Zrno poručuje: 'Očekujte pravi rat u kavezu! Bosanci dolaze da pobijede, a ne da budu 'žrtvena janjad' za druge borce!'

05 srijeda veljača 2014
Čast Bosne i Hercegovine na prvom eventu Europske MMA lige u vatrenom kavezu Cibone branit će Tomislav Spahović poluteškoj i Viktor Vasić u teškoj kategoriji. Momci se vrhunski pripremaju, Spahović ide na Čeha Petra Ondruša, a Vasić je izvukao Stefana Krajčija iz Slovačke.

- Imamo jako kvalitetne borce koji će sigurno ostaviti trag na regionalnoj MMA sceni. 'Prvo pa muško', kako bi se narodski reklo. Tako se poklopilo da BiH ima dva predstavnika na prvom eventu i mislim da je ovo izvrsna prilika za pozitivnu promociju ovog sporta u BiH. Momci se pripremaju u svojim matičnim klubovima. Spahović u 'Pretorianu', dok se Vasić sprema u matičnom klubu u Bijeljini. Oba borca odlaze u druge prijateljske klubove da bi imali što kvalitetnije sparing partnere. Za sada nemamo nikakvih povreda i momci se izuzetno osjećaju- izjavio je Edin Zrno, izbornik MMA reprezentacije Bosne i Hercegovine.Zrno za Vasića tvrdi da je 'dijamant koji se još treba brustiti', ali kako će se mnogi ugodno iznenaditi njegovim MMA nastupom u prvom krugu Europske MMA lige. Spahović slovi za izuzetno predanog borca koji 'fanatično' radi na svojim slabostima.
Zbog specifičnosti uređenja Bosne i Hercegovine, izbornik Zrno navodi kako im je teško raditi na ujedinjenju MMA scene, ali ga raduje prilika nastupa u Euro MMA ligi gdje vjeruje kako njegovi momci imaju šansu da dokažu svoju kvalitetu.- Mi Bosanci smo klasični 'highlenderi', dosta ratoborni, ponosni i tvrdoglavi, a to su osobine koje itekako mogu biti od koristi u ovom sportu. Očekujte pravi rat u kavezu, Bosanci dolaze da pobijede, a ne da budu 'žrtvena janjad' za druge borce. Pobijedili ili ne, na Bosancima će mnogi 'polomiti zube'. To vam garantiram! Smatram da ćemo proći prvi krug. Pogledajte ih samo kao izgledaju. To je dovoljno da digne publiku na noge. Obojica su 'isklesani' kao Supermeni, a uz to znaju se boriti. Radi se o dosta eksplozivnim borcima. Poručujem svima koji će doći u Cibonu da neće ostati mirni na stolicama dok se Bosanci budu borili – najavio je Edin Zrno.

Prijenos UŽIVO gledajte ekskluzivno na OYO!


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.