Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Kravata oko Pitomače

Ekipa umjetničke instalacije "Academie Cravatice" stigla je i u našu županiju.Krenuli su 10.7.iz Dubrovnika i nakon 30 dana stigli u Terezino polje.
kravata1
Osnovna ideja projekta je povezivanje svih regija u Hrvatskoj postavljanjem crvenog konca (vrpce), koji simbolizira povezivanje hrvatskih kulturnih i geografskih različitosti u cjelinu, uz državne granice i organiziranjem različitih događanja u gradovima i zanimljivim turističkim lokacijama.Danas se jedan kraj crvene vrpce vinuo pod oblake iz Aerokluba u Koriji i prošao put do Pitomače da snimi kadrove Podravine i toka rijeke Drave kojim će sutra prolaziti.Tako će sutra 9.kolovoza «kravata» stići u Viroviticu gdje će obići palaču Pejačević i crkvu Sv.Roka.Poslije susreta sa virovitičkim gradonačelnikom»kravata»nastavlja biciklima prema Pitomači do Dravskog mosta gdje će ih čekati čamci Hrvatskih voda.
kravata2
Kako se ekipa»kravate oko Hrvatske»sastoji od dva dijela,dio u Virovitici će obilaziti znamenitosti a «prava kravata oko Hrvatske»koja postavlja crveni konac će stići biciklima do Pitomače i Drave.Na naše izletište planiraju stići oko 9 sati ujutro odakle kreću uzvodno na susret sa Udrugom DDC (Drava-dokumentacijski centar)kod Repaškog mosta blizu Ferdinandovca.Udruga DDC će ih upoznati sa lovom na poznatu «Dravsku neman»i radi sigurnosti pratit ih do Legrada.
kravata3
CILJEVI PROJEKTA
1. Crvenim koncem, dugačkim preko 4000 kilometara, položenim uz kopnene i morske granice, povezati i zagrliti Hrvatsku noseći višestruko simbolične poruke ljubavi, povezujući hrvatske krajeve i uspostavljajući bliskost sa stanovnicima susjednih država.
2. Istaknuti prirodna bogatstva Hrvatske, njezin kulturni identitet i promovirati Hrvatsku kao Domovinu kravate.
3. Istaknuti osobitosti i specifične prednosti pojedinih krajeva. Pobuditi zanimanje za mogućnosti razvoja neiskorištenih resursa.
4. Uključiti stanovništvo uz granicu (ali i ostale građane), govoreći o njihovom životu kakav jest i kakav bi mogao biti; povezujući hrvatske županije, ali uspostavljajući kontakte i sa stanovnicima graničnih područja susjednih zemalja.
kravata4


Post je objavljen 08.08.2006. u 17:33 sati.