Houm pejdž

09.01.2008., srijeda

Pripreme za zabranu pušenja - pletenjem protiv nikotinske ovisnosti

Neki se čitatelji ovog bloga možda sjećaju posta Zašto je pletenje odličan hobi u kojem sam prije godinu i pol, opisujući blagodati pletenja, naglasila kako je pletenje odlično sredstvo za odvikavanje od pušenja.
I sad, nakon ovih silnih tekstova za i protiv najavljene potpune zabrane pušenja u zatvorenim prostorima, izvlačim tu svoju tezu kako bih vas podsjetila na fenomenalan način da nakon stupanja te zabrane na snagu vaš društveni život ne trpi, a vi se bez muke odviknete od dimljenja u kafićima i usput smirite živce.
Samo da napomenem, ja sam pušač, i to strastveni, pa znam kako je to kad morate apstinirati, ali se u biti veselim toj zabrani prije svega zbog nepušača koji više neće morati inhalirati tuđe ispušne dimove, a i zbog sebe jer će mi to biti odličan poticaj da barem smanjim količinu popušenih cigareta.
A kako smo mi pletilje i blogerice zapravo prave trendseterice, tako smo ove jeseni sasvim nesvjesno već započele pripreme za najavljenu zabranu tako što smo počele navikavati svekoliko pučanstvo na pletenje u javnosti. Nadam se samo da se netko neće dosjetiti da nam zabrani tu aktivnost. Doduše, gdje god smo se zatekle svi su nas s odobravanjem promatrali, a naš omiljeni konobar Hrc čak pokazuje, doduše stidljivo, želju da nam se i sam pridruži svojim iglama i vunom :)

Ovako je to izgledalo na početku - prije nego što su dobili igle u ruke, blogeri su morali savladati držanje i pokrete 'na suho':


Prvi su koraci najteži, ali motivacija učenice i strpljiva (khm) učiteljica osnova su svega:


Divno je kad ljudi ozbiljno prionu zadatku:


Učenica postaje učiteljicom:


I to odličnom učiteljicom (pogledajte učeničin ushit):


Zainteresiranih budućih nepušača sve je više:


Što ne čudi s obzirom na poticajno okružje:


Pa makar to bilo vani na terasi:


A evo kako to rade majstori - u goste nam je došla i blogerica Sandra iz Varaždina


Dakle, mi se ne bojimo zabrane pušenja u kafićima jer smo našle vrlo korisnu i opuštajuću zamjensku zabavu za svoje ovisničke prstiće. I društveni nam život jamačno neće trpjeti :)
- 10:30 - Komentari (44) - Link na ovaj članak

07.01.2008., ponedjeljak

Recept za kruh

Klikom na ovu sličicu možete vidjeti kako ja mijesim kruh na Gužvari:

- 12:00 - Komentari (12) - Link na ovaj članak