Obiteljska kuća, naprijed i nazad https://blog.dnevnik.hr/obsijana

ponedjeljak, 15.01.2007.

Sobna vrata (treća sreća)

Jedna razvodna kutija

Zanimljivo, danas smo bili na dodatnom razogovoru kod prodavača onih vrata sa štokom od medijapana i ovaj put smo dosta razgovarali oko apsekata ugradnje vratiju i problema ako je recimo na jednoj strani ravni zid i odnosno nema nikakvog zida koji bi štok obujmio. Ono što je najzanimljvije u cijeloj priči je da su lijeva i desna strana štoka zapravo samo ukrasne letvice sa jezičcem kojim se spaju u središnji dio štoka koji zapravo nosi vrata. Sama ta spoznaja i ne bi bila nešto posebno kada ne bi omogućavala sigurno i jednostavno postavljanje štoka na defakto ravnu površinu, naravno samo bi trebalo nekako rješiti otvor jezičca za pokrovne jezičce.

Naravno, ne bi izvodili doslovno ovakve kerefeke, no zadovoljni smo što nećemo trebati na nekim otvorima dodavati poprečni zid (6-7 cm) koji bi trebao obujmiti štok, dovoljno je 2-3 centimetra s rezanjem ukrasne letvice. Tko zna, možda čak niti to. Osim samog tehnološkog rješenja nekih otvora, ovo otvara jednostavno i jeftinije rješenje zatvaranja otvora kroz deblje zidove, tako što se zapravo sam štok smješta na neki način na jedan rub otvora sa užim štokom nego što je otvor. Mi ćemo tako imati glavninu otvora debljine 20 cm cigle plus recimo 4 cm žbuke obujmljena sa štokom recimo 12 cm umjesto štokom od 24 cm. Istina nećemo postići potpuno obujmljivanje zidova, no koga briga za to.

Jedan prodavač je izjavio kako su vrata na neki način namještaj. Iskreno boli me prst za to. Mislim da se polako priližavamo izboru, ali ima još dosta vremena za konačnu odluku.

Što se tiče tekućih radova, eto sutra počinje razvođenje struje na prvom katu. I da, trenutno smo uspjeli pronaći žbukatera za strojno unutarnje žbukanje od 6 eura/m2. Idemo dalje.

15.01.2007. u 22:31 • 4 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>