Mislim,dakle...uživaj danas! :)

subota, 29.10.2011.

...nemam gacice!

...P.Dragojevic-Halo duso (ft. A. Sola)

...uf, polufinalni mec sa Đokovićem me toliko iscrpija da sam odjeba intervju dosadnih novinara i prosulja sam se liftom za poslugu drito do mog apartmana na 10 katu Sheratona
Otusira sam se, popija jedan sejk i pruzija se priko francuskog lezaja... glazbica je diskretno svirala i na trenutak sam zatvorija oci...
...dok sam po glavi vrtija par aseva i voleja koji su mi donili pobjedu, odjednom osjetim da se neko tiho uvuka u krevet do mene...
...osjetija sam sladunjavi miris Chanella, pa lagano zaskiljim na livo oko...
...Angelina Jolie me gledala drito u oci i sapnula: ...oces jagodu?



...mmmmmoze lipoto!!!...promrmlja sam, a onda ona jos maznije rece:
...nemam gacice!
U taj cas se probudin sav „ukocen“ na trosjedu di sam zaspa gledajuc neki kaubojski film.
...a u kurac Pajdo, Anđu sanjas...jebate stvarno si puka!!!
Nakon par minuta vec sam bija u postelji kraj zakonite sta je laganini pilala na svoj bandi.
Pokusam zaspat, al' zadjavla...nece sad san na oci!
Sitim se Andjinih rici kad mi se uvukla pod lancune pa se primaknem zakonitoj...
...stara!!!...lagano sapnem
...aaaaaa!!!...cujem je kako kroza san mumlja
...nemam gace!!!...sapcem i ja njoj
...bogati pusti me da spavam, sutra cu ti oprat jedne!!! belj


...lip pozdrav! mah

- 00:05 - Komentari (8) - Isprintaj - #

srijeda, 26.10.2011.

...sritan put ZELJKO!!!

...Barry W.-Can't get enough of your love baby

…i znaci, na tom postdiplomskom studiju nemas matematiku!?
…nemam caca, sad je umisto nje neki predmet slican statistici!!!
…ahaaa!!!..aj dobro sinko, samo ti uci…nes nista sa skolom, a kamoli bez nje!!!...nego, iden ja sad…aj bog i pamet u glavu!
…'ocu, 'ocu!!!...aj bog caca , sritan ti put i pazi kako vozis!!!
I tako mi je dan zavrsija sa flekanim rabatinkama i statistikom.
…malom sam ostavija spizu, robu i nesta kuna i onda sidaj u auto i put pod noge!
Upalin radio Dalmaciju da mi svira i dok se blentavi Sok zajebava sa slusateljima ka' po djavlu ona mi se statistika opet pocela muvat po glavi i dodjem do zakljucka kako je ona jako zanimljiva, iako kazu da je to ustvari tocan broj krivih podataka.
Hmmm, ima tu doduse i beskorisnih podataka pa naprimjer u svitu statistike postoje podaci o ljudskim zivotnim dometima poput onih koji tvrde da covik tijekom svog zivota propjesaci nekoliko puta oko cile zemaljske kugle, pa onda da su mu criva dugacka oko pet kilometara, pa onda da pljune bar 2-3 bacve pljuvacke, ali nisam naisa na podatak koliki put u zivotnom vijeku covika priđe njegov da prostis, kurac!?
Smijite se vi, al' ne mozete mi rec da se ON ne navoza u svom zivotu…naprid-nazad po sto puta, gori-doli-gori-doli…bas kako je piva u jednoj pismi Djordje Peruzovic:
E sad, posto cu GA u ovom mom postu morat spomenut punu puta, za ovu priliku nadit cu mi ime ZELJKO, da ne bude previse ruzno za citat jer ovdi ipak zalazi i fini svit!!!



Idemo od pocetka provjerit sta kaze Wikipedija!!!
Eto ona tako npr. za bilu rasu navodi da je prosjecna duzina ZELJKA kad se digne negdi od 9 do 19 centi, odnosno prosjecno se rastegne do 14,5 centi, ali da ne bi bilo gundjanja i da nam je lakse racunat zaokruzit cemo ga na 15 centi.
Cita sam takodjer da ZELJKO moze dosegnuti od 25 pa do 27 centi i onda strucnjaci kazu da je ric o makrofaliji, a u literaturi je zabiljezena i velicina od 35 centi, ali ne bi ja sad o toj patoloskoj pojavi.
Idemo mi dalje, a tu cemo saznat jednu od osnovnih podataka za ovu analizu i koja kaze (brojke dolaze iz WHO-ova godisnjeg statistiskog izvjesca ) da je ocekivani zivotni vijek muskarca u Hrvatskoj oko 73 godine.
Isto tako prije pola godine „Bayer“ je proveo zanimljivo istrazivanje u Hrvatskoj, a prema tim rezultatima Hrvati vode ljubav 2 do 3 puta tjedno, a spolni odnos im traje od 20 do 30 minuta!
...ha, 'ko bi to reka!?...al' sta je tu je i sad kad imamo sve relevantne podatke nije mi priostalo nista drugo nego se uvatit digitrona i izracunam koliki put pridje ZELJKO za covikova, oli'ti svog zivota!?
…aaaaa, necete virovat, ali veeeelike su to brojke!!!
Put se izracunava najjednostavnijom formulom i osnovnim racunskim operacijama, znaci: …miri se ulazak i izlazak ZELJKA u NJU i iz NJE.
NJU i NJE znate sta je…jel da!!!??? belj
Znaci rekli smo zivotni vijek je 73 godine!!!
Duzina ZELJKA: 15 centi!
Prosicni broj odnosaja: 3 puta tjedno x 27 godina jer uzeja sam broj godina u rasponu od 18. do 50. …jebat ga, nesta kao prosjecni efektivni „radni staz“!…sta znaci 52 tjedna x 32 = 4992 odnosaja.
E sad dolazin na „osjetljivi“ dio statistike, a ona je neumoljiva pa kaze da je trajanje efektivnog seksa negdi oko 10-20 minuta, sta je u prosjeku 12 minuta da vuk bude sit i ovce cile!!!
Idemo dalje i morat cu bit sve tolerantniji, a „cinjenice“ kazu da je broj ulazaka i izlazaka ZELJKA negdi oko 50 po minuti, sta je kad uzmemo onih gore spomenutih 12 minuta negdi oko 600 puta!
Racunica je sve jasnija jer put koji ZELJKO pređe u NJOJ (ulaz + izlaz) je oko 20 centi, a zakljucak je donesen na cinjenici da ako je ZELJKO dugačak 15 cm, u prosijeku ulazi i izlazi, aaaaa…bar 10 centi, puta 2 i eto ga 20!!!
I sad kad kad to malo skontamo ispadne da je priđeni put ZELJKA za vrime jednog odnosaja…20 centi X 600 puta i to je jednako 12.000 centi.
Jebat ga…ne bi covik reka, al' u tom momentu 'ko na to misli…covik gusta, a brojcanik vrti li ga vrti!
Sad bi tribali podvuc crtu, zakljucit i vidit cilokupni priđeni put ZELJKA za vrime zivotnog vika covika i to ispadne ovako: 12.000 centi X 4992 odnosaja sta nam ispadne cilih 59.904.000 centi, a sta je, izrazeno u kilometrima:…zamislite 599 km i jos nesta sitno centi!!!
A u kurac, pa to znaci da jadni ZELJKO za covikova zivota priđe oko 600 kilometra ili ako usporedimo to s nekim proporcijama, recimo priđe put od Zagreba do Dubrovnika ili par puta popriko Sloveniju.
Sta kazete na ovo, aaaa???
Ha, mozda isto sta je i moj mali reka kad sam posa doma:

…sritan ti put i pazi kako vozis!!!


...lip pozdrav! mah

- 00:05 - Komentari (5) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.10.2011.

...shit!!!

…U2 - Unchained Melody

…caca, di si???
…a sinko, negdi u po' Balkanske…eto me za pet minuta!!!
...odgovorih mu i priko oka ugledan u traci pored mene mladu zensku u nekom bisnom autu.
…caca bogati, di ti je ta ulica???...cujen „malog“ kako se dreci u slusalicu, dok sam ja leta sa pogledom malo isprid sebe da se nebi zalipija u koga, a malo na desnu stranu di je vozila ona vec malopri spomenuta crnka.
…daaa, crnka je bila i ne bi nista strasno bilo da nismo picili skoro 70 na sat, ali ona s noson u retrovizoru, jebate… sminka se, telefonira i vozi!!!



…a boga ti draga, sinko sta ja znam kako se sad zove ova ulica, ja dok sam zivija ovdi bila je Balkanska!!!...poceja i ja laganini pjenit sta zbog njegova pilanja, a sta zbog „kozmeticarke“ s desne bande mene.
Picimo mi ka' sritni zelenim valom tom „Balkanskom“ i onda skuzim da mi auto lagano „bizi“ livo pa brze-bolje vratim pogled na cestu i stvarno vec sam dobro gazija po biloj crti i zamalo se nisan „poljubija“ sa gradskim autobusom…lagano trznem volanom, al' jebate i ONA napola presla u moju traku i ne prestaje da se sminka.
Usra se ja ziv od muke i u tom trenu mi ispadne mrsni burek iz ruke.
Ha, dok je jos pada provam ga ulovit da mi ne sjebe sic, ali dakako da ga nisam uvatija, posto sam jednim okom pazija da nedaj boze taknem il' autobus il' nedaj boze „kozmeticarku“… i tako je burek osa u lipu picku materinu.
Dakako auto mi je zasavrlja pa sam pokusa i rukama i kolinima ispravit volan, al' u toj jebadi ispade mi mobilni kojeg sam drza ramenom na uvu i to drito u vrucu kavu, koja mi je bila među nogama.
Jebate, oparim jaja…sjeben nove rabatinke, mobilni mi crk'a i jos prekinuh razgovor sa malim koji mi studira u gradu sa bivsom Balkanskom i kojem sam nosija malo spize i zimsku robu..!

..koje sranje,`bemti zene i 'ko im je da' volan u ruke! belj


...lip pozdrav! mah

- 00:05 - Komentari (7) - Isprintaj - #

nedjelja, 23.10.2011.

Luckast par...



mah

- 00:05 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 18.10.2011.

..."majmunska" posla!

...JAPPA - Majmun radi, sto majmun vidi

Kad je svojevrimeno Darwin objavija svoju teoriju o podrijetlu vrsta, nije ni bija svjestan da ce jednog dana tamo jedan Obadzo pokusat „teorizirat“ njegovu viziju kako je njegov pra-pra-pradid bija majmum iako ja i dalje mislin da moj nije, a on neka misli kako ga volja…eto mu ga na!!! zubo



Cak su i crkveni pametnjakovici podiljeno reagirali na ideju o “majmunskom podrijetlu covika” - jedni su ga smatrali bogohulnim, ali jedna manjina je ipak isticala njegovu genijalnost.
…jebat ga, kad se malo bolje razmisli mozda je ipak plemenitija misao da je Gospodin stvorija „oblik“ koji se sam nastavija razvijat, nego da je mora stalno krpat i popravljat svoje remek djelo…ha, covika ili majmuna!!!???
No, dobro…zamislimo da je majmun coviku da' mozak, pamet, ruke, prste, razum i da ga je naucija kako se guli banana…reci ce te;…to bas i nije neka pamet!!!
OK, al' onda jednog dana nakon dugo vrimena covik odluci dat sansu majmunu i pokusa ga naucit da racuna i to sam bas neki dan geda u jednoj od naucno dokumentarnih emisija na TV.
E u tom slucaju kad hocete majmuna naucit da broji to ne znaci da majmun “vuce” ka' coviku - vec da covik "vuce" ka' majmunu.
Hmmmm, ka' da majmuna to zanima i ka' da on triba znat koliko je 2+2, uostalom koji mu to kurac triba u zivotu!???
Ne bi to tribalo ni coviku da nije „majmuna“ koji mu zagorcavaju zivot, ali necu o tim primatima posto bi to onda otislo na dugo i na siroko.
I sta je jos zanimljiva u svemu tome, napr. obicnom majmunu ne pada ni na kraju pameti da bude covik, a obicnom coviku se tako cesto desava da ispadne majmun!!!
Ipak, majmun je majmun samo u svakodnevnim zivotnim situacijama, al' kad popizdi majmun zna i te kako bit „covik“.
Muka je ta koja ih zblizi i onda dodju do pameti…os' neces!!!
Isto tako ipak ima bitnih razlika u svemu tome, jer koliko god covik coviku, bar ponekad, izgleda ka' majmun, majmun majmunu nikad nece izgledat ka' covik.
Ha, ne zato sta majmun ne zna odsvirat nesta od Johanna Sebastiana Bacha, vec zato sta se covik ne zna ka' od sale uspentrat na drvo...majmun je majmun i na zemlji i na stablu, a covik je covik samo na zemlji, jer cim se popne na bilo kakvo drvo svaki majmun moze da mu bude ucitelj.
Jebat ga…covik se je ka' davno spustija na zemlju, a majmun je cilo ovo vrime osta uvik gore, pa 'ko je tu sad pametniji?...ucimo se da stremimo ka' vrhu, a cini mi se da sve vise tonemo ka' dnu dok nam se majmuni i daje cerekaju odozgor sa vrha!!!
Gleda sam u onoj spomenutoj emisiji kako se covik divi majmunu kako ovaj spretno guli ananas, narancu, bananu i to visec na stablu, al' on je to zna i prije nego sta se priroda gorko poigrala sa nama i jednu vrstu majmuna pritvorila u covika zato ne vidim razloga zasto bi se toliko cudili…???
...ahaaaa, a nakon toga sam u vecernjem dnevniku gleda vijest kako je jedna covjekova zenka ili sta bi rekla blogerica ToxFox, jedna od roditelja, bacila svoje tek rodjeno dite u kontejner.
Haaa, mislim da ona ekipa naucnika nebi ni da se nasadi na glavu mogla ovo objasnit bilo kom majmunu, jer on to sigurno nece razumit.
Ne zato sto on ne zna kako se otvara kontejner, vec zato sto je majmun i sto je previse „glup“ da bi tako nesta moga da prihvati u svojoj majmunskoj glavi.

Uffff...je pametujem boga ti draga, al' sta cu...mora sam neki post napravit od ovog, ma sta god Vi mislili o tom!!! smokin

…ae, eto necu vise…„majmunska“ posla!!! belj


...lip pozdrav! mah

- 00:05 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 15.10.2011.

...da ti gatam???

...Bajaga-Tisina

Pajdo o's ic' samnom kod Joke???
...zasto???
...pa da mi pravis drustvo dok mu gatam!!!
...ti gatas???
...aha!!!
...aj' ne pizdi, otkad se ti sa tim bavis!?
...e jebi ga, naucila me ona prva zena...znas da je bila napo' ciganka!!!
...ae!
...ajmo!!!
...aj'
Za kvarat ure zvonimo mi na Jokinim vratima ...zvrrrrrrrrr!!!!
...eeee bog ljudi!!!....ooooo pajdo i ti dosa!?
...ae, ja sam mu asistent!!
...aaaaaaaaaaa!!!???
I usli mi u kuzinu...sili za stol , a Marin ce pravo u glavu:
...ajde, Joke vadi ga!
On ga izvadija na stol i ka' nije mu bas jasno zasto je mora skuhat fazol, mislija je da se gata iz sirovoga.
...oho, ti bi jos da nam i naskodi je li!???...ajdeee, daj pijate...da izvadimo ka' ljudi iiiii...jel' ovo pliva komad slanine???



...oooo, sad cemo mi to maknit!!!...mhmmmmm...ukusno je, bas lipooooo!!!
...a Marine boga ti draga, pa jeste li vi dosli zderat ili gatat!???
...evo sad cemo mi to, sta si navalija!!!...i uvati se Marin pijata, pa zablesi u njega.
...dakle, u mom pijatu se vidi...mmmm, sta ti je ovo ukusno!!!...dakle, smijesi ti se dobitak!!!
...dobitak???
...aeeee, moga bi dobit otkaz i...evo vidin ti jos jedan neocekivani dobitak, dobit ces cir!!!
...a Marine dobit cu prije infarkt, ako tako nastavis i...i kad cu uprit zelju!???
...jebat ga Joke, pocekaj malo do sutra, dok ovo probavimo!!!
...???
...paaaa onda dođi u moj zahod uprit zelju u solji, a onda cemo pustit vodu - da ti se ostvari...!!! zubo


...lip pozdrav!!! mah

- 00:05 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.10.2011.

Nesvist...!

...Bijelo dugme-Lazes zlato, lazes duso.

…jeba te led, tako sam nezgodno pa' na glavu da sam mora ic u bolnicu.
…evo vidite, jos mi se zna na vrh civerice di sam se udrija!!!



I samo sto sam usa, a vratar mi ugura dvadeset deka kave...!!!
Onda mi cistacica uvalila pod jaketu steku duvana...!!!
I taman da cu pitat medicinsku sestru di je dezurni likar, a ona mi dade bocu viskija...!!!
Uto je dosa doktor i uvalija mi u dzep plavu kuvertu punu eura i...
...onda me netko prolija 'ladnom vodom i poceja vikat:
"Alooooo...osvisti se Pajdo, jel ti dobro???... pa' si niza skale!"
Dodjem nekako sebi i gledam okupljeni svit oko sebe.
Skuzim da lezim na dnu skala sa mobitelom u ruci…
…daaaaaaa, tipka sam jebeni sms i promasija…skalinu, dakako!!!



Znaci, ono maloprije s bolnicom nije bilo zapravo, a bija sam se bas poveselija da je napokon reformirana reforma zdravstva i jedinstvo korupcije.


...lip pozdrav! mah

- 00:05 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.10.2011.

...zakon!!!

...Ljubav je zakon-Film

Taman je na zvoniku tuklo 7 ura, kad sam usa u ured i sija za stol.
Nisan se pravo ni raskomodija kad je zazvonija telefon.



…'ko je sad ovako rano, boga ti draga!?...pomislim i dignem slusalicu.
…Pajdo, triba te neka zenska!!!...rece mi kolega sa porte i uskoro zacuh prijatan zenski glas.
…dobro jutro, ovde politicka stranka ta i ta…jesam dobila Vas!???
…'jutro, da ja sam…izvolite sta Vam triba!???
…trazi Vas gospodin taj i taj!!!
Nisam stiga ni zucnut, a sa druge strane zice vec zacuh ljutit muski glas:
…'aloooo, mene si nasa zajebavat, aaaa!!!???…znas ti 'ko sam ja, aaa???...ne znas, jel???...eeee, pa ja cu ti glave doc, da znas!!!
Vata sam priliku da ga nekako prikinem, al' ovaj nije pristaja:
…znas, vise te nema!...jeba mater, gotov si!!!...satrat cu te u papar!!!... ti's meni rec da to po zakonu ne moze!!!...po kakvom zakonu picko jedna!!!
…halo, oprostite…ne razumim o cemu se radi!!!...pokusah nekako doc' do rici, ali ovaj se navija ka' papagaj i ne pristaje:
…'eeeeeej lapane, pa ja sam zakon ako nisi zna!!!...Ti ces meni govorit da to ne moze po zakonu?!...ma, znas ti s kim pricas???...znas ti ko sam ja???
…haloooo, oprostite…pokusajem doc do rici, ali vi necete da me saslusate…znate…
…ma sta znate???...ne znas ti nista glupane!!!...od kad se u ovoj zemlji postuje zakon???...otkad glupi glupane, pa niko nista ne radi po zakonu i ti si na meni nasa da primenjujes zakon???...maaaa znas sta, ti si gotov!!!...ima da te nema, najeba si ka' zuti!!!
…oprostite gospodine, ali vi se ponasate nedolicno i bezobrazno, ja cu morati…
…ma sta ces ti morat, pazi sta ti kazem i slusaj me dobro…sutra dolazim kod tebe, da te naucim redu i zakonu!!!...pa ces shvatit i zapamtit 'ko je zakon i kako se zakon postuje!!!
…halooooo, gospodine…!!!?
U taj cas se u slusalici culo : tu-tu-tu-tu… i tako je nas razgovor zavrsija.
Popodne dok sam se odmara iza rucka u mojoj cosi na kaucu, odjednom skuzim istog tog politicara kako na nasem lokalnom radiju govori o tome da reda u drzavi mora bit i da se zakon mora postivat, jer bez toga nema napretka i boljitka za nas sve skupa. Pokusa sam da se uzivo javim u emisiju ne bi li mu postavija nekoliko pitanja, al' nisam uspija dobit vezu.
Sutra on nije dosa u moj ured, ali cim sam usa u njega vidija sam na stolu plavu kuvertu.
Sija sam laganini na stolicu, nalija casu vode za svaki slucaj i izvadija papir na kojem je negdje na polovici bold slovima izmedju ostalog pisalo:



…zbog nepostivanja Zakona izrice Vam se posljednja stegovna mjera pred otkaz!!!


…lip pozdrav! mah

- 00:05 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 08.10.2011.

Mislim, dakle...uzivaj danas!

...B. Novkovic-Prodala me ti

Poslovica je sazeta pucka izreka koja slikovito izrice zivotnu mudrost ili mudru misao, te predocava nekakvu opce prihvacenu spoznaju ili da bi bolje svatili, pamtljiva je to tvrdnja koja se moze upotribit u bitno razlicitim situacijama.
…isto tako ponekad je stilski naglasena (cinicno ili duhovito) i takodjer tematizira sve sta se na bitan nacin tice zivota u ljudskoj zajednici, recimo: …ljubav i mrznju, bogatstvo i siromastvo, zdravlje i bolest, vrline i mane, zivot i smrt, govor i sutnju, pojedinca i drustvo…
E sad u toj gomili „pametnih“ ima svega i svacega, pa cak i filozofskih.
…poznata Descartesovu izreka: “Cogito ergo sum” - “Mislim, dakle postojim“ nije bas neka poslovica, ali mi se svidila pa sam je prikrstija u svoju „Mislin, dakle…uzivaj danas!“ i sa njom nazva svoj blog...a onda u konacnici i ovaj post!
Zasto?
...paaaaa, pojma nemam...mora sam nesta napisat, a zanimljive su mi te poslovice...i naravno, poucne!!!
Izmedju ostalih, jedna stara dobra narodna izreka isto tako kaze da se vol vezuje za rogove, a covik za ric.
...OK, volovi su to odavno skuzili, postali toga svjesni i cini mi se da im to nije toliko tesko palo…ha, bar nista ne govore, niti se bune!!!
Aliiii, sta se covika tice…jebi ga, tu je stvar malo kompliciranija.
…u zadnje vrime COVIK sve cesce daje ric ka' od sale, pa obecaje li obecaje!!!
Jebate, ne mozes se obranit od svih tih sta nam obecavaju med i mliko, brda i doline i ne znam sta sve ne.
Dokle???
Da nam nije malo puno tih obecanja, 'ocemo li moc zvakat i disat toliko punih usta???
Mozda bi tribalo rec: Dobro, obecaji ti koliko hoces…ali zavezat cemo te tu!!!
...ka' u onoj dicijoj brojalici-igrici „Crna kraljica 1-2-3“…ha, il' je mozda Bila kraljica…ne sicam se vise?! belj
Mislin da bi tribalo, samo ne za rogove nego za ruke il nogu, za svaki slucaj…naravno, pomocu starih dobrih lisica.
Jebat ga…sta je siguro, siguro!!!...svjedoci smo ne bas tako davnih pokusaja tih istih sta u nam obecavali, pa onda lipo crta priko grane…zasto da nam se ponavlja povijest.
…kazu: Koga su zmije klale, i gusterice se boji!!!
…a ima i ona druga: …da di ima dima, ima i vatre!!!...a "dimi" nam se na sve strane!!!
Hmmmm, a kako ce nam tek dimit za koji misec kad malo zahladi, doduse i od pecenih volova… jer sezona od pecenja samo sta nije!!!
Kazu neki da tko se zadnji smije, da se najslađe smije!!!
Obicno oni koji su dali ric sladje se smiju...volovi sigurno nece, jer oni su vezani odavno za rogove!
...zato cu zavrsit sa onom mojom filozovskom sa pocetka posta:



Mislim, dakle…uzivaj danas, a sutra cemo se smijat il' plakat, kad prodje vrime od karnevala!!!


...lip pozdrav! mah


- 12:05 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 05.10.2011.

...zivot je lip!!!

...Daleka obala-Zabonacalo je

...zivot je lip, ajmo malo filozofirat! yes

Za pocetak... covik se rodi u sridnjem, zivi u muskom, a umre u zenskom rodu.
Sad ce te se vi pitat kako to...e pa lipo, gledajte to ovako:
Kad bi se ljudski zivot podilija u tri najvaznije faze bilo bi to na: RAĐANJE, pa ZIVOT i na kraju SMRT!
...e jel vam sad jasnije ono sa pocetka posta?! zubo
OK, idemo dalje...kad malo bolje pogledamo onda je najduze rađanje, a najkraca smrt!
...???
...pa bar prema broju slova!!! ....hehehehe!!!
...jebat ga, a onda netko kaze da je zivot kratak!?...ha, pa duzi je od smrti cak za jedno slovo!
...isto tako cesto za zivota, a pogotovo u starijem dobu spominjemo i zivotnu skolu!!!
...ha, sta god covik mislija, volija il' tija, ta je skola obicno saka suza, vrica smija, radosti i placa, „misto“ di su najlipse stvari dzabe i jedina u kojoj nema đaka ponavljaca!?
Nekad mi se pari da vecina ljudi izgubljeno tumara po vlastitim zivotima. Puno ih nema jasnu ideju tko su, sta ih moze usreciti i sta zivot zapravo jest.



Cini mi se da se precesto prema vlastitim zivotima odnosimo ka' da nam ga je netko prisilno nametnija, ka' da je to neki domaci rad koji moramo sto brze i tocnije odraditi, ka' da je generalna proba. ...a nije!!!
Koliko ste puta rekli ili culi :...“Samo da prezivim ovaj misec, pa ce biti lakse!“...“Cim dobijemo dicu, sve ce sist na svoje misto!“...“Samo da prominim posa, pa ce sve biti bolje!“...“Jos samo ovaj kredit, i onda cu rjesit sve probleme!“...“Samo da nađem partnera po mom gustu, pa cu konacno bit sritan!“...“Cim se odselim, sve ce se prominiti na bolje!“...“Samo da dica odrastu, pa cu imati vise vrimena za sebe!“...“Samo da izdrzim do godisnjeg, pa kad se dobro odmorim bit ce lakse!”
Ironicno i ponekad tuzno je, kako se cesto uzivimo u to cekanje nekih boljih vrimena za spas, umisto da se posvetimo zivljenju punim plucima, jer obicno cak i kad stigne ono za cim ste „ludili“, u vama se automatski stvori zelja za necim novim, drugim, sladjim... jebat ga, covik ka' da je proklet...nikako udovoljit samom sebi, svom egu, svom ludom mozgu???
Sigurno ste skuzili da godisnji obicno prebrzo prođe i corak!!!. Uleti vam princeza ili neki princ u vas zivot, al' ne ide!!!. Dobijete dite, a onda sto pizdarija, shvatite da da vam uvik fali prostora i vrimena da zadovoljite sebe ka' mater il' cacu, sebe kao partnera, sebe kao osobe…a zivotni sat non-stop otkucava i otkida nam od zivota minutu po minutu!
...neumoljivo otkucava i tebi, i meni, i Obami i Josipovicu i papi i predsjedniku svitske banke i Bil Gejtsu i smecaru Joki …a otkucava je, takođe i Rok Feleru, Onazisu, Jacksonu, prosjaku i kralju... jednako kao i mom didu i tvojoj babi.
...ha, svak od nas dobija je u vidu predujma po nekoliko bilijuna otkucaja, pa onda neka ih svatko izvoli potrosit kako zna i umije.
...k'vragu, neko i premasi predujam pa uzme pozajmicu za jos, a neko ni pola od toga ne potrosi. Zivot se ne obazire na to, ide dalje, a mi se toliko trudimo prezivit da smo zaboravili doista zivit, pa odgađamo zivot za neka bolja vrimena.
I zato lipi moji, tribalo bi ga ulipsat ako je ikako moguce i to raznim sitnicama koje zivot znace...radostima zivota!!!
Neko je zadovoljan ako ga danas ne boli glava, neko gusta sta je danas napisa post, a neko je poludija sta danas nije zaradija bar miljun kuna.
A zivot je igra i zabava i borba na stanici cekanja onoga tipa u crnom plastu, sa kukuljicom na glavi i kosom u rukama.
Ajmo, zato naucit uzivat u tom cekanju.



Gustajmo u sitnicama, jer ako odgađamo svoj zivot, onda ga ne zivimo...!!! thumbup

Daaaa, mi smo unikati i vise nikad nece postojati bas ovakvi: Krule, Marchelina, Modesty, ToxFox, Natasa, Hannah, Julija, Bisna domacica, Mare, Foxxy, Otrovna, Wendy, Luca, Sasava mamica, Deepsea, Santea, Njofra, Slatkogrko, Daniela, Jelena, More ljubavi, Ciovka, Brod u boci, Koraljka, Zagora, Sanja, Minimaxine, Decembar, Talija, Dordora, Zvijezda, Vragova odvjetnica, Mala vragolanka, Macka, Andrejvna, Londra, Dorina, Ljubavnica, Mentina, Tovar, Idila, Mija, Macka u Martama, E-nora, Seoska idila, Ignis, Uglavnombezopasna + , Dida, Obadzo i da ne nabrajan vise...
Samo saznanje da nikada vise toga nece biti, dovoljan je razlog da budemo zadovoljni zivotom i da idemo dalje punom parom!

Ajmo zato svi skupa u ritmu Daleke obale i Bana:
...i pjevam cep, cep, cepe, cep ovaj zivot je lijep...la la l


...nije bilo tesko, jel da!? belj


...lip pozdrav! mah

- 00:05 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.10.2011.

...plovi malesan brod!

...Tedi Spalato-Malesan brod

Obecana Zemlja je naziv za zemlju koju je, prema biblijskom nauku, Bog izabra za svoj narod i u kojoj se rodija, zivija, umra i uskrsa Isus.
E sad, ne bi ja o toj zemlji...malo bi o zemlji koja je idealna u puno drugih aspekata...
...zemlja za ciji narod slovi da je ugodan i prijateljski raspolozen
...puna kulturnih razlicitosti
...s ukusnim i lipim gastronomskim obicajima i delicijama
...zanimljiva sa turistickom ponudom
...vrhunskim brandovima
...specificnim imiđom koji privlaci ulagace, turiste, poslovne ljude
...ekonomski „sređena“
...ukratko, pozeljno misto za zdrav i lip zivot.

I nije daleko ta obecana zemlja.
Cak mi se cini da je nazirem u daljini.



Samo triba uporno i neumoljivo veslat, bas ka' moji veslaci sa Maratona ladja na Neretvi.
...jebat ga, samo lavor u kojem mi plovimo nije narocito stabilan, i srica nasa sta je voda u kadi...jos poprilicno mirna.
Kako uvik postoji ali, tako i u ovom slucaju nije iskljuceno da se voda iznenada uzburka...mozda iznenada puhne bura il' jugo!?
...mozda se dignu tako veliki valovi da se taj lavor privrne, potopi...
Morskih pasa, doduse nema na vidiku, jedino sta povremeno neki mracni likovi s tamnim ocalama pisaju u kadu odmah tu pored nas.
Smrdi za popizdit i to smo nekako podnili, ali neki su poceli da prostis i srat!
Najgore je jos kad ti isti iznad nas pustaju vodu da operu ruke, tad nas lavor, nas brod crveno plavi...zamalo da se potopi, privrne!!!
Ipak nas to nije uplasilo.
Hrabar smo mi narod...znamo trpit!!!
Jedino se plasim da neko od tih budala sa crnim ocalama ne izvuce cep iz kade...bojim se da bi to nasukalo nas malesan brod, a onda odosmo svi u p.m. na kvadrat.



A bolji zivot samo sto nije.
Gotovo sam siguran da ga nazirem u daljini.
...samo cvrsto drzimo vesla i jako veslajmo!!!
...i molimo Boga da opet ne padne magla.

...lip pozdrav! mah

- 00:05 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Siječanj 2017 (1)
Prosinac 2016 (2)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (2)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (3)
Siječanj 2016 (3)
Prosinac 2015 (4)
Studeni 2015 (4)
Listopad 2015 (4)
Rujan 2015 (3)
Lipanj 2015 (1)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (5)
Ožujak 2015 (4)
Veljača 2015 (5)
Siječanj 2015 (4)
Prosinac 2014 (6)
Studeni 2014 (4)
Listopad 2014 (4)
Rujan 2014 (5)
Kolovoz 2014 (5)
Srpanj 2014 (4)
Lipanj 2014 (4)
Svibanj 2014 (4)
Travanj 2014 (5)
Ožujak 2014 (5)
Veljača 2014 (4)
Siječanj 2014 (5)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (4)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (2)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (6)
Svibanj 2013 (9)
Travanj 2013 (8)
Ožujak 2013 (2)
Veljača 2013 (4)
Siječanj 2013 (5)
Prosinac 2012 (7)
Studeni 2012 (11)
Listopad 2012 (11)
Rujan 2012 (7)
Kolovoz 2012 (9)
Srpanj 2012 (9)

< listopad, 2011 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

  • <a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>


    O...badzo
    P...ise pricice
    I...usput
    S...lika slicice

    B...logom
    L...ici zivce
    O...dmara dusu
    G...ubi vrime
    A...utorov pogled na svit...


    OBADZO ima prodajni...
    ...IZLOG SLIKA
    ... klikni OVDJE!
    :)






    ... navija za BILE !



    ...*ebate, kol'ko vas je bilo!

    * Pametan si kazu, ako povirujes samo u polovicu onoga sta cujes ili procitas!
    * Genijalan ako pogodis koju polovicu...!


    thumbup

    ... da, ovaj doli sam ja!



    * Bolje bit malo lud, nego malo pametan...!

    thumbup



    ...pisi, pisi mi!

    obadzo3@gmail.com



    ...online users





    Ribe (lat. Pisces)

    ...rodjendan slave
    izmedju
    21.veljace - 20.ozujka


    * Vladajuce planete - Neptun, Jupiter
    * Element - Voda
    * Boja - Ljubicasta, srebrna, plava
    * Dragi kamen - Hematit
    * Metal - Titan, kositar, srebro, bronca
    * Cvijet - Lopoc
    * Zivotinja - Ribe
    * Voli - Prirodu, umjetnost, romantiku...




    Wikipedija slobodna enciklopedija...

    ...ako me ne razumite, prevedite tu doli!
    &
    ...if you can not understand me, translate down to the lower link!




    sretan





...veni, vidi...moja ekipa!


  • .





















    .









eXTReMe Tracker