petak, 18.03.2005.

Gdje si ptica trkačica, odnosno gdje si ptico trkačico?

Baš me zabavljalo i relaksiralo čitanje tvog bloga. Davao sam ti za pravo i bodrio te da ustraješ. A onda mi je krepao kompić, nije dizao windowse, a poslioje se nije mogao konektirati. Uz svu stručnost HT-a spasio me frend u susjedstvu.
I onda vidim da ptica trkačica više ne piše. Imam puno godina a malo živaca, pa dozvoljavam da mi je mogao promaći tvoj blog. Ali nisam ga našao na žalost. I onda pišem naslov i nisam siguran koja je verzija pravopisno ispravna. Gdje si-oj ti to je vokativ, a opet gdje je ptica - to je nominativ. A ionako besposleni i nestručni jezikoslovci stvaraju brljotine i sranja poput grješka, brzoglas, krugoval, uradak, nadnevak,... Baš me zanima kako prevode sajlu - pleteno čelično uže, možda.

Gledam malo ostale blogove. Sama sranja, učinak puno hormona, a malo mozga. Uvijek sam govorio da neznanje nije nikad opasno, opasna je iluzija znanja. Onaj koji ne zna, zna da ne zna pa se tako i vlada. Ali onaj koji misli da sve zna, tako se i vlada i onda - prdne u fenjer, krepa na cesti u prometu, predozira se, ili napravi karijeru. Dovoljno je samo čuti i vidjeti naše TV i radijske zvijezde i voditeljice. Strava i užas. Kao i blogovi pubertetlija i hormonalno poremećenih umića. Umić je mali um.
- 20:06 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.03.2005.

Sanaderu, gdje ti je granica bahatosti?

Kao prvo stariji sam pa ti mogu reći ti, sa malim t, iako si visok čovjek (ali ne i velik). Glavna osobina ličnosti je agresivna bahatost, kako se nitko ne bi usudio protusloviti. Kao novinar bio sam u Opatiji na skupu ekonomista. Ne samo da si zakasnio, već nakon odverglaniz bljak izjava i ocjena otperjao za Pulu. Kamo sreće da je Hrvatska kao Pula: Tamo nikad nemate ni 10 posto glasova. Mi, Istrijani smo svjetski ljudi i kužimo blefere i gulanfere.
Kažeš nijet to poraz Hrvatske, nego što je to. Nije odgoda za šest mjesece, nego što je slatkiši za naivce. Na sreću sve je manje HDZovaca koji mu vjeruju. Vidićemo mi neki film ma kako ti kažeš da ga ne budemo vidjeli.
- 19:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 04.03.2005.

Gotovina budi Hrvatina

Pun mi klinac Gotovine. Pa tko je on da ucjenjuje Hrvatsku. General pa što onda, još k tome ucijenjen na po televiziji 350.000 kuna, jedva 50 tisuća eura. Pa ako ga Europa hoće neka ga traži, ako ga Hrvatska treba dati neka ga izruči. Amože i on sam.

Bila bi veća fora da se general preda: evo ja to činim za budućnost Hrvatske, bla bla...
Svi bismo ga hvalili, čovjek se žrtvuje za Hrvatsku. Ako je nevin, onda je nevin, ako je kriv, kriv je, ali je pozitivna žrtva, to je učinio za ljubav Hrvatske.

Zato Ante, ne budi zec u mišjoj rupi i bjegunac, kukavica. Budi muško i odgovaraj za ono što si počinio, lupi petama i reci sve za Hrvatsku.


Ajme meni, i dalje mi je kompić krepan. Čini se definitivno. Moram kupit novi, strava i užas, a prihoda niodkuda. Oni koji bi trebali poslat neke honorare izgovaraju se da ni njima nisu neki drugi platili itd.
Dok sam u gostima na kompiću idem pročitati Pticu trkačicu, mislim da se tako zove. Dobar tekstopisac zanimljivog stila i sadržaja. E da ovi u 24 sata znaju kakvih sve talenata ima na Blog.hr, ne bi imali Matiju Babića za glavnog papka, pardon urednika, koje plaćaju čak tri cijene.
- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.03.2005.

Krepo mi kompić

Nakon kratke i teške bolesti krepo mi je kompić. Ne mogu se podići Windowsi, nešto javlja da mu je izbrisano i da treba učitati windowse sa CD-a. A neće pa neće. Zovem frenda, ništa, zovem sina, opet ništa. Što ja znam valjda će se sutra pojaviti dobra vila s čarobnim štapićem. A napisao sam samo dva bloga, valjda nisam ja kriv za strujni udar.

Eto, takva su došla vremena. Ne fali mi televizor, ali fali mi kompić. Prvo tko je vidio plaćati 63 ili tu negdje kuna za Vilu Mariju, srcolovku, big brothera i ostale splačine i proljeve. Ne možeš igrati šah sa televizorom, ne možeš se ni dopisivati i ''razgovarati'' s ljudima, nemožeš se ni posvađati, ni čitati blogove, pametne i malo manje pametne, poetične ali i dramatične, racionalne i pametne, ali i zbrkane bedastoće.

Čovjek se navikne na nepoznate sugovornike i uspostavi više manje prisan kontakt s nekim koga nikad nije a možda ni neće vidjeti. Uvijek sam se pitao kako to povjeravamo više stvari neznancima u vlaku ili avionu, nego članovima vlastite obitelji?

- 14:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tebe treba u zatvor sa sinom!?

Gledam naslovnicu Jutarnjeg od subote, te ne vjerujemsvojim očima: u nadnaslovu stoji Otac mladića koji je u Makarskoj pregazio dvije djevojke, a u naslovu Primorac: Moj sin je zbog mene dobio iznad prosječnu kaznu.!? Nečuven bezobrazluk, nepoštenje i nemoral!

Dakle da podsjetim: klinac od 17 godina, bez položenog vozačkog ispita sa automobilom jačim od 100 KS slati s cete i pogazi i ubije dvije srednjoškolke.

Dobije dvije i pol godine zatvora, a ovih dana mu se kazna smanjila za šest mjeseci na ukupno dvije godine. Znači godinu po mrtvoj ubijenoj, zgaženoj, glavi. Bol obitelji i prijatelja nema cijene i ne naplaćuje se. Još jednom stara istina: u Hrvatskoj se najviše isplati ubiti automobilom. Dobiješ godinu dana, pa dobro vladanje, pa se skine na devet mjeseci. I onda da pjevam Ostajte ovdje, nema šanse brišite što prije i tamo sunce grije.
Zaključak: vrli i mudri i brižni tajkunski otac zaslužio je da tuca kamen sa sinom! Zašto? Dao je sinu da bez ispita upravlja vozilom, dao je sinu ubojito sredstvo. Dao bi mu da sa sinom tuca kamen i pet godina, jer ga (sina) nije odgajao u duhu rada, reda i poštenja, već ga je učio bahatosti, samoživosti, bezobzironosti. I sad, piše mladić studira u Beču ili u Americi. Bi Ti studirao meni u Bakru ili Zenici da ti ćaća nema para. U Hrvatskoj se još uvijek sve može novcem. Sjetite se Radeljaka i Begovićke. Kriva je automatika na Jeepu. Ma nemoj, kriva je automatika u nečijoj glavi. ne samo jednoj, vozačevoj već i u sudskoj.
Sudovanje je posebna priča, o jednoj sudskoj nepravdi sutra ili danas poslije podne.
- 05:15 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 02.03.2005.

24 sata

Dočekali smo i ta 24 sata. Bez veze. Glavni urednik anonimus, koji se proslavio Severinom, bez jednog sata novinarskog iskustva u tiskanim medijima. Ne vjerujem da ima prostora za to smeće. Istina u pola cijene !? Kakva je to istina?

Ako 3 milijuna pismenih Hrvata i građana Hrvatske čita jedva 250.000 ukupnog broja prodanih dnevnih listova, tada smo ne samo siromašna zemlja, već i nepismena zemlja. Došli divlji otjerali pitome.

Evo, gledao sam onaj film u fojbama sinoć. Strava i užas. Pobrkane uloge i role i uniforme. Sve u jednom smeću. Srpski partizan može i silovati u ubiti, ali nije bilo tako kako su prikazali. Pa strijeljalo se za jednu jabuku. A Hrvati o filmu šute, pa gdje je ta kritička javnost?

Na dobro jutro Hrvatska gledam anketu o ubojstvima i kriminalu općenito. Ista stvar, strava i užas. Korumpirana policija, korumpirano sudstvo, korumpirana država. Sanader i Račan ista su ''pašta'', samo je ''šugo'' drugačiji.

Da da, ja sam nekad u školi učio pjesmicu: Ostajte ovdje, sunce tuđega neba neće vas grijat' ko' što vas ovo grije. A sad svima poručujem odite što prije
PS Eventualnim čitateljima iz Zagreba, poruka, pazite se u prometu, pun klinac je murije, ima ih na svakom ćošku, očito treba napuniti kasu.
- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>