Houm pejdž

19.05.2006., petak

Perje, jastuci

Nedavno sam promijenila angine na jastucima. To vam je ono platno koje drži perje na okupu u obliku jastuka :) Ne mogu spavati na ovim modernim jastucima, moji snovi najljepši su na perju koje mi je iščehala još moja pokojna baka Marija.
Dakle, ako se netko namjerava upuštati u sličnu pustolovinu, evo par uputa i savjeta.
Najprije kupite anginu u prodavaonici metraže. Ja sam odabrala bež boju i dala sam odmah tamo izrezati u potrebnu veličinu (za jastuk 60x80 cm):

Zatim sašijete jastučnicu pazeći da jednu stranicu ostavite otvorenu za transfer perja. Prvo normalan štep:

A zatim preokrenete jastučnicu na pravu stranu te napravite još i uski iberštep kako biste se dodatno osigurali da vam perje neće bježati van iz jastuka:

Zatim slijedi najzanimljiviji dio - prebacivanje perja iz stare u novu jastučnicu. Nemojte to raditi na propuhu niti u blizini male djece :) Ja sam svoj transfer obavila u kupaonici, u suhoj kadi:

Utisnite perje što dublje kako bi vam ostalo dosta manevarskog prostora za zatvaranje jastučnice. Možete najprije sašiti na ruke, a možete i odmah strojem. Obavezno napravite dupli bod.
Ostatke perja jednostavno usišite običnim usisivačem.
Laku noć!
- 13:50 - Komentari (11) - Link na ovaj članak

04.05.2006., četvrtak

Dijeta

Nije loša ova dijeta :-) Od danas sam na "UN dijeti". Moje kolegice s posla doslovce su se prepolovile uz nju, pa se i ja nadam skinuti pokoju kilicu do mora i bikinija cerek
Ako nekoga zanima, evo osnovnih propozicija:

Cilj je ove dijete, uz skidanje viška kilograma, dovesti do promjene u metabolizmu, čime se osigurava da se izgubljeni kilogrami neće vratiti.
Dijeta traje 90 dana i za to se vrijeme gubi od 18 do 25 kilograma.
Ako je potrebno skinuti manje kilograma, dijeta se može prekinuti,
ali onda neće doći do promjena u metabolizmu.
Doručak je isti svih 90 dana - voće. Jede se uvijek u paru (dvije jabuke, dvije kruške, dvije naranče ili šaka sitnog voća).
Dijeta uvijek počinje proteinskim danom i nakon voćnog dana opet ide proteinski dan. Redoslijed dana ne smije se mijenjati.

PRVI DAN

Ručak: Meso kuhano ili pečeno u količini tri manja odreska, komad kruha, salata u neograničenim količinama. Na kraju treba popiti dva decilitra juhe bez tjestenine. Umjesto mesa mogu se pojesti tri jaja, kuhana ili pečena. Mlijeko i sir mogu se jesti samo ovaj dan. Juha je obavezna!

Večera: Isto što i za ručak, samo bez juhe. Treba voditi računa o tome da, ako je za ručak bilo meso, mora biti i za večeru. Isto vrijedi i za jaja.

DRUGI DAN

Ručak: Grah, grašak, leća, riža, krumpir (obavezno kuhano uz dodatak začina - papar, kečap, kuhani paradajz, origano), kriška kruha i salata.

Večera: Isto što i za ručak u manjoj količini (puni tanjur za ručak, pola tanjura za večeru).

TREĆI DAN

Ručak: Kuhano tijesto uz dodatak začina, pizza samo s kečapom ili bilo koje slano pecivo količine jedne pizze u pizzeriji.

Večera: Dvije manje kriške torte ili tri-četiri kolača, tri kugle sladoleda i obavezno rebro čokolade za kuhanje.

ČETVRTI DAN

Ručak: Voće

Večera: Voće

Tri puta u toku dijete (jedanput mjesečno) treba držati vodeni dan nakon voćnog dana, a nakon njega se nastavlja s proteinskim danom. Kava i čaj mogu se piti u neograničenim količinama, ali bez šećera.
Nakon dijete jede se normalno, s tim što voće ostaje još 90 dana za doručak. Ako se u sljedeća tri mjeseca od završetka dijete izgubi pet kilograma, znači da je došlo do promjene metabolizma. Ako se ne izgube, dijetu treba ponoviti. Dijeta se ne smije produljivati. Ako je potrebno skinuti još kilograma, dijetu ponoviti tek za tri mjeseca.

- 16:41 - Komentari (5) - Link na ovaj članak