Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/osobnistav

Marketing

Tebe treba u zatvor sa sinom!?

Gledam naslovnicu Jutarnjeg od subote, te ne vjerujemsvojim očima: u nadnaslovu stoji Otac mladića koji je u Makarskoj pregazio dvije djevojke, a u naslovu Primorac: Moj sin je zbog mene dobio iznad prosječnu kaznu.!? Nečuven bezobrazluk, nepoštenje i nemoral!

Dakle da podsjetim: klinac od 17 godina, bez položenog vozačkog ispita sa automobilom jačim od 100 KS slati s cete i pogazi i ubije dvije srednjoškolke.

Dobije dvije i pol godine zatvora, a ovih dana mu se kazna smanjila za šest mjeseci na ukupno dvije godine. Znači godinu po mrtvoj ubijenoj, zgaženoj, glavi. Bol obitelji i prijatelja nema cijene i ne naplaćuje se. Još jednom stara istina: u Hrvatskoj se najviše isplati ubiti automobilom. Dobiješ godinu dana, pa dobro vladanje, pa se skine na devet mjeseci. I onda da pjevam Ostajte ovdje, nema šanse brišite što prije i tamo sunce grije.
Zaključak: vrli i mudri i brižni tajkunski otac zaslužio je da tuca kamen sa sinom! Zašto? Dao je sinu da bez ispita upravlja vozilom, dao je sinu ubojito sredstvo. Dao bi mu da sa sinom tuca kamen i pet godina, jer ga (sina) nije odgajao u duhu rada, reda i poštenja, već ga je učio bahatosti, samoživosti, bezobzironosti. I sad, piše mladić studira u Beču ili u Americi. Bi Ti studirao meni u Bakru ili Zenici da ti ćaća nema para. U Hrvatskoj se još uvijek sve može novcem. Sjetite se Radeljaka i Begovićke. Kriva je automatika na Jeepu. Ma nemoj, kriva je automatika u nečijoj glavi. ne samo jednoj, vozačevoj već i u sudskoj.
Sudovanje je posebna priča, o jednoj sudskoj nepravdi sutra ili danas poslije podne.

Post je objavljen 03.03.2005. u 05:15 sati.