utorak, 24.05.2005.

Mlinariću, ako imaš petlju i morala, uhapsi Jarnjaka i Penića

Petraču visoki policijski dužnosnik "lažnu" putovnicu osobno donio u Trst


HRVOJU PETRAČU je, nakon što je u Španjolskoj pokraden, na osobni zahtjev jedan visoki policijski dužnosnik u Trst donio novu putovnicu. Nekoliko dana kasnije austrijska policija ga je zbog iste zaustavila na granici i privela.

Kako piše Nacional, Petrač je u ljeto 2002. godine, zbog medijskog pritiska, otputovao u španjolsku Marbellu s prijateljem gdje i počinje cijela priča oko njegove "lažne" putovnice.

Naime, na jednom parkiralištu su ih dvojica muškaraca zamolila za pomoć oko auta i dok su im Petrač i njegov prijatelj pokušavali pomoći, muškarci su im ukrali novac i dokumente. Prema Nacionalu, Petraču je zbog cijele situacije bilo jako neugodno i pod svaku cijenu je želio izbjeći da se o svemu tome sazna.

Zbog toga je zaobišao hrvatsko veleposlanstvo u Madridu, uputio jedan poziv u Zagreb i zatražio da mu se hitno dostavi putovnica. Treba dodati da je neko vrijeme prije toga dogovorio s MUP-om da će se vratiti u Hrvatsku i dati iskaz. Navodno su ga tada iz policije zamolili da pokuša izbjeći medije kako bi mogli sve u miru obaviti.

U Trstu mu je putovnicu, koja se od ukradene razlikovala samo po broju, uručio jedan visoki policijski dužnosnik. Kada je nakon toga Petrač došao na austrijsku granicu, policija ga je uhitila i obavijestila da je putovnica falsifikat. Petračevu priču o putovnici je austrijskoj policiji potvrdio hrvatski MUP. Kaznena prijava je bila podignuta po službenoj dužnosti.

Kad se vratio u Hrvatsku, inspektori su tražili da im preda putovnicu, pregledali su je i pitali ga tko mu ju je dao. Što piše u zapisniku, Nacional nije uspio saznati. Petrač je dan nakon toga prijavio nestanak putovnice i zatražio izdavanje nove koju je i dobio nakon desetak dana.


- 13:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>