Obiteljska kuća, naprijed i nazad https://blog.dnevnik.hr/obsijana

ponedjeljak, 03.09.2007.

Počelo je počelo

Ide sve svojim tijekom. Gotovo pa završeno je i unutarnje žbukanje onog malog dijela gdje smo se odmarali u tijeku posla, a postavljanje parketa ide svojim tijekom. Vrata su naručena. Kuhinja je naručena. Za aparate za kuhinju smo se već odlučili. Ostatak sitnica (manjih i većih) za sanitarije trebao bi doći sljedeći tjedan. Portafonski sustav bi trebao doći za koji dan.

Možda sutra odnesemo i ovjerenu građevinsku dozvolu za brisanje iz zemljišnih knjiga da nije priložena ista. Stvarno su legende. Ne može se upisati kuća u zemljišne knjige, ako se nema građevinska dozvola, ali se upisuje da nije priložena ista. Samo kompliciraju stvari. Prvo kod javnog bilježnika, pa opet čekati red na sudu. Za one koji se sjećaju rasprave od prije nove godine o upisu objekata u zemljišne knjige samo uz uporabnu dozvolu, slušao sam nedavno na televiziji kako će to početi od ove nove godine. Kada bih se morao kladiti rekao bih će opet prolongirati taj propise, poput nekakvih propisa o valjanosti podataka u zemljišnjim knjigama (ili nešto slično) što već dobro desetljeće pomiču, kako se približi rok.

E da. Nedavno su bili iz Internorma došli zamijeniti dva komarnika. Jedan je bio malo oštećen, a drugi je zapinjao prilikom spuštanja. Sada radi onaj koji je zpinjao, ali ovaj put zapinje komarnik na mjestu prije oštečenog. Legende. A pojavili su se i još neki koji zapinju. Opet čekanje da poprave problem. Srećom nismo se još uselili pa nam nije neka hića, no nije toliko daleko i taj tren, a svaki njihov reklamacijski ciklus je dobrih 7-8 tjedana. Što će biti kada dođe i taj dan, odnosno pitanje je kako ćemo se tada postaviti. Za sada rješavaju probleme, pa im dajem prolaznu ocjenu, no prilično im to sporo ide.

03.09.2007. u 21:25 • 6 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>