srijeda, 04.05.2005.

Mlinariću, razmišljaš li o ostavci? (8) Pa daj učini to....

Policajac teško pretukao invalida i njegovog sina
Mlinariću, razmišljaš li o ostavci? Pa daj učini to....ako imaš i grama poštenja i morala

POLICAJAC iz Krapine, Željko Cigula, teško je pretukao 70-postotnog invalida Milana Barušića i njegovog sina, i to zbog dječje svađe između policajčeva 12-godišnjeg sina i godinu dana mlađe Barušićeve kćerke, javlja Večernji list.

Prema Barušićevim riječima, sin nasilnog policajca je u društvu dvojice dječaka prije dva dana s kolcima i plastičnim pištoljem natjeravao njegovu kćer po parku, a kad se isto ponovilo u subotu navečer, 11-godišnjakinja je pozvala svog devet godina starijeg brata.

On je potjerao dvojicu dječaka koji su natjeravali djevojčicu, ali je ulovio policajčevog sina te zatražio da se ispriča djevojčici. Dječak se ispričao, ali je kazao da će dovesti svog oca.

Kao što je i najavljeno, na vratima Barušićevih uskoro se pojavio policajac Željko Cigula, te uz psovke upitao tko je dirao njegova sina. Jedan susjed, s kojim je Milan Barušić u lošim odnosima, dobacio je kako se radi o njegovom 20-godišnjem sinu, a policajac je odmah prešao u napad.

Prvi na udaru bio je Barušićev sin, kojemu je Cigula uputio nekoliko snažnih udaraca u ruke i glavu, pri čemu mu je razbio i zube. Kad ga Barušić upitao nasilnika zbog čega mu tuče sina, policajac je prešao i na invalida. Zgrabio ga je za vrat, pokušavajući ga ugušiti, pa su se tako u jednom trenutku otkorljali po podu.

"Kako sam nemoćan ostao ležati na zemlji, bar me minutu, dvije udarao, sve dok mi nije pukao i nožni zglob. Vratio se i sin da mi pomogne, no i njega je potom ponovno nekoliko puta rukama udario te izudarao, pa smo pozvali i policiju." - kazao je Barušić za Večernji list.

Nasilni policajac može očekivati prekršanju prijavu te disciplinski postupak, a ukoliko se utvrdi da je Barušićevima nanio teške tjelesne ozljede, što povlači kaznenu odgovornost, Cigula bi mogao ostati bez posla zbog povrede radne dužnosti.



- 06:11 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>