utorak, 24.05.2005.

Mlinariću, ako imaš petlju i morala, uhapsi Jarnjaka i Penića

Petraču visoki policijski dužnosnik "lažnu" putovnicu osobno donio u Trst


HRVOJU PETRAČU je, nakon što je u Španjolskoj pokraden, na osobni zahtjev jedan visoki policijski dužnosnik u Trst donio novu putovnicu. Nekoliko dana kasnije austrijska policija ga je zbog iste zaustavila na granici i privela.

Kako piše Nacional, Petrač je u ljeto 2002. godine, zbog medijskog pritiska, otputovao u španjolsku Marbellu s prijateljem gdje i počinje cijela priča oko njegove "lažne" putovnice.

Naime, na jednom parkiralištu su ih dvojica muškaraca zamolila za pomoć oko auta i dok su im Petrač i njegov prijatelj pokušavali pomoći, muškarci su im ukrali novac i dokumente. Prema Nacionalu, Petraču je zbog cijele situacije bilo jako neugodno i pod svaku cijenu je želio izbjeći da se o svemu tome sazna.

Zbog toga je zaobišao hrvatsko veleposlanstvo u Madridu, uputio jedan poziv u Zagreb i zatražio da mu se hitno dostavi putovnica. Treba dodati da je neko vrijeme prije toga dogovorio s MUP-om da će se vratiti u Hrvatsku i dati iskaz. Navodno su ga tada iz policije zamolili da pokuša izbjeći medije kako bi mogli sve u miru obaviti.

U Trstu mu je putovnicu, koja se od ukradene razlikovala samo po broju, uručio jedan visoki policijski dužnosnik. Kada je nakon toga Petrač došao na austrijsku granicu, policija ga je uhitila i obavijestila da je putovnica falsifikat. Petračevu priču o putovnici je austrijskoj policiji potvrdio hrvatski MUP. Kaznena prijava je bila podignuta po službenoj dužnosti.

Kad se vratio u Hrvatsku, inspektori su tražili da im preda putovnicu, pregledali su je i pitali ga tko mu ju je dao. Što piše u zapisniku, Nacional nije uspio saznati. Petrač je dan nakon toga prijavio nestanak putovnice i zatražio izdavanje nove koju je i dobio nakon desetak dana.


- 13:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.05.2005.

Mlinariću daj ostavku (20). Vise ljudi ne mogu ici ni u OPATIJU

OPET OPATIJA, ili NE idite u OPATIJU, ILI MLINARICU KAD DAJES OSTAVKU????

Nepoznati razbojnik ili više njih opljačkali su usred Opatije zlatni nakit iz zlatarne, a Marka Sokolija ostavili s višestrukim ozljedama glave. Operiran je, ali je još u komi. Nema svjedoka.


RIJEKA - Zlatar Mark Sokoli, napadnut i teško ozlijeđen u subotu u svojoj zlatarni u Opatiji prilikom pljačke, nalazi se u komi, izvjestila je primorsko-goranska policija.

Policija intenzivno traga za počiniteljima.

Razbojstvo se dogodilo u subotu u 10 sati usred Opatije, u jednoj pokrajnjoj uličici. Nepoznati razbojnik, ili više njih, opljačkali su zlatni nakit iz zlatarne, a Sokolija ostavili s višestrukim ozljedama glave.



- 06:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 18.05.2005.

gospođo ministarko dajte ostavku (4)

VESNA NE CEKAJ! DAJ OSTAVKU AKO SI MORALNA OSOBA, A TO IPAK NISI. SRAM TE BILO!

HRVATSKA NARODNA BANKA PONIŠTILA NEZAKONIT UGOVOR ZAGREBAČKE BANKE I GOVAČKOG SUDA SKLOPLJEN 1999. GODINE
Trgovački sud i Zaba šest godina kršili radnička prava
Oko 250 zaposlenika Trgovačkog suda u Zagrebu konačno mogu izabrati banku u kojoj će imati tekući račun i ne moraju više plaću primati isključivo preko računa Zabe. Potvrdila je to svojim rješenjem i HNB poništavajući dijelove ugovora između Zabe i Trgovačkog suda koji su bili nezakoniti i onemogućavali zaposlene u sudu u izboru banke

ZAGREB – Oko 250 zaposlenika Trgovačkog suda u Zagrebu konačno nakon šest godina mogu izabrati banku u kojoj će imati tekući račun i ne moraju više svoju plaću primati isključivo preko računa Zagrebačke banke. Potvrdila je to svojim rješenjem i Hrvatska narodna banka (HNB) poništavajući dijelove ugovora između Zabe i Trgovačkog suda koji su bili nezakoniti i koji su onemogućavali zaposlene u Sudu da ostvare pravo na izbor banke. Uz to HNB je u svojoj oduci zaključio da su pojedine odredbe ugovora koji su Zaba i Trgovački sud sklopili 1999. i u to vrijeme prema zakonskim propisima u Hrvatskoj bile zabranjene. To znači da je Trgovački sud koji bi po prirodi stvari trebao štititi i osiguravati provođenje hrvatskih zakon te iste zakone kršio posljednjih šest godina.


- 06:11 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Mlinariću daj ostavku (19).

Vozili 310 km/h

Na pitanje kako im se sviđaju hrvatske prometnice, vozači su uglavnom bili i više nego zadovoljni jer »nema policije, ograničenja«. Ipak, iz policije doznajemo da je netko od sudionika autocestom vozilo 310 km/h, no za to nije kažnjen.
PA KAKO ZA NEKE ZAKON VRIJEDE, A ZA DRUGE NE!!!!!!!????????????????????????
- 06:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 17.05.2005.

Ministre Primorac, daj ostavku (2)

PRIMORČEVA POMOĆNICA TVRDI DA NIJE POTPISALA SPORNI PRAVILNIK O PONAŠANJU NA KUPALIŠTIMA
Caput-Jogunica: Pravilnik je potpisan u kabinetu ministra
ZAGREB – Nisam stavila faksimil na sporni pravilnik jer ga ne posjedujem. Učinio je to netko drugi, netko iz ministrovog kabineta – izjavila je jučer za naš list Romana Caput-Jogunica, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i športa koju je ministar Primorac okrivio za objavljivanje pravilnika o ponašanju na uređenim kupalištima u ...

MINSTRE, TKO U VASEM MINISTARSTVU IMA PRAVO POTPISA? Ajde bavi se kozama, to ti sigurno bolje ide, djecu pusti onima koji znaju odgajati i obrazovati, jebale te pla~e. Kad si ti more prvi put vidio.... Seljacino s kamenjara....

- 05:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.05.2005.

Sanaderu daj ostavku (7) ili proklet bio izdajica svoje domovine

EKSKLUZIVNO: 24sata u posjedu transkripta koji dokazuje: 7. kolovoza 1995. Ured predsjednika, Zagreb Potpuni američki nadzor
SAD ­preko Sanadera­ krojio OlujuSAD je, pokazuje stenogram, diplomatskim putem davao upute o poželjnom razvoju događaja i u svakom su trenutku imali uvid u stanje na terenu
U nekoj drugoj zemlji u
ili su nas da: PROKLET BIO IZDAJICA SVOJE DOMOVINE. KRMAK JEDAN DAJ OSTAVKU. Nije ti Hrvatska kazaliate, Budi intendant to ato jesi, a ne ubojica svog naroda. Sve ste nam pokrali i oteli.
- 06:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sanaderu, gdje ti je granica bahatosti? (2)

VLADAJUĆA STRANKA NA LOKALNIM IZBORIMA POBIJEDILA U ŠEST OD 21 ŽUPANIJE
Debakl HDZ-a, Sanader proglasio pobjedu
Potvrdili smo da smo najjača stranka, a u nekim županijama, kao na primjer u Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj i gradu Karlovcu snažniji smo nego do sada, naglasio je Sanader
ZNA` LI TI ZBRAJATI?
ZAGREB – Hrvatska demokratska zajednica je na jučer održanim izborima pretrpjela najteži poraz od čuvenog trećeg siječnja 2000. godine, kad je Tuđmanova stranka prvi put sišla s vlasti u Hrvatskoj.
Naime, po neslužbenim rezultatima koji su pristigli do zaključenja ovog izdanja, HDZ je osvojio najviše glasova u šest od 21 hrvatske županije. Prije četiri godine, na prethodnim lokalnim izborim, HDZ je relativnu većinu po broju dobivenih glasova ostvario u 15 županija, što je bio za skoro tri puta bolji rezultat nego jučer. HDZ je ostao daleko od pobjede i u četiri najveća hrvatska grada – Rijeci, Zagrebu, Splitu, te Osijeku. Sanaderova stranka izgubila je i neka tradicionalna uporišta, poput Splitsko-dalmatinske županije ili Grada Sinja. Ipak, HDZ-ovci će, od značajnijih gradova formirati vlast u Velikoj Gorici, Dubrovniku, te možda u Zadru, a postoji i slabašna mogućnost da, uz vrhunaravnu koalicijsku kombinatoriku, osvoji gradonačelničko mjesto u Splitu.
Unatoč ovim brojkama, premijer Ivo Sanader je u svojoj prvoj reakciji ustvrdio kako je HDZ pobijedio na jučerašnjim izborima.


KOGA TI JO` MULJA` VARALICE. DAJ OSTAVKU!!!!


- 06:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.05.2005.

Ministre daj ostavku

MINISTAR DRAGAN PRIMORAC JUČER SE JAVNO ODREKAO PRAVILA O PONAŠANJU NA KUPALIŠTIMA BUDUĆI DA IH NIJE POTPISAO
Primorac povlači sporni pravilnik o kupalištima i smjenjuje pomoćnicu

Pomoćnica za sport trebala je dokument predati državnom tajniku, a on meni na potpis. Ta je procedura zaobiđena i ja nisam potpisao taj pravilnik, kazao je Primorac, dodajući da će svoju pomoćnicu Romanu Caput-Jogunicu možda i smijeniti
SERONJE DAJTE SVI OSTAVKE. KOJU KVALIFIKACIJU IMA MINISTAR PRIMORAC? I KOJA JE POLITIKA DA ON NE ZNA TKO MU PREDLAŽE PROPISE? NE VALJDA POMOĆNICA? VALJDA ZNA ŠTO POTPISUJE?AKO?
- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 14.05.2005.

Sanaderu daj ostavku (6)


SANADERU, VJERUJEŠ LI U BOGA????????????????????????

ZAGREB – Hrvatski biskupi pozvali su jučer na razgovor premijera Ivu Sanadera da bi iz prve ruke saznali kakve su trenutno šanse Hrvatske na putu u Europsku uniju i što se zapravo događa oko dopuna optužnica za generale Čermaka i Markača.

Tijekom jutra, Sanader je sat i pol na Kaptolu pojašnjavao biskupima da nije riječ o novoj, nego dopunjenoj optužnici i da, iako je optužnica neodrživa, nema razloga za pretjeranu zabrinutost ili malodušnost te da će Hrvatska izboriti svoje mjesto u EU. Razjasnio im je i da nema namjeru tražiti pomoć Crkve u rješavanju slučaja Gotovina.

Ne vjeruješ ni u Boga ni u Hrvate, kada toliko muljaš ti i tvoji lopovi. Ako voliš Hrvatsku odstupi, daj ostavku.
- 06:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 13.05.2005.

gospođo ministarko dajte ostavku (4)

HRVATI O KORUPCIJI Transparency International predstavio rezultate istraživanja
U sudstvu i zdravstvu više korupcije nego u politici


Suci, ravnatelji bolnica i liječnici najkorumpiraniji su javni djelatnici u Hrvatskoj! Pokazalo je to jučer objavljeno istraživanje Transparency Internationala Hrvatska, koji je proveo anketu među tisuću građana. Prema rezultatima ankete, čak 89,1 posto ispitanika smatra da se korupcija u Hrvatskoj razmahala, što je četiri posto više nego prije dvije godine.

Sudstvo je rak-rana
No posebno je zanimljiv podatak da građani nisu kao najveće "trgovce ispod žita" ocijenili političare, već upravo sudstvo koje korumpiranim smatra 80,7 posto građana, zdravstvo s tek jednim postotkom manje, a tek iza njih slijedi lokalna vlast koju je korumpiranima ocijenilo 73 posto ispitanih.
Polovica poziva na naš telefon također se odnosi upravo na sudstvo. Građani prijavljuju otezanja pokretanja parnica i strahovito duge sporove. Dojmu o korumpiranosti sudstva pridonosi i oslobađanje Miroslava Kutle te brojni drugi slični primjeri kada su poduzeća propadala a nitko za to nije odgovarao kazao je Zorislav Antun Petrović, predsjednik TIH-a. Prema ovoj anketi, građani za lidere žele osobe koje nisu u sukobu interesa, ne smiju uskraćivati informacije o sebi, moraju podastrijeti podatke o svojoj imovini i zaradi i nipošto im ne smije ni pasti na pamet da spriječe građane da doznaju informacije o radu tijela javne vlasti. Jer, za političara koji bi prekršio ijedan od tih zahtjeva nikad ne bi glasovalo gotovo 90 posto hrvatskih građana!

Gospođo ministarko Vesno Škare Ožbolt. Što vi mislite o korupciju u sudstvu. Nije li Vas sram biti na čelu tako korumpiranog ministarstva koje Kutlu proglašava nevinim? Sramite se ženo jadnog duha i morala.

- 19:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 11.05.2005.

Mlinariću daj ostavku (18). Ne kradi novce poreznih obvveznika

Deset novih policijskih Passata (a ima i Škoda, frajeri jedni novinarski nepismeni) moći će sustići i najbrže prekršitelje.
Od petka će krstariti hrvatskim autocestama, u svakom po jedan policajac u civilu i jedan u uniformi.

Dajte da se kladimo da će do ponedjeljka ostati samo pet čitavih. Rajko Horvat dobro zna da u cijeloj muriji Hrvatske nema deset šofera koji mogu voziti brzinom 200 i više na sat najmanje petnaest minuta.



ZAGREB - Deset novih policijskih automobila, koji bi od petka po hrvatskim autocestama trebali početi hvatati i najbrže vozače-prekršitelje, predstavljeno je u srijedu u Ravnateljstvu policije. Deset automobila, većinom VW Passata sa snažnim V6 motorima, i oprema za njih, plaćena je oko dva milijuna kuna, a u policiji ističu da je riječ o autima koji su sposobni za presretanja i najbržih prekršitelja. Zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić rekao je da će se automobili koristiti na autocestama i brzim cestama, odnosno "svugdje gdje bi bilo potrebe". Bit će raspoređeni po policijskim upravama kroz koje prolaze autoceste.

Opremljeni su suvremenim sustavom za mjerenje brzine i videosnimanje prekršitelja. Da bi uređaj snimio i izmjerio prekoračenje brzine policajci će prekršitelja morati pratiti najmanje 300 metara, nakon čega će ga, kako je rečeno, presresti i otpratiti do prvog odmorišta ili javiti drugoj patroli da dočeka prebrzog vozača. U posadi presretača bit će dvojica policajaca, jedan u civilu, a drugi u uniformi.

Čelnici policije i Hrvatskih autocesta najavili su i novi sustav reguliranja prometa putem videonadzora. Rečeno je da bi se koristili već postojeći sustavi videonadzora na autocestama, a planirana je i nabava mjerača brzina pomoću kojih bi se moglo utvrditi tko vozi prebrzo, što bi omogućilo da se prekršiteljima već na naplatnim kućicama uruče nalozi za plaćanje kazni.

Hina|IskonInternet

- 23:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 10.05.2005.

Zgazite policajca, nemojte ga ubiti, to je preskupo!!


Ubojici specijalca na Jarunu šest godina
Do sukoba je došlo nakon što je Komarica izbacio iz lokala »Lake city« Vukovićeve prijatelje, a kada je i njega udario po licu, Vuković mu je zadao udarac nožem u srce

ZAGREB – Na šest godina zatvora jučer je nepravomoćno osuđen 21-godišnji Marko Vuković, koji je 15. svibnja prošle godine oko 2.30 sati pred lokalom »Lake city« na zagrebačkom Jarunu ubio pripadnika specijalne policije Gorana Komaricu (24). Presuda je to što ju je donijelo vijeće Županijskoga suda u Zagrebu na čelu sa sutkinjom Lanom Petö-Kujundžić odredivši Vukoviću i obvezni pritvor. Obrazlažući odluku, sutkinja Petö-Kujundžić podsjetila je kako nije bilo sporno da je Komarica sudjelovao u sukobu ispred »Lake cityja«, te kako je preminuo uslijed ubodne ozljede grudnog koša odnosno srca s opsežnim unutarnjim krvarenjem. Međutim, nije se pouzdano znalo tko je Komaricu ubo nožem.

Za silovanje je dvije godine uvjetno, a za dvostruko ubojstvo niti devet mjeseci. Naravoučenije: ne ubijajte policajca. Samo ga zgazite!
- 18:57 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Marš u Haag hrvatski lopovi i tajkuni

Haag prijeti Valentiću i Jarnjaku
ZAGREB – Haško tužiteljstvo podnijelo je prijedlog izmijenjene optužnice protiv generala Ivana Čermaka i Mladena Markača, u kojem su među sudionicima »udruženog zločinačkog pothvata« navedeni i »drugi pojedinci iz Vlade (u to vrijeme, 1995., premijer je bio Nikica Valentić, šef policije Ivan Jarnjak, predsjednik Sabora Nedjeljko Mihanović), časnici, službenici i namještenici oružanih snaga, obavještajno-sigurnosnih službi, specijalne i civilne policije, ali i stranke i dijelova HDZ-a te političkih struktura na svim razinama uključivši državnu upravu i lokalnu samoupravu«. Iako prijedlog izmijenjene optužnice jučer još nije bio službeno poznat, Markačev branitelj Miroslav Šeparović, inače ministar pravosuđa tijekom Oluje, tako je preveo tekst izmjena koje su dobili odvjetnici.


- 18:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

mikšiću vrati dugove i odi vrit!!!!!

Tvrtke sjedaju na Mikšićev bankovni račun
Eldra, reklamna tvrtka iz Luga Samoborskog, stekla je uvjete za ovrhu nad računom tvrtke Boris Mikšić. Naime, bivšem predsjedničkom kandidatu, koji je iz proračuna za troškove kampanje dobio 500.000 kuna, a sada je do grla u izborima za zagrebačkoga gradonačelnika, sud nije mogao uručiti rješenje o dugu u Zelengaju 75 u Zagrebu, njegovoj službenoj adresi u Hrvatskoj


Zbog toga kandidat za prvog čovjeka Zagreba "visi" na Trgovačkom sudu kako bi sud obavio svoje te na taj način javno obavijestio tuženu stranu da ovrha može početi. Naime, Mikšić se oglušio na 7686 kn duga. Još su neke tvrtke imale slično iskustvo s Mikšićem, no neke su se uspjele nagoditi, a neke sudski utjeruju novac i čekaju da se od Mikšića naplate prisilno. Iz agencije Millenium tvrde da im Mikšić duguje pola iznosa za obavljene poslove. Mikšić nas je na pitanja o dugovima uputio na voditelja stožera Žarka Delača, a tvrdi da nije znao za ovrhu i da ga sud nije našao na adresi u Zelengaju jer zbog kampanje nije kod kuće.
Delač kaže da nisu znali za ovrhu i da će slučaj preuzeti odvjetnik. Tvrdi da su s Eldrom imali dogovor o smanjenju računa, ali im ga nisu proslijedili. Milleniumu su, kaže, platili dogovoreno, a agencija je kasnije zaračunalanove troškove.
Jesi li platio račune u radio Glini, i u svom stožeru u pradsjedničkoj kampanji. Meni nisi, sram te bilo, smeće jedno sileđijsko. Jebeš čovjeka koji mlati ženu!
- 14:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

gospođo ministarko dajte ostavku (3)

MINISTARKO DAJ OSTAVKU. SLOBODAN JE I KUTLE; PA ZAŠTO NE BI I FERENČAK
Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu odbio je istražni zahtjev Državnog odvjetništva u tzv. slučaju nanbudo. Sudac je zaključio da ne postoji osnovana sumnja da su bivši član gradskog poglavarstva Srečko Ferenčak i tehnički direktor Hrvatskog nanbudo instituta Petar Turković počinili krivično djelo preprodajom zemljišta HNI-a, na kojem je trebalo graditi dom za invalide.
JADNO NAM JE PRAVOSUĐE, KAO I DRŽAVA KAD JE VODE LOPOVI KAO VESNA ŠKARE OŽBOLT.
- 05:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.05.2005.

Mlinariću, daj već jednom ostavku, sram te bilo (8)

NOVI RAZBOJNIČKI PREPAD NA ŠETALIŠTU U ELITNOJ TURISTIČKOJ DESTINACIJI KVARNERA
Dvoje izraelskih turista napadnuto u Opatiji

Na Šetalištu Franza Jozefa razbojnik je u subotu oko 21,30 sati oteo torbicu 69-godišnjoj gošći, a kad je njen deset godina stariji prijatelj priskočio u pomoć razbojnik mu je torbicom razbio arkadu. Pri padu je Izraelac slomio prst na ruci

OPATIJA – Prepad nad dvoje Izraelskih turista na opatijskoj šetnici prepunoj turista, na Šetalištu Franza Jozefa bb, ponovno je podsjetio na tragičnu smrt talijanske turistkinje koja je zbog jedne torbice izgubila život te ponovno nanio ljagu opatijskom i hrvatskom turizmu. Iako se u ovom slučaju radi o blažem kaznenom djelu, drskoj krađi, a ne razbojništvu, Izraelac Y. N. (79) koji je prijateljicu pokušao obraniti, u padu je slomio prst na desnoj ruci kada ga je kradljivac odgurnuo.
Naime, tijekom mirne šetnje uz more oko 21,30 sati s još jednom hrvatskom državljankom, Izraelku Margaret G. (68) su s leđa iznenada zaskočila dvojica nepoznatih mladića i istrgnuli joj torbicu s ramena u kojoj je bio digitalni aparat i novčanik, odnosno oko pet tisuća kuna vrijednosti. Na to je 79-godišnji izraelski turist ženi priskočio u pomoć i pokušao zaustaviti napadače, no jedan ga je s ukradenom torbicom snažno zviznuo u glavu od čega je čovjek naposljetku izgubio ravnotežu i pao. Razbojnici su se istrgnuli i pobjegli, a turisti alarmirali policiju.
Zbog slomljenog prsta i udarca u arkadu pružena mu je liječnička pomoć. Kao i u slučaju sa sada već pokojnom Talijankom koja je pri razbojničkom napadu pala i glavom nesretno udarila u stepenicu pred Hotelom Imperial, dvojica kradljivaca niti su bila maskirana niti naoružana. Zanimao ih je samo laki plijen i potom trk s ukradenom torbicom. No, okradena Izraelka kradljivce u tih nekoliko sekundi nije uspjela baš dobro vidjeti, a tome joj nisu išli u prilog ni kasnovečernji sati u kojima se to odigralo. Za nepoznatim se mladićima još uvijek traga, budući da ni jučer nije bilo službenih vijesti da su uhvaćeni.
Mlinariću, koji si ti debelokožac i lakomac za foteljom. Ako si liječnik, dužnost di je čuvaš i spasiš ljudske živote. Bolestan si. OK, ili i odgovoran za stanje u MUP-u. Pa daj već jednom ostavku kao svaki pošten čovjek. Nisi dorastao ovoj bandi.
- 05:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 08.05.2005.

Mikšiću, koja li si ti bijeda od čovjeka!?

Boris Mikšić 70-ih godina uhićen zbog krađe
Objavljeno prije 25 minuta


UMIROVLJENI policijski inspektor Vjekoslav Špehar ispričao je kako su njegovi kolege i on početkom 70-ih godina uhitili Borisa Mikšića i još dvojicu mladića zbog krađe pisaćih mašina. U policijskoj postaji su utvrdili kako Mikšić ima 22 ili 23 krivična djela. On pak sve to demantira i naglašava kako je riječ o još jednoj namještaljci.

Špehar je u policiji radio 17 godina i tog slučaja se, kaže, vjerojatno nikada ne bi sjetio da se to nije dogodilo u samim počecima njegove i karijera njegovih kolega. Kada ga je vidio na televiziji, prvo u ulozi predsjedničkog, a sada i kandidata za gradonačelnika, našao se sa svojim kolegom i obojica su ga se sjetila. Međutim, za razliku od njega, kolega nije htio izaći u javnost.

"Prvo smo se sjetili D. K., koji je bio s Mikšićem jer je taj dečko bio višestruki krivični povratnik. No, Mikšiću se tada gubi svaki trag. On je bio "dečko s Trešnjevke", ali je dolazio u centar jer mu je na Marulićevu trgu živjela teta." - izjavio je Špeharza Jutarnji list.

Mikšić je cijelu priču demantirao, naglašavajući kako nikada nije bio u zatvoru i kako nikada u Hrvatskoj nije bio kažnjavan. Smatra da su nekoga potplatili da ispriča te stvari o njemu i da se radi o običnom podmetanju protukandidata.

"Nemojte ni posumnjati da je netko drugi inicijator mog istupa u javnosti. Isprovocirao me članak u novinama u kome Mikšić tvrdi da gradi kuću za žrtve obiteljskog zlostavljanja, a svi smo čitali kako je zlostavljao bivšu suprugu. Bilo bi mi žao da takav čovjek postane gradonačelnik. Stalno se hvali kako je pošten i napada druge, a ustvari je neiskren." - objasnio je Špehar razloge svog istupa u javnost.

Prema čl. 85 pod nazivom "Rehabilitacija" Kaznenog zakona, počinitelj kaznenog djela protekom rokova određenih tim člankom smatra se neosuđivanim i "svaka uporaba podataka o građaninu kao počinitelju kaznenog djela zabranjena je, a u slučaju uporabe nema pravni učinak".

Nadalje, zbog nijekanja prijašnje osuđivanosti, rehabilitirani građanin ne može snositi nikakve pravne posljedice niti ga se može pozvati na odgovornost.
Gospon Boris, koliko ima bolesne ambicije u tebi? A što god pipneš smrdi. Jesi li platio račine za jedan lokalni radio za kampanju. Jesi li platio sve ljude koji su radili u tvom stožeru. Mene još nisi. Ali nema veze. Nekad si krao mašine, danas mi možeš za plaću dati i noviji kompjutor. Znaš ti dobro kako se krade. Koja si ti bijeda od čovjeka kad diže ruke na ženu i djecu....

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.05.2005.

Sanaderu daj ostavku (5)

Sanader bankama: Dajte kredite!

Gdje ti je mozak budalo umišljena. Tko si ti da ćeš bankama naređivati? '
Ne možemo prešutjeti činjenicu da se potrošački kredit za automobile dobije za dan - dva, a da se za strojeve, otvaranje obrta i slično čeka i nekoliko mjeseci', rekao je premijer. Ivo Sanader je pozvao banke promijene praksu, da se skrati vrijeme za vrednovanje projekata i donošenje odluka kada su u pitanju poduzetnici i obrtnici.

Premijer je kazao da je već razgovarao s predstavnicima nekoliko vodećih banaka i da taj razgovor ohrabruje, a očekuje i pozitivan odjek sastanaka i s drugim bankama.

"U nekoliko vodećih banaka prepoznali su problem i apsolutno stoje na crti i poziciji na kojoj stoji Vlada. Naravno da svatko od njih želi profit, ali krediti za strojeve i obrte dugoročno su i njima isplativiji od potrošačkih kredita.", ocijenio je Sanader, koji smatra da je bankama stalo ne samo do profita, nego i do društva u kojem rade.


HINA

- 23:21 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Sanaderu daj ostavku (4)

Sanader i 40 (000) hajduka (lopova)

Cukune jedan vlajski, koliko lopova ima u tvojoj vladi, pa da podneseš ostavku. Ne, ti skupljaš poene sa Vladom po Krapini, Kajgot, zgubili buste ove izbore. A onda, fajront, adio bella vlasti, na Goli treba poć, ali će biti dobra i Lepoglava. Šeks i luka Bebić ti mogu bit vodiči.

NAKON što je saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine, Adam Jene, priznao da je potrošio više od 23,000 kuna državnog novca na otplatu kredita za stan svoje kćeri, netko razuman bi očekivao da će Jene snositi posljedice zbog, recimo to otvoreno, krađe državnog novca.

Neovisni zastupnici poput Jenea od države godišnje dobiju nemalih 257 tisuća kuna za pokrivanje terenskih troškova, a Adam Jene je u saslušanju pred saborskim Odborom za Ustav, poslovnik i politički sustav otvoreno priznao da je od dotičnog novca otplatio tri rate za trosobni stan svoje kćeri u centru Osijeka, na što je potrošio 23,752 kuna državnog novca.

To potkradanje države ne bi bilo ni primjećeno da zastupnik mađarske manjine u izvješću o potrošenom novcu nije naveo broj računa Banke Sonic, kojoj njegova kćer otplaćuje kredit za stan.


- 19:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 04.05.2005.

Mlinariću, razmišljaš li o ostavci? (8) Pa daj učini to....

Policajac teško pretukao invalida i njegovog sina
Mlinariću, razmišljaš li o ostavci? Pa daj učini to....ako imaš i grama poštenja i morala

POLICAJAC iz Krapine, Željko Cigula, teško je pretukao 70-postotnog invalida Milana Barušića i njegovog sina, i to zbog dječje svađe između policajčeva 12-godišnjeg sina i godinu dana mlađe Barušićeve kćerke, javlja Večernji list.

Prema Barušićevim riječima, sin nasilnog policajca je u društvu dvojice dječaka prije dva dana s kolcima i plastičnim pištoljem natjeravao njegovu kćer po parku, a kad se isto ponovilo u subotu navečer, 11-godišnjakinja je pozvala svog devet godina starijeg brata.

On je potjerao dvojicu dječaka koji su natjeravali djevojčicu, ali je ulovio policajčevog sina te zatražio da se ispriča djevojčici. Dječak se ispričao, ali je kazao da će dovesti svog oca.

Kao što je i najavljeno, na vratima Barušićevih uskoro se pojavio policajac Željko Cigula, te uz psovke upitao tko je dirao njegova sina. Jedan susjed, s kojim je Milan Barušić u lošim odnosima, dobacio je kako se radi o njegovom 20-godišnjem sinu, a policajac je odmah prešao u napad.

Prvi na udaru bio je Barušićev sin, kojemu je Cigula uputio nekoliko snažnih udaraca u ruke i glavu, pri čemu mu je razbio i zube. Kad ga Barušić upitao nasilnika zbog čega mu tuče sina, policajac je prešao i na invalida. Zgrabio ga je za vrat, pokušavajući ga ugušiti, pa su se tako u jednom trenutku otkorljali po podu.

"Kako sam nemoćan ostao ležati na zemlji, bar me minutu, dvije udarao, sve dok mi nije pukao i nožni zglob. Vratio se i sin da mi pomogne, no i njega je potom ponovno nekoliko puta rukama udario te izudarao, pa smo pozvali i policiju." - kazao je Barušić za Večernji list.

Nasilni policajac može očekivati prekršanju prijavu te disciplinski postupak, a ukoliko se utvrdi da je Barušićevima nanio teške tjelesne ozljede, što povlači kaznenu odgovornost, Cigula bi mogao ostati bez posla zbog povrede radne dužnosti.



- 06:11 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 03.05.2005.

gospođo ministarko dajte ostavku (2)

Kutle oslobođen za malverzaciju dionicama Dione
Miroslav Kutle nepravomoćno je u utorak na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođen optužbe za navodne malverzacije pri kupnji i prodaji dionica trgovačkog lanca "Dione" i bjelovarske tvrtke "Univerzal"
Sudsko vijeće oslobodilo je Kutlu optužbe da je od 1995. do 1998., kao odgovorna osoba "Globus holdinga", iskoristio svoj položaj i ovlasti, te malverzacijama s dionicama "Dione" nezakonito "zaradio" više od 15 milijuna tadašnjih njemačkih maraka, a u slučaju "Univerzala" više od 400 tisuća maraka, odnosno ukupno 58 milijuna kuna. Teretilo ga se, naime, da je kupio dionice tih tvrtki, nakon čega je naložio svojim zaposlenicima u tvrtki "Globus holding" da od njega otkupe dionice po znatno većoj cijeni.

U obrazloženju odluke, sudac Miroslav Šovanj kazao je kako je nesporno da je Kutle kupio i prodao dionice, ali da nije dokazano da je zlouporabio položaj i ovlasti i kao vlasnik "Globus holdinga" svojim zaposlenicima naredio da od njega kao fizičke osobe kupe dionice "Dione". Sud je kao realne ocijenio iskaze svjedoka iz "Globus holdinga" koji su svjedočili da nisu potpisali ugovore o kupoprodaji dionica po nalogu Kutle, već zato što su smatrali da je to dobro za tvrtku. Sudsko vijeće je zaključilo da je razlika u cijeni dionica koju je Kutle postigao ustvari zakon tržišta. Razlika u kupoprodajnoj cijeni nije presudna, to je okolnost koja spada u zakonitosti tržišta, ponude i potražnje.

Kutle je, prema optužnici, u svojstvu fizičke osobe zaključivao ugovore o kupoprodaji dionica s pravnim osobama, a kako fizička osoba nema status odgovorne osobe tako ne može zloporabiti položaj i ovlasti, obrazložio je sudac. Kutle nije bio na objavi presude, a jedan od njegovih branitelja Anto Nobilo izjavio je da je imao hitan posao, nakon čega je rekao kako su glavni razlog njegova nedolaska novinari.

"Znao je da će biti puno novinara, od kojih prema dosadašnjem iskustvu ima razloga bježati kao vrag od tamjana. Vi ste, dakle, osnovni uzrok njegova nedolaska", kazao je Nobilo, izrazivši zadovoljstvo sudskom odlukom na koju je tužiteljstvo odmah najavilo žalbu.
JADNA NAM JE TAKVA PRAVDA KAD MOŽEŠ NEKAŽNJENO UKRASTI 50 MILIJUNA KUNA. BANNDO LOPOVSKA! DOĆI ĆE I VAMA KRAJ!!!!
- 19:54 - Komentari (1) - Isprintaj - #

gospođo ministarko, hoćete li dati ostavku?


Dogradonačelnik Dubrovnika zbog greške suda oslobođen optužbi za nasilje i pucnjavu
ponedjeljak, 2.5.2005 21:31


SREĆKO KLJUNAK, kojeg je Općinski sud u Dubrovniku zbog ugrožavanja života i imovine nepravomoćnom presudom osudio na 12 mjeseci zatvora, odlukom Županijskog suda oslobođen je svih optužbi, a sve zbog greške suda. Zamjeniku dubrovačke gradonačelnice Dubravke Šuice uvažena je žalba na presudu kojom je dobio kaznu zatvora od 12 mjeseci s rokom kušnje od dvije godine, te je odbačena optužba za kaznena djela sprečavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti i dovođenja u opasnost života i imovine.

U obrazloženju suda, kako prenosi Jutarnji list, stoji da je da su djela koja su se Kljunku stavljala na teret odbačena 12. ožujka 2002. Kako se nitko nije žalio na rješenje, ono je 26. ožujka postalo pravomoćno. Tako je Općinski sud osudivši Kljunka uvjetno, načinio povredu Zakona o kaznenom postupku budući da je "sudio već presuđenoj stvari". Incident u kojem je Kljunak sudjelovao 8. srpnja 1995. godine doživio je tri sudske kvalifikacije - od pokušaja ubojstva, preko nasilničkog ponašanja, do dovođenja u opasnost života i imovine. Kljunak je tada kao pripadnik 3. bojne 163. brigade HV-a zajedno s trojicom suboraca napao poduzetnika Boža Vragolova.

Nakon kraćeg naguravanja na ulici, Vragolov je utrčao u desetak metara udaljenu policijsku stanicu nadajući se zaštiti, no, četvorka je došla za njim te je prema dežurnom policajcu Đuri Vodopiću Kljunak uperio pištolj i zaprijetio riječima: "Odmakni se, što ćeš ti tu? Sve ću vas pobiti, postrojiti."Nakon toga su policajci nijemo promatrali četvorku kako tuče Vragolova, koji je uspio pobjeći skočivši kroz prozor. Uspjevši pretrčati cestu Vragolov je ušao u svoju kuću koja se nalazila preko puta. Tamo je bila nekolicina djevojčica, jer je jedna njegova, tada maloljetna kćer, slavila rođendan, a Kljunak je sa suborcima uletio za Vragolovim te su ga nastavili tući, a u jednom je trenutku ispalio metak u smjeru dubrovačkog poduzetnika. Metak je promašio Vragolova, ali je prošao svega 5 centimetara od njegove supruge Marine. Nakon svega četvorka je napustila kuću.

Dva dana nakon događaja policijska postaja u Cavtatu je podnijela kaznenu prijavu Vojnom državnom odvjetništvu u Splitu. Kljunka se teretilo za pokušaj ubojstva i "postrojavanje" policije, tj. sprečavanje službene osobe u obavljanju dužnosti.1998. godina, kada je Kljunak bio saborski zastupnik, općinska državna odvjetnica Katija Kristović podnosi optužni prijedlog, spojivši sva tri djela pod nasilničko ponašanje. Slučaj je bio vrlo blizu zastare pa je sudac Zoran Čengija dva puta od Mandatno imunitetnog odbora tražio skidanje Kljunkova imuniteta, no tada ponovo dolazi do prekvalifikacije u "dovođenje u opasnost života i imovine".
Kljunak je sretan zbog ovakve presude, te tvrdi da bi dao ostavku da je presuda bila pravomoćna.

DA NE BI BILO ZABUNE, OSTAVKU TREBA DATI MINISTARKA VESNA ŠKARE OŽBOLT, a ovog ratobornog kljunaša od Kljunka trebalo bi ili na Goli otok ili Cro Popu Filipoviću u ring!!!!


- 10:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.05.2005.

Mlinariću, razmišljaš li o ostavci? (7) Pa daj učini to....


TROJICA policajaca, djelatnika PU zagrebačke, uhitili su 38-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je policajce najprije verbalno izvrijeđao, a potom fizički napao dvojicu policajaca. Policajci su izgrednika nakon toga uhitili primjenom fizičke sile, a izgredniku je pritom slomljen mali prst lijeve ruke.

Kako Index doznaje od PU zagrebačke, incident se dogodio u nedjelju ujutro u noćnom klubu Sidro u Savskoj ulici. Policajci su u Sidro došli privatno, u civilnoj odjeći, i nisu bili na dužnosti. Kada su oko 4.30 sati krenuli kući, 38-godišnjak ih počeo verbalno vrijeđati, nakon čega su došli do njega i tražili osobnu iskaznicu.

Međutim, 38-godišnjak nije poslušao policajce te je šakom nasrnuo na jednog od njih. Ovaj se uspio izmaknuti pokušaju udarca, a najstariji, 38-godišnji policajac je izvadio policijsku značku te od izgrednika tražio ispravu kojom se može identificirati.

Ni nakon što su policajci osumnjičeniku otkrili svoj identitet, napadač se nije želio identificirati te je po drugi put nasrnuo na 38-godišnjeg policajca kojeg je šakom udario u glavu. Odmah potom druga dvojica policajaca (31-godišnjak i 29-godišnjak), uhitili su 38-godišnjaka koji je pritom zaradio prijelom prsta i kontuziju koljena.

Ozlijeđeni policajac i izgrednik liječničku pomoć su primili u Traumatološkoj bolnici u Draškovićevoj ulici, a protiv 38-godišnjeg napadača policija je podnijela kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu.

Napadač policiji nije otprije poznat, a istražni sudac još čeka rezultate vještačenja na alkoholiziranost sudionika incidenta.
Gospon Mlinarić, ako nemrete srediti bagru u MUP-u, Dajte ostavku, ako boga znate. Niste vi za to
- 18:57 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>