Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obadzo

Marketing

...zivot je lip!!!

...Daleka obala-Zabonacalo je

...zivot je lip, ajmo malo filozofirat! yes

Za pocetak... covik se rodi u sridnjem, zivi u muskom, a umre u zenskom rodu.
Sad ce te se vi pitat kako to...e pa lipo, gledajte to ovako:
Kad bi se ljudski zivot podilija u tri najvaznije faze bilo bi to na: RAĐANJE, pa ZIVOT i na kraju SMRT!
...e jel vam sad jasnije ono sa pocetka posta?! zubo
OK, idemo dalje...kad malo bolje pogledamo onda je najduze rađanje, a najkraca smrt!
...???
...pa bar prema broju slova!!! ....hehehehe!!!
...jebat ga, a onda netko kaze da je zivot kratak!?...ha, pa duzi je od smrti cak za jedno slovo!
...isto tako cesto za zivota, a pogotovo u starijem dobu spominjemo i zivotnu skolu!!!
...ha, sta god covik mislija, volija il' tija, ta je skola obicno saka suza, vrica smija, radosti i placa, „misto“ di su najlipse stvari dzabe i jedina u kojoj nema đaka ponavljaca!?
Nekad mi se pari da vecina ljudi izgubljeno tumara po vlastitim zivotima. Puno ih nema jasnu ideju tko su, sta ih moze usreciti i sta zivot zapravo jest.



Cini mi se da se precesto prema vlastitim zivotima odnosimo ka' da nam ga je netko prisilno nametnija, ka' da je to neki domaci rad koji moramo sto brze i tocnije odraditi, ka' da je generalna proba. ...a nije!!!
Koliko ste puta rekli ili culi :...“Samo da prezivim ovaj misec, pa ce biti lakse!“...“Cim dobijemo dicu, sve ce sist na svoje misto!“...“Samo da prominim posa, pa ce sve biti bolje!“...“Jos samo ovaj kredit, i onda cu rjesit sve probleme!“...“Samo da nađem partnera po mom gustu, pa cu konacno bit sritan!“...“Cim se odselim, sve ce se prominiti na bolje!“...“Samo da dica odrastu, pa cu imati vise vrimena za sebe!“...“Samo da izdrzim do godisnjeg, pa kad se dobro odmorim bit ce lakse!”
Ironicno i ponekad tuzno je, kako se cesto uzivimo u to cekanje nekih boljih vrimena za spas, umisto da se posvetimo zivljenju punim plucima, jer obicno cak i kad stigne ono za cim ste „ludili“, u vama se automatski stvori zelja za necim novim, drugim, sladjim... jebat ga, covik ka' da je proklet...nikako udovoljit samom sebi, svom egu, svom ludom mozgu???
Sigurno ste skuzili da godisnji obicno prebrzo prođe i corak!!!. Uleti vam princeza ili neki princ u vas zivot, al' ne ide!!!. Dobijete dite, a onda sto pizdarija, shvatite da da vam uvik fali prostora i vrimena da zadovoljite sebe ka' mater il' cacu, sebe kao partnera, sebe kao osobe…a zivotni sat non-stop otkucava i otkida nam od zivota minutu po minutu!
...neumoljivo otkucava i tebi, i meni, i Obami i Josipovicu i papi i predsjedniku svitske banke i Bil Gejtsu i smecaru Joki …a otkucava je, takođe i Rok Feleru, Onazisu, Jacksonu, prosjaku i kralju... jednako kao i mom didu i tvojoj babi.
...ha, svak od nas dobija je u vidu predujma po nekoliko bilijuna otkucaja, pa onda neka ih svatko izvoli potrosit kako zna i umije.
...k'vragu, neko i premasi predujam pa uzme pozajmicu za jos, a neko ni pola od toga ne potrosi. Zivot se ne obazire na to, ide dalje, a mi se toliko trudimo prezivit da smo zaboravili doista zivit, pa odgađamo zivot za neka bolja vrimena.
I zato lipi moji, tribalo bi ga ulipsat ako je ikako moguce i to raznim sitnicama koje zivot znace...radostima zivota!!!
Neko je zadovoljan ako ga danas ne boli glava, neko gusta sta je danas napisa post, a neko je poludija sta danas nije zaradija bar miljun kuna.
A zivot je igra i zabava i borba na stanici cekanja onoga tipa u crnom plastu, sa kukuljicom na glavi i kosom u rukama.
Ajmo, zato naucit uzivat u tom cekanju.



Gustajmo u sitnicama, jer ako odgađamo svoj zivot, onda ga ne zivimo...!!! thumbup

Daaaa, mi smo unikati i vise nikad nece postojati bas ovakvi: Krule, Marchelina, Modesty, ToxFox, Natasa, Hannah, Julija, Bisna domacica, Mare, Foxxy, Otrovna, Wendy, Luca, Sasava mamica, Deepsea, Santea, Njofra, Slatkogrko, Daniela, Jelena, More ljubavi, Ciovka, Brod u boci, Koraljka, Zagora, Sanja, Minimaxine, Decembar, Talija, Dordora, Zvijezda, Vragova odvjetnica, Mala vragolanka, Macka, Andrejvna, Londra, Dorina, Ljubavnica, Mentina, Tovar, Idila, Mija, Macka u Martama, E-nora, Seoska idila, Ignis, Uglavnombezopasna + , Dida, Obadzo i da ne nabrajan vise...
Samo saznanje da nikada vise toga nece biti, dovoljan je razlog da budemo zadovoljni zivotom i da idemo dalje punom parom!

Ajmo zato svi skupa u ritmu Daleke obale i Bana:
...i pjevam cep, cep, cepe, cep ovaj zivot je lijep...la la l


...nije bilo tesko, jel da!? belj


...lip pozdrav! mah


Post je objavljen 05.10.2011. u 00:05 sati.