu kravate.
3. Istaknuti osobitosti i specifične prednosti pojedinih krajeva. Pobuditi zanimanje za mogućnosti razvoja neiskorištenih resursa.
4. Uključiti stanovništvo uz granicu (ali i ostale građane), govoreći o njihovom životu kakav jest i kakav bi mogao biti; povezujući hrvatske županije, ali uspostavljajući kontakte i sa stanovnicima graničnih područja susjednih zemalja.
kravata4

- 17:33 - Isprintaj - #

07.08.2006., ponedjeljak

Dan domovinske zahvalnosti

U četvrtak, 04. kolovoza, uoči Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti općinsko izaslanstvo predvođeno načelnikom Zdravkom Dijakovićem položilo je vijenac na spomen obilježje poginulim braniteljima u centru Pitomače. Ovo je bila prigoda za podsjećanje na sve hrvatske pobjede tijekom Domovinskog rata i branitelje koji su ih sproveli.
pitomača.hr

- 16:14 - Isprintaj - #

04.08.2006., petak

100 kuna za nagradu

Nagradni fond u ekološkoj nagradnoj igri povećan je za 50 kuna i sada iznosi 100 kuna koje možete uz malo truda zaraditi.Zahvaljujući anonimnom donatoru koji je donirao 50 kuna potraga za smećem se nastavlja.
Donacije ćemo primati do 15.kolovoza ako će biti još zainteresiranih.Sve donacije se vraćaju donatorima na kraju nagradne igre pa vas molim da u kontaktu napišete adresu ili naćin vraćanja.Anonimnost garantirana!

100kuna


PRAVILA NAGRADNE IGRE:
1-Pronaći na području Pitomače fotografirane vreće sa smećem(trenutno tamo ima tri komada-dvije crne,jedna bijela.Ako se u međuvremenu pojavi još koja vreća,ona također spada u nagradnu igru)
2-Fotografirati trenutno stanje vreća sa okolišem
3-Pokupiti vreće sa smećem i počistiti okoliš ako je smeće razbacano
4-Fotografirati počišćeno mjesto
5-Odvesti smeće na za to predviđeno mjesto
6-Fotografirati vreće smeća na mjestu ostavljanja
Na fotografijama netreba biti osoba i vozilo koji će igrati nagradnu igru.Na email adresu:zeljina74@hotmail.com šalju se tri fotografije sa mjesta nagradne igre(dvije fotografije iz šume gdje se trenutno smeće nalazi i jedna fotografija sa mjesta gdje će to smeće iz šume završiti).Najmanja rezolucija fotografija je 400x300.Navesti u mailu adresu na koju se šalje nagradni fond ili navesti drugi način kontakta za preuzimanje nagrade.Kada fotografije stignu i ja provjerim situaciju na mjestu gdje je smeće bilo bačeno,objavit ću pristigle fotografije i isplatiti nagradni fond pošiljatelju na dogovorenu adresu.Nagradnu igru igrate potpuno anonimno.
Nagradna igra traje od 1.kolovoza do 31.kolovoza 2006.godine.
fotografija lokacije bačenih vreća sa smećem(800x600)
1.rujna u petak ja ću pokupiti to smeće iz šume kao i mnogo puta do sada na drugim lokacijama ako nitko ne nađe lokaciju ili se nitko ne priključi igri.
Zato,odvojite koji trenutak svojeg vremena i provozajte se između Lenišća i Drave!Skoro pa točno na sredini!

- 19:03 - Isprintaj - #

03.08.2006., četvrtak

Program za Rokovo 2006.

Rokovo-Dan grada Virovitice
Utorak,1.kolovoza
9-19 sati Otvoreno prvenstvo Virovitice u tenisu Didon cup(do 4.kolovoza),Teniski klub Didon
četvrtak,3.kolovoza
10 sati Akcija prikupljanja ambrozije,Gradska tržnica
subota,5.kolovoza
8.30 sati Polaganje vijenaca,Gradsko groblje
10 sati Misa zahvalnica za branitelje
21 sati Modna revija i koncert Luke Nižetića,Gradski bazen
nedjelja,6.kolovoza
14 sati Memorijalni turnir»Cah-Novak-Zec-Krmpotić»,NK Podgorje,Podgorje
20 sati 2.rock blues fest(Ohio band,Yellow submarine,PMD Blues band),Gradski bazen
21 sati Izložba povodom 10.obljetnice rada Sv.Huberta,Cafe galerija Boom
ponedjeljak,7.kolovoza
12 sati Otvaranje 7.natjecanja za odabir najboljeg ročnog vojnika HKOV II/2006,Vojarna
17-21 sati Tradicionalni kuglački turnir KK Zanatlija,Kuglana dvorca
21 sati Mikeški kabare 123::,Kazališna predstava,Terasa Doma OSRH
utorak,8.kolovoza
21 sati Izložba slika i radova Darka Venusa-Muppet-a,Cafe galerija Boom
srijeda,9.kolovoza
15-17 sati Tromeč u kuglanju slijepih i slabovidnih osoba,Kuglana Dvorac
18-20 sati Tromeč u šahu slijepih i slabovidnih osoba,prostorije Udruge
četvrtak,10.kolovoza
20 sati Večer tamburice,Autobusni kolodvor
petak,11.kolovoza
20 sati Izložba radova Duje Jurića,Akademski slikar,Gradski muzej
21 sati Koncert Kikiriki band,Gradski bazen
21 sati Resistance-Reborn 2006,Festival elektronske glazbe,Košarkaško igralište SRC Vegeška
subota,12.kolovoza
9 sati Izložba malih životinja,Gradski park
10-19 sati Prvenstvo VPŽ u tenisu za veterane i veteranke,TK Didon
12-20 sati Aeroklub Virovitica-akrobatski letovi modelara,Aerodrom Korija
16-21 sati Turnir u brzopoteznom šahu,Gradski bazen
19 sati Hitovi 70-tih i 80-tih-Carlsberg party,šator Trgocentra
20 sati Koncert»Djeca djeci»,Centar
21 sati koncert Prljavo kazalište
nedjelja,13.kolovoza
9 sati Otvoreno prvenstvo Virovitice u streljaštvu,Dom strijelaca
9-20 sati Aeromiting,panoramska vožnja i paragliding,Aeroklub Korija
9-14 sati Stolnoteniski turnir STK Virovitica za seniore i seniorke,OŠ IBM
9-18 sati Viro liber-prodajna izložba knjiga,Šetnica
10 sati Revija pasa i dresura,Gradski park
10-19 sati Mini rukomet-otvoreno prvenstvo za dječake i djevojčice,Parking ZG banke
16-21 sati Turnir u odbojci na pijesku,Cafe Paradiso
19 sati Koncert Brass kvintet VPŽ-premijera programa,Gradski muzej
19.30 sati Izbor najklinca i najklinceze i «Sinovi Podravine»,Šator Trgocentra
21.30 sati Koncert Miroslav Škoro,Centar
ponedjeljak,14.kolovoza
9 sati Otvoreni most-otvorenje izložbe,Most dvorca Pejačević
11 sati Svečana sjednica gradskog vijeća,Kazalište Virovitica
19 sati Karate klub-demonstracija,Parking ZG banke
19 sati Suvremeni ples,sportski aerobic i modna revija,Centar
20 sati Izložba slika članova LIK-a»Nikola Trick»,Kućica LIK-a
20 sati Casanova band,Šator Trgocentra
21.30 sati Koncert»Najbolji Hrvatski Tamburaši»,Centar
utorak,15.kolovoza
7-13 sati XIV.memorijal Vinka Belobrka,Virovitički ribnjaci
10 sati Otvaranje novog Vatrogasnog centra,Novi Vatrogasni dom
12-19 sati Međunarodno prvenstvo grada Virovitice u plivanju,Gradski bazen
17 sati Auto.moto brzinska vožnja spretnosti,Centar
20 sati VII.LAN party Virovitica(do 18.8.),Dom HV
20 sati Grupa «San»,Šator Trgocentra
20.30 sati Večer folklora,Centar
srijeda,16.kolovoza
7.30 sati Humanitarna prodaja kolača-prihod za djecu oboljelu od dijabetesa,Trg kralja Tomislava,Šetnica
9-19 sati Otvoreno prvenstvo Virovitice u tenisu za seniore(do 18.8.),TK Tvin
9 sati Polaganje vijenaca,Crkva Sv.Roka
11 sati Misa zahvalnica,Crkva Sv.Roka
13 sati Piknik u parku za građane,Park iznad bazena
19 sati Suvremeni ples i sportski aerobic-KUC Virovitica,Centar
20 sati «Laguna band»,Šator Trgocentra
21 sati Koncert Severina,Centar
24 sati Vatromet
četvrtak,17.kolovoza
12 sati Svečano otvaranje poduzetničke zone
19.30 sati Predstavljanje dvobroja časopisa»Zavičaj»,Gradska knjižnica
petak,18.kolovoza
18-20 sati II.međunarodni turnir za žene ŽRK Tvin(do 20.8.),Dvorana Tehničke škole

- 16:34 - Isprintaj - #

01.08.2006., utorak

Ekološka nagradna igra

Od danas kreće prva Pitomačka ekološka nagradna igra za koju vam je potrebno malo slobodnog vremena,fotoaparat i prevozno sredstvo.Cilj ove nagradne igre je pronaći na području Pitomače fotografirane pune vreće za smeće(napunjene smećem i bačene na neprikladnom mjesto).Nepoznato je tko je to učinio ali smisao ove nagradne igre je i to da se ljudi nauče gdje se baca i ostavlja smeće.Zbog toga zasad nećemo ovdje otkrivati i kažnjavati osobu ili osobe koja je u stanju baciti smeće pored puta u šumi,nego nagraditi osobu koja će to ispraviti.

smece


Za sada je nagradni fond 50 kuna a ako se ovim putem uključi još donatora,nadam se da će biti i viši.
Ako se želite priključiti u donaciji za nagradni fond Pitomačke ekološke nagradne igre pišite na mail:zeljina74@hotmail.com radi dogovora.
Kako Pitomača nije veliko mjesto,neće nam biti problem da se nađemo i sakupimo novac za nagradni fond.
PRAVILA NAGRADNE IGRE:
1-Pronaći na području Pitomače fotografirane vreće sa smećem(trenutno tamo ima tri komada-dvije crne,jedna bijela.Ako se u međuvremenu pojavi još koja vreća,ona također spada u nagradnu igru)
2-Fotografirati trenutno stanje vreća sa okolišem
3-Pokupiti vreće sa smećem i počistiti okoliš ako je smeće razbacano
4-Fotografirati počišćeno mjesto
5-Odvesti smeće na za to predviđeno mjesto
6-Fotografirati vreće smeća na mjestu ostavljanja
Na fotografijama netreba biti osoba i vozilo koji će igrati nagradnu igru.Na email adresu:zeljina74@hotmail.com šalju se tri fotografije sa mjesta nagradne igre(dvije fotografije iz šume gdje se trenutno smeće nalazi i jedna fotografija sa mjesta gdje će to smeće iz šume završiti).Najmanja rezolucija fotografija je 400x300.Navesti u mailu adresu na koju se šalje nagradni fond ili navesti drugi način kontakta za preuzimanje nagrade.Kada fotografije stignu i ja provjerim situaciju na mjestu gdje je smeće bilo bačeno,objavit ću pristigle fotografije i isplatiti nagradni fond pošiljatelju na dogovorenu adresu.Nagradnu igru igrate potpuno anonimno.
Nagradna igra traje od 1.kolovoza do 31.kolovoza 2006.godine.
fotografija lokacije bačenih vreća sa smećem(800x600)
1.rujna u petak ja ću pokupiti to smeće iz šume kao i mnogo puta do sada na drugim lokacijama ako nitko ne nađe lokaciju ili se nitko ne priključi igri.
Zato,odvojite koji trenutak svojeg vremena i provozajte se između Lenišća i Drave!

- 16:54 - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.