Obiteljska kuća, naprijed i nazad https://blog.dnevnik.hr/obsijana

nedjelja, 27.04.2008.

Imamo uporabnu dozvolu

Zapravo dobili smo uvjerenje o uporabi. Podnijeli smo zahtjev prošle godine za uporabnu dozvolu, potom su slijedile promjene odnosno prebacivanje na grad ovlasti izdavanja dozvola, pa njihovo uhodavanje, a u isto vrijeme i uvođenje nekakvog novog sustava za kolanje dokumenata zbog kojeg su sve postojeće zahtjeve trebali skenirati. I nakon nekoliko mjeseci, naših čestih upita i dolazaka u ured, predloženo nam je u gradskom uredu da tražimo uvjerenje za uporabu, za koju je procedura jednostavnija, a zapravo za obiteljske kuće predstavlja istu stvar pošto po novom zakonu uopće nije moguće dobiti (zapravo nema smisla tražiti) lokacijsku i građevinsku dozvolu, pa se istim slijedom niti ne može dobiti uporabna dozvola.

Procedura je u biti za nas bila i jednostavnija jer je kuća već bila uvedena u zemljišne knjige i katastar, a po novom se to može tek nakon ovog uvjerenja. Uglavnom nadzorni napravi izvješće kako je kuća sagrađena prema gabaritima i namjeni (nama je to na kraju krajeva još i prije geodet utvrđivao kada su se radili dokumenti za upis u zemljišne knjige i katastar) i to se sa zahtjevom i kopijom građevinske dozvole (naravno ubuduće ekipa neće imati građevinsku dozvolu, već nekakvo uvjerenje) se preda gradskom/županijskom uredu. Ured traži od građevinske inspekcije da li se sve uredu, vjerojatno da li je u tijeku nekakav inspekcijski nadzor ili nešto slično. Referent gradskog ureda dođe na uvid da li je doista kako piše u završnom izvješću, napravi se zapisnik, plati nešto sitno takse i troškovi (cca 400 kn) i nakon nekog vremena se dobije nekoliko primjeraka uvjerenja o uporabi.

Već dosta vremena nisam stavio post na blogu i više je razloga za to. Već sam prilično toga napisao u jednom dokumentu, no nikako da ga završim i pripremim nešto slika. Pa sam potom reinstalirao osobno računalo i stavio 64-bitni linux, koji baš ima problema sa mojom pci raid karticom, a na tim diskovima su mi sve slike, zapravo sve što nije operativni sustav. I malo po malo prođe dosta vremena. Ostalo mi je da sredim softwareski raid i vratim podatke koji su privremeno na htpc računalu, pa bi se onda trebao pojaviti i sljedeći post.

Onako za kraj, HEP-u ćemo za treći mjesec uplatiti 580 kn, te uspjeli smo postići stabilan protok podataka na cat 6 mreži od 520-550 Mb/s kada sam testno pokrenuo kopiranje sa dva računala na treće.

Živio Linux !

27.04.2008. u 22:08 • 2 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>