srijeda, 27.04.2005.

Mlinariću, daj već jednom ostavku, sram te bilo (6)

Pred trudnom suprugom policajci pretukli Zagrepčanina koji je počinio prometni prekršaj


DVA prometna policajca navodno su u nedjelju u noći zbog prometnog prekršaja u zagrebačkoj ulici pretukli Tihomira Campanella. Sve se odigravalo pred očima trudne Campanellove supruge. Kako je ispričao novinarima Jutarnjeg lista, policija je zaustavila njegov kombi i on im je dao svoju prometnu i vozačku. Kada su ga pitali hoće li se podvrgnuti alkotestu, pristao je. Porječkao se s jednim od policajaca jer nije imao vremena čekati policajca koji je morao otići po Dräger. Puhao je tri puta, uređaj nije reagirao pa su ga policajci optužili da odbija puhanje. Budući da je morao s njima u postaju, otišao je do supruge koja se nalazila u kombiju. Rekao joj je kako "mora s ta dva kepeca u stanicu". Nakon toga je dobio udarac u zatiljak, pao je na pod, a policajci su ga vezali i nastavili tući rukama i nogama.

"Vikala sam da ga prestanu mlatiti i da sam trudna, na što je jedan od njih dreknuo: Boli me k...., i tebi ćemo razbiti p.... ako ne prestaneš plakati!" - rekla je Tihomirova supruga za Jutarnji list. Suprug joj je rekao da nazove odvjetnika, ali su oboje završili u policijskom vozilu. U postaji su proveli 12-13 sati, ona je sjedila na drvenoj klupi, mobitel joj je bio oduzet, a Hitna pomoć je došla jer njenom suprugu nije bilo dobro. Liječnici su se iznenadili što je vezan, a utvrđeno je da, osim tragova od lisica na zapešćima, ima mnogo modrica. Prebačen je u bolnicu Sveti Duh gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Načelnik ureda PU zagrebačke Krunoslav Borovec rekao je za Index.hr kako su sredstva prisile nad Campanellom zakonito primjenjena i to tek nakon što je osumnjičeni odbio postupati po zahtjevima policijskih službenika te je pružao aktivan otpor. Policajci su, objašnjava Borovec, nakon što su primjetili da Campanello vozi po okretištu na Ilici, zaustavili njegovo vozilo i, zbog sumnje na alkoholiziranost, tražili od njega da puše u Dräger (aparat za provjeru alkoholiziranosti vozača). Campanello je na alko-testiranje pristao, međutim pokušao ga je puhanjem u stranu lažirati. Nakon što su policajci reagirali na pokušaj prevare, Campanello je počeo vrijeđati policajce izrazima "vidjet ćete vi svoje kad vas ja smijenim, majmuni nesposobni, imam ja svoje veze."

Nakon toga policajci su osumnjičenom vozaču rekli da je uhićen, što je on odbio, a u naguravanju i tučnjavi s policajcima završio je na podu. Nakon toga policajci su ponovno pokušali sredstvima prisile uhititi Campanellu koji se branio nogama, kojima je pokušao udariti jednog policajca. Poslje toga vozač je uhićen i priveden u prostorije policije gdje je jednoj službenici rekao - "takve kao vi treba čistiti, da li vam je jasno da ću vas iskoristiti u predizbornoj kampanji u medijima, da li vam je jasno da ćete ostati bez posla."

Policija je protiv Tihomira Campanella podnijela kaznenu prijavu zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti, a njegovo odbijanje alko-testiranja tretira se kao da je vozio pod utjecajem alkohola, što je sukladno Zakonu o prometu na cestama, objasnio je Borovec.


- 19:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Mlinariću, razmišljaš li o ostavci? (6)


Del Ponte: Gotovina je u Hrvatskoj
Del Ponte: "Nema promjene u našoj procjeni. Hrvatska ne surađuje u potpunosti s Haaškim sudom. Gotovina je u dosegu hrvatskih vlasti", izjavila je Del Ponte dodajući da Gotovina većinu vremena provodi u Hrvatskoj i povremeno odlazi u BiH.

U KRUGU OD 50 KM JE ANTE GOTOVINA, TO SVI ZNAJU, POSEBNO JASKANCI


- 18:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sanaderu daj ostavku (3)

ZAGREB Na bizaran način ukraden je u ponedjeljak oko 17.15 sati rabljeni srebrni BMW 745, vrijedan 530.000 kuna. To je model koji je namijenjen Ivo Sanaderu. Auto proizveden 2003. bio je izložen u krugu autokuće Tomić u Folnegovićevoj ulici. Kako je policiji ispričao 32-godišnji prodavač iz Tomića, koji je prijavio krađu, neki muškarac zanimao se za auto i poželio ga isprobati.
Trgovac mu je dao ključ i ostao na parkiralištu kako bi pomogao isparkirati vozilo. No, ovaj je dao gas i odjurio prema Slavonskoj. Zaposlenik je svojim autom pokušao stići lopova, ali bez uspjeha. Miroslav Grgić, član uprave Tomića odbio je govoriti o slučaju "u interesu istrage i poduzeća".

Inače, praksa je u autosalonima da prije pokusne vožnje potencijalni kupac potpiše određene dokumente, a osim toga, na vožnju s njim uvijek ide netko iz autosalona. Dodajmo da je na Samoborskoj cesti ukraden MAN-ov tegljač vrijedan 380.000 kuna. (hd)

SANADERU, DAJ OSTAVKU. KAKO TE NIJE SRAM VOZITI SVOJU GUZICU U AUTOMOBILU VRIJEDNOM 1000 PROSJEČNIH HRVATSKIH PLAĆA!
- 18:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sanaderu daj ostavku (2)

Kosor je na promidžbu na HTV-u i Hrvatskom radiju, u oba izborna kruga potrošila 2,9 milijuna kuna, dok je Mesić potrošio 1,45 milijuna kuna, rekao je jučer novinarima predsjednik TIH-a Zorislav Antun Petrović.
Prema podacima koje su kandidati prijavili Državnom izbornom povjerenstvu, najviše novca u kampanji, oko 6,5 milijuna kuna, potrošio je Mesić. Jadranka Kosor prijavila je oko 50 tisuća kuna manji iznos. (Hina)
TO SVE PLAĆA HRVATSKI NAROD. KAKO TE NIJE STID. SANADERU DAJ OSTAVKU
- 18:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 23.04.2005.

Mikšiću zašto i dokle tako?

Mikšić se švercao u loži u Gradskom vrtu


BORIS MIKŠIĆ se na utakmici u Osijeku pojavio u loži Gradskog vrta bez ulaznice, a kad je upitan za nju sav začuđen je rekao: "Ali gospodine, ja sam Boris Mikšić i nisam znao da je procedura takva", piše Jutarnji list. Kandidat za Dinamovog predsjednika u Gradskom vrtu pojavio u društvu četiri tjelohranitelja i smjestio se u loži. Šef osječkog kluba Tihomir Maršić upozorio ga je da za mjesto u loži mora platiti ulaznicu, jer nije član Dinamove službene delegacije, bez obzira na ime i prezime.

Maršić je, čini se, bio "tvrd" prema Mikšiću, pa je idućeg jutra netko iz njegova stožera donio novac i platio ulaznice. Bivši predsjednički kandidat i kandidat za predsjednika Dinama obećao je uvesti red u maksimirski klub, a kako je nedavno najavio spreman je uložiti toliki iznos novca da mu je samo nebo granica. S obzirom na to da mu je bilo teško platiti ulaznicu za ložu, upitno je koliko je zaista spreman uložiti u Dinamo.

Kao i mnoge druge stvari u životu g. Mikšić zaboravi platiti, on i njegov Žarko Delač. Tako nije platio rad u stožeru ni meni ni nekolicini drugih kolega i kolegica. On je zagrepčanec, on zna što je šuft. E, on je gori od šufta. Govno koje smrdi. Ne vjerujte mikšiću ni njegovim pulenima. Siledžijski prevarant.


- 14:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.04.2005.

Mlinariću, razmišljaš li o ostavci? (5)

18.04.2005 17:40

SEKSUALNI NASRTAJ U GOSPIĆU
U mačo zemlji kao što je Hrvatska nije teško braniti sumnjivca za silovanje kao što je gospićki moćnik Joso Mraović
Hvala Amerikanki što nije osramotila Hrvatsku! Autor Marinko Jurasić

U mačo zemlji nije teško braniti sumnjivca za silovanje kao što je gospićki moćnik Joso Mraović: bi li normalna žena, sama u hotelskoj sobi, pustila k sebi muškarca ako i sama nešto ne bi htjela? A Amerikanka je, znajući da ispod svoga ogrtača ima samo golu kožu, pripustila k sebi našega junaka. Nesmotreno, zar ne? Uz to, čovjeka je izazvala i tom svojom egzotičnom bojom kože. Osim toga, visoka je 193 cm, sportskog izgleda, Amerikanka, udana, a muž daleko... Bi li trijezni Hrvat pomislio išta drugo osim da jadnica misli samo na jedno. A Joso Mraović još je i malo popio.
Onda taj ogrtač. Je li ga Joso baš namjerno razgrnuo ili je to bio puki slučaj. Možda je bio propuh u sobi, ili je nes(p)retnim spletom okolnosti nesretnica učinila pogrešnu gestu. Pa ta jezična barijera. Čak i ako su se sporazumijevali na engleskom, jedno je njezin američki, a drugo njegov australski. Tko zna što je pomislila kad je Joso rekao: "Idemo!", želeći je pokazati njemačkoj delegaciji poslovnih ljudi kao kakvu egzotičnu životinjicu. A što je on, ionako omamljen od alkohola i prizora, shvatio kad je podviknula: "Ne, odlazi!"

Kad ljudina stisne
Čak i da je iskreno odbila uspaljenoga muškarca, on je to mogao shvatiti kao "tipično žensko ne". U kaznenopravnom smislu nije dovoljno da okolnosti izgledaju kao silovanje, već počinitelj mora imati i svijest o tome što čini. I po tome se razlikuje milovanje i silovanje. Kad je pak riječ o takvoj ljudini kao što je Joso Mraović, dvojbeno je i pitanje prisile. Njegov stisak može se nekomu činiti kao kakva sila, iako čovjek zapravo iskazuje nježnost.

No, čak i da je sve bilo kako Amerikanka priča, bitno je utvrditi činjenice u najdelikatnijem dijelu. Je li košarkašica baš sigurna da je Joso Mraović nekim dijelom svoga tijela penetrirao...? Ako nije, onda su to samo bludne radnje. Mraovićev branitelj žrtvu bi vjerojatno pitao: "Zašto ste ga udarili laktom tek kad je, kako tvrdite, penetrirao?!".

I konačno, čak i kad bi svi odgovori bili nepovoljni za Josu Mraovića, ne treba smetnuti s uma niz olakotnih okolnosti. Tajkun iz Like učinio je što trijezan ne bi, branitelj je koji je zadužio zemlju, potječe iz obitelji "društveno prihvatljivog ponašanja", povratnik je iz Australije i bogat u milijunima eura, ima četvero djece, iskazao se i u humanosti...

Bagateliziranje zločina
Dakle, kakva smisla ima kazniti čovjeka u zemlji koja ionako bagatelizira zločin, osobito nad ženama. Kad se sve to uzme u obzir, gospićki seksualni skandal okončao se na jedini prihvatljiv način. Tako je sve ostalo na raritetnom primjeru vladavine prava, demokracije i slobode, kojem čak i jedna Amerika može samo skinuti kapu. Trenutačno vjerojatno i nema zemlje u zapadnom svijetu u kojoj bi bilo moguće da dan nakon prijave osumnjičeni za silovanje i žrtva održe konferenciju za novinare, te da on traži od žrtve da se javno suoči s njegovom facom.

Sve upozorava na to da je bijeg iz Hrvatske bio jedino razumno rješenje za žrtvu seksualnog napada. Skratila si je muke, a po svemu sudeći učinila je ogromnu uslugu hrvatskom pravosuđu lišivši ga još jedne odvratne blamaže. Hvala joj.

Gospođo ministarko V. Š.O. hoćete li poduzeti neštu ili ništa (po običaju) u navedenom slučaju?

- 19:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mlinariću, razmišljaš li o ostavci (4)


Crna kronika

18.04.2005 18:08

BRUTALNOST Četiri se policajca iživljavala nad djecom misleći zbog njihove nacionalnosti da su lopovi
Zagrebački policajci tukli romsku djecu Autor Milena ZAJOVIĆ

Prolaznici na Trgu Bana Jelačića jučer su svjedočili neugodnu incidentu u kojem su četiri policajca udarala djecu romske nacionalnosti.
Prijateljica je došla k meni na posao i rekla da u veži susjedne zgrade policija tuče djecu. Istrčao sam vidjeti o čemu je riječ te ih pokušati smiriti. Jedan je policajac pljuskao najstarijeg dječaka, kojemu je bilo oko 15 godina, dok su ostalo troje mališana čuvala trojica policajaca ispričao je Drago Car, zaposlenik obližnje knjižare. Car je pokušao zapisati broj značke najbližeg policajca, no ovaj mu je odgovorio da je pripravnik i da još nema značku. Dok je mladić pokušavao otkriti tko od policajaca uopće ima značku, tortura nad malim Romima se nastavila.

Ni nakon Dragine intervencije policajac nije prestao pljuskati dječaka. Drugi je policajac potom prišao Dragi te je od njega tražio da mu pokaže osobnu iskaznicu zato što je zapisao broj značke nasilnoga policajca. Kada sam ga upitala bi li tukli dječake da nisu Romi, policajac je rekao da nema vremena za razgovor ispričala je Careva djevojka Petra Begović. Potom su policajci djecu odvezli u civilnom automobilu. Glasnogovornica PU zagrebačke Gordana Vulama potvrdila je dojave o incidentu i naglasila da policija nikako nije smjela primijeniti silu nad maloljetnicima. Objasnila je da su policajci pretpostavili da je grupa dječaka povezana s nedavnim krađama u lokalnim trgovinama, no da to još nije dokazano.

U trenutku napada dob i nacionalnost bilo je jedino što je male žrtve torture povezivalo s osumnjičenima za krađe, što je potvrdila i Gordana Vulama. Strašno je što se usred bijela dana policajci usude zlostavljati djecu, a čak nisu sigurni jesu li ona kriva za krađe. S obzirom na to da su to radili pred pripravnicima, stekao sam dojam da su ih "učili" kako treba postupati s malim Romima zaključio je Car.

MLINARIĆU RZMIŠLJAŠ LI O OSTAVCI? Nije ti Cestar kriv, on je dobar policajac. Mijenjaj one neuke HDZ-ovce i Hercegovanjce u MUP-u.


- 19:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Balade o prometu

NOVINAR Nove TV Ernest Marinković skrivio je u pijanom stanju prometnu nesreću u Senju i pobjegao s mjesta nezgode, nakon čega je nastavio divljati cestom u smjeru Rijeke, te u Novom Vinodolskom prouzročio drugu prometnu nesreću u kojoj je i sam ozlijeđen, neslužbeno doznaje riječki portal www.e-rijeka.com.

Marinković radi kao novinar u riječkom dopisništvu Nove TV.

E.M. (1971) iz Rijeke u sedam sati osobnim automobilom udario u parkirano vozilo u Senju te se bez zaustavljanja udaljio s mjesta nesreće u smijeru Rijeke, potvrdili su u PU ličko-senjskoj u razgovoru za Index.hr . Osoba istih inicijala skrivila je prometnu nesreću pola sata kasnije u Novom Vinodolskom, kod turističkog naselja Zagori.

Prema zapisniku kojeg su na mjestu nesreće sastavili djelatnici PU primorsko-goranske, E.M. je počeo pretjecanje "Fiat Puntom" registracijskih oznaka ZG 9092 BA te je prednjim dijelom vozila udario u automobil ispred sebe kojim je u smjeru Rijeke upravljao A.T iz Novog Vinodolskog. Automobil kojim je upravljao A.T. se usred udarca izvrnuo na cesti, dok se Fiat preokrenuo i završio na krovu.

U ovoj nesreći lakše su ozlijeđeni vozači iz oba automobila te suvozač iz Fiata S.B (1971.) iz Opatije. Napravljeni alkotest kod E.M. bio je pozitivan, a točna količina alkohola utvrdit će se analizom urina i krvi.




Na hrvatske ceste uskoro stižu presretači
petak, 8.4.2005 16:15


MUP JE formirao specijalnu jedinicu koja će prije ljeta početi patrolirati hrvatskim autocestama, a kako će biti opremljena vozilima više srednje kategorije moći će se nositi s brzim vozilima koja će na najbržim prometnicama kršiti zakone.

U Ministarstvu unutarnjih poslova ta su vozila poznata kao "interceptori", odnosno presretači. Prema neslužbenim podacima do kojih je došao Novi list, "Audiji", "Honde" i "VW Passati" trebali bi biti automobili koji će se najviše koristiti u toj jedinici.

Baš me zanima kako su osposobljeni mladi policajci za brze automobile, jesu li prošli u inozemstvu školu dobre vožnje? Ili ćemo opet imati sliku iz 1994. kada je za vrijeme Tuđmana uveženo u petak pet BMW-a petice, a u ponedjeljak su bila još samo dva automobila čitava. A koliko tek murjaci piju...


- 18:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 17.04.2005.

Mlinariću, razmišljaš li o ostavci? (3)

NAKON NOĆNE PLJAČKE U TRGOVINI INFORMATIČKE OPREME U BJELOVARU, UHIĆEN DJELATNIK POLICIJSKE POSTAJE U UMAGU
Naoružani policajac provalio u trgovinu i ukrao kompjutor


U Policijskoj upravi Istarskoj doznajemo da se radi o policajcu rodom iz Velikog Grđevca kod Virovitice, zaposleniku Policijske postaje Umag od početka devedesetih. On se od kolovoza prošle godine nalazi se na dugotrajnom bolovanju.

Mlinariću, razmišljaš li o ostavci?

- 17:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.04.2005.

Sanaderu, daj ostavku, prešišali te Bugari i Rumunji!!!!!!!!!!!!!

Da su HDZ i SDP ista pašta vidi se i iz aviona. Vrana vrani oči ne kopa. Ne valjaju ni jedni ni drugi. A za nkog moraš glasat ili glasovat. Sanaderu, Rumunjska i Bugarska su prepišali Hrvatsku. Znaš i ti da nije samo Gotovina u pitanju. Budi Jack (Đek) i počisti tu Vladu, sačini vladu nacionalnog spasa, uzmite ovo malo pametnih glava što ih ima i poštujte samo jedno pravilo: KRADI MALO MANJE, i spasite Hrvatsku. Vrhivnika kao i KUtlu na kolac za primjer drugima, Rojsa i Čaćića taakođer. Nema nam druge.
Ili ipak ima, daj ostavku SAnaderu, makni se od kopajne i ti i Šuker i Luka Bebić i Vlatko Velnić i Slavko Linić i ostala banda neprijatelja Hrvatske. Čovjek koji pljačka svoju zemlju narodni je neprijatelj!

Za ovu zemlju odgovorni ste svojem potomstvu!
- 18:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Da im čuča vidi puta

ZAGREB – Dok i daleko bogatije zemlje od Hrvatske racionaliziraju troškove nastupa na EXPO-u, hrvatska je vlada za dostojno predstavljanje zemlje na toj izložbi utrošila 30 milijuna kuna, a ovih je dana u sjedište EXPO-a u Aichiu uputila četveročlano visoko izaslanstvo predvođeno potpredsjednicom Vlade i ministricom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadrankom Kosor.
Osim potpredsjednice Kosor, svojom su nazočnošću hrvatski nacionalni dan na EXPO 2005. uveličali ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, ministar kulture Božo Biškupić i ministar financija Ivan Šuker.
Za razliku od Hrvatske, koja se već godinama diči paviljonima koji su »među najljepšima na izložbi«, neke bliske nam zemlje, poput Slovenije ili Mađarske, na EXPO-u uopće ne sudjeluju, dok su čak i skandinavske zemlje ove godine racionalizirale svoj nastup udruživši se u »nordijsku regiju«. Zajednički paviljon tako dijele Finska, Švedska, Norveška, Danska i Island.
Trebalo ih je ostaviti kad dođe tsunami.

- 09:25 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 13.04.2005.

Što su napravili od Večernjaka???

Više od 30 godina radio sam u Večernjaku. Bio sam jedan od onih koji su izdvajali za neboder, za rotaciju, za kompjutere.... A onda su oni isključili mene. I isplatili kao zonskog nogometaša.
Ostala je gorčina, ali ovo sada što se događa, te nema više veze s mozgom. Ne ulazim u uređivačku politiku, to je stvar Malih novina (KLEINE ZEITUNG). Ne ulazim u to da Večernjak ima 30 posto manje teksta od Jutarnjeg.
Ali, ako je moguće na internetu čitati Večernjak, pa i Male oglase, neka mi netko objasni zašto više ne mogu (pet dana je zatvoren, odnosno u radu), a zatim ne dopušta listanje oglasa. Na telefonski upit odgovaraju da je u pitanju novi program... pa ovo i ono.

Pitam ja njih, kako u Hustonu koriste nove programe? Ruše li raakete zbog toga? Veliki i pametni, a nadasve iskusni kompjutoraši. Gospodo trebali ste naučiti neke stvari od Lucije. Iskustvo je temelj mudrosti i napretka. Sram Vas bilo
- 13:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 12.04.2005.

Šukeru, nije li te sram? (2)

Proračunski deficit u protekloj godini, izračunalo je Ministarstvo financija, iznosio je 4,9 posto bruto domaćeg proizvoda. Naime, ukupni prihodi konsolidirane opće države prošle su godine iznosili 96,54 milijarde kuna i porasli su 7,9 posto prema 2003.
Rashodi su bili 106,78 milijardi kuna, ili 5 posto više nego godinu prije. Prema tome, deficit je iznosio 10,24 milijarde kuna. Za razliku od godine ranije, kada je bio 6,3 posto, smanjen je 1,4 posto.

No, unatoč smanjenju, vladajući ipak, nisu ostvarili cilj -nisu uspjeli zaustaviti deficit konsolidirane opće države na 4,5 posto BDP-a, kako je planirano i dogovoreno s Međunarodnim monetarnim fondom.
Večernji list,Poslovni svijet 12.04. 2005.
- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Odgovorni krivci Mudrinić, Mlinarić i Kalmeta!!!!????

KVAROVI
Zbog prekida telefonskih veza nitko iz Zagreba i Zagrebačke županije jučer nije mogao zvati policiju
Broj 92 bio nedostupan pola sata
Autor Marijan MALČEVIĆ, Valentina JUNACI


Dežurni broj policije 92 u ponedjeljak je u Zagrebu oko pola sata bio mrtav. Za to vrijeme nitko iz Zagreba i Zagrebačke županije nije mogao pozvati policiju i prijaviti prometnu nesreću ili kazneno djelo, a kako su ušutjele sve telefonske veze u središnjici PU zagrebačke, ni policajci nisu mogli nikoga zvati.
Pogodio dio grada
Oko pola sata, od 8.30 do 9 sati, nismo imali nikakvih telefonskih veza sa svijetom. Pretpostavljamo da je uzrok tome nestanak struje koji je u to vrijeme pogodio ovaj dio grada, a navodno se zbog toga dogodio kvar u HT-ovoj telefonskoj mreži. Što se tiče električne nergije, nismo imali problema jer se u takvim situacijama odmah uključuje agregat koji cijelu zgradu napaja električnom energijom, pa sve službe, uključujući i Operativno-komunikacijski centar, funkcioniraju normalno. Kvar na telefonskoj mreži pak nije u našoj nadležnosti i tu smo nemoćni rekla nam je glasnogovornica PU zagrebačke Gordana Vulama.

U T-Hrvatskom telekomu potvrđuju da je strujni udar prouzročio kvar telefonskih linija. Zbog strujnog udara u 8.37 sati, došlo je do ispadanja centrale Medveščak II. Sustav se sam ponovno podignuo i kvar je trajao do 9 sati, nakon čega se veza ponovno uspostavila objasnio je jučer Marjan Jurleka, direktor Sektora za korporativne komunikacije T-HT-a.

Prijaviti prekršaje
U kvaru su bile sve linije u središtu Zagreba koje pokriva centrala Medveščak II.
Prosječni dnevni broj poziva na zagrebački 92 je oko 700, pa se može reći da je u spornih pola sata, s obzirom na doba dana, propušteno 20-30 poziva.

Međutim, u tom razdoblju pojedine policijske postaje normalno su funkcionirale, pa su se njima mogli prijaviti prekršaji, kaznena djela ili prometne nesreće.
Na isti način kao i policija, u slučaju nestanka struje, rade i druge službe za hitne intervencije, poput vatrogasaca, službe Hitne pomoći i Centra 112, tako da bi im telefoni uvijek trebali biti dostupni.


- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Bandiću, van iz Zagreba!

BANDIĆ O MAKSIMIRSKOM STADIONU: POČELA JE PRLJAVA POLITIČKA KAMPANJA!
Sad će i ovaj Hercegovac, poput onog lopovskog bankara Šoića završiti u Vrapču i tobože se ničeg ne sjeća. Dao Bog da te drmne još jedan pošteni udar.
Zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić, koji je Dinamu do sada oprostio više stotina milijuna kuna dugova, kazao je za Nacional da će u utorak iznijeti u javnost sve argumente i analizu svih ugovora od 1991. godine do danas. Tu izjavu dao je zbog spekulacija koje su se pojavile u ponedjeljak u Jutarnjem i Večernjem listu, da bi maksimirski stadion mogao prijeći u vlasništvo NK Dinama zbog nepravilnosti u vlasničkoj dokumentaciji. Predsjednik gradske organizacije HNS-a Stipe Tojčić, komentirao je pitanje vlasništva stadiona za Nacional: «Problem je u tome što je za vrijeme bivše vlasti sklopljen ugovor da se stadion financira polovično od grada i kluba, ali ugovor se 2000. godine izmijenio i grad Zagreb je od Dinama dobio pravo da bude vlasnik.» Tojčić je također rekao «Pitajte Bandića tko je doveo do ovakve situacije sa najvećim zagrebačkim stadionom». Iako je Bandić odbio komentirati Tojčićevu izjavu, kazao je da je prljava kampanja počela. Glasnogovornik HNS-a Boris Blažeković za Nacional je izjavio da pod hitno treba riješiti pitanje vlasništva nad maksimirskim stadionom, ali u korist grada Zagreba. Iako sumnja da bi stadion mogao prijeći u vlasništvo NK Dinama, u slučaju da se to ipak dogodi, najavio je da će se HNS boriti protiv toga svim pravnim sredstvima.


- 06:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.04.2005.

Šukeru, nije li te sram?

HAC je objavio cijenu izgradnje tunela Mala kapela koja iznos 556 milijuna kuna. Sredstva utrošena na rekonstrukciju Maksimirskog stadiona do sada iznose oko 600 milijuna kuna.
Kako je moguće da je cijena izgradnje tunela manja od cijene polovične rekonstrukcije Maksimirskog stadiona?
Kako je moguće da se ukupan dug Hrvatske popeo iznad 30 milijardi dolara. Šukeru, ako znaš brojati, gdje nestaju novci????
- 20:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mlinariću, razmišljaš li o ostavci (2)


Crna kronika

11.04.2005 13:40

VANDALIZAM
Uništene 22 grobnice na Mirogoju




ZAGREB - Nepoznati vandal ili više njih oštetili su tijekom vikenda 22 nadgrobna spomenika na jugoistočnom dijelu zagrebačkog groblja Mirogoj zvanog Stara Lašćina, izvijestila je danas policija.
"Materijalna šteta cijeni se na više desetaka tisuća kuna, a policija intenzivno traga za počiniteljima koji su od postolja odvojili i prevrnuli okomite nadgrobne ploče na 22 grobnice", kazala je Hini glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Vandalizam na groblju prijavljen je jučer ujutro, a pretpostavlja se da su nadgrobne ploče uništene noć ranije.

"Policija pretpostavlja da je riječ o 'običnom' vandalizmu, jer nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na druge namjere", kaže Vulama. Pojasnila je da na grobnicama nisu pronađeni nikakvi natpisi ili slični tragovi.

Uništeni grobovi ne nalaze se na dijelu groblja namijenjenim nacionalnim manjinama ili manjinskim vjeroispovijestima, pa se kao razlog nasilja odbacuje i rasizam.

"Grobnice su uništavane bez ikakve logike, vandali su prolazili grobljem i nasumično trgali spomenike", ustvrdila je Vulama.

Neslužbeno se doznaje da je među uništenim spomenicima i grobnica nedavno preminule legende sportskog novinarstva Mladena Delića.

(Hina)



- 18:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nevene, gdje si to zalutao?

Novi ministar zdravstva je zalutao u vlast i politiku, a vjerovatno i u medicinu. One izjavljuje: Ja sam iznenađen da odluka županijskog suda nije pravomoćna!?!?!?!?

Gospodin bi trebao znati da nijedna odluka suda nije pravomoćna sve dok ne prođe vrijeme za žalbu od obično 15 dana. Pa tako ni ova. Ako je on navikao da se odluka suda odmah provodi, mora da je došao sa Kube, iz Kine ili iz neke Jugoslavije.

Druga stvar je sam štrajk, dali su im 10 posto, mogli su pričekati. Ali ministar se nije smio tako razgolititi, sebe, svoje znanje i znanje svojih savjetnija.
A toj istoj gospodi vrlo ozbiljno pitanje: Zašto vi mojim dijelovima tijela možete raspolagati poslije moje smrti . Naime, donijeli ste propis da ja moram kod svoga liječnika poptisati izjavu da ne dam ništa svoga. PA zar nije logično , da potpišem ako dam, ako želim donirati neki dio koji ćete Vi PRODATI?
Stvarno niste smjeli prihvatiti ovaj položaj i funkciju ministra. To je sve još uvijek Hebrangovo maslo. On će preživjeti (valjda) operirao se u Austriji, našim novcima.

PS Gospon policaj-ministar,
upravo je umrla Talijanka koju su narkići ukokali. Spavate li mirno? Pročitajte Lučina u Večernjaku.




Vijesti Hrvatska

08.04.2005 18:39

RAZGOVOR Šime Lučin (SDP), bivši ministar unutarnjih poslova
MUP je popunjen hadezeovcima, a policijski sustav tone u kaos

Autor Jasna Babić


Ministarstvo unutarnjih poslova opet je jedna od vodećih političkih i medijskih tema. Dok crne kronike bilježe porast pljački i ubojstava, Marijan Mlinarić, ministar unutarnjih poslova, na bolovanju je. Iz HDZ-ovih kuloara dolaze neslužbene vijesti da će narušeno zdravlje poslužiti kao izgovor za Mlinarićevu ostavku na ministarsko mjesto. U takvoj situaciji bivši ministar unutarnjih poslova, esdepeovac Šime Lučin, krenuo je u političku ofenzivu protiv HDZ-ove koncepcije policijskog sustava.

• Vi, iz oporbe, tvrdite da raste val nasilja. Vladajući HDZ to poriče. Kako se može provjeriti istina?
– Ankete pokazuju koliko se građani osjećaju nesigurnima. Postoje podaci u Državnom odvjetništvu o porastu kriminala i nasilja u odnosu na prijašnje godine. Postoje također policijske statistike...

• Nisu li policijske statistike oduvijek frizirane?
– Ne mogu tvrditi da se policijska statistika generalno frizira. Ali falsifikati su najčešće mogući na razini policijskih postaja, gdje se ne evidentiraju sva kaznena djela, pa onda ne ulaze ni u policijski sustav.

Policija više nije samostalna
• Što ste vi, kao ministar, ostavili u naslijeđe Marijanu Mlinariću?
– Ostavio sam dobro postavljene organizacijske osnove Ministarstva. Za razliku od razdoblja prije 2000. godine, Ministarstvo je u cijelosti depolitizirano, krenulo je u smjeru pune profesionalizacije. Do 2003. internu naobrazbu prošlo je 6500 policajaca. Upoznavali su zakone i granice svojih ovlasti. Ali ono što je najbitnije, za moga mandata policija je u cijelosti bila samostalna u svome radu.

• Što to znači?
– Znači da nitko, pa ni ja kao ministar, nisam mogao davati naloge što trebaju raditi i koga trebaju goniti. No, danas je uveden stranački kriterij u selektiranju kadrova.

• Primjerice?
– Recimo, načelnica Policijske uprave u Bjelovaru postavljena je kao hadezeovka, načelnik Policijske uprave u Splitu, načelnik Policijske uprave u Zadru, u Zagrebu... Jedan je načelnik smijenjen, kako mu je usmeno rečeno, jer je “služio crvenima”, odnosno meni. Zapravo je lakše pobrojiti one koji nisu izabrani po kriterijima HDZ-ove pripadnosti. Na početku mandata sadašnji je ministar javno rekao da će vratiti stari sustav koji je funkcionirao prije 2000. godine. Nije to dokraja ostvario. Stao je negdje na pola puta i zato policijski sustav tone u kaos. Shvatljivo je da je smijenio ljude na čelnim pozicijama u MUP-u, uključujući ravnatelja policije. Ali mjerilo za sve ostale trebali bi biti radni rezultati i profesionalnost. Sve to zajedno dovelo je do policijske neefikasnosti, pa kao posljedica, i porasta nasilja.

• Vi kao ministar niste ni u čemu promašili?
– Trebao sam – a to nisam stigao učiniti – u Zakonu o policiji definirati čvrste i jasne propozicije za određena mjesta: od ravnatelja policije, do načelnika policijske uprave. U tom slučaju izbjegla bi se postavljanja po političkim kriterijima. Odlučujući bi bio stupanj naobrazbe, radni staž i iskustvo, određeni radni rezultati.

S Turekom bez problema
• Vaš čovjek na čelu SZUP-a, FranjoTurek, optužio je vašeg ravnatelja policije i vašu glasnogovornicu za nacionalnu izdaju. Ne pokazuje li to da ste i vi negdje pogriješili s kadrovima?
– Dok je SZUP bio u mojoj ingerenciji, nije bilo nikakvih problema. Nakon reforme 2002. godine, tajna služba nije bila moja odgovornost. Da sam ja i nakon toga bio zadužen za nacionalnu sigurnost, vjerujem da s Turekom ni tada ne bi bilo nikakvih problema. Na drugoj strani, činjenica je da saborski Odbor za nacionalnu sigurnost nije utvrdio da su Ranko Ostojić i Zinka Bardić ušli u Turekovu “prezentaciju” kao nacionalni izdajice.

• Zadovoljni ste takvim rješavanjem “afere Turek” ili “afere Ostojić”, kako je tko već naziva?
– Nisam, naravno. Za mene je to “afera prezentacija”. Nisam dobio odgovore na cijeli niz pitanja, uključujući najvažnije: koji su bili politički motivi njegove prezentacije? I oni su se trebali izjasniti jesu li je naručili i s kojim ciljevima. Inzistirao sam da se i ti političari izjasne pred odborom. No, moj prijedlog nije prošao. Posebna je priča koliko verzija prezentacije postoji. Jedna se pojavila u novinama, i njezina autentičnost nije osporena. A mi smo se u Odboru bavili drukčijom verzijom. Konačno, nije mi jasno zašto je osnovana posebna komisija koja se bavila aferom kad postoji cijeli niz tijela koja su zadužena, čak plaćena za tu vrstu istrage.

• Jeste li znali za Ostojićeve kontakte s haaškim istražiteljima, Britancima i dužnosnicima SFOR-a?
– Da.

• Je li počinio akt izdaje?
– Glupost.

Nemoć u uhićenju Gotovine
• Prvo razdoblje HDZ-ove vlasti do 2000. bilo je obilježeno mafijaškim obračunima, Mlinarićevu eru označava, kako se čini, obiteljsko nasilje i individualni kriminal. Kako tumačite razliku u trendovima?
– Činjenica da se obiteljsko nasilje tek sada pojavljuje kao očit problem ne znači da ga prije nije bilo. Znači da ga ljudi nisu prijavljivali ili da ih policija čak nije ni evidentirala kao kazneno djelo. Između 2000. i 2004., zahvaljujući nevladinim organizacijama i nekim zakonskim izmjenama, stvorena je atmosfera koja je ohrabrila, na primjer, dijete da prijavi oca koji mu zlostavlja majku. Na drugoj strani, to što se na ulicama ne odvijaju, kao nekoć, mafijaški obračuni, ne znači da nema organiziranog kriminala, kako su tvrdili nekadašnji HDZ-ovi ministri. To možda pokazuje da se organizirani kriminal s ulice podigao na višu razinu gospodarskog kriminala i da je ušao u proces legalizacije.

• Zašto vaša vlada i MUP nisu ulovili Antu Gotovinu?
– Nismo mogli, uza sve napore.

• A koje ste napore ulagali?
– Raspisali smo nagradu, intenzivirali kontakte s Interpolom, zapadnoeuropskim policijama. Istraživali smo i njegove pomagače. Locirali smo neke ljude na razini indicija. Ali nismo imali dokaze, pa je taj posao ostavljen današnjem MUP-u i vladi.

• Jeste li lovili njegove “jatake”?
– Bavili smo se mrežom njegovih mogućih pomagača, ali na razini indicija. Nije bilo čvrstih dokaza.

• Jeste li imali kakvih informacija o Gotovininoj kriminalnoj prošlosti u Francuskoj?
– Ponešto se znalo. Imali smo informacije o njegovoj umiješanosti u pljačku dragulja o kojoj je, uostalom, pisao i Feral Tribune.


- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 10.04.2005.

Stankoviću, gdje ti je pamet?

Još jedan puni sebe TV-tip Stanković u emisiji Nedjeljom u dva, briljira svojom prepotentnošću i temeljnim neznanjem. Sugovornik mu je Ivan Lovrenović hrvatski intelektualac iz Sarajeva. I nađe se prepametni Stanković pa ga pita: Jelte, da li se u Sarajevu živi bolje danas nego prije rata!?!?!?!?!

Galiću počni čistku na Televiziji odmah danas u tri sata.

Na RTLu gledam reprizu ONA On kviza. Pa tu se spektakl pravi od neznanja. Pička (moram tako reći, jer se ne ponaša kao ženska osoba) se smije kad ne zna za Fausta Vrančića, ili kad ne zna da je Titanic plovio za New York, ni da mu je prva pritekla u pomoć Carpatia, ili da se na Krapnju vade spužve. Užas, pa ti bi ljudi mediokriteti morali dati televiziji pare što ih snima.
A propos kvizova, pitam zašto na milijunašu nema više Zagrepčana? Ako je u Hrvatskoj od 4,5 milijuna stanovnika, oko milijun iz Zagreba, tada bi trebalo 25 posto kandidata biti iz Zagreba. A nije!!?? Gospon Galić, ne smrdi li tu vama na neki prst dislociranih kandidata.

Ma sve je korumpirano. Gdje dirneš i gdje zagrebeš - smrdi. Užas.
Ptico trkačico, nema tvojih tekstova, Stana (u nominativu) daj se javi.
Pozdrav svima
- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mlinariću, razmišljaš li o ostavci

ANALIZA ORUŽANIH PREPADA Nakon alarmantnog niza ovogodišnjih razbojstava među kojima se posebice ističu pljačke 19 banaka
Alarmantni niz oružanih pljački
Autor S. Malus, A. Kasanić


ZAGREB - Ovogodišnji niz razbojstava u bankama je alarmantan jer ih je opljačkano čak 19, dok su, prema policijskim podacima, tijekom cijele prošle godine opljačkane 23 banke, kao i 2002., a preklani ih je opljačkano 19. Za usporedbu, tijekom 2005. godine do 7. travnja bilo je 18 razbojstava u bankama, a u istom razdoblju 2004. godine dogodilo se pet pljački. Osim toga, u prva tri mjeseca ove godine je, prema novinskoj arhivi, bilo i četiri pokušaja pljački banaka.

Točna svota koju su ove godine odnijeli uglavnom maskirani počinitelji naoružani pištoljima nije poznata jer banke i policija, u interesu istrage, taje te podatke. Ali budući da nakon svake pljačke bankari i MUP obično izvijeste kako su razbojnici odnijeli nekoliko stotina tisuća kuna, može se reći kako su od početka ove godine iz poslovnica banaka opljačkani milijuni kuna. Policija je uhitila četiri osumnjičena počinitelja pljački koje su se dogodile ove godine do 7. travnja.

Trojica su uhićena zahvaljujući videonadzoru, a četvrti osumnjičen za pljačku Splitske banke u Zadru, zato što se uspaničario i automobilom probio policijsku blokadu kod Brinja na kraju autoceste. Trag novca je kažu u policiji jako teško pratiti. Samo ponekad je to moguće učiniti ako su poznati serijski brojevi novčanica. Policija surađuje sa Uredom za sprječavanje pranja novca, ali počinitelj bi, kažu, bio lud kada bi, recimo, na svoj žiro račun uplatio svotu koju je opljačkao.

Zašto su banke postale toliko sladak plijen kriminalcima u MUP-u nisu znali odgovoriti. Iz PBZ-a su odgovorili kako koriste sve moderne metode fizičke i tehničke zaštite i tu zaštitu permanentno unapređuje. Sustav zaštite poslovnica Zagrebačke banke, kaže Helena Ilić iz Odnosa s javnošću Zabe, provodi se u skladu sa Zakonom o privatnoj zaštiti i Zakonom o minimalnim mjerama zaštite u poslovanju s gotovim novcem i vrijednostima.


Teško državi i narodu u takvom pljačkaškom društvu. Mlinariću, daj ostavku.









- 06:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 09.04.2005.

Hvala

Hvala svima, ipak se čita, netko ponešto ponegdje i pročita. Hvala i do čitanja.
- 13:36 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Blogeri

Rijetko otvorim nečiji blog a da čovjeku ne dam do znanja da sam pročitao njegovu umotvorinu. Zašto da čovjek piše samo za sebe?

Svi se blogeri mogu strpati u ladice odnosno kategorije, od pjesnika, novelista, seksualno opterećenih, coolera, brundala, gunđala, genijalaca i papaka kojima treba zabraniti da se jave. Ježi ga, na blogu je najveća demokracija, može kome hoćeš reći što hoćeš u ''lice''.

Zato savjetujem, kad počitate nečiji blog, dajte mu se na neki način javite. makar jedno slovo, da znamo da ste nas pročitali, ili otvorili naš blog, bar...
- 07:17 - Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 08.04.2005.

Mesić, Sanader, Račan to je sve ista pašta

Sahranili smo Papu. Gledam kroz suzne oči sastav delegacija. SAD čine Bush stariji, Bush mlađi sa suprugom, Clinton i gđa Rice. Bivši predsjednik Jimmi Carter je drugorazredni član. Gladam zatim sastav Hrvatske: gospodin i gospođa Mesić, gospodin i gospođa Sanader i gospodin bez gospođe Luka Bebić. I pitam se čime su dvije gospođe zaslužile da predstavljaju Hrvatsku i je li Luka Bebić jednak Clintonu, zar je gđa Sanader važnija od gđe Clinton?

Tko određuje sastav delegacije? Jasno, ista pašta Mesić i Sanader.

Papa je volio Hrvatsku i Hrvate, i rekao je: Vaša sudbina je u vašim rukama. I sada je posebice 15. svibnja kad su izbori. Ali dobri naš Sveti Oče, nisi nam rekao za koga da glasamo, sve su to banditići do banditića, od Mikšića do Bandića. Za koga, Oče? Sve je to ista pašti, fidelini i fuži.

Gospodine Mlinariću, koliko banaka i benzinskih crpki treba biti opljačkano da date ostavku?
Ministarko Suzana, koliko branitelja se još treba spaliti i ubiti da date ostavku?
Ministarko Marina, koliko još treba biti obale izbetonirano da bi podnijeli ostavku?
Ministre Šuker, koliko Vam treba šamara od Hrvatske udruge poslodavaca da podnesete ostavku?
Ministarko s dva prezimena, koliko megisterija treba prepisati da bi Vaše pravosuđe nekog osudilo?

Jadna Hrvatska s takvom Vladom. Dobri naš Oče, otišao si a put nam nisi pokazao. Ili jesi, trebamo Te slijediti u životu i smrti...
- 18:46 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 06.04.2005.

Mikšiću, pitaju me za Tebe??!!

Upravo sam dobio mail od američke novinarke iz Minnesote. Pita me da joj kažem kakve su šanse nazovi tobožnjeg gospodina Borisa Mikšića za gradonačelnika Zagreba.
Mikšić, to Vam je onaj tip koji je horor tabadžija svoje bivše žene i djece, kojem je američka policija zabranila da dođe u njihovu blizinu. Smrad jedan obični. Mikšić, to Vam je onaj tip koji je izjavio da je Mesiću francuska tajna služba poklonila vilu na Azurnoj obali. A kad ga je Mesić tužio onda je izjavljivao da se samo šalio.
Mikšić je poznati šaljivdžija i vic-maher. Voli naručiti ali ne i platiti. Ni ljude ni robu ni usluge. I kao takav bi trebao biti izabran za gradonačelnika Zagreba. Kajgot. Rađe i onaj Hercegovac Bandić koji asfaltira Sljeme umjesto Trešnjevke. Nekaj bu ostalo Zagrebu.
TZV Gospon Mikšić kaj ste dosad vi dali Zagrebu. Nekaj kinte date Ladu, tobož pomažete kulturu. Kajgod, od Vas je poštenijia i frau Malvić iz Eurolinea. Ona ih barem koristi. A što se tiče MIše Kovača, skoro sam star kao on i više mi se takve stvari ne slušaju. Radije Edo Majka, Hladno Pivo i tako to.
Dobro da nam nisi dopelao američki country glazbu. yeepi
- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Bandići, Velnići i drugi lopovi

Dogradonačelnik Milan Bandić godinama gradi mrežu svojih ljudi koji odano štite njegove interese te promiču njegov lik i dijelo. U prvom dijelu o dogradonačelniku Milanu Bandiću nabrojali smo njegove najbliže suradnike, a u drugom dijelu dotaknuli smo se onih ljudi koji zbog ograničenog prostora naprosto nisu stali u prvi dio priče. Jasno je da Bandić svojim ljudima mora dati nešto zauzvrat kako bi i oni njemu bili odani. Svaki od Bandićevih ljudi u svojoj mreži ima barem još pet strateški raspoređenih ljudi na važnim mjestima u političkim strankama i važnijim tvrtkama. Teško je, međutim, ući u trag ukupnoj svoti različitih financijskih malverzacija koje se povezuju s imenom dogradonačelnika Milana Bandića, ali i ljudi koje je on okupio oko sebe.
Vladimir VelnićJedan od važnijih ljudi iz Bandićeva kruga je SDP-ovac Vladimir Velnić, sad predsjednik Turističke zajednice, koji je, iako u mirovini, postavljen na tu prestižnu dužnost iako ne zna niti jedan strani jezik. Dakle, ne može se reći da je svojim kvalitetama nadmašio druge zainteresirane za to mjesto. Velnićevi su očito prilično zainteresirani za rad i u mirovini pa je tako Velnićeva supruga Ljiljana prekinula mirovinu da bi radila u Sljemenu Medvednici gdje je direktor Drago Žiljak. Sljeme je posljednjih tjedana punilo novinske stupce jer je tamo potrošeno 200 milijuna kuna više od predviđenog za organizaciju utrke Svjetskoga kupa na Sljemenu. No tu nije kraj Velnićevim akcijama. U gradnju kongresnog centra ulazi i Velnićeva Turistička zajednica te Anđelko Leko s hotelima Sheratonom, Panoramom i Westinom. Leko će iz tog projekta izvući barem proširivanje garaže i bolju popunjenost hotela.
Davor JelavićDavor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, drugi je važni lik u priči. On s Bandićem želi potkopati važeće ugovore za postavljanje plakata u gradu. Uz HSLS-ovca Darinka Kosora, koji ima tvrtku Metropolis i može dobiti gotovo svaki prostor u gradu za postavljanje plakata, u tom poslu dobro kotira riječki Publicom, koji ima izravne veze u Gradu. Tvrtka Europa Proreklam ima koncesijski ugovor s Gradom o postavljanju plakata i city lightsa, a Davor Jelavić s Milanom Bandićem želi minorizirati taj ugovor kako bi netko “njihov” radio to što sad radi Proreklam. Grad, s druge strane, tolerira plakate SIN-a i 2000 drugih ilegalno postavljenih.
U gradu je samo 1351 legalno postavljen plakat. Navodno veza Bandić - Ivanković ide do toga da Bandić financira plakate SIN-a uz pomoć otpisanoga HNS-ovca Mislava Žagara. Žagar je nekad bio miljenik Srećka Ferenčaka, no ljubav je puknula kad je Vesna Pusić nakon izbora tražila da Žagar odstupi s mjesta predsjednika Gradske organizacije HNS-a. Žagar je tad s dotadašnjim stranačkim kolegom Krešimirom Franjićem pokrenuo stranku kojoj je navodni duhovni pokrovitelj upravo Bandić. S druge strane, Bandić je razvrgnuo jednu vezu s HNS-om i to onu sa Srećkom Ferenčakom. Veza među njima puknula je kad je Bandić pobrao slavu za Skijaški kup, a Ferenčaku smjestio “aferu nanbudo”. No nisu to jedini HNS-ovci uz čija se imena vežu afere. Glasnogovornik stranke Boris Blažeković u zakup je uzeo restoran Kokot. Taj je prostor indirektno dobio uz pomoć branitelja Veljka Buljana, koji je kao branitelj imao prednost u dodjeli gradskih prostora. Blažeković, međutim, nije plaćao najamninu te račune struje i vode pa je Buljan otkazao “kompanjonstvo”.
Zatvara oči pred Milanom
Ladislav Prežigalo nije ništa učinio da bi spriječio kršenje prava radnika u Vodoprivredi iako njegov ured nadgleda rad u toj tvrtki. Prežigalo je Bandićev prijatelj koji godinama zatvara oči pred njegovim nepodopštinama.Ladislav PrežigaloJoš jedan Bandićev čovjek je Slobodan Jeličić, koji je iz Gradskog ureda za izgradnju otišao na mjesto direktora Vodoprivrede Zagreb. Taj je čovjek prvi direktor u povijesti Vodoprivrede koji je u prvih devet mjeseci poslovanja uspio tvrtku uvući u gubitak od čak 24,6 milijuna kuna. S druge strane, krši sva zakonom zajamčena prava radnika jer uz temeljni kolektivni ugovor postoji i “kućni”, koji oštećuje radnike uz blagoslov Nadzornog odbora i Ureda za gospodarstvo, na čelu kojeg je Ladislav Prežigalo. No zanimljive financijske transkacije u Vodoprivredi ne staju samo na Jeličiću. Naime, voditelj gradilišta Vodoprivrede Zlatko Živko svoju suprugu Ivu zapošljava na izmišljeno radno mjesto. Voditelj sektora pravnih poslova Boris Matković u posao uvodi i svoju šogoricu - Vesnu Matković. Predsjednik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka - jug Saša Mulan, jedan je od najbližih Jelčićevih ljudi, a on u tvrtku dovodi voditelja sektora operative Mladena Pečeka. Sve te akcije i zapošljavanja na kraju financiraju porezni obveznici, a pritom teško mogu konkurirati na neka od navedenih radnih mjesta. S druge strane, Poglavarstvo je u veljači dalo Vodoprivredi financijsku injekciju od četiri milijuna kuna, a razmišlja se i o otpisu duga koje je Vodoprivreda 2004. godine uspjela prvi put napraviti. Zanimljiva je i uloga bliskoga Bandićeva čovjeka Igora Rađenovića iz Povjerenstva za nabavu roba i usluga. On razbija sve velike poslove na niz manjih, a njihove vrijednosti nisu više od 199.000 kuna pa se tako zaobilaze javni natječaji, a poslove dobivaju odabrani. I tvrtka Tigra, Bandićeva kuma Milana Penave, redovito sudjeluje u takvim natječajima.


ILI

Povjerenstvo za odabir poduzetničkih kredita, na čijem je čelu Vladimir Velnić, Bandićeva Katica za sve i predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, dvaput je poduprlo zahtjev «Tiskare Meić» za dodjelu kredita. Prvi put 31. listopada 2001. u iznosu od 2.000.000,00 DEM (oko 7,2 milijuna kuna), a drugi put 3. srpnja 2003. u iznosu od 3.800.000,00 kn, ukupno oko 11 milijuna kn. Međutim, «Tiskara Meić» je bespravni graditelj, i to u Svetoj Klari na vodozaštitnom području vodocrpilišta Mala Mlaka, koje Zagrepčanima daje 1200 litara pitke vode u sekundi. Po kapacitetu to je vodocrpilište drugo u Zagrebu, odmah iza vodocrpilišta Petruševec.

«Tiskara Meić», po zapisniku sanitarne inspekcije, u redovnom poslovanju i održavanju koristi se otrovima II. i III. kategorije, što je opasni otpad. Tiskara Meić ima rješenje o rušenju Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja.

«Tiskara Meić» ima i negativno mišljenje Vodoopskrbe i odvodnje za lokacijsku dozvolu isključivo zbog toga što se nalazi na vodozaštitnom području.

To su argumenti zbog kojih bi se nadležna tijela i gradske i državne uprave morala dignuti na noge i zaustaviti hajdučiju kako bi se zaštitila pitka voda i sačuvalo vodocrpilište Mala Mlaka.

Međutim, očito je da «Tiskaru Meić» protežira Vlatko Velnić, a Vlatku Velniću čuva leđa Milan Bandić.

Tako Proračun Grada Zagreba preko neodgovornih političara sudjeluje u zagađivanju vodocrpilišta. Nije li to skandalozno, barem koliko i Ferenčakova preprodaja zemljišta namijenjena za invalide?

ILI

Alpska vila u ulici Vjenac 10, u kojoj živi SDP-ovac Vladimir Velnić, primjer je bespravne gradnje na čak četiri tuđa zemljišta, tvrdi susjed i vlasnik jednog od zemljišta Bruno Živković. Sporna kuća nije srušena ni nakon dvadesetak godina sudskih sporova, dvije odluke Upravnog suda kao i prošlogodišnjeg rješenja Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i stanovanja o uklanjanju ilegalno sagrađenog objekta.

Zbog toga je susjed Živković početkom godine Ministarstvu ponudio da uklanjanje Velnićeva objekta privremeno financira sam.Bivši Gradski vijećnik Velnić, pak, demantira susjedove tvrdnje, a osim devet tužbi protiv Živkovića, primjerice za bacanje fekalija ili fizički napad na njega, novinarima nije pokazao niti jedan dokument kojim bi dokazao da je njegova kuća legalna. Osim toga, Velnić vlasništvo kuće nije uknjižio ni u posjedovni niti u vlasnički list, iako je, ako je stvarni vlasnik zemljišta ili kuće, to prema zakonu dužan napraviti.


ILI

AFERA Prije pet godina Bandić kao gradonačelnik poništio ugovore o ulaganju u maksimirski stadion
Bandić Dinamu oprostio 242 milijuna kuna duga!

Ugovorom otprije pet godina, bez suglasnosti Poglavarstva, dogradonačelnik Milan Bandić oprostio je Dinamu dug od 242,6 milijuna kuna. Zbog toga će Državnom odvjetništvu protiv njega biti podnesena kaznena prijava za štetu nanesenu gradu.
Bandić je u vrijeme svoga gradonačelničkog mandata 2000. u ime grada potpisao ugovor s Mirkom Barišićem, predsjednikom udruge NK Dinamo, i Velimirom Zajecom, direktorom Športskog društva Dinamo, kojim poništava ugovor iz 1993. godine i tri njegova aneksa. Prema tim ugovorima, tadašnja NK Croatia i grad zajedno su ulagali u gradnju stadiona. Grad je uložio 307,3 milijuna kuna i obvezao se uložiti još 100 milijuna kuna. Croatia je trebala pokriti razliku do ukupne vrijednosti ulaganja od 650 milijuna kuna, tj. 242,6 milijuna, ali to nikada nije učinila. Jednim potpisom Bandić je dug poništio, a vrijedećom je ostavio samo jednu od točaka aneksa koja govori da će stadion pripasti gradu.

Međutim, pravni stručnjaci s kojima smo razgovarali upozoravaju da se ne može poništiti glavni ugovor a da ostane vrijediti neki od njegovih aneksa. U tom slučaju nije jasno kome pripada stadion i novosagrađeni prostori na njemu. Barišić, Zajec i Bandić obvezali su se da će pitanje vlasništva urediti posebim ugovorom, ali on nije nikada potpisan ili je u Poglavarstvu dobro skriven. Zastupnik Hrvatskog bloka Tomislav Jelić najavio je da će zbog toga podnijeti kaznenu prijavu protiv Bandića. Za ugovor o oprostu duga nema suglasnosti Poglavarstva jer nema parafa pročelnika. Zato se sada i traži vodstvo Dinama koje bi tu aferu držalo pod tepihom smatra Jelić. Na jučerašnju molbu neka komentira optužujuće papire, dogradonačelnik Milan Bandić rekao je da nema komentara.


Dobro jutro Hrvatska, Hrvati, gdje ste? Krajnje je vrijeme da se proobudimo i pometemo na izborima sve ove lopove. Ako je mogao onaj mafijaš Berlusconi izgubiti na izborima u Italiji, mogu i naši mafijaši izgubiti. HDZ i SDP u vrhu su ista pašta, u Saboru komedijaši za našu lovu.



- 06:20 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 05.04.2005.

Gdje si Bože!?

Hrvatska to nije zaslužila. Odavno iz vica govorim da je zadnji pošteni Hrvat bio Matija Gubec, zakaj? Pa zato što je crkvi davao desetinu, caru desetinu i kralju desetinu. A onda je došel tam neki Franjo Tahi (Tuđman) i rekal a još buš meni daval 5 posto. I tako je nastala seljačka buna, Zbog pet posto na 30. A naši Tahiji iz HDZ-ja i SDP-ja uzimljeju većod 100 posto. Moral je ubijen u Hrvatskoj.

Mlinariću , Ćurkovićko ili Kelavo Vama je moral umro od sramote, a ponos Vam je v riti. Pa dajte ostavku i recite da niste za taj posao koji obavljate. Pa nije nikakakva sramota reći da niste za taj posao. Drpe Vam klinca bez traga. Marijan Mlinarić možda je i dobar liječnik, ali nije za ministra policije.

Suzano Kosor, koliko se branitelja mora zapaliti da bi Ti dala ostavku? Koliko od 1267 samoubojstava imaš na duši? Blindirani obraz imaš, nema što?

Nema više ni kritične javnosti ni kritičnih novinara, sve je žabokrečina. Nitko moje upopzoravajuće blogove ne čita, ni ne komentira. Pokušavam biti taj koji će utjecati na javnost, bar toliko da ljudi počnu misliti, ali uzalud.

Mislim da znam gdje je Gotovina, ali to nemam kome reći. Ubit će me jedni ili drugi. Zato Ante, javi se i reci da se svjesno žrtvuješ za Hrvatsku, voljet ćemo te ko boga samoga. Oslobodi nas ove gamadi smrdljive i bahate. Pa ovaj Sanader može u suradnji sa Žužulom napisati priručnik za bahate i samouvjerene lažove ili kako prevoziti Hrvate žedne preko vode i to više puta. Bože oprosti im znaju oni jako dobro što rade, ali što smo Ti mi Hrvati kravi da nas tako kažnjavaš dajući i m vlast u Hrvatskoj?
- 19:18 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.04.2005.

Sve ih sprži Bože!

Upravo gledam misu zadušnicu u Katedrali. Publika, sve lopov do lopova od Sanadera do Tojčića i Bandića. Pa čovjek se mora upitati ima li uopće Boga i pravde.

Otišao je veliki Čovjek, a počast mu daju oni koji se nisu držali 10 zapovjedi, lopovi, Jude i probisvjeti. Žalosna hrvatska realnost. To Papa nije zaslužio.

I đaba Bozanić proziva političare, oni koji se najviše kunu u Boga najveći su griješnici. Pogledajte samo u prometu. Svi koji imaju krunice na retrovizoru, najveći su prekršietlji prometnih pravila. Nekad nisam bi vjernik upravo zbog takvih, komunista vjernika, pa još k tome Hercegovca. Koji je taj Bandić muljator...

I pitao sam tetu vjernicu što se mislilo s time u Bibliji kada piše, uzmi onom tko nema i daj onom tko ima neka ima više. Znači li to da se Bog zalaže za oduzimanje. Ne rekla je teta, to se odnosi na vjeru. Uzmi je onom koji je nema a daj je onom koji je ima. Nije mi se to baš učinilo najuverljivije. A ne mislim ni danas tako.

Onaj peder od Blažekovića, zamisli stranku kojoj je glasnogovrnik peder.... Ajme, Vesna - ludilo. A tvoj je otac bio moj profesor i pametan čovjek, što se za neke Vaše potreze ne može reći. sJedna stranka centra građanske opcije ne može imati pedera za glasnogovornika. I točka. I taj Blažeković uzurpira restoran Kokot u Tomićevoj i kaže nisam znao kome platiti porez, državii ili gradu. Pa to je isto kao kad Žužul kaže da nije znao da mu žena ima tvrtku.

Daj Bože sve ih sprži, zbog njih ispaštamo, zbog njih patimo i preživljavamo sve teže. Zbog njih ne možemo u katedralu, kao da su oni bliži i draži Tebi Gospodine. Kajem se i molim oproštaj, ali meni se tako čini.

- 18:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 01.04.2005.

Upomoć!!!!!!!!!!!!!

Strah me je pod stare dane. Prešao sam 50, bliže je 60, a srce mlado, tijelo tako-tako. Dok je Viagre i Dinamica dobro je. Ali strah me za sina, pa i za buduću unučad. U kojoj i kakvoj državi to živimo. Sve bandit do bandita, lopov do lopova.

Još prije par godina pucaju zoljom usred grada, danas se sramotimo što rade turistima u Opatiji. Mlinariću to je i Tvoja sramota. Možda si dobar doktor ali policaj nisi nikakav. Ostavka ja vama u HDZ-u samo misaona imenica za neposlušne ''dečke''.

Gđo Vesna Škare Ožbolt, pitam vas kao ministarku pravosuđa, da li mi vi jamčite da ću i ja dobiti dvije godine zatvora ako pregazim Marinu Drpulić (nije tipfeler) i Vas, kao onaj tip što se zove Primorac bez položenog vozačkog ispita u Makarskoj? Ako mi jamčite, recite gdje se krećete, dovoljno sam odgovoran i savjestan i sposoban da to učinim za dobrobit Hrvatske i njenih žitelja, vjerujete mi.
Gospođo ministarko, da li mi jamčite slobodu za sudjelovanje u nedokazanom silovanju? Pa možda bismo moj prijatelj Jura i ja, nakon dvadest gemišta i Vas silovali? Kakav posel takva kazna - sloboda. Pa kaj to ne vredi ostavke za jednu moralnu osobu. Pardon, ak vas silujemo, onda više niste čisti i moralni. Da se razmemo, to mi ne pada na pamet, još me bute dali hapsit, da vam pretim. Kajgod, pretnja sti vi svima nama i sebi samoj.

Hrvatska ima novih osam općina i općinskih poglavica, sada je taj broj već debelo preko 500. Pa zamisli da jedan Seul koji je veći od Hrvatske ima 500 poglavica. To je samo u Hrvatskoj moguće. Da se vratim na turizam. Gospodo, onim talijankama treba dati doživotno besplatan boravak u Opatiji, ministar turizma ni mukajet, ministar policije se pravi mutav, a premijera Sanadera se to ne tiče. Umjesto da cijela Hrvatska skoči na noge i viče nismo mi takvi, taj skandal i sramotu guramo pod tepih. Ako ima Boga sve ćete gorjeti u paklu. Tako vam bog pomogao.
Samo, gdje da žive moja djeca i unuci? A tražim samo malo novca, mira, sreće i zdravlja. Pa, kaj je to previše. Ne tražim ni ministarsku fotelju ni direktosko mjesto, ni veliku mirovinu, ne tražim ni kuću ni zemlju ni stan. Tražim da mogu mirno pod stare dane prošetati Opatijom ili nekim drugim gradom da me neko ne klopi po glavi. Pa toliko sam zaslužio, zar ne?

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>