02

nedjelja

kolovoz

2020

Privlačna( a teška)

I tako, reći ćete, još jedna pametna koja zna sve o prehrani i dijetama . U rečenici će biti sabrana ironija i zajedljivost dugogodišnjih razočarenja na temu.Već viđeno. Sve pročitano. A opet...možda nije. Možda ima bar jednu pametnu za reći. Jer u nadi je spas...

Ne zavaravajte se. Nemam čarobni štapič. Da imam,prvo bi ga na sebi isprobala. Jer, kako tipično ženski, još nisam upoznala ženu koja ne bi na sebi ništa mijenjala.

Nego, primjetih da još uvijek naivno nasjedate na čarobne napitke od kojih se gubi 17 kg dnevno " bez vježbanja i odricanja od omiljene hrane" i koji će vam, sasvim sigurno, izbiti zadnju kunu iz novčanika.A da su jeftini, to baš i nisu. Uporni ste, vjerujete da je neka greška u vašem organizmu i metabolizmu i kad napokon ni treća runda ( preparata koji za 20 dana košta 400 kn ) ne pokaže nikakve rezultate, dižete ruke i shvatite da ste opet nasamareni. Pa otvorite frižider i na jad pojedete 2000 kCal u 15 min. Jer ionako ništa ne vrijedi i nikad nećete uspjeti, pa što bi se onda odricali. I tješite svoje novo razočaranje novim i ogromnim količinama slatkiša i utješne hrane koja nježno zagrli vaš struk i bedra i doda im nove slojeve zaštitnog omotača.

Do sljedećeg osvještenja. A ono vreba iza ugla.

Doktor koji viće"morate skinut kile".
Slatke haljine koje vam se rugaju s vješalice.
Omiljene hlače koje su dobile V izrez.
Kolegica koja za gablec jede samo lisnatu salatu i tanka je ko glista.
Nečakova svadba na vidiku.
Ljetovanje i kupovanje badiča, čije isprobavanje pred ogledalom u kabini ostavlja trajne traumatične poljedice na zadnje mrvice samopouzdanja koje su još ostale u vašoj glavi od posljednje pročitane knjige.

Da se razumijemo, vaša kolegica, glista, nije moj ideal ženske građe. Jer ne moramo i ne smijemo sve biti iste. I nije mi ružno vidjeti malo mesa na kostima, dapače. A i predispozicije nam nisu svima iste.Činjenica je da nam nameću krive ideale i da nasjedamo na njih., Ali je isto tako neosporna činjenica da se svaka žena, mlada ili "u najboljim godinama" želi osječati dobro u vlastitoj koži i da želi biti privlačna.

E,a za to treba proliti znoj i suze...
Ma, šalim se.
Ali ništa bez truda...



Oznake: LJEPOTA ŽENE

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.