Faruk Fazlinović na velikom platnu!

08 petak studeni 2013

Tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća jedna od najpopularnijih televizijskih serija prikazivanih na domaćim malim ekranima svakako je bila „Top lista nadrealista“ – svojevrstan jugoslavenski odgovor na jednako popularnu seriju Monty Python. Jedan od redatelja i scenarista te serije bio je i Miroslav Mandić koji je ove godine snimio svoj prvi dugometražni igrani film nakon više od 20 godina – „Adria Blues“!

Glavnu ulogu u filmu „Adria Blues“ ostvario je Senad Bašić, domaćoj publici vjerojatno najpoznatiji po ulozi Faruka Fazlinovića u popularnoj humorističnoj televizijskoj seriji „Lud, zbunjen, normalan“. U filmu Bašić glumi ostarjelog rokera Tonija Riffa kojem njegova supruga pokušava organizirati koncert zahvaljujući kojem bi se Toni mogao vratiti na glazbenu scenu.

Film „Adria Blues“ prema riječima redatelja Mandića priča je o generaciji ljudi koji su na početku 90-ih bili dovoljno stari da ih je raniji sistem vrijednosti oblikovao, ali i dovoljno mladi da ih je različito poimanje tranzicijskih promjena bitno diferenciralo jedne od drugih. Uz dvoje glavnih glumaca koje tumače rokera i njegovu suprugu, ostali zanimljivi likovi su pripadnici generacije koja je odrastala uz Tonijevu glazbu, a koji će svoje konflitke i vlastite međusobne probleme spoznati na, često, tragi-komične načine.

Humoristična drama „Adria Blues“ u domaća kina stiže u četvrtak, 14. studenog!

Kino najavu filma pogledajte na OYO.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.