Houm pejdž

22.01.2007., ponedjeljak

Spiralni šal na slovenski način :)

Vale mi je poslala sliku svojeg spiralnog šala:

Zbilja pravi ljepotan, zar ne?

Originalne upute
Šal je kvačkan. Najprije nakvačkamo 140 verižnih. Onda v prvom redu v svaku zanku zakvačkamo 2 šibični in u drugem redu opet u svaku zanku po 2 šibični. Onda šal okrenemo in opet na drugom kraju prvog reda zakvačkamo u svaku zanko 2 šibični in onda opet sledeči red u svaku zanku 2 šibični. Ako želimo širiji šal nakvačkamo na svaku stranu još po jedan red ali možemo kvačkati obični red, bez dodajanja zanki. (nadam se, da je razumljivo napisano) Šal je kvačkan iz 100% bombaža in porabljeno je 200 g, tako da je malo težki :-)


Anin prijevod
Šal je kukičan.
Najprije nakukičamo 140 lančića.
Onda u prvom redu u svaku očicu zakukičamo 2 stupića i u drugaom redu opet u svaku očicu 2 stupića.
Onda šal okrenemo i opet na drugom kraju prvog reda zakukičamo u svaku očicu 2 stupića i onda opet slijedeći red u svaku očicu 2 stupića.
Ako želimo širi šal nakukičamo na svaku stranu još po jedan red ili možemo kukičati obični red, bez dodavanja očica. (nadam se, da je razumljivo napisano).
Šal je kukičan od 100% pamuka i iskorišteno je 200g, tako da je malo težak.

Bodulkin prijevod
Najprije isheklati 140 lancica i onda u prvom redu u svaku ocicu heklati po dva stubica. I u drugom redu isto tako u svaku ocicu po dva stubica. Koliko sam razumjela ovo ponoviti, ali sada s druge strane pocetnog lancica. Ako zelite da sal bude siri trebate dodati jos jedan red sa svake strane. Sal je heklan od 100% pamuka i upotrijebila je 200 grama.
- 10:49 - Komentari (12) - Link na ovaj članak